20 Април, 2021 14:08 2 233 28

Божанков: Да употребиш протеста е лош старт на политическата ти кариера

  • протест 2020-
  • явор божанков

Бях на протеста всеки ден. С много други – партийни и безпартийни, споделя депутатът

Божанков: Да употребиш протеста е лош старт на политическата ти кариера - 1
Снимка: БГНЕС

„У нас гражданската енергия е вече крехка. Защото многократно е употребявана. В лошия смисъл. Бях там всеки ден. С много други – партийни и безпартийни. Политизирането на протеста означаваше неговата незабавна смърт. Затова съм щастлив, че не го направихме тогава“, написа във фейсбук депутатът от левицата Явор Божанков веднага, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя да не се подменя истината за протеста и изложи пет факта, уточнявайки, че активисти от партията са се включвали ежедневно, но и запита къде тогава бяха от „Има такава държава“. Реакцията на Нинова дойде по повод опитите БСП да бъде „пришита“ към статуквото.

Божанков, който бе един от най-активните участници в протеста, в поста си написа още: „Днес обаче едни се обявиха за "партии на протеста". Разбирам, да бяха се нарекли - новите партии. Въпреки, че някои са били в парламента, когато съм бил малолетен. Такова действие прави всеки следващ протест потенциален инкубатор за политически мераци. И това убива искрата на съпротива срещу всяка уродлива власт. Защото утре протестът може да е срещу Слави, Мутрите, срещу БСП или срещу всеки, който се самозабрави и употреби властта за себе си. Но да употребиш протеста по пътя към властта е лош старт на политическата ти кариера“.

Депутатът е озаглавил поста си така: „За "Партиите на протеста". (Само как звучи :) )“.

Серия от реакции на други социалисти-депутати се появи в социалната мрежа във връзка с подмяната на реалността около протестите. Те придружиха постовете си със снимки от собственото си участие в лятното масово недоволство срещу модела „ГЕРБ“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 5 Отговор
    Всеки честен и достоен българин е добре дошъл на Протеста.Не питаме кой от коя партия е.Това си е тяхна работа.Но сме забранили партийна агитация на Протеста.

    Коментиран от #15, #17, #19

  • 2 БСП за България и Радев

    12 19 Отговор
    Споко Явка. Всичко е парлама. Още от миналата година трябваше генерал Румен Радев да поеме властта, но стана чак сега благодарение на Слави

    Коментиран от #6

  • 3 вижда се

    15 8 Отговор
    Явно е ,че в кочината трябва да влезе един нов Путин за да стане бяла държава !! До сега се изредиха десетки крадци и мушингери ,и всичко за ова е пълен леш

    Коментиран от #21

  • 4 Хей

    13 9 Отговор
    Ето ги виновниците за блокирането на София, поименно са готови за глоби.
  • 5 Пит

    10 13 Отговор
    Бошнак,никоя от партиите не афишираха присъствието си .Сега вие решихте да си припишете актив като партия а не като граждански дълг.Но това ви е цялата същност,да вървите след събитията и да се възползувате от тях
  • 6 Бай той

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "БСП за България и Радев":

    Какви сте ми оптимисти, ама как ще ги ручате жабетата.

    Коментиран от #7

  • 7 БСП за България и Радев

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Бай той":

    Ей гербав, гледай само как като Тошко върне мандата, как тържествено госпожица Нинова ще даде властта на генерал Румен Радев да състави служебен кабинет

    Коментиран от #10, #16, #20

  • 8 мдда

    7 10 Отговор
    Явор Педалов.
  • 9 Петьо Петров

    6 6 Отговор
    Интересно,но кога някой е чул ИТН да се идентифицират като партия на протеста? Против статуквото да,в подкрепа на протестите да,но никога като тяхно лице. Това,че БСП искат да се разграничат от статуквото чрез Фейсбук,а не чрез реална дейност в Парламента говори ясно къде се намират в политическата действителност!

    Коментиран от #12

  • 10 Румбурак Фатмаков

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "БСП за България и Радев":

    Съвсем ще цъфнем и вържем тогава.

    Коментиран от #22

  • 11 !!!?

    6 2 Отговор
    Който иска да стане депутат да ляга на първото кръстовище с байраче !!!,
  • 12 провинциалист

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Петьо Петров":

    ИТН се идентифицира като "и така нататък".
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 зъл пес

    1 2 Отговор
    Сбирщайн,стига си ревал
  • 15 АМОН

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ДА НО ТЕЗИ В ПАРЛАМЕНТА ЗАБРАВИХА КАКВО ИСКАХА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.

    ТЕ БЯХА ДВЕ НЕЩА:
    1/ОСТАВКА НА БОРИСОВ
    2/ОСТАВКА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР.

    НИКОЙ В МОМЕНТА НЕ ГОВОРИ В ПАРЛАМЕНТА КАК ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ГЕШЕВ И ИЗДИГНАЛИЯТ ГО НА ВЛАСТ ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ!!!!!

    НАЛИ СА ПАРТИИ НА ПРОТЕСТА?
    ЗАЩО МАЙЧЕТО МЪЛЧИ, ЗАЩО ОТРОВНОТО ТРИО МЪЛЧИ??

    ЗАЩО МЪЛЧИТЕ БЕ??

    КАК ИСКАТЕ ГЕШЕВ ДА ВКАРА В ЗАТВОРА БОРИСОВ , ПЕЕВСКИ И ДОГАН , БЕЗ ДА СТЕ СМЕНИЛИ ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, И САМИЯТ ТОЙ ДА БЪДЕ СМЕНЕН?!
    ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЕСТОТО.

    ВРЕМЕ Е ТОВА ВРЕСЛИВО СЪЩЕСТВО СЕСТРА ГАЛЕВА ДА НЕ БЪДЕ ДОПУСКАНА ДО ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА СЪЗДАВА НЯКАКВИ АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕНИ КОМИСИИ

    ВРЕМЕ Е ЗА БЪРЗИ ПРОМЕНИ НА СИСТЕМАТА , СЪД И ПРИСЪДИ НА ВИНОВНИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА.

    Коментиран от #18

  • 16 Бай той

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "БСП за България и Радев":

    Ей, куманоид БСП и България в едно изречение са нонсенс....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Къде Ви е акъла

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "АМОН":

    Публикувано във факти.бг:
    ВРЕМЕ Е ЗА БЪРЗИ ПРОМЕНИ НА СИСТЕМАТА , СЪД И ПРИСЪДИ НА ВИНОВНИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА.
    Кой е в национална катастрофа, свършилия парите Слави, ДъБето, мутрите и изгладнелите комунета?
  • 19 да питам

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Май се изживяваш нещо като лидер ?!🤭
  • 20 мдаааа

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "БСП за България и Радев":

    И после ?!
  • 21 Филип Георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "вижда се":

    'ЩО ТАКА БЕ ?! НЕ МОЖЕТЕ ЛИ БЕЗ БАЩИЦА? ГОЛЯМ КЕФ ЛИ ВИ ДА ИМА НЯКОЙ ДА ВИ СТРИЖЕ, 'РАНИ И ОНОВА ТРЕТОТО? И ДА ВИ ЛЪНГОТИ ОТ СУТРИН ДО ЗДРАЧ. И АКО НА ВАС ВИ Е ГОТ ТАКА, ДА СТЕ МИШКИ И ПОДЛОЖКИ ИМА И Е ИМАЛО ГРАМОТНИ И И ДОСТОЙНИ ХОРА. УЧЕТЕ СЕ ОТ ТЯХ! АМА ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ И НЕ ИСКАТЕ. СЕГА КАК ЩЕ Я КАРАТЕ БЕЗ БАЩИЦАТА?! БАЯ ВИ ГАНЯ УМРЯ. УМРЯ ПРЕДИ ДА СКЪСА ЧЕТИРИ МЕНИСКУСА И ШЕСТНАЙСЕТ КРЪСТНИ ВРЪЗКИ.
  • 22 Перо

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Румбурак Фатмаков":

    Защото с толупа цъфнахме и вързахме!

    Коментиран от #24

  • 23 Спомнете лозунга на протеста

    4 2 Отговор
    Ами то колкото и да кряскат и да не им се иска на некои, но половината от протеста си беше от БСП и другите леви партии плюс симпатизанти на Президента на БСП....
    На протеста липсваха единствено управляващите ГЕРП, пишман патриотите и ортаците им от ДПС, че даже и Слави не се е мяркал там въобще!!!!!
    То за това искането беше ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР за байх0йя, Шиши и КАСКЕТЯ..... и това обединяваше целият протест... за това и беше голям защото нямаше цветове и партии!!!!

    Коментиран от #25

  • 24 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Перо":

    Щастието има таван , нещастието няма дъно! / народна мъдрост/ Ще видиш че има по-лошо от Б.Б.! Но можеш да си мечтаеш!
  • 25 Обективен

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Спомнете лозунга на протеста":

    Другарю , протеста ви беше МЪРШАВ, КАТО ИЗБОРНИТЕ ВИ РЕЗУЛТАТИ СЕГА! Да си жив и здрав , както я карате, Зимата ще видиш ИСТИНСКИ ГОЛЕМИ ПРОТЕСТИ!
  • 26 бацо

    3 0 Отговор
    Аман от номенклатурни внучета аристократчета.
  • 27 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор
    ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА са такива, защото се ПРЕРОДИХА ЧРЕЗ НЕГО и ВЛЯЗАХА в Народното събрание ЧРЕЗ НЕГО. А не защото са го оглавявали или създавали. Това са 3-те "нови" партии и коалиции, които ги нямаше в предишното Народно събрание. Много ви се иска на БСП и вие да сте сред тях ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА. Но не сте и няма да бъдете, БСП сте партия на СТАТУКВОТО от изминалите 30 години. Както и самата Мая Манолова, на която мястото и не е да е допутат на "Изправи се БГ, мутри вън". Мястото и е при збодеите БСП и ДПС. Защото тя беше част от ЗЛОТО, което причини БСП + ДПС.

    Коментиран от #28

  • 28 3.14К

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Славчо какъв е, като докара Костов на власт, Куневица кандидат президент и Бойко за кмет. Мислиш ли, че ще се различава от Боко и Тошко от Цветанов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове