Last news in Fakti

28 Април, 2021 09:24 4 268 34

Ивайло Мирчев, ДБ: Не мисля, че Трифонов е политически страхливец, знам кой го е страх да дойде в парламента

  • ивайло мирчев-
  • демократична българия-
  • има такъв народ

Имаме доста неща, за които да питаме г-н Бойко Борисов, но очевидно той се страхува, сподели депутатът

Ивайло Мирчев, ДБ: Не мисля, че Трифонов е политически страхливец, знам кой го е страх да дойде в парламента - 1
Снимка: БГНЕС

„Демократична България” има коалиционно споразумение, според което не може да подкрепи правителство с мандат на БСП, ДПС и ГЕРБ. Ще обсъдим варианта за мандат на БСП, но споразумението е ясно. Това заяви в ефира на "Нова телевизия" депутатът от „Демократична България” Иво Мирчев.

"Винаги сме готови за избори, но според мен има още възможност да се състави правителство", отбеляза той.

"Разбирам аргументите на „Има такъв народ” да не прави правителство. Стабилно правителство не може да бъде излъчено – най-вероятно ще се наложи актуализация на бюджета, с кого ще я направим, попита Мирчев. Той посочи, че актуализацията ще е на дневен ред през октомври, когато се предполага, че ще има действащи парламент и правителство.

"Ако има нови избори, ще направим всичко възможно да убедим хората, че си изпълняваме обещанията", сподели Мирчев.

"Не мисля, че Слави Трифонов е политически страхливец, но знам кой го е страх да дойде в парламента. Имаме доста неща, за които да питаме г-н Бойко Борисов, но очевидно той се страхува, продължи Мирчев.

Попитан дали ДБ рискува да помогне на обвиняеми като бизнесмените Васил Божков, Баневи, Миню Стайков с предложение да бъде де факто закрита Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), Мирчев отговори, че има генератори на фалшиви новини.

"Ние обещахме закриване на КПКОНПИ, Специализирания съд и Специализираната прокуратура, прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев. Като се закрие КПКОНПИ, техните преписки не се прекратяват – разследват се по нормалния ред, отиват в друго звено", хвърли повече яснота около предложенията на коалицията депутатът.

"Квичат тези хора в момента, защото им вземаме бухалката, с която удрят неудобните", убеден е Мирчев, според когото при 600 производства вероятно 500 са в реда на нещата, но има едни 100, които са притискани.

"Основната част от изборните измами стават след края на изборния ден – когато протоколи се редактират, бюлетини изчезват. Срещу това се борим, затова искаме видеонаблюдение на броенето на бюлетини", заяви още Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мм да

    42 10 Отговор
    Боце е свил сармите страхивеца
  • 2 Мой

    46 8 Отговор
    Една година се крие от всички, бяга по села и паланки, не смее да припари до София, сега се направи на контузен и има наглостта да нарича някого страхливец... Типично дебелочие и супер наглост за селяндура от Банкя.

    Коментиран от #17

  • 3 Behemoth

    25 10 Отговор
    Баце не му се занимава с безделници..... работа работа работа...му дай на него...

    Коментиран от #22

  • 4 Маргинал

    32 11 Отговор
    Затвор за Тиквата.

    Коментиран от #11

  • 5 Гост

    28 11 Отговор
    ПРИМАТА ОТ БАНКЯ винаги е бил страхливец и лъжец......................За съжаление толкова късно хората го разкриха..................ОПРОСТАЧИ ВСИЧКО В ТАЯ ДЪРЖАВА и ГИ ОБРЕЧЕ ХОРАТА НА ГЕНОЦИД....ИЗРОД.

    Коментиран от #9

  • 6 въх

    23 9 Отговор
    Новите партии вкарват не с 200 ами 2000 на Герб

    Коментиран от #15

  • 7 Тоя ли 300

    10 6 Отговор
    килограмовия беше забогатял с "честен" труд спонсор на комунягите от Дъ Бъ???
  • 8 Българка

    14 10 Отговор
    ДБ са последователни и коректни. В тяхната коалция има много подготвени експерти, които успешно да проведат реформите, водещи до излизане от гробарското блато. И да не Слави, а Борисов е страхливеца, който месеци наред се крие и от НС , и от журналисти и от народа си.

    Коментиран от #10

  • 9 УЖАС

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    11 години ли Ви трябваха да разберете някои истини! КОЙ Ви отвори очите КОЙ! ЦИРКаджии
  • 10 ДА бе

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Като сте толкова смели защо не направите правителство!????? КОЙ КОЙ не скача е ЧЕРВЕН СДС СДС СДС Ууууууууууууууууууууууууу. ДЕМОКРАЦИЯяяяяяяяяяяяяя
  • 11 За коя по точно

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Маргинал":

    за оная Тиква която не може един преврат,да направи,и един мандат,да даде успешно????
  • 12 12г Геноцид

    11 7 Отговор
    Последните години ни изпревариха страни като Румания, Албания, Косово, Черна гора и мн др. (стандарт на живот).
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ядеитн

    4 6 Отговор
    Кекава работа. Ся, ся е времето за яко баранье!!! Генерало - Радев де - кво чека, та не изкара колкото е останало от армията? А другио генерал - Борисов - вместо да хроми со ногата - мой да изкара полицио, жандармерио - па те са си сила. Власта се подмета на улицата и си требе совсем малце кураж да са грабне - и толкоз! А ся кво - сички клекнаха на некви кресливи пиклюфци.
  • 15 ДА бе

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "въх":

    И кои са тези НОВИ партии. КОЙ те излъга? НОВИ партии: ДБ управлявали с ГЕРБ, но ревът срещу БСП, която не е управлявала; Манолова и сие - управлявала с ГЕРБ, но реве срещу БСП, която не е управлявала с ГЕРБ, ДПС най голямата патерица на ГЕРБ, ама КОЙ да Ви каже та да скачате! А и без пари скача ли се. И БОСОВЕТЕ не са Ви казали!
  • 16 Анти Трол

    11 5 Отговор
    Пишете го вече ,, бившият" депутат Мирчев. Повече нямат шанс да влезат в парламента. МаяМа също.....
  • 17 Твой

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мой":

    Колкото и да си прав, въпроса е в това,че всички медии, както и всякакви знайни и незнайни псевдо експерти не спряха да плюят срещу всички и да хвалят ББ от първия ден след изборите. По форуми, по новинарски емисии, по централни национални медии и т.н. А народа като не му достига в главата сивото вещество се води по такива неща.Което е основния проблем и причината да сме днес тук, в това положение.
  • 18 АААААААААААААААаа

    5 1 Отговор
    ЗАЩО като сте толкоз демократични не харесвате съчетанието КОЙ. 2014 г. колко много го харесвахте. Ама е важно КОЙ дава парите! ЦИРКаджии
  • 19 Грух грух

    4 1 Отговор
    Някои не ги е страх от нищо,след като мине Коледа и имат време до следващата.
  • 20 121212

    6 4 Отговор
    Чиба, глиган!
  • 21 прав

    4 5 Отговор
    е! Това го разбират само умните хора. Другите коалиция с подкрепа! А Бацето в коя дупка е днес!
  • 22 амиииии

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    кражби, кражби, кражби! Далавери, далавери, далавери! Криене, криене, криене! Страх, страх, страх!
  • 23 Петифурка

    2 2 Отговор
    Зад ДБ не стои ли Иван Костов, който окраде България?
  • 24 Гост

    4 1 Отговор
    По-полека с приказките, че пак избори идват и пак шанса на Дб намаля!
  • 25 хаха

    2 1 Отговор
    Соросоида с комунистическо потекло Иво Мирчев пак квичи на умряло.
  • 26 нямам думи

    3 1 Отговор
    Мирчев стига от сутрин до вечер сте се оправдавали с Борисов. Кажете какво ще свършите за народа. Освен да предлагате лобистки закони, които обслужват шефа ви Иво Прокопиев и другите подсъдими олигарси нищо друго не ви интересува.
  • 27 Гроши

    2 0 Отговор
    Почнаха да отстъпват ми се струва...лошко
  • 28 Павел Пенев

    2 1 Отговор
    След следващите избори и тебе няма да те има в парламента.Успокой се.Вие седесарите много се развихрихте след копродукцията с ДПС– Росенец, но всичко има край.
  • 29 Тапата

    1 0 Отговор
    Като неможе да се излъчи стабилно правителство, направете нестабилно! Но вас, както и ИТН ви е страх от евентуална загуба и защото ви тресе партийния егоизъм. Изобщо не ви интересуват интересите на държавата, или ще чакате следващия трамвай, който може да е по-празен.
  • 30 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ПРЕБИТИЯ ОТ СПЕЦНАЗ В ДУБАЙ И ИВО МИРЧЕВ !!!!!!!!!????????????
  • 31 Добри

    1 1 Отговор
    ДБ сериозно са се объркали, че нещо зависи от тях в българския парламент.
  • 32 С тези маски

    0 0 Отговор
    Приличате на кукли на конци. Толкова ли ви е страх?
  • 33 Калин

    0 0 Отговор
    Мирчев да не се прави на много смел, че го знаем каква мишка е
  • 34 Милен

    0 0 Отговор
    Мирчев е жалка пионка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове