Last news in Fakti

19 Април, 2021 14:14 7 785 29

Масова акция в пловдивския "Руски пазар"

  • пловдив-
  • полиция-
  • руски пазар

Има арестувани

Масова акция в пловдивския "Руски пазар" - 1
Снимка: БГНЕС

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Пловдив, по реда на надзора за законност, бе възложено на директора на ОД на МВР - Пловдив, на директорите на ТД на НАП - Пловдив, ОДБХ - гр. Пловдив и РИОСВ - Пловдив да извършат съвместна проверка, при която:

Да се установи какъв е статутът на обособилото се като тържище място на територията на Пловдив, популярно с наименованието "Руски пазар“ - функционира ли като регламентиран пазар, от кого се стопанисва, отдавани ли са на място под наем терени и/или павилиони /сергии/ за извършване на търговска дейност, от кого.

Извършва ли се в самото тържище и/или в райони в непосредствена близост търговска дейност по продажба на храни, напитки и други стоки, при какви условия и от кого.

Ако се установи извършване на търговска дейност по смисъла на предходната точка, декларират ли се приходи от нея по надлежния ред.

Извършва ли се търговска дейност със защитени видове птици и от кого.

Извършват ли се в района дейности по нерегламентирано горене на отпадъци и от кого.

В изпълнение на част от така поставените задачи на 18.04.2021 г. са проверени 21 търговски обекти на територията на тържището. Започнати са 2 досъдебни производства по чл.172б от НК - за нерегламентирано използване на търговска марка, като са задържани 2 лица. Иззети са около 260 артикула, носещи чужди търговски марки.

От Областна дирекция по безопасност на храните са съставени 4 констативни протокола, 1 акт за установяване на административно нарушение и 1 разпореждане за унищожаване, като е иззета около 100 кг прясна риба, без документи за произход. Съставени са и 4 акта за установяване на административни нарушения, касаещи продажба на живи животни.

От РИОСВ са съставени 3 акта за установяване на административни нарушения за продажба на пойни птици. От страна на Фискален контрол при НАП са съставени 2 констативни протокола и 1 обект е запечатан за неиздаване на касов бон. От 3-то РУ при ОД на МВР - Пловдив е издаден 1 акт за установяване на административно нарушение по Закона за българските лични документи.

При проверката, Общински инспекторат ще издаде предписание на кмета на район "Северен" за почистване на нерегламентирано сметище и нерегламентиран пазар.

Срокът за приключване на проверката по всички пунктове е едномесечен, като на проверяващите органи е указано във всички случаи на констатирани в хода ѝ престъпления и/или административни нарушения, незабавно да се пристъпи към тяхното разследване и документиране.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    15 28 Отговор
    Бягайте от всичко руско
  • 2 акция

    37 11 Отговор
    Търсят руснаци-шпиони. Там, където ина най-много според нашите детективи - на Руския пазар. ;)

    Коментиран от #23

  • 3 Рошко

    17 8 Отговор
    Аз разбрах че бил на Путин
  • 4 Боко

    36 9 Отговор
    Сещам се да пълня хазната само с глоби - лесно и приятно , дисциплинира раята да не навдига много глава
  • 5 Уоуо

    32 7 Отговор
    Хахахаха плаши ги и името вече
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахаха

    8 14 Отговор
    Руски бизнесмени правят милиарди там хазари и путинисти или направо роми има ли разлика
  • 8 безобразие

    39 5 Отговор
    Докато не останат единствено чуждите вериги, тормозът над бг дребни търговци няма да спре!

    Коментиран от #16

  • 9 1234

    33 3 Отговор
    На някой явно му е притрябвал терена на пазара!
  • 10 Що ти

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "дундаров":

    през тези 10 години не беше в България ли, щото тиквоча теб те управлява 10 години бала
  • 11 TOTO

    21 6 Отговор
    С ТРАХ ГИ ТРЕСЕ ВСИЧКИ КРАВАРИ, КАЖЕТЕ ИМ ЧЕ САМО ИМЕТО Е РУСКИ ПАЗАР, А ИНАЧЕ ВСИЧКО Е КИТАИСКИ СТОКИ, АМА ТО И КИТАИЦИТЕ ВРАГОВЕ, ЗАКРИВАИТЕ ПАЗАРА.
  • 12 Минаващ

    17 2 Отговор
    А "Берьозка" руска ли е или украинска?! Цените им са много високи за българския стандарт, но пък имат много руснаци за клиенти, които явно не страдат от липса на евро и левове?!
  • 13 Гост

    18 0 Отговор
    Окръжната прокуратура, до сега си бърка в центъра на задника и затова през всички тези години не знаеше що е това Руски Пазар и какво се прави на него!
  • 14 Гост

    17 2 Отговор
    Това прокуратура ли е, или пееаси в услуга на някой!

    Коментиран от #21

  • 15 Българин

    7 11 Отговор
    Щом е руски трябва да бъде закрит и преустроен в нещо по-добро и с нормално име.
  • 16 Да бе Кьуфландите ся завършиха

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "безобразие":

    До бургас огроооооооооооомна база. ОКОПАВАТ СЕ СЕ ИНО ЧИ СА У ТЯХ....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Фактология

    17 0 Отговор
    Всяко чудо за 3 дена.Хората на павилионите ще се покрият, докато свърши патакламата.Стоката предимно е турска и китайска.Не знам защо толкова се надува на кой и как е пазара при условие, че е общински и всички собственици плащат на общината.Що се отнася до животинките и други те са обикновено в неделя и застават извън пазара..Какво да кажа за незаконно построените къщи на циганите, които са всеки ден пред очите на органите наречени КАТ.Такива проверки е имало и ще има.Хората ги предупреждават и кой разбрал-разбрал.
  • 20 Наблюдател

    16 3 Отговор
    Има много просто решение на проблема просто пазарът трябва да се преименува на американски
  • 21 пееас

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Пееаси, Сър.
  • 22 Ара

    9 2 Отговор
    Нищо руско няма на този пазар, търговците са арменци, цигани и турци които продават китайски и турски боклуци!
  • 23 анадъмо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "акция":

    Там за твое съжаление няма руски шпиони. Има арменски, турски, цигански и български шпиони.
  • 24 fattass

    3 0 Отговор
    Избихме рибата с кепа !!!

    АЛЕЛУЯ, братя !!!
  • 25 Кръчмар

    4 0 Отговор
    ДА СЕ ГОТВИ КОЛХОЗНИЯ ПАЗАР ВЪВ ВАРНА ,ще повече, че са по-близо до Русия от Пловдив!
  • 26 Сръбски пазар

    4 0 Отговор
    Това са най-евтините стоки там. Явно, някой го е поръчальна честната прокуратура точно заради това, чеие евтин. Ами за бедните там..който има пари да не ходи. По-добре се щанимайте с циганията наоколо - срамота е точно пред КАТ! Не че КАТ не са цинания..
  • 27 пенсионер

    4 0 Отговор
    Никой ли не хванаха да продава цигари и тютюн , при положение , че се предлагат на всяка крачка.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове