Last news in Fakti

28 Април, 2021 13:24 1 902 22

КНСБ иска спешна актуализация на бюджета

  • кнсб-
  • държавен бюджет-
  • бюджет-
  • актуализация на бюджета

Финансовите помощи покрай коронавирусната пандемия са гарантирани до края на май, след което пари в бюджета за тях няма, няма и по европейски програми

КНСБ иска спешна актуализация на бюджета - 1
Снимка: БГНЕС

КНСБ настоява правителството в оставка да предложи актуализация на бюджета, защото в противен случай от 1 юни ще спрат всички мерки в подкрепа на заетостта и доходите, няма да бъдат давани по 1000 лева бонуси за медиците на първа линия и възрастните хора ще останат без подкрепата от допълнителни 50 лева към пенсиите за времето на пандемия. Това коментира пред журналисти президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той припомни, че от КНСБ поискаха актуализация на бюджета още преди две седмици, а след това искането беше потвърдено и в съвместната ни позиция с работодателите по повод Националния план за възстановяване и устойчивост.

По думите на Димитров това е наложително, за да се гарантират всички мерки и механизми, които запазват заетостта и доходите на хората. Мерките са гарантирани до края на май, след това пари в бюджета за тях няма, няма и по европейски програми.

Второто нещо, което ще трябва да спре без актуализация, е даването на бонуси от 1000 лева на медиците на първа линия. Няма да бъде отпускана и добавката от 50 лева към пенсиите на всички пенсионери.

Заложени в бюджета пари за пенсионерите за останалите седем месеца от 1 юни няма, заяви Пламен Димитров и уточни, че причината да се дават парите е пандемията и възрастните хора трябва да продължат да ги получават. "Не съм чул някой да е отменил пандемията и няма никакви индикации, че тя ще свърши бързо", заяви Пламен Димитров.

От синдиката са изчислили, че за тези три пера са нужни 1 млрд.700 милиона лева - 1 млрд. 800 милиона лева до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    18 5 Отговор
    ТЕЗИ ОТ КНСБ СА ВРЕДНИ ЗА СТРАНАТА НИ.

    Коментиран от #22

  • 2 До сега

    17 3 Отговор
    'де се драпа , бе , паразитиращ хрантутник ?
  • 3 гнус

    15 3 Отговор
    Тоя пак ще иска пари за държавните чиновници. Прави се, че уж за пенсионерите мислел.
  • 4 младенов

    15 3 Отговор
    тези смешници си мислят ,че някой ги бръсне за слива
  • 5 хаберих

    15 2 Отговор
    Кой ти обръща внимание на бабетата и дядките в България?! Управниците гледат само те да са добре. Заплати,добавки,джипове,лукспочивки в Дубай,кюлчета,пачки,чекмеджета и так далее.
  • 6 електрошок

    13 0 Отговор
    Старците в България кучета ги яли.
  • 7 Веселин Мишев

    9 1 Отговор
    Сега да видим какво ще каже Боци!!
  • 8 Редакторъ

    11 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: КНСБ иска спешна актуализация на бюджета

    По-скоро: Бюджетът иска спешна актуализация на КНСБ
  • 9 АМОН

    6 3 Отговор
    КАК Е РЕВНАЛА ЦЯЛАТА ПРЕСТЪПНА ИЗМЕТ!!

    НА РАДЕВ НЕ МУ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА НАПРАВИ ТОВА КОЕТО НАПРАВИ ПИНОЧЕТ.

    НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ МЕСТОТО Е В ЗАТВОРА.

    АКО БЪДАТ ОСТАВЕНИ БЕЗНАКАЗАНО ЩЕ СЪСИПЯТ ДЪРЖАВАТА.

    Коментиран от #20

  • 10 user

    10 1 Отговор
    Айде и този продажен плъх изпълзя. Никаква актуализация на бюджета. Правителство в оставка с наложен мораториум на решения не може да актуализира бюджет с което започва да носи отговорност за неговото изпълнение. Утре като не се съберат приходите в хазната заради служебен кабинет и няма пари за социални плащания ще се търси от говорност от тези които са правили бюджета!
  • 11 оня с коня

    3 10 Отговор
    На вниманието на Фсичкото Протестиращи,счупили успешно Държавата:Отказахте да разберете простичкото - че след ББ ИДВА ГЛАД,сега ще го научите по "Трудния начин"Ама не става дума за липсата на 1000лв за Медиците и че най-после Пенсионерите ще си ОТДЪХНАТ че Борисов ще престане да ги "Унижава" с 50лв към пенсиите - Неее,тук говорим за Парализа на Икономиката на БГ,за Ударно повишаване на Безработицата,са Скок на Цените и замразяване на Заплати и Пенсии...защото НЯМА КОЙ да го стори!И ако все още Правителството в Оставка на ГЕРБ работи и "бута" криво-ляво Нещата,то при Служебното Правителство на Радев които ПО ЗАКОН е с Орязани функции буквално ВСИЧКО ЗАМИРА!Но ИМА НАДЕЖДА,защото както Одисей се завръща в Итака и се разправя Подобаващо с Неканените гости нахлули/самонастанили се/ в Двореца му,така и Борисов ще се завърне наесен в Родния СИ Парламент и с помощта на Патриотите и Воля ще Разгони закърточилине се там Нагли Прошляци от Площадите!
  • 12 юрист

    4 4 Отговор
    ''....Публикувано във факти.бг: Заложени в бюджета пари за пенсионерите за останалите седем месеца от 1 юни няма...'' НЯМА И ДА ИМА, АКО 45 НС ПРИЕМЕ ПРОГРЕСИВНОТО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ НА ФЛ- желанието на бсп и нинова за актуализация на бюджета. Като политиците не щете мира, а само КРАДЕТЕ от парите, изработени от честните редовни данъкоплатци, данъкоплатците минават автоматично в сивата икономика, бюджетът ГУБИ 920 лева месечно от всяко от 120 000 ИТ-та- осигурителните вноски на макс. осигурителна сума ПЛЮС ИТтата НЯМА вече да плащат данъци върху РЕАЛНИТЕ си приходи- на хартия ще са на минимална работна заплата, на толкова и ще се осигуряват, а цялата друга сума от нетната им месечна заплата ще си я получават на ръка от работодателя им- т.е. ще влязат в сивата икономика. Бсп/ нинова предлага при прогресивното подоходно облагане на ФЛ , тези с минимални работни заплати да не плащат никакъв данък, а ИТ-тата- гръбнака на средната класа в България- да е с увеличен данък, достигащ до 50 процента. НЯМА да стане нинова- впрочем- накарай синът си да напусне Силициевата долина и да се върне в България като ИТ, ОБЛОЖИ НЕГО С 50 ПРОЦЕНТА ДАНЪЦИ ВЪРХУ БРУТНАТА МУ ЗАПЛАТА И АКО ТОВА СТАНЕ, ЩЕ НАПЪЛНИШ БЮДЖЕТА И ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ НА ЕЛЕКТОРАТА ТИ. М-Р-ЪС----НИ-Ц-А.
  • 13 синекур каун

    7 1 Отговор
    казионната мишка на хранилката усеща,че сиренце няма да има!

    Коментиран от #21

  • 14 КНСБ

    7 1 Отговор
    Да замълчи! СЕГА!!!
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор
    Не може да се прави актуализация на Бюджет в първата половина на годината!!!!!!Що за икономисти и финансисти сте!Що за бюджет,сте сътворили,и що за лъжи този от кнсб бълва????
  • 16 Алоу,измислените синдикатиииии

    8 1 Отговор
    До оня ден му висяхте на масата на Бойку по фейсаааа.Нали се договорихте,Бойку вика нЕма нужда от актуализация,точка!
  • 17 Васил

    8 1 Отговор
    КНСБ-то са само едни кукли на конци ръководени от диктатора и живеят на гърба на данъкоплатеца. Кога са защитавали работника?
  • 18 Алоу,измислените синдикатиииии

    9 1 Отговор
    Откога пък синдикатите защитават правата на пенсионерите?????Ако бяхте овреме защитавали правата на работещите(един ден бъдещи пенсионери),то пенсионерите(бивши работници) нямаше да са на тва дередже,анадънму?
  • 19 Бай Кочо

    6 2 Отговор
    Синдикати , ходите да цуняте ауспуха на Бойчев !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Време и за тях

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Отдавна трябваше да бъдат сменени ,
    тези" измислени" ,лидери на профсъюзите?
    на Бойко Борисов помагачите?
    Организация която 30 години не знае,
    какво е работнически конфликт , или стачка?
    А сме едни от най-бедните ,
    и най- зле платените работници в света?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове