23 Април, 2021 12:00 5 081 42

Ивайло Мирчев: Борисов и кафявите "медии" пуснаха нова опорка

  • ивайло мирчев-
  • фалшива новина-
  • заплати

Ивайло Мирчев във фейсбук:

Ивайло Мирчев: Борисов и кафявите "медии" пуснаха нова опорка - 1
Снимка: БГНЕС

В последните часове от кафявите "медии" и премиера Борисов тръгна нова опорка - Демократична България увеличила заплатите на депутатите на 10 000 лв. Нищо подобно. Довчера нямаше таван във възнагражденията на депутатите. Вчера поставихме максимален размер (25%) на извънредните депутатски възнаграждения. Досега такъв нямаше и тихо тихо се получаваше една сериозна сума над заплатата. Това възнаграждение не е част от основното на народните представители, нито е ежемесечно. То е от типа "награда". Нормално и необходимо е за подобен тип плащания да има определен максимален размер. В противен случай може да се достигне до абсурдно големи по размер "награди". Ето това предложихме ние. Предложихме също да не се получават пари кеш - в торби, пликове, чантички, а всички суми, които получават народните представители да минават по банка. Е, това не се прие.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    36 47 Отговор
    Ама вие още правителство нямате , но заплатите си оправихте!!
  • 2 хахах

    22 24 Отговор
    АБЕ ГРУ от Аз Проклетника ... почнахте да увъртате а жалка работа
  • 3 ссссс

    87 19 Отговор
    Прав е! Нормален човек би го разбрал,а мисирките да не спират да показват онзи психично нестабилен лъжец с жълтата фанела
  • 4 Начо

    21 22 Отговор
    Ще му се пръсне костюмарата

    Коментиран от #15

  • 5 Българка

    60 10 Отговор
    Къде са сега гробарските тр 0л0ве, да коментират, че не само, че няма увеличение, а напротив е сложен праг на извънредните бонуси и награди, които евентуално могат да се получават?

    Коментиран от #11

  • 6 30 години

    20 5 Отговор
    виждаме, че тази система "парламентарна република" не работи, но продължаваме на принципа "тъп, но упорит".
  • 7 дастт

    17 6 Отговор
    Шишиии сега още по дебел ще станеш

    Коментиран от #18

  • 8 Корнелий III

    8 6 Отговор
    10 хил. лв. не са сериозни пари за НС, защото има сделки за десетки милиони. Народните представители трабва да са добре платени, НО само с макс. ДВА ПОРЕДНИ МАНДАТА или изобщо само с 2 мандата в НС - без значение поредни или не... В БСП има кадри за 400 000 депутати, а в ГЕРБ за 800 000 депутати. Няма проблем, хора има, а и чаавета се раждат и те душа носят...
  • 9 Трябва

    24 2 Отговор
    да признаем, народеца ни е уникално простичък.
  • 10 Гост

    36 9 Отговор
    Прав е човека, но безкнижниците друго си лаят! До сега наясно ли сте колко са получавали към основните си заплати дУпетатите - процент, за участие в комисии, награди, за "сътрудници", командировъчни, транспортни, коли, жилища.... Може да окаже, че са взимали в пъти над официалнат си заплата! Сега вкарват таван - 25 процента над заплатата и точка!
  • 11 бачо

    34 11 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    За толкова години е жалко че много хора не разбраха че в това им е силата на гербавите в интригите,а мисирките няма какво да с екоментират,не случайно сме на 112 място,ама и то ни е много

    Коментиран от #20

  • 12 гост

    9 11 Отговор
    Защо ли не ти вярвам . Не прочетох в стария правилник за "извънредни работи". Бихте ли конкретизирали тези работи.

    Коментиран от #17

  • 13 сега ми се

    23 7 Отговор
    изясни. Абе, форумът, що не ревахте през изминалите четири години, когато тайно и явно си вдигаха заплатите през месец. Не помните ли какви Коледни бонуси си раздадоха! Сега поне има таван и нито стотинка отгоре. Или пак искате нерегламентирано увеличение! Съжалявам, че "пях" в общия хор.

    Коментиран от #23

  • 14 Хубава работа, ама ...

    12 1 Отговор
    Преди години, един председател на парламентарна група, задраво захлебваше от 'награди' за консултантски услуги.
  • 15 а боко

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Начо":

    целият пращи като узряла тиква!

    Коментиран от #25

  • 16 Gowo

    13 7 Отговор
    Ами обяснете им на зомбитата от ГРАБ тази подробност.Пощуряха таи сутрин.Като че ли видяха ангела на с@ртта да излиза от ковчега
  • 17 гдфгдф

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Никой не те кара да вярваш ,или да ти се обяснява.
  • 18 шиши

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "дастт":

    не е депутат, не знаеш ли! Духнаха му под опашката.

    Коментиран от #32

  • 19 Срам

    7 12 Отговор
    Има си документи,влезте в сайта на Народното събрание и вижте поименно гласувалите!Това са фактите!
    Мръсни крадливи алчни нови мутри!

    Коментиран от #24

  • 20 Gowo

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "бачо":

    Е...все още медиите са техни.То навици, навици....от навици трудно се отказва.Пишат два реда, без пояснения, без анализи, уточнения.Това не е журнслистика
  • 21 гост

    10 14 Отговор
    А този защо не се извини за манипулацията, която пусна, че фискалният резерв е "опраскан" в т.ч. се пипа и от сребърният фонд, като председателят на бюджетната комисия ( от тяхната партия ) заявли, че "бюджетът не е чак толкова лош" и дори е приятно изненадан, че има ръст в приходите за първото тримесечие и е нормално да има по-викои разходи предвид здравната и икономическа криза.
    Та този господин ще се извини ли публично или ще продължим по начина "ОМБУДСРАМ" за Мая Манолова, а в момента са първи дружки - уж десни и комунистическите лелки. Повдига ми се от такива "десни" - комунистически синчета, наследници и прокурори! Хайде започвайте да цъкате минуси колеги...

    Коментиран от #26

  • 22 Суеко

    11 15 Отговор
    Мирчев, Мирчееев...много бързо олекнахте бе, Мирчев. Каква я мислехме, каква стана бе. Ине мисли че рупаме глухарчета.С тия простотии дето вършите, верно ще върнете тиквата на бел кон. Осъзнайте се докато е време. А то е малко.
  • 23 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "сега ми се":

    Прочети правилника на 44 НС, там е указано какви са % и за какво се плаща и как се дигат заплати. Мирчев говори за някакви работи , но неуточнени. Плюенето по форумите също може да влиза в този параграф, знам ли ?Не виждам новите избраници да са махнали параграфа за промяна на депутатските заплати.
  • 24 ти пак

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Срам":

    не разбра за какво става дума. Пак чети!
  • 25 Овца

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "а боко":

    Най ми е добре, когато ме стрижат и доят тарикати!!
  • 26 фискалният

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    резерв наистина е опраскан. Ти знаеш ли какво включва фискалният резерв?! Да ти светна и ако можеш да смяташ, мислиш ли ще стигнат ли и за какво тези пари! фискалният резерв включва салдата по всички банкови сметки на бюджетните организации (без тези на общините), активите на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система (т.нар. Сребърен фонд), вземания от фондове на ЕС за сертифицирани разходи, т.нар. Национален фонд, аванси, учителски пенсионен фонд, средства на НЗОК, ядрените фондове и др. Затова и логично първото, което би направил всеки, който се интересува какъв ресурс е на разположение на правителството, е да извади от общата сума на резерва салдата по сметките на тези фондове, които са целеви. При размер на Сребърния фонд от малко над 3.3 млрд. лв., на Националния фонд от около 3 млрд. лв. (общо 6.3 млрд. лв. целеви средства само от двата най-големи фонда) и депозит на правителството в БНБ от 5.9 млрд. лв. към 9 април (което прави фискален резерв около 6.4-6.5 млрд. лв. към тази дата) логичното заключение ще е, че резервът е празен, защото парите в него са по-малко от всички целеви средства. Ха, да те видя сега, финансисте. Едно е да си пристрастен, друго е да знаеш, че ще стоиш гладен. И пак слагай минуси. На главата ти се трупат.

    Коментиран от #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тоя

    6 2 Отговор
    Боко срам нема окраде държавата и продължава. Герб и техните симпатизанти са крадци.

    Коментиран от #38

  • 29 Gowo

    3 3 Отговор
    Ами излиза, че медийна среда няма.И не е имало.В края на краищата ще излезе , че заплати не са вдигали.Щото са били такива и от по рано.А само са ги ограничили в проценти.А на края , според мисирките, да не излезе и че са ги намалили.....Нещо като тъмното минало на Бойко Методиев Борисов....Едните казват че е неповторим мъдрец, други че е шарлатанин от селските среди
  • 30 Българка

    4 6 Отговор
    Сега ми се изясни положението. От сутринта не смеех да се запиша, нямахме никаква сводка.никаква опорка. Сега ще се развихрим. Плюенето по ГЕРБ продължава, парите трябва да си изработим. Вярваме само което ни изнася и помага в плюенето, а да прочетем правилника на НС ,е сега. Кой чете такива скучни неща, а и да ги чете , ние ще му викаме герберас и никой няма да му вярва. Тоя праг го е имало и преди, но беше 10% , сега е 25% нищо работа, може и моите парички да се вдигнат, гледайте и се учете как се плюе по форуми.
  • 31 Бибитко

    6 3 Отговор
    Тоя Бойко , дефакто за нищо не става. Не знае чужд език и няма интелект,да води лекции в чужбина или да напише книга. Дебел и муден е за физическа работа. От нови технологии не разбира. Сънлив е не става и за шофьор. Абе тотал щета.
  • 32 Made in BG

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "шиши":

    А, Шиши как е със здравето! Някой нещо да знае???🤔
  • 33 От запЕвропа

    6 0 Отговор
    Живея в западна Европа,и си спомням преди 15 години как всички бели държави,забраниха със закон всякакви видове плащане,като аванс или пари на ръка.Всичко минава по банков път,за да може да се осъществява контрол, и да няма игрички от работодателите за данъците върху заплатите.Преводите се осъществяват или в последния ден от месеца или на първо число на следващия месец..Ако искаш да започнеш работа и не представиш,банково конто,където да ти превеждат заплатата не можеш да почнеш работа.Само корумпираните,които искат да крият доходи или стойноста на заплащането което получават,могат да не са съгласни с банковия път.Това решение на нашия парламент не определя страната ни като европейска а като корумпирана.Един съвет към пенсионерите.Открийте си конто в най близката банка(безплатно е),и ще ви превеждат пенсиите по банков път,като няма да ви ограбват по пътя или по домовете ви,а парите ще си теглите,когато ви трябват(също е безплатно).

    Коментиран от #40

  • 34 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "фискалният":

    е да де, ама не е 5.9 ,млрд. лева към 31.03 както той заяви нали така, а се оказа, че е повече. Има резерв, но има и възможност за кредити и/или актуализация на бюджета, ако си направят правителство, за което всики от новите партии много се чудят. Дори и ДеБъ охладиха ентусиазма, който беше преди изборите за да съставят правителство.
    Нали ни се обещаха светли дни и бъднини - а реално се карат часова за мораториуми(кой предложил,какво, кога), бърникат ИК и нито дума, поне в парламента за някакви конкретни мерки, с които да помогнат на хората. Това за мен е един абсолютен фарс!
    Аз въпреки, че не съм фен на Мирчев, гласувах за тях и се чувствам страхотно подведен, най- малкото поради обстоятелството, че играят заедно с двете червени лелки от мутрите на Мая.
    Да направят правителство и да управляват- но забравих, че народа не е важен за никой от тях ( визирам всиките ПП до една), а да се уредят на вкусна хранилка.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Народът на Бг

    4 1 Отговор
    Каква ли още Лъжа ще измислят Крадливите, Престъпни Наглеци от Групировката_Шайка ГЕРБ
    По нареждане на главатаря борисоф,
    Който е на принципа след мен и потоп
    И щом АЗ загивам, искам и България да загине!
  • 37 Anonymous

    1 0 Отговор
    Чиба, глиган!
  • 38 32134

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Тоя":

    На теб какво ти откраднаха бе, серсем? Той първо Господ те е окрал.
  • 39 Бацо Гацов

    0 1 Отговор
    Елате Мисирките готов съм за свирки:) Работата е че ИТН и ДБ са неодобни на Коалицията ГЕРБ-ДС а по някой въпроси и на БСП и ДПС
  • 40 Даже не се налага и да теглят кеш

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "От запЕвропа":

    Ако пазаруват в нормални магазини. Едно време Дянков искаше всички заплати да се изплащат по банков път, и го направиха по черен и от Костов.
  • 41 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗА ВИСОКОЧЕЛИЯТ МИРЧЕВ Е ПОРЪЧАН - ПРИЦЕП МЕРЦЕДЕС КЪМ ПЛЯМПАММЕНТЯ -СЪС СЛУЖЕБЕН ШОФЬОР -ОТ ДаБе !!!!!!!!!!!
  • 42 Петроф

    0 0 Отговор
    Най скандалното в цирка на този е че ползва медиите за своите
    меко казано изгубени 1-ви 7 год.Този никога няма да се промени
    защото интелекта изисква много работа за да се докажеш че
    имаш достатъчно????!!!!!!.Това е като в приказката дай малко
    право и власт на ........ и сега ще им слушаме празнодумията
    толкова са бедни,но пък алчни за кокъла нали така
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове