Last news in Fakti

15 Април, 2021 06:53 4 932 49

Комисия ще ревизира управлението на Борисов

  • мая манолова-
  • бойко борисов-
  • ревизия-
  • комисия

Хората имат нужда от глътка въздух. Да повярват, че има институции, които работят за тях, заяви Мая Манолова

Комисия ще ревизира управлението на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите от „Изправи се! Мутри, вън!“ са готови още в първия ден на парламента да внесат предложение за комисия по ревизия на управлението на премиера Бойко Борисов, заяви пред БНТ съпредседателя на коалицията Мая Манолова, цитирана от Епицентър.бг.

„Не е лошо, че имаме ръбове, на тях ще се убожда Борисов всеки път. Всеки, който е решил да участва в политическия процес, иска или не иска, става политик. Хората са чувствителни и затова реакцията срещу непремерено изказване е бурна. Темата е затворена. Ще имаме силна, подготвена, категорична парламентарна група“, изтъкна Манолова.

Тя сподели, че от коалицията ѝ са разговаряли с партията на Слави Трифонов.

„Те ще подкрепят този проект за решение... Ще настояваме да има парламентарен контрол всеки ден на всеки един от министрите на Бойко Борисов. Първи в парламента ще извикаме финансовия министър“, посочва Манолова.

Лидерът на „Изправи се! Мутри, вън!“ заяви, че от коалицията ще настояват парламентът да реши изработването на Националния план за устойчивост и развитие да бъде финализиран от Народното събрание, за да бъде изпратен в указания срок и България да не пропусне възможността да получи средствата от Европейския съюз.

Коалицията е готова и с предложението за промени в Изборния кодекс, допълни тя и очерта редицата приоритети, на които ще се заложи в бъдещата работа.

„Хората имат нужда от глътка въздух. Да повярват, че има институции, които работят за тях. Призовавам партиите - спрете да си гледате партийните интереси, спрете с тънките сметки. Хората чакат от нас незабавни действия... Ще направим показно през следващите 30 дни как трябва да работи парламентът“, категорична е Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОТарАК

    74 17 Отговор
    точно това чакаме всички. ако не успеете , Радев щр го направи
  • 3 Диктаторът от Банкя

    90 17 Отговор
    Изключително наглия и цинипен Диктатор Бойко Методиев Борисов трябва да бъде разследван, съден и наказан заради всички вреди, които нанесе на държавата и хората !
  • 4 Мечтател

    70 3 Отговор
    Затварям очите си и си представям че всичко това ще се случи наяве. Все пак оставам скептик. Много съм лъган досега.
  • 5 Град Борован

    17 24 Отговор
    Комисия, за да замете под килимчето...
  • 6 Разбойников

    63 9 Отговор
    Всички министерство трябва да се ревизират. Там 4 години-само от този мандат- са вършени безобразия и престъпления.Да се ревизират конкурси за започване на работа, за заемане на определена длъжност, обществени поръчки, еврофондове и много други. Герберастите са бъкани от престъпления, а ако се обхване целия период на тяхното управление, няма да стигне времето, но трябва да се ревизира докрай.
  • 7 Гост

    34 3 Отговор
    Голко много говорене ,а накрая бедния си остава беден,некъдърният си е такъв и няма да успее,а всичко ще продължи по старому.Тези ,които се заканват и искат реваншизъм после ще са от другата страна...ще почакаме да видим какво ще стане.
  • 8 То си е

    38 8 Отговор
    за 1000 години затвор + конфискация !
  • 9 чичо Денчо

    37 7 Отговор
    Всички длъжности са заемани през периода на герберасткото управление след плащане по определена тарифа- чиновник, началник,митничари, съдебни длъжности, дипломатически постове, шефове на дирекции, агенции, комитети, комисии... край нямат. Веднага да се смени състава на ЦИК!
  • 10 Някой си

    38 6 Отговор
    А това на Гешев?
    Комисия за Гешев кога?
  • 11 поръчки

    34 8 Отговор
    Да се провери държавната хазна, колко пари са откраднати оттам, къде са отишли- шкафчета, кюлчета, чекмеджета, тайни сметки, изнесени в чужбина, държавна контрабанда обществени п, търговия с влияние и много други.поръчки
  • 12 Защо се забрави

    27 5 Отговор
    Е нали уж най-належащо бе да се отървем от Гешефт?

    Коментиран от #21, #42, #43, #44

  • 13 Ами

    15 29 Отговор
    На бившата омбудсманка ревизия кога?
  • 14 big

    18 3 Отговор
    Боже, боже, колко комисии бяха създавани досега по най-различни поводи и всички по въпроси силно касаещи обществото и България като цяло? Какъв беше резултата? Кръгла нула! Затова беше създадена една сентенция: Създай комисия, да погребеш проблема! Не знам до колко са верни на Борисов сега: полиция, следователи, прокурори, съд, но реално в дадения момент няма да има никакъв положителен резултат, т.е. БМБ ще се наслаждава на: живота, шкафовете, къщи, деца, острови и всички верни и измислени неща, смеейки се на всички! Да не забравяме, че в новите "партии" има много негови капии, най-вече парично - бизнес обвързани!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 О. Ч. З

    18 3 Отговор
    Един политик колкото повече е крал толкова по малък е шанса да бъде осъден или обявен за виновен вав нещо това правило важи сас пълна сила във България. За пример предишният финансов министър проспа 700 милиона от данаци и нищо аз ако не си платя данака на къщата сигорно ще ме осъдят и я вземат
  • 17 АрсеноСербезова

    27 1 Отговор
    Кланът бивша министърка Арсенови и Сербезова ВЕЦ-ове, перки, фотоволтоици, автопаркове за милиони ролсове, къщи за милиони, обслужващите ги обръчи от фирми, няма ли да разследвате? Фармацевтичният бизнес-лекарства рак десеторно по-скъпи в БГ на Арсенов мъжа й, няма ли да разследвате.
    Затвор за това ОПГ няма ли?
    Лекарства за рак купувани от Индия за 200-300 лева, продавани в БГ за 1300 лева.
  • 18 хахаха

    11 17 Отговор
    Е плюете Бойко че взимал заеми,а сега и вие бързате да одобрявате още по-големи заеми.И пак ние трябва да ги връщаме.Така че не правите нищо по-различно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ОПГ Арсенови

    20 1 Отговор
    Долорес Арсенова, която бе министър в правителството на Симеон II се е обзавела с гъзарско возило. Което струва половин милион лева. От къде са доходите на богаташката не става ясно. За нея се знае, че съпругът й върти бизнес с лекарства за онкоболни. Които продава с колосалната надценка от 300%.
    Явно наследникът на Арсенова е сменил модела „Турбо S” с „Ролс Ройса”, който получи като дар за сватбата си пак от родителката си.
    На фирма "Касиопея-7", която е собственост на бившия екоминистър от кабинета на НДСВ Долорес Арсенова и съпруга ѝ Асен Арсенов, е съставен акт за административно нарушение,аради ползване на вода над разрешените количества от техния ВЕЦ "Моста" от язовир "Тича".
    Разрешението за строителството ѝ е подписано през 2005 г., в последните работни дни на тогавашния министър на околната среда Долорес Арсенова. Строежът на ВЕЦ-а започва през 2008 г. и предизвиква протести в Шумен, Търговище и Велики Преслав.
  • 23 ОПГ Арсенови

    15 0 Отговор
    Бивша координаторка на НДСВ си строи ВЕЦ
    Зъболекарката на Долорес Арсенова и Милен Велчев е получила от държавата нисколихвен кредит, за да изгради в съдружие ВЕЦ в Искърското дефиле, на около 15 километра от Мездра.
    ВЕЦ-ът ще се казва „Черепиш" и е в близост до известния едноименен манастир.
    Фирма „КА-5", в която стоматоложката Иванка Сербезова е съдружничка наполовина, е получила максимално допустимото финансиране от 1,5 млн. лв. от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДОС). То е пряко подчинено на Министерството на околната среда.
  • 24 Тикви и каскети

    5 7 Отговор
    Боко при бай Ставри
  • 25 ОПГ Сербезова

    11 0 Отговор
    ОПГ Сербезова Арсенови
    Според документите кре­дитът на Сербезова е от­пуснат на 14 февруари т.г. Там е описано, че заемът е с облекчени условия - 70% от него са без лихва. Впослед­ствие фирмата ще може да ползва данъчни облекче­ния, защото производство­то на ток от ВЕЦ не вреди на околната среда.
    Иванка Сербезова е зъболекарка на доста политици
    Тя стана известна с това, че беше координаторка за 24-ти столичен район на НДСВ, докато Долорес Ар­сенова беше в ръководство­то на жълтата партия. Сер­безова лекува зъбите и на Милен Велчев, а също така и на Надежда Михайлова. Сербезова има собствен зъ­болекарски кабинет, но ос­вен това притежава дялове от фирми с разностранна дейност според ДАКСИ - от ресторанти през производ­ство на минерални води до строителство на сгради.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 АМИ

    8 5 Отговор
    Кога ще се иска ИМПИЙЧМЪНТ на ФИГУРАНТА- АЙЛЯКЧИЯ за това , ЧЕ НАРУШИ и ПОГАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА и законите на Републиката....кога ГАЛЕВИЦЕ ??? Или за нашите хора ПАК ще има чадър ????
  • 28 Надявам се,

    8 3 Отговор
    Че няма цялото бъдещо управление да мине в ревизии и оправдания за да не се свърши нещо. Нещо ми омръзна да слушам едни и същи неща за миналото, което на всеки е ясно, а никой да не говори за бъдещето след като е обещал определени неща. Маяма е Болен Сидеров 2 (който тихомълком си изкара 4 мандата), вдига само патардия и гледа в паничката на другия.
  • 29 xxььььььь

    0 2 Отговор
    глътка въздух за народа - мутрите ще се погрижат
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Шикерова

    7 1 Отговор
    Разследване Генка Шикерова, сега разбирате ли защо евтин ток от Белене и Козлудуй България няма да види. Собственик на ВЕЦ се явява и Еленко Божков.

  • 32 Мачкай

    5 2 Отговор
    Бой по тиквата
  • 33 Можете ли да си представите колко милиар

    6 4 Отговор
    Можете ли да си представите колко милиарда открадна Б.Б. през последните дни ! По бързо Служ. Кабинет, за да му сложи белезниците!

    Коментиран от #34

  • 34 НДСВ

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Можете ли да си представите колко милиар":

    Големите кражби започват от Тройната НДСВ, БСП, ДПС и продължават до ГЕРБ, с преподписване на Концесии и удължаването на сроковете им.
    От тройната и НДСВ трябва да се ревизират всички разрешителни, законодателства за Концесии.
  • 35 КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ

    4 5 Отговор
    ИМПИЙЧМЪНТ НА ЛЬОТЧИКА НА ФЪРЧИЛОТО , ИМПИЙЧМЪНТ , СЪД И ЗАТВОР !!!
  • 36 Защо ни занимавате с тая миризлива ш.

    1 0 Отговор
    Нищо ново.
  • 37 Защо ни занимавате с тая миризлива ш.

    1 0 Отговор
    Нищо ново.
  • 38 Джонката

    1 0 Отговор
    А кога ще има комисия да ревизира тоталитарното управление на БКП, довеле до хиляди убийства , интерниране на стотици хора , осакатяване на поколения наред ? Последващите създатели на мутрите БСП , кога ще ги ревизират ? Да каже Мая Галевата, Татяна Дончева, защото и те са част от комунистическото дерибейство. Помним сестра Галева как ходеше и се молеше на Бойко да става Омбудсман, как ходеше при братята от Ресилово и при Божков. То бива бива гьон сорат, ама тва техното минава всякви граници.
    Искрено съжелявам , тия наивни хорица дето подкрепиха Галева , Дончева, Капон вечната дупевъртячка и неуспелият адвокат. Ако тия ще ни вадят от блатото , по добре чантичката и айде на самолета.
  • 39 ЛЪЖЕ

    1 0 Отговор
    НЕ СЕ НАДЯВАМ МАЯ ДА СВЪРШИ НЕЩО ! ПРОВЕРЕНО Е !
  • 40 ПРЕДАТЕЛИ

    1 0 Отговор
    ОЧАКВАМ МАЯ ПАК ДА СТАНЕ ОМБУДСМАН И ДА СИ КЮТА ОЩЕ 5 ГОДИНИ С ЛЪЖИ И ПИНИЗИ ! ТОВА ТЯ ГО МОЖЕ ДО СЪВЪРШЕНСТВО - ТЯ Е В КОМБИНА С МУТРАТА !
  • 41 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    Какви комисии НАРОДЕН СЪД и в БЕЛЕНЕ.
  • 42 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Защо се забрави":

    Не може да се отстрани главния прокурор ей така. Има си правила и закони.
  • 43 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Защо се забрави":

    Попрочетох от тук от там разни правни казуси и решения. Няма начин да се отстрани главния прокурор. Процедурите са много сложни.
  • 44 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Защо се забрави":

    Девет години след решението на Съда в Страсбург по делото Колеви все още няма
    напредък в осигуряването на гаранции за независимост на разследванията срещу
    главния прокурор в България
    Какво казва Съдът в Страсбург в решението си по делото Колеви?
    На 28 декември 2002 г. Николай Колев, високопоставен прокурор, е застрелян пред дома си в
    София. Това се случва, след като г-н Колев многократно е изразявал опасения за живота и
    безопасността си поради сериозен конфликт между него и главния прокурор, възникнал след
    критики от страна на г-н Колев относно авторитарния стил на главния прокурор.
    Въпреки твърденията за възможно участие на главния прокурор в убийството и доказателства,
    че той може да е одобрил поредица от незаконни действия срещу г-н Колев (незаконен арест,
    уволнение, повдигане на неоснователни обвинения), разследването e останало под контрола
    на главния прокурор и неговата служба. Нападателите остават неразкрити. Европейският съд
    по правата на човека е установил, че разследванията не са били достатъчно ефективни и
    независими.
  • 45 Николай

    0 0 Отговор
    В най-скорошния си анализ Отделът е идентифицирал редица проблеми и правни решения,
    присъщи на настоящата уредба, които, взети заедно, могат да компрометират независимостта
    на разследване, касаещо главния прокурор:
    (i) фактът, че само прокуратурата може да реши дали да се проведе наказателно преследване;
    (ii) фактът, че главният прокурор и неговите заместници могат да отменят всяко решение, взето
    от друг прокурор, което не е било предмет на разглеждане от съд;
    (iii) липсата на каквато и да е възможност за жертвите да оспорят пред съд отказите на
    прокуратурата да образува досъдебно производство или да повдигне обвинение;
    (iv) невъзможността да бъде временно отстранен главният прокурор от длъжност;
    (iv) възможността главният прокурор да влияе на Висшия съдебен съвет („ВСС“) и на
    прокурорската колегия на ВСС, компетентни да взимат решения относно кариерата на
    прокурорите и назначаването на висшестоящи прокурори (които могат да имат досег с
    разследване срещу главния прокурор) и относно отстраняването на главния прокурор от
    длъжност.
    В най-скорошното си решение относно изпълнението на решението от март 2019 г.3
    , Комитетът
    на министрите е отбелязал със загриженост липсата на напредък, девет години след
    решението по делото Колеви, в подготовката на мерки, които да гарантират независимостта на
    разследванията срещу главния прокурор, включително независимостта на органите, отговорни
    за различните етапи на разследването. Комитетът е приз
  • 46 МАТА ХАРИ

    1 0 Отговор
    СЕГА НАЙ ВАЖНОТО Е БОЙКО ДА ПРЕБИВАВА В ЗАТВОР И ДА МУ СЕ ОТНЕМАТ ГЕНЕРАЛСКАТА УНИФОРМА И НАУЧНАТА СТЕПЕН ВЗЕТА С ИЗМАМА !
  • 47 700 МИЛИОНА

    1 0 Отговор
    ГОРАНОВ СЪЩО АРЕСТУВАЙТЕ ! КУРИЕРКАТА ОТ БОЖКОВ СЪЩО !
  • 48 ВЕДНАГА АРЕСТ

    1 0 Отговор
    ДА СЕ ОСЪДИ БОЙКО Е МНОГО ТРУДНО НО ....... ПАРИТЕ ОТ БОЖКОВ СА ПРЕДОСТАТЪЧНИ ЗА ГОДИНИТЕ КОИТО МУ ОСТАВАТ - НАПРИМЕР 200 ..... А АКО МАЯ ЩЕ ГО РАЗСЛЕДВА 10 ГОДИНИ ТОГАВА ВСИЧКО Е ЯСНО .
  • 49 ИМА ТАКЪВ НАРОД

    1 0 Отговор
    Георг Георгиев: "Има такъв народ" отказа подкрепата ни за мажоритарния вот---

    И ТЕЗИ ИЗРОДИ КАТО КУРНЕЛА НЕ СА ДОВОЛНИ ОТ СЛАВЧОВАТА ПАРТИЯ , ЧЕ НЕ ЩЪТ ДА СТЪПЯТ В КАПАНИТЕ ИМ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове