Last news in Fakti

14 Април, 2021 10:41 3 483 42

Мъж със симптоми на COVID-19 почина докато чака линейка, звънял 5 пъти на 112

  • починал-
  • covid-19-
  • линейка-
  • спешна помощ

Когато лекарката пристигнала той вече нямал пулс

Мъж със симптоми на COVID-19 почина докато чака линейка, звънял 5 пъти на 112 - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

43-годишен мъж от София е починал, защото от Спешна помощ не са се отзовали на повикванията. Това твърди майката на Станислав Илиев.

Жената звъняла пет пъти на 112, като обяснила, че синът ѝ има симптоми на коронавирус - висока температура, отпадналост и хрипове.

Самата тя имала положителен PCR. Екип обаче така и не отишъл на адреса. На следващата сутрин мъжът издъхнал. Тогава дошла и линейка, а екипът само констатирал смъртта.

Каква е причината спешните медици да не се отзоват на пет сигнала? „Синът ми вдигна много висока температура. Първото обаждане бе в 17:43 часа. Казаха ми, че имат много пациенти, но ще бъдем обслужени.

Последното обаждане, което направих, бе около 23:55 часа. Тогава ми беше казано, че линейка няма да дойде. Обясниха ми, че трябва да потърся линейка на следващата сутрин между 7:00 и 8:00 часа”, разказва майката на Станислав - Евгения Илиева.

Тя добавя, че състоянието на момчето е било променливо. На следващата сутрин то вече било в тежко състояние. „Започнах отново да звъня на 112. Сутринта звъннах отново в 6:40 часа. Казаха ми, че линейка идва и това се случи след около 40 минути. Когато лекарката дойде на етажа, синът ми вече нямаше пулс”, добавя майката.

Станислав е имал масивен кръвоизлив преди години. Тогава е бил спасен и не е имал допълнителни проблеми. Евгения разказва, че се е обърнала към личния лекар, за да предупреди за състоянието на Станислав. Той не дошъл на посещение у тях.

„Не знам как лекуват от разстояние. Казват, че трябва да се обръщаме към лекарите при леки симптоми, а в този момент медицината я няма”, казва Евгения.

Спешна помощ коментираха случая в ефира на NOVA:

„Аз съм последният човек, който би трябвало да дава съвети за организацията на системата. Потвърждавам повече неща, които госпожата каза. Липсва запис около полунощ, в който някой да е звънял и да е била отказана линейка.

Повикванията на госпожата са повече от 5. През цялото време тя е била питана за промяна в състоянието на момчето”, казва говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Тя добавя, че се прави триаж на състоянието на пациентите. Адресът е бил забавен, защото е имало много спешни случаи. Когато този случай е бил определен за спешен, екипът е пристигнал за 14 минути, добавят от Спешна помощ.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    31 4 Отговор
    "Каква е причината спешните медици да не се отзоват на пет сигнала?" Че не е бил здравно осигурен.. Не разбрахте ли, че само васкините са безплатни за неосигурените.

    Коментиран от #6

  • 2 hmm

    9 30 Отговор
    То и още 1000 други звъняли тази вечер... може би ако медиите спрете да насаждате страх към ваксините, ще намалеят подобни новини

    Коментиран от #7, #32

  • 3 тшит

    8 22 Отговор
    Медиците от НОЩ бяха прави да ви плашат , но вие плашите ли се от грипче.

    Коментиран от #10

  • 4 голямо шоу

    21 6 Отговор
    Какво е това момче на 43 години бре? Тия диспечарите от 112 или пияни вдигат телефона, или друсани.
  • 5 баджо

    12 1 Отговор
    бойкоглу
  • 6 гост

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Вие смятате , че балъците дето си плащат данъци и осигуровки, трябва да плащат и за тарикатите ли?
  • 7 Брадвата

    32 2 Отговор

    До коментар #2 от "hmm":

    Викаш страхът от ваксините е безпочвен? А аз мога да ти кажа, че двама познати погребахме 10 дни след втора доза. Случайно ли ти се струва?

    Коментиран от #24

  • 8 Свиня балканска

    25 0 Отговор
    Като ви казвам,че сме най скапания народ не ви се вярва ето поредното доказателство какво още искате.
  • 9 мислещ

    14 4 Отговор
    А ковидиотите продължават да ни надуват главите, че хората измирали масово заради "липса" на мерки. Или даже защото някой като Мангъров говорел срещу мерките. Ето ви пореден нагледен пример за една от многото причини да мрат, и нито една от тези причини не е свързана с липса на мерки.

    Коментиран от #12

  • 10 Менгеле

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "тшит":

    Ми браво на медиците от НОЩ ! Добре си вършат работата. Хем резултатаите са прекрасни, хем болните са виновни.

    Коментиран от #27

  • 11 Джипитата, се изпокриха, не вдигат

    26 1 Отговор
    Телефони, ако са в Кабинета пак се крият, като Мишоци!! Звъни му служебния телефон не вдига, звъниш на мобилния също не вдига, а той дошъл само за 2ч аса,да обслужи някой приятел, но се крие като Мишок!!

    Коментиран от #14

  • 12 честен ционист

    5 13 Отговор

    До коментар #9 от "мислещ":

    Ковидиот е термин за човек не вярващ и не спазващ мерките за борба с Ковид, а не обратното, както ти се иска.

    Коментиран от #13, #29

  • 13 мислещ

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "честен ционист":

    Е, ционистите/сатанистите със сигурност много бихте искали да наложат именно това значение.

    Коментиран от #15, #31

  • 14 др Гей Билтс

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Джипитата, се изпокриха, не вдигат":

    Крият се, защото те основно ще операт пешкира от хилядите роднини на дали фира от ваксината.
  • 15 честен ционист

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "мислещ":

    Ама то си е официално така. Ако ви харесва термина, измислете си нов за хората спазващи разпоредбите, нещо от сорта на "горна каста" как ти звучи?
  • 16 уви

    10 1 Отговор
    Е, не стигат линейките то е ясно и по-зле ще ства, като чули възрастта, може да сиа си казали, че все ще издържи. Но семейството е подценило нещата, кой знае откога е боледувал, майка му била с положителен тест, трябвало да искат да го наблюдават по-сериозно, преди години е бил с кръвоизлив.

    Коментиран от #19

  • 17 въх

    1 1 Отговор
    Съветвам ви да прочете какво предлага за справяне с пандемията Dr. Peter McCullough(най-цитираният в света кардиолог) има едно негово добро видео в ютуб. Прочетете и едно интересно интервю с топ Yale доктор и учен - Alessandro Santin, интервюто го има на TrialSiteNews
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 6 Отговор
    това не е от корона вирус,по скоро е сепсис!!!Стига всяка смърт да я пишете Корона и да говорите за антитела!Като чистач,сто пъти ви обясних как създателя е създал човешкия имун и какво ли не ви говорих за паметни клетки,а не за антитела!но вие едно си баете всеки ден!Ами който иска да мре не мога да ви опазя всичките!И,Майката не е ли могла да свали температурата и да види какво му е аджеба на детето и???Акоразчита на .......белодрешковците с малките материални стимули.....
  • 19 мислещ

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "уви":

    Сигурно ги е било страх да се занимават с лекари. Като имаме предвид реакцията на "лекарите" в техния случай, не са били без основание и техните опасения.

    Коментиран от #41

  • 20 Да спестиш от такси

    8 5 Отговор
    20 лева за такси и щеше да е жив
  • 21 Мимч

    18 1 Отговор
    Егати и здравеопазването и системата ни.Когато човек вече издаде багажа,тогава го определят за спешен случай.Ами всичките тези дето не вземат на сериозно човешките грижи са за затвора.Иначе искат,здр.осигуровки,а и на ръка пари.Явно са търговци на хора,а не спасители.Да им се потърси отговорност....
  • 22 Тиквоний Велики

    10 3 Отговор
    Бойко,четеш ли какво се случва с нас? Защото нямаме чекмеджета ли? Срам ли те е,не вярвам!!Бойко аз не съм платен,мразя те безплатно!!
  • 23 Мим33

    9 2 Отговор
    Има и друг проблем.Звъниш на тези спасители и ако след 5 та или 6 та минута ти вдигнат,един час трябва да им обесняваш на колко години си и недай си боже да си над 60 ,ще чакаш от умрял писмо.След това на 1000 въпроса трябва да им отговаряш и едва ли не да си поставиш и диагноза.Български абсурд.Да видят как е по света....
  • 24 hmm

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Брадвата":

    А вие смятате, че са починали хората от ваксините, а не защото са се завърали в други болни по магазини или ски курорти, не са имали други заболявания, не са пушачи? Не, само ваксината ще да е причината! Айде стига...

    Коментиран от #25, #38

  • 25 мислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "hmm":

    Викаш, ако някой те гръмне (И "Случайно" думичката за 2-те е една и съща на английски) и умреш след няколко дни, от цигарите ще да е било?
  • 26 Пипи

    8 3 Отговор
    Не мога да разбера някой хора как действат и мислят в критични моменти. В София си, тук има 100 болници, виждаш, че нещата не вървят добре и не можеш да намериш начин да закараш болния до Пирогов, примерно. Лошо са действали в ситуацията всички, но все пак си в София и като не ти съдейства 112 има сто начина да си помогнеш сам. То като се обърне колата варианти много. Лошо за младия мъж и още по лошо за майката.

    Коментиран от #30

  • 27 шге4

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Менгеле":

    Медиците от НОЩ ви казаха , че ако не се пазим ще дойде време да не може да се окаже помощ на нуждаещите се. Това пише и в дописката.
  • 28 Коко Джъмбо

    4 1 Отговор
    И по този случай: ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ!
  • 29 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "честен ционист":

    Точно обратното е, а ти си живото доказателство:)
  • 30 Българин

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Пипи":

    Пипито ти хич го няма, как ще тръгнеш по таксита или градски транспорт щом си под карантина, не стига, че ще те глобят една заплата ами и в затвора могат да те тикнат и то защото "уморените" медици трябва да си клатят краката и да обикалят по медии за да се оплакват - особено тая Катя Сунгарска не излиза от НОВА ТВ и от година не е стъпвала в спешна помощ.

    Коментиран от #33

  • 31 345678

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "мислещ":

    Абе чогунен мозък, ти още ли се подвизаваш тук, бегай нърже в някое ковид отделение да разкриеш на мига световната конспирация, хайде бързо!
  • 32 Едното

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "hmm":

    Ти в кой свят живееш? Медиите не всяват страх за ваксините, точно обратното е.
  • 33 Реалист

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Катя Сунгарска е журналиста по образование и винаги това е работила, а не медик. Разбира се, че работата и е да виси по телевизионите предавания, а не да пътува с линейки. Все пак е говорител на Спешна помощ, ако това ти говори нещо, а ако не го разбираш питай чичко Гугъл що е то.

    Коментиран от #39

  • 34 Един път се случи, но се случи

    6 0 Отговор
    Служителката от Пловдивския център ме попита: "какво искате, да дойдем да му свалим температурата и да го нахраним". Умолявах за линейка, информирах, че трудно диша. Казаха, че изпратят. Екип не дойде час и десет минути(а третата вълна още не беше започнала). Пристигнаха, когато им се обади братовчед ми с тих, спокоен глас. Констатираха много ниска ситурация и необходимост незабавно да му се подаде кислород, и невъзможност да бъде лекуван в домашни условия. По-нататък не искам да си спомням!
  • 35 Васил

    8 1 Отговор
    Плащаш си данъци плащаш си здравни осигуровки и накрая те остават да пукнеш егати скапаната държава а на всичко отгоре лекарите и персонала взимат бонуси за какво че осигуряват работа на поповете и погребалните агенции?
  • 36 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    САМО СЕ ПОСТАВЯМ НА МЯСТО В "СПЕШНА ПОМОЩ " И СИ КАЗВАМ : "ПОКЛОН ПРЕД ВАС ГЕРОИ - " ШИПКА " ----БЛЕДНЕЕ !!!!!!!!!!!
  • 37 БГ 681

    7 0 Отговор
    Причината за толкова мн смъртну случай в България не е коронавируса. Причината е нереформираната оскактена и извратена здравна система. Болниците-търговски дружества???, Здравето е-клинична пътека-здравето не трябва да бъде оценявано в пари. Нямаме никаква ама никаква организация в спешната помощ една от главните причини за висока смъртност. След това да те запишат в един картон и да теоставят да чакаш в една стая цял ден не е болнично лечение.Не знам до кога ще сме равнодушни към всичко това и няма да искаме да го променим с протести и гражданска позиция.
  • 38 Ами ти

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "hmm":

    А ти смяташ, че починалите, които ти казват, че са от тоя вирус, са от него всичките ли???
  • 39 мед. сестра

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Реалист":

    Абе , льольо защо лъжеш безсрамно и манипулираш - Катя Сунгарска не е журналист , а е актриса ( артистка ) завършила е НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " в момента е в ролята на говорител на ЦСМП - София , любовница на директора д-р Георги Гелев и двамцата калинки мамини , лапачи на държавната софра , без професионални качества , ценз , компетентност , , способности и квалификация за заеманите позиции - ГОВОРИТЕЛ и ДИРЕКТОР на ЦСМП !
  • 40 толупченко

    2 0 Отговор
    Гелев , къде се криеш ! Приеми , че си виновен , не се измъквай като пишня по терлици , защото ще дойда и с ритници ще те изхвърля до родното ти село Врачеш ботевградско !
  • 41 късно

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "мислещ":

    Ами страх ги е, но накрая пак опират до линейката. Навсякъде разясниха, че хора със заболявания са по-застрашени. По-отрано е по-добре да се реагира, организмът може да направи някой съсирек и много бързо става белята.
  • 42 охх

    0 2 Отговор
    Нямаше достатъчно разясняване нито за ваксини, нито за необходимите стъпки, които да предприеме човек като заболее. Затова сега всички вярват, че като ги ваксинират ще умрат, а пък болни , или се втурват да пит антибиотик от първи ден, или обратно нехаят докато не стане твърде късно. В първите дни не се сваля рязко температура, ако не е по-висока от 38 градуса, тя е добра за организма. Не се пие веднага и антибиотик до трети ден. Задължително се приемат необходими минерали, течности, аспирин протект за сърцето и кръвта, в умерено количество, не се яде сладко. Повечето хора могат да си позволят да си купят оксиметър, той ти измерва сатурация и пулс и дава инфо кога нещата започват наистина да се влошават, тогава се търси вече лекарска помощ, има и зелени коридори, за преглед и снимка на дробовете и се преценява дали е за лечение в болница. А не вече на умиране и викате линейка. Тя и навреме да дойде, като няма в момента място за човека в болница , а е въпрос на часове, може и преди настаняване да почине..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове