Last news in Fakti

25 Април, 2021 06:22 2 891 32

Андрей Райчев: Протестът се премести в парламента, но всеки играе за себе си

  • андрей райчев-
  • правителство-
  • парламент

Всички казват, че ще застанат зад правителство на Слави Трифонов, освен него, заяви социологът

Андрей Райчев: Протестът се премести в парламента, но всеки играе за себе си - 1
Снимка: БГНЕС

„Ситуацията от протестите през лятото се пренесе в парламента. Проблемът е, че всеки играе за себе си”. Това заяви пред Диана Найденова в "Карай направо" на NOVA социлогът Андрей Райчев.

„За да разберем какво става сега, трябва да се върнем почти година назад – през август 2020 г. Тогава правителството беше под тежък обстрел на недоволство. Причината беше не толкова, че управляващите правеха нещо различно, отколкото по-предишна година, а че нещата не се променяха вече 12 години. Ако си във властта толкова време, се изхабяваш. Друга причина беше затварянето заради COVID-19. Хората бяха безобразно затворени. Между София и Пловдив не можеше да се пътува. Когато ги пуснаха, това недоволство доведе до протестите. Зад телевизорите 60 % подкрепяха протестиращите, 30 - не. Мина година, митингите стихнаха и пак влязохме в нова вълна на пандемията и поредно затваряне, но този път основателно. И сега на изборите народът пак избухна отново в съотношение 60 на 30. Тези 60 %, които са против правителството, не са от едно място, не са обединени. Първо, лятото на протестите, това бяха БСП, Слави Трифонов, Мая Манолова и „Отровното трио”. Тези на площада се разделиха – Христо Иванов си правеше отделно митинги, БСП си правеха отделно митинги. Единствено Манолова, Бабикян и Хаджигенов се съединиха по предизборни съображения, но се карат редовно, защото не са едно ѝ също. В крайна сметка протестите спряха, защото всички те се разделиха", поясни Райчев.

Според него недоволните от управлението на Борисов имат втори изпит по същите въпроси. Те трябва да решат дали ще се разделят още повече сега и кой ще надделее.

По думите му има три варианта - да направят нещо през следващите четири години, да направят нещо временно или да отидем на нови избори.

„Всички казват, че ще застанат зад правителство на Слави Трифонов, освен него самия. Той прави това, което правеше и на площада - всички шумяха, а Слави почти мълчеше”, уточни Райчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Буци Банкя

    16 2 Отговор
    Този не го гледайте, че е такъв изперкал, този е милионер с младо гадже.
  • 3 Gowo

    19 5 Отговор
    Според Райчев математика , това което става в новия Парламент е ,,шумят".Може да му шуми в главата , но скоро ще има подмяна и на социолози, АНАЛлизатори и цялото му войнство
  • 4 Фаро

    18 10 Отговор
    Тоя се чуди на кой задник да се спре и олиже ужким се прави на независим.В тоя парламент само гроб мислят за себе си и се борят на живот и смърт.БСП и ДПС изчакват далиножа ще опре до кокала и имат готовност да подкрепят гроб,но направят ли го ще е техния край също.Слави има най-добрият екип от специалисти и съветници държи за народа и е с президента.Герб умира и се моли на Слави да побърза,че агонията герберска не се трае
  • 5 Факт

    16 12 Отговор
    Умниците вкараха сульо и пульо в парламента и сега всички ще страдаме. Тъкмо нещата вървяха горе долу и бам сменихме "статуквото".

    Коментиран от #24

  • 6 АМОН

    7 2 Отговор
    АНДРЕЙ ВЕНЦЕЛ,

    Виждам, че още не си разбрал каква е играта.
    Тя не е като на голф игрището където с Кънчо Стойчев редите ЕЛЕКТОРАЛНИТЕ НАГЛАСИ , които после професора Костадинов с едно натискане на ентера ги превръща в действителност.

    Ех ВЕНЦЕЛ , ЕХ РАЙЧЕВ
    НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ ВСЯКО НАЧАЛО ИМА И КРАЙ.

    НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ СЪВЕТСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА В КОЯТО ВИЕ СЕ ПОМИНУВАХТЕ КАТО БОГОВЕ СВЪРШИ!!!!
    СВЪРШИ РАЙЧЕВ!!!
    ИДВА АМЕРИКАНСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА НА ПРОМАИСКИ НАСТРОЕНАТА КАМАЛА ХАРИС .
    СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КДЕ РАЙЧЕВ ВИ Е ОТРЕДЕНО ДА БЪДЕТЕ В ТАЗИ ПЕРЕСТРОЙКА?!!

    КАТО ВИ ГЛЕДАМ МАЙ НЕ!!

    НЕ ВИ ЧАКАТ ДОБРИ ВРЕМЕНА!!
    ВМЕСТО ДА ФИЛОСОФСТВАШ, СТЯГАЙ КУФАРИТЕ , ВЗЕМАЙ БАБА ВИЗА И ДИМ ДА ВИ НЯМА НЯКЪДЕ В СТРАСКО.
  • 7 А ти

    11 1 Отговор
    цял живот играеш за силните на деня , другарино милионерИН ! Покрий се , бе !
  • 8 РЕАЛНО

    6 2 Отговор
    ТОЯ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ И ПОЛИТИЧЕСКА ШАФРАНТИЯ,ПОДЛОГА И БЛИЗАЛКА НА УПТРАВЛЯВАЩИТЕ.ГОЛФПЕДАЛ.
  • 9 чекмедже 2

    4 4 Отговор
    всички лапачи чакат ново правителството..искат го на всяка цена..не са калкулирали нови избори. Искат да се омажат и ИТН и да кажат видяхте ли ..всички сме за боклука..затова нека да се търкаляме в калта както ни знаем..важно да има далавера..То е ясно че няка как да се сътави този кабинет..Няма страшно нека да има следващите избори ..и тогава ще видим кой ще купува цигански гласове,след като Гроб вече не управлява..и държавни служители вече не са под натиск от РазБойко Парисоф..
  • 10 Гост

    4 4 Отговор
    Малиий, като чета мненията горе, и си мисля че съм на друга планета! Слави имал най добрите специалисти, Ренета Инджова сл. премиер и т. н. Абе, Софиянче, що не си гледаш закусвалнята ли беше, баничарницата, и да не се занимаваш с политика по форумите! Не ставаш! Откак направиха Обеля квартал на София, тиа станаха Първи и Последни Софиянчета, даже и метро си имат, а само преди 35-40 години пасяха крави и кози и рейса ходеше 3 пъти дневно до селото....
  • 11 ГЕРБ

    4 1 Отговор
    имат нареждане от американците да не управляват. Те обаче имат цялата структура и позиции за управление, вероятно ще бъдат оставени като подпора на новата власт. Срещу подпирането няма да им се търси сметка с минала дата. Славчо няма потенциал и за пазач на Министерски съвет. Неговата функция, според сценаристите, не е да управлява, а да дава пълнеж от гласуващи същества. Може би ще върне мандата, но може би не. Това са технически подробности. Американският академичен випусник-отличник Радев ще даде третия мандат на Дайбългария. Такова е нареждането от Козяк. Правителство трябва да има за да се налага по-нататъшния ковидизъм-сатанизъм. Идват важни етапи на който – кибер-обира на населенията , извеждането на военните по улици и кръстовища. Ако няма български военни, ще ни внесат уса солджъри, не се кахърете. След това есента е Четвъртата вълна, изтреблението трябва да върви по план. За това е нужно правителство и сорошките шайки ще го осигурят. Единствената неяснота е дали ще се достигнат заветните 2/3 за да се одялка Конституцията и да озаконят Джендър-педофилията. Мисля дето няма невъзможни неща , но това за след половин година…
  • 12 Бендът

    7 2 Отговор
    „Има такъв народ“, Слави Трифонов и съпартийците му нямат капацитет, рушат всичко, до което се докоснат и няма да направят правителство.
    „Има такъв народ“ нищо няма да направи, защото са безотговорна партия, изпълнена с омраза.

    Също така сби.щината, Май-на-та-й, Дядокян, еврейския Кондом, поразяващата уста Татянина и Хаджията сте абсолютно същите ла.на !

    Коментиран от #14

  • 13 За съжаление,

    3 3 Отговор
    така нареченият народ си сака да е роб.
    Вече не вярвам, че нещо може да се направи, освен да се отложи заличаването ни като нация.
    С всяка изминала година будалите мислещи се за наглосаксонци, европейци или всяка друга па.лач стават все повече. Те не се мислят за българи и не им пука за България. Въобще не ме учудва вече, че гласуват с бурни аплодисменти за уби.ците си и тези дето ползват дъщерите им за про сти тутки на запад.
  • 14 Къде са им

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бендът":

    експертите във всички области, които Трифонов представи по кабеларката си, къде им са дебатите освен тъпотиите на онзи хаджи Таш.чко Йорданов? Няма такива освен откровените им намеци, че ще има нови избори? Къде са им предизборните обещания след като откровено казват, че май няма да правят правителство след заявките на всички политически партии,че ще ги подкрепят освен тези от ГЕРБ-СДС?
    Къде са им промените които обещаха предизборно? Няма ги и няма да ги има! Ако ПП“Има такъв народ“ не съставят правителство и върнат мандата, излиза, че „Няма такъв народ“, групата им е пълна с шоумени, сценаристи и други позьори …

    Коментиран от #15

  • 15 Супер

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Къде са им":

    интелигентните сценаристи на Слави, особено пъчещият се с ученето си в Класическата гимназия хаджи Тошко, употребяват неизвестни диалектизми и се държат по небивало просташки начин. Чак да ти домъчнее за ПКП, Деса, Дани К., Мозъчко и т.н.
  • 16 Лицето му е грутеска

    3 0 Отговор
    ГЕРБерско извращение на заплата в ефир 112-то място е факт
  • 17 Шоп

    3 2 Отговор
    Ако братята Българи са били в отбор,историята щеше да в друг вариант.За жалост няма как да се скрият факти,колкото и да са крали унищоцавали и крили! Жалко как този уж горд народ неможе да различи: лъжците,лицемерите,крадците.Явно да сме роби ни е заложено гинетично и каквото и да правим все сме с( прангите)оковите.То не бяха протести то не бяха милеещи за народа хора.И какво всички с едни и същи апетити под различна форма поднесени.Затова ли обикаляха една година,да седнар на депутатсото място,хората облъскани и лишени от нормален живот кучета ги яли!Срамуеам се от всичко и само мога да кажа жалко!

    Коментиран от #21, #26

  • 18 Разочарован

    4 2 Отговор
    Хората вече се разочароваха от Слави и ако не направи правителство и има предсрочни избори резултатът му ще е трагичен.

    Коментиран от #27

  • 19 Запомнете

    5 3 Отговор
    Мая ще изпързаля Слави както винаги е правила с абсолютно всички хора с които е имала обща работа.
  • 20 Shaman

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: всеки играе за себе си

    Райчев не каза истината: герб иска да разделя и да владее. С просташко око се вижда, че този шаман играе за герб и се опитва да дава акъл. Интересно пред кого ще плонжира в близко бъдеще, след като герб пое пътя на сдс и ндсв към вечните ловни полета.

    Коментиран от #25

  • 21 Простото

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Шоп":

    обяснение е, че сред народа преобладават лъжците, лицемерите, крадците.

    Всеки избира себеподобен.

    Всеки избира с презумпцията при новото управление да бъде по-добре лично за него, а не за всички. Дори избира с пълното съзнание, че добруването му ще бъде за сметка на страданието на други хора.

    Коментиран от #30

  • 22 Анонимен

    2 0 Отговор
    Деса Атанасова от герб е много проста. Не умее да говори на литературен български език. Неправилно слага ударенията на много думи, едни от тях са: допирни точки, кодекс... Маце, много си зле. Бойко явно на околовръстния,, не си и красива, едно милионче, джобно. Ставате за таксиметрови шофьорки, но не и начело на Държавата.
  • 23 Анонимен

    0 0 Отговор
    По неделя 150, по Националното радио.
  • 24 Човек

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Много си прав! Тоя филм сме го гледали не един и два пъти! Тия, ненаялите се пак ще ни разкажат играта! Дано не съм прав!
  • 25 Винету

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Shaman":

    Не позна! Вечните ловни полета са за другите! Само ГЕРБ са единствената народняшка партия в България! Не случайно същата в EU я подкрепя безусловно! Като не ти харесва...! Границите са отворени!:)
  • 26 Свободен

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Шоп":

    В България не е имало робство за разлика от други страни! Ако, се чувстваш потомък на роби отивай да протестираш в З. Европа и САЩ!
  • 27 Законодател

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Разочарован":

    С кого да направи правителство?!:) С балета и оркестъра!:) Тоя, си повярва!:) Майтапчия! Да е жив и здрав!
  • 28 Георги Илиев Митев

    0 1 Отговор
    Новите и старите политици : Във боички потопени към властта са устремени. Колко много демагози и добри политолози . Флюгери и куп пиари и всякакви екземпляри - те привидно са критични с доста интереси лични. Лъха доста песимизъм от техния практицизъм. Няма вече родолюбие има само себелюбие. Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2021).
  • 29 Дебилчев

    0 1 Отговор
    Е, това е, най-добрия политолог
  • 30 Шоп

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Простото":

    Да имате право,всеки избира.Но този народ май все тоягата си избира и пак ще спомена историята,колко века сме си избрали да сме под Византийско и Турско робство? Голям избор няма що.Да не говорим и за комунизма,то не бе избор не бе чудо! От този избор от държава направихме кочина,хайде сега и се радвайте и живейте в нея!Явно ще ни трябват още векове докато се освестим,но за жалост няма да сме тук.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Не си прочел

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Шоп":

    внимателно какво точно имам предвид. Затова се налага да го повторя:
    Публикувано във факти.бг: как този уж горд народ не може да различи: лъжците,лицемерите,крадците?

    Обяcнeниeто e, чe cрeд нaрoдa прeoблaдaвaт лъжцитe, лицeмeритe, крaдцитe. И вceки избирa ceбeпoдoбeн.

    Вceки избирa c прeзумпциятa при нoвoтo упрaвлeниe дa бъдe пo-дoбрe личнo зa нeгo, a нe зa вcички. Дoри избирa c пълнoтo cъзнaниe, чe дoбрувaнeтo му щe бъдe зa cмeткa нa cтрaдaниeтo нa други хoрa.
  • 32 Анализатор

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Шоп":

    Първо, трябва директно да ти заявя, че народът ни е живял най-добре единствено в периода, наречен неправилно комунизъм.

    Второ, генотипът на българина е съчетание на многонационални гени и историко-географски обстоятелства, което определя и особеностите на неговия психопрофил и манталитет.

    Трето, географията на държавата ни е причина за изключително големи външни интереси и намеса в държавния суверенитет, които не дават възможност за спокойното съществуване и развитие на нацията ни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове