Last news in Fakti

23 Април, 2021 15:00 1 201 9

БСП предлага създаване на комисия по дигитализация

  • бсп-
  • дигитализация

БСП ще внесе предложение за създаване на комисия по дигитализация, информационни технологии и иновации в Народното събрание

БСП предлага  създаване на комисия по дигитализация - 1
Снимка: БСП

Създавайки тази платформа в най-висшия държавен орган, много по-лесно ще бъде за България да защитава своите национални интереси в темите, които ще определят бъдещето ни през следващите години. Това е стъпка към създаването на електронна здравна карта и електронни регистри за премахване на бюрокрацията по предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова и създаване на електронно правителство. Това заяви народният представител от БСП Благовест Кирилов.

Той изрази увереност, че всички асоциации в сектора ще подкрепят това предложение, като много от тях споделят проблемите и нуждата от създаване на подобен орган и това е видимо от внесени от тях писма до председателя на Народното събрание , както и председателите на всички
парламентарни групи.

Експертът в сферата на технологиите подчерта, че България заема едно от последните места в Европейския съюз по индекс за иновации и е трайно на едно от последните места в ЕС по дигитална трансформация на икономиката. Той допълни, че в същото време България има всички дадености, за да се превърне във водеща дестинация за изнесени софтуерни услуги.

Благовест Кирилов изтъкна, че е крещяща нуждата от завършване на процеса по синхронизация на българското законодателство в сферата на дигиталните технологии с европейското, законови промени и инициативи за догонване по показателите за иновативност и условията за бизнес с висока добавена стойност в България, както и постигане на по-бързи темпове на дигитализация на
икономиката и услугите за гражданите.

„Единствено чрез действия днес така можем дългосрочно да запазим работещите и компаниите в сектора. А резултатът ще е видим от всеки един от нас!”, заяви Кирилов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 О боже, боже

    4 4 Отговор
    Първо ДПС предложиха това, сега БСП предлагат същото. Абе, вие да не играете заедно хоро-кючек бре?
  • 2 адаша

    2 4 Отговор
    Хааайде още комисии! Стига бе! Аман от комисии и агенции!
  • 3 Електронен подпис

    3 0 Отговор
    За всеки български гражданин, гарантиран от банката в която е абонат! Направете това! След подписа можете да дигитализирате всяка една частна и държавна институция! Не започвайте нещата от зад напред!
  • 4 въпросче

    1 2 Отговор
    БСП предлага създаване на комисия по дигитализация. КАКВО ЩЕ НИ ЦИФРОВИЗИРАТ? МОЗЪЦИТЕ ЛИ? ИЛИ ОБЯДА НИ?
  • 5 Тома Биков - Новият Диктатор

    1 0 Отговор
    Ивайло Мирчев: В последните часове от кафявите "медии" и премиера Борисов тръгна нова опорка - Демократична България увеличила заплатите на депутатите на 10 000 лв. Нищо подобно❗️

    Довчера нямаше таван във възнагражденията на депутатите. Вчера поставихме максимален размер (25%) на извънредните депутатски възнаграждения. Досега такъв нямаше и тихо тихо се получаваше една сериозна сума над заплатата.

    Това възнаграждение не е част от основното на народните представители, нито е ежемесечно. То е от типа "награда". Нормално и необходимо е за подобен тип плащания да има определен максимален размер. В противен случай може да се достигне до абсурдно големи по размер "награди".

    Ето това предложихме ние. Предложихме също да не се получават пари кеш - в торби, пликове, чантички, а всички суми, които получават народните представители да минават по банка. Е, това не се прие.
  • 6 сбруя

    1 1 Отговор
    ЗА ВСЯКА КОМИСИЯ ,АКО ДЕПУТАТЪТ ИЛИ ДЕПУТАТКАТА УЧАСТВУВАТ,ИМ СЕ ПОЛАГАТ ПАРИ.ШКАФЧЕТАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПЪЛНЯТ.
  • 7 ПОзиция

    1 2 Отговор
    Факт е, че Парламентът е пращи от баластра. Под баластра имам впредвид депутати - статисти, неактивни. Вариантите които желая са 2: или редуциране на депутатите до бройката която ще бъде активна в законодателния процес или отчетност на всеки един депутат на 6 месеца за дейността му. Да си вдигат заплатите е лесно, но нека бъдем реалисти и да не ощетяваме държавата!
  • 8 Дигитализацията

    1 1 Отговор
    Е технически процес изпълнен с казуси, които са непосилни за адекватен отговор от юристи и икономисти, които между впрочем са болшинството в Родния Парламент! Трябва да има депутати инженери, които да се заемат с тази СПЕШНА и Иновативна част на нещата!
  • 9 12345

    1 1 Отговор
    тия па повече от комисия не могат измислят...капацитети
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове