Last news in Fakti

30 Април, 2021 10:49 2 176 74

Доц. Кунчев: Още нищо не знаем за индийския вариант на COVID-19

  • доц. ангел кунчев-
  • ангел кунчев-
  • индийски вариант-
  • лекарство срещу коронавирус-
  • индия

До един – два месеца ще има много ефективно лекарство срещу коронавирус, вярва главният държавен здравен инспектор

Доц. Кунчев: Още нищо не знаем за индийския вариант на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

„Нищо не знаем още за индийския вариант на COVID-19. Още няма надеждни научни данни какви са характеристиките му. За да заразява 300 000 души на ден и 4000 да умират, значи има нещо, но условията в Индия са такива, че струпването на хора и неспазването на мерките допринася за такова взривоподобно развитие. Ясно е, че нвирусът ще напусне Индия. Ние забранихме влизането в България на хора, идващи от Индия, но това ще забави процеса, а няма да го спре", каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в сутрешния блок на "Нова телевизия".

„В момента се работи в две посоки. Едната е търсенето на лекарство. Аз съм сигурен, че до един – два месеца ще имаме много ефективно лекарство. 3-4 огромни компании хвърлят невероятни усилия, за да стигнат до това. Ваксината пази, а лекарството лекува. Ако имаме мощно средство, с което ще знаем, че решаваме до голяма степен тежкото протичане и смъртността, това ще бъде от голяма полза. Това ще струва доста скъпо естествено, но е ясно, че ако става въпрос за човешкото здраве, каквото излезе и България трябва да го има и да го ползва. ЕК води преговори за доставки през 2021 и 2022 г., така че в тази насока много ще се работи и зависи какво ще се случи“, обясни още доц. Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де бреее..

    28 0 Отговор
    Ами питайте Столипиново

    Коментиран от #59

  • 2 Ти последен

    26 0 Отговор
    ще знаеш , вечно на стол зад бюро !
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    38 0 Отговор
    Вие нищо НЕ знаете и за самия вирус‼

    Коментиран от #12

  • 4 Мизерия

    32 0 Отговор
    От реката ядат пият пикаят дефекират и там хвърлят умрелите а после що мрат
  • 5 Некой

    20 0 Отговор
    Ще струва доста скъпо лекарството, а значи каква била целта освен стотици милиони за ваксини да дадете, още толкова за новото лекарство.

    Коментиран от #14

  • 6 нема разлики

    29 1 Отговор
    Щото пък за другите '' варианти '' много знаете , как например се употребяват чрез политиката за лична изгода например и за контрол над раята . И при този е същото.
  • 7 Забранил влизането

    22 0 Отговор
    Ами ако влез първо през друга страна и след това дойде в България какво правим?

    Коментиран от #13

  • 8 Мангърката

    12 1 Отговор
    МИСТЪР 0,47% СЪС СИГУРНОСТ Е НАЯСНО

    Коментиран от #11

  • 9 Лост

    11 0 Отговор
    Един стар виц много актуален за Кунчев.
    Гледам, гледам.
    -А!
    Пак гледам. Пак-А.
    И си казвам-А. а. Тук има нещо.
  • 10 Българка

    12 4 Отговор
    Гледах интервюто при Виктор Николаев. Доцентът беше жалък в опитите си да отговори защо няма организиция и се извиват дълги опашки, на които чакат часове лични лекари да получат нищожни количества ваксини, вместо да са в кабинетите си и да лекуват. Николаев няколко пъти попита не може ли да се направи такава организаци, при която да няма бой и скубане на коси между лекари и служители в РЗИ, но имаше мънкане, че ако електронната система заработи, то нещо ще сепромени

    Коментиран от #22

  • 11 Политолог

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мангърката":

    Той го е изучавал даже 1970 в СССР...
  • 12 БАЙ Х@Й ‼

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼":

    СЗО : Вирусът, причиняващ заболяването COVID-19, може да има извънземен произход.

    Коментиран от #15

  • 13 Карантиниран

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Забранил влизането":

    Седиш сега като мен в апартамента, пиеш си лекарствата изписани от личният доктор и чакаш да минат 14 дена. Молиш се да не се случва най лошото. Засега за к19 няма открито лекарство. Всичко се свежда до силата на имунната система на организма. Ако се справи добре, ако не, се отива в царството небесно. Елементарно Уилсън.

    Коментиран от #28

  • 14 Пенев

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "Некой":

    Няма да ги дадат тези, ще ги дадат твоите приятели чалгари и останалите недоразумения от НС

    Коментиран от #16

  • 15 Карантиниран

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Гледай да не те хване. Пази се. Чисти перфектно старите хора и тези с придружаващи заболявания. Сърдечни, онко и диабет.

    Коментиран от #24

  • 16 Карантиниран

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пенев":

    Докато го открият лекарството доста Народ ще измре.
  • 17 Между другото

    3 0 Отговор
    Два са вариантите от Индия
  • 18 Тоооооо

    8 2 Отговор
    Ти май нищо не знаеш, а?

    Коментиран от #20

  • 19 Нормално..

    8 2 Отговор
    Значи, Испания е 26-27 пъти по малка по население от Индия. Преди 3 дена,за един ден С ковид са починали 139 д. В Индия ,същия ден над 3600 д. Сега , 27 х 139 = 3753. На 100 000 в Испания има повече умрели.Значи Европейския вид на короната е по заразен. Индия да забрани влизане на хора от Европа.
  • 20 Карантиниран

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тоооооо":

    Кунчев и да знае нищо не зависи от него. Причината за здаболяваемостта е друга! Маса Народ забогатял от грабежите на МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, не се спря да харчи крадените пари. То палати, замъци, яхти, круизи, екскурзии какви ли нещеш, остров Пукет, остров Магадаскар, Алеутските острови, абе ужас. Градинари в Англия, мвесари в Германия и т.н и т.н. Всичко живо като се прибере и донася вирусът. Той плъзва и спиране няма. Мутафчийски ще се окаже прав! ВСЕКИ ЩЕ СРЕЩНЕ ВИРУСЪТ ЕДИН ДЕН. На кой каквото е писано.
  • 21 kkkk

    3 3 Отговор
    Ти си страхотен плъх нащас...н престането кога ще дойде Френски Испански Бразилския и така на татък бок..к смотан

    Коментиран от #23

  • 22 Карантиниран

    6 8 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Говориш глупости.Кунчев,Мутафчийских и всичке колеги около него се оказаха достойни хора, на висота, големи специалисти грижещи се за здравето на бълг.Народ. Май се забрави, че само преди година маса избий колци, политически недоразумения и прочие горяха маски, демонстративно ги сваляха в НС, други демонстративно отричаха съществуването на к19 и какви ли нещеш още простотии. Като взе да мре Народа, да не достигат места в болниците и мисленето се смени.Сега търсим под вола теле. Ей големи безсрамници сте. Не ви пожелавамда сте на моето место сега КАРАНТГИНИРАН и да не знаеш дали ще оцелееш. к19 работи на тласъци. Както си добре, изведнъж може да станеш зле и за отрицателно време и да хванеш пътя към царството небесно. Примери в тази насока, колкото искаш. ПАЗЕТЕ СЕ И БЪДГТЕ ПО СМИРЕНИ. Не се подигравайте.

    Коментиран от #26, #46

  • 23 Карантиниран

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "kkkk":

    Дърпаш дяволът за опашката...
  • 24 БАЙ Х@Й ‼

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Карантиниран":

    Една врачка казала на здрав прав мъж да се пази, че алкохолът скоро ще го убие. Той и се изсмял : " Аз не пия , нищо не познаваш!" . "Каквото ти е писано ще стане!" - отвърнала тя . На следващия ден камион с бира го блъснал и оставил на асфалта!

    Коментиран от #25

  • 25 Карантиниран

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Така е, така му е било писано.
  • 26 Българка

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Карантиниран":

    Защо лепиш етикети с неверни твърдения. В нито един мой коментар не отричам съществуването на ковид 19. Напротив. Имам близки, които го боледуваха, някои с усложнения. Възмутена съм от хаоса, липсата на разписан протокол за действие и лечение на коварната болест. Възмущавам се от лечение по телефона от лични лекари и оставянето на болните да се молят в дните на карантината. Омръзна ми да слушам за първи , втори линии и хвърляне на нашите пари за тях.В същото време се усвоиха и усвояват милиони уж за ковид
  • 27 20471

    9 3 Отговор
    Явно и днес ще трябва да гледаме и четем простотиите на тези ГЕРБЕРСКИ некадърници, довели до смъртта на хиляди Българи! Кунчев отвратителен си, както и кака Костадинка, Боко Тиквата и цялата ви ГЕРБЕРСКА смрад от некадърници, лъжци и крадци!

    Коментиран от #35

  • 28 Годжи Бери

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Карантиниран":

    Ако не си разбрал , ще ти го кажа за да знаеш ! Имунната система лекува болестите , не лекарствата от аптеката !

    Коментиран от #31, #44

  • 29 Мангъров

    2 2 Отговор
    Вие доказахте че изобщо нищо не знаете

    Коментиран от #38

  • 30 Карантиниран

    4 0 Отговор
    Не лепя никакъв етикет. Както вече писах Правителството , НОЩ и всички видни медицински специалисти бяха дълго време подигравани, унижавани и какви ли не простотии се изсипаха по техен адрес. Горяха се маски пред МС, в НС една Парламентарна Партия демонстративно с лидера свалиха маските и т.н. Същия този лидер по късно бе пипнат от к19 и отиде пре Мутафчийски да се лекува. Много дивотии, много нещо. Правителството и НОЩ нямаха подкрепа и бяха постоянно атакувани, подигравани и т.н. Като взе да се мре тогава ВСИЧКИ се усетиха ,че нещата са сериозни. Обърна се палачинката и сега сме много "активни" в критиката, как царял хаосът, липсата на разписан протокол и т.н. Като КАРАНТИНИРАН, лично заинтересован отговарям на всички граждани: 1. НЯМА ОТКРИТО ЛЕКАРСТВО ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА К19. 2. Личните доктори изписват лекарства , които по скоро са ИМУНОСТИМУЛАТОРИ, хранителни добавки и т.н. Така беше с мен купил тия лекарства за 100 лева от джобчето.3.Казах СЕДИ и ЧАКАШ и се молиш на всевишния. Ако имунната ти система се справи с вирусът ще оцелееш, ако ли не , отиваш в цаството небесно.Средно положение няма! В момента така е с мен. Тече 14 дневният карантиниран срок.

    Коментиран от #47

  • 31 Карантиниран

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Годжи Бери":

    Ти откри топлата вода. Разбира се, че ИМУННАТА СИСТЕМА в момента атакува вирусът. Лекарствата дадени ми от личният доктор, са имуностимулатори и хранителни добавки за подмогане на имунната система. Хайде стига вече сте писали глупости де. В момента съм под огън на к19 и знам за какво става въпрос.

    Коментиран от #33

  • 32 Емо

    3 3 Отговор
    Тоя тиквен лакей и некадърник не разбра ли че времето им изтече?

    Коментиран от #34

  • 33 Карантиниран

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Карантиниран":

    Апропо, личната ми докторка е много добър лекар и ето какви лекарства е изписала и пия в момента. 1. Aviron Rapid 360 мг х24 таблетки. 2.Вигантол Капки х10мл. 3.Виузид за подсилване на имунната система х21 сашета. 4. ГЕРИТАМИН капсули Х 20 . 5.ФЕРВЕКС прахчета Х 8.Това е.
  • 34 Карантиниран

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Емо":

    И кой предлагаш да го смени?
  • 35 Карантиниран

    3 6 Отговор

    До коментар #27 от "20471":

    Ами дълго време не носихте маските и скачахте като загубени по площадите, какво стана накрая? К19 яко плъзна и заразява наред. Всички ще го срещнете еди н ден. Дано леко да го изкарате Сега! Сега аз се моля да оцелея, щото сте много умни, та на всичкото нагоре се и заразих.Как не ви е срам.
  • 36 Как не знаете

    0 0 Отговор
    За часове те стяга, не можеш да дишаш, като риба на сухо и след 3-4 часа си чао. Това видях в Индия.

    Коментиран от #37

  • 37 Минувач

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Как не знаете":

    лелееее.....
  • 38 Минувач

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Мангъров":

    Ами Мангъров, кажи ти какво знаеш? Недей мълча.
  • 39 Гост

    2 0 Отговор
    Като гледам как се вихри к-19, направо си става страшничко...
  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор
    Преди 2дена от името на този написахте ,че видоизмененията са в ензимите .....на спайк протеина....Сега нищо не знае....Бадева ви плащат,ставате ли за друго????Според мен НЕ!

    Коментиран от #42

  • 41 Годжи Бери

    0 2 Отговор
    Нема се пуашиш !Ще прескочиш трапа !Само успокой малко топката , че ми се виждаш много нервен !Не си само ти който се е срещнал с К19 !

    Коментиран от #43

  • 42 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Какво предлагаш, за да се оправят нещата? Кажи!

    Коментиран от #55

  • 43 Дългият

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Годжи Бери":

    Нищо не се знае...
  • 44 Карантиниран

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Годжи Бери":

    Ще видим, то ще си покаже. Тече 2-та седмица...
  • 45 Баба Гицка

    2 0 Отговор
    Божееееее......
  • 46 Не само ти си карантиниран

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Карантиниран":

    Но заради такива нещата са такива. Не може лекари да висят за ваксини и този вечно търкащия стола нагло да лъже за добрата организация. Проф. Асена Стоименова я разсипаха а тези каква паника всяха в началото на пандемията, заедно с вижда ти. Група адвокати направиха жалба но другия ти любимец отсече "Няма престъпление" Не те ли е срам по този начин да защитаваш некадърността?

    Коментиран от #49

  • 47 Българка

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Карантиниран":

    Би ли се опитал да обясниш поне за себе си, ако си прав, че няма открито лечение и разписани правила, защо в други държави, където болните и заразените са десетки пъти ПОВЕЧЕ от колкото у нас, защо в тия страни има ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО_МАЛКО УМРЕЛИ от ковид? Явно е, че има работещи техники за лекуване, но не и у нас.........

    Коментиран от #50

  • 48 Теи

    1 1 Отговор
    Нe e лoшo дeжурнитe гaньoвци дeтo дрacкaт eжeднeвнo eдни и cъщи кoмeнтaри тукa, дa прoчeтaт cлeднaтa нoвинa oт днec :

    "Чудoтo oт Лийг: Зaщo в тoвa гeрмaнcкo ceлo нямa кoрoнaвируc"

    нaпишeтe я в гугъл

    И oбърнeтe внимaниe нa тoвa, кaквo e мнeниeтo нa вcички житeли зa вируca
  • 49 Карантиниран

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Не само ти си карантиниран":

    Хайде да не се обиждаме ...а? Да се критикува е много лесно, важното е критиката да е градивна и смислена. Да има полза и обществен резултат.Ти какво предлагаш в случая? Какво предлагаш като организация и хора за да се оправят нещата? Ама по това мълчиш, че най лесно. Освен това не си КАРАНТИНИРАН, бъде по скромен и най добре е да замълчиш. Чети и си прави изводи.

    Коментиран от #51

  • 50 Карантиниран

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Българка":

    Това не е вярно, много добре съм запознат и на ти в материята и следя отблизо нещата. Повтарям: ЗАСЕГА НЯМА ОТКРИТО ЛЕКАРСТВО ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОВИД 19. "Протоколите" В БОЛНИЦИТЕ са по скоро налучкване, кой имуностимулатор или хранителна добавка в конкретният случай ще дадат очакван резултат. Но това е в кръгът на вероятностите. Тука има, тука няма.Това са протоколите засега.
  • 51 До оракола

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Карантиниран":

    Много познаваш кой е карантиниран и кой не е, да ми кажеш и числата от Тотото? Всеки има идеи но не и ти явно, и заради това нещата са такива, не виждаш по на далеч от носа си, и не обиждай, когато не можеш да се обосновиш.

    Коментиран от #60

  • 52 123

    1 0 Отговор
    На есен го чакайте индийския вариант. Цирка продължава. Нови ваксини и боцкане всяка година.
  • 53 Vladi

    4 0 Отговор
    Кунчо , ти май нищо не знаеш батка , само знаеш да се кланяш и подмазваш на простака от Банкя , е като нищо не знаеш за Идийския щам на коронавируса , вземи лист и молив и си записвай,че до утре ще забравиш , Индийския щам не се влияе от нито една ваксина , лепи те ако ще да си се ваксинирал с по две дози от всички създадени ваксини и да имаш ваксинизационен паспорт подписан от Меркел , Вие с тъпите Ви неизпробвани ваксини го създадохте тоя щам , както и всички останали щамове , ако не бяха ваксините направени за убиването на хора , вируса нямаше да мутира и нямаше да има никакви щамове , само омаломощен Ухански вирус , вече забравен , сега вече е късно , мутации ще има до затриване нацялото човечество и никой не може да ги спре. дори създателите.на коронавируса в лабораторията във Форт Детрих САЩ , вече и те са притеснени , Кунчооо , колко си прост ако знаеш , шанс за оцеляване имат само неваксинираните
  • 54 Годжи Бери

    2 0 Отговор
    Точно на 14 март , миналата година ме цапардоса вирусът К-19 ! Циркулирах из града / София /, когато усетих изведнъж , замайване подобно на алкохолното , като след триста грама гроздова !Започнаха да ме болят всички стави , вдигнах 38.3 по Целзий . Никакви болки в гърлото , което е характерно при грип ! /Интересно къде изчезна грипа ?!Май лабораториите нямат капаците за двата вируса ?!/ От решаващо значение за справянето с К-19 е приема на лекарствата !В общи линии Карантиниран ги е изброил , но аз като основно противогрипно средство вземах Ремантадин .Цената му скочи двойно от 5 лв стана 10 лв , но се оказа наистина изключително ефикасен ! Два часа след първите симптоми започнах масирано лечение по схемата на личният лекар , една камара витамини и добавки и Ремантадин .На 8-ят ден се събудих напълно здрав ! Впоследствие обаче на приливи и отливи със заглъхваща сила периодично се проявяваха признаците на К-19 . Чак към 45-ят ден окончателно изчезнаха !Мъж на 67 съм с една камара хронични заболявания , включително и на белите дробове !След прекараният ковид спрях цигарите завинаги !

    Коментиран от #61

  • 55 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Гост":

    да лекуват само симПтомите,да не слагат Ваксини,защото има Вероятност да направите чрез Мутациите,нов щам,който наистина може да се окаже Силно опасен!След,като Нищо не Разбирате,как е Създаден,не го пипайте,това е все едно да дадеш на дете да прави контакт без да знае кое е фаза,кое нула....Казвам ви го от над година!Ако ще ви успокои,в бг от нас никой няма да се ваксинира,имаме Баба на 90кара.В Германия ще се Ваксинира Дъщеря ни и зет ни с пфайзер...Дано не им дойде скоро реда...Опитах се да говоря с доктор.........Искаше съвет-Решението е не го пипайте,може да го направите силно опасно!Симптомите ги лекуваш,антикоагулант е задължителен при тежки случаи!

    Коментиран от #56

  • 56 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Антикоагулант е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН при борба с НЕЩОТО!!!
  • 57 Demonaz

    2 0 Отговор
    Тези приказки ги чухме, и за Бразилия. Как е измряха ли яко?? Ако беше толкова страшен кромида, то наще пакистанци да няма и един жив. А, като гледам нищо подобно. Нещо се цели освен боц-боц. В Китай падаха по улиците пък после ги зазидваха. Само времето ще бъде съдник за този експеримент.

    Коментиран от #63

  • 58 БАЙ Х@Й ‼

    2 0 Отговор
    #47 и #50, сещате ли се за президенти или премиери които опасният, смъртоносен, агресивен вирус е погубил ? Аз се сещам за един - точно този който отказа да обяви ПЛАНдемия в страната си ‼
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Карантиниран

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "До оракола":

    Нека бъдем точни, а не да правим квалификации. Казах ти в момента тече 2-та седмица от 14 дневният срок на карантината. Темепературата танцува както иска и нищо не може да направиш. 2. Не познавам, не съм врачка кой е карантиниран и кой не.Но ТИ не си нали?, Ама се произнасяш ,че и акъл даваш? Разбира се, никакви предложения не си направил за да се подобрят нещата, защото нямаш такива предложения. Може само да плюеш, нищо друго не правиш.

    Коментиран от #67

  • 61 Карантиниран

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Годжи Бери":

    Моите поздравления. Имунната ти система се оказала на ниво. Предполагам, че впоследствие си направил Тест SARS-CoV-2 IgG Quantitative (количествен) измерващ количеството на полезни антитела след прекарана COVID-19 вирусна инфекция. Какво показа при теб. 2. Тест Т-клетки, които някои наричат ​​CD4 Т-клетки или CD4 помощни Т-клетки.
  • 62 Карантиниран

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Дедовия":

    Ти кого предлагаш да заеме неговото място?
  • 63 Карантиниран

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Demonaz":

    Дърпаш дяволът за опашката...

    Коментиран от #64

  • 64 Demonaz

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "Карантиниран":

    Ми, не пичага. Гледам реално какво се случва. Рисуваха по родните тв-та края на света ,а какво стана? Навън народа продължава живота си. Вярвам на очите си не на платените плашила. Ти се качвай у вас.

    Коментиран от #65

  • 65 Карантиниран

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "Demonaz":

    Е.... щом така си решил, няма да те разубеждавам. Не се качвам у нас, а си стоя дисциплинирано в жилището и никъде не излизам. Чакам да мине срока на карантината, ако е рекъл Всевишният.
  • 66 dfu

    5 1 Отговор
    "За да заразява 300 000 души на ден и 4000 да умират, значи има нещо,"

    При 200 пъти повече население от България, значи все едно при нас да са се заразили 1500 и да са умрели 20 с ковид. За вчера статистиката ни е 1200 полижителен тест и 90 починали с ковид, значи индийският вариант е много по-малко смъртоносен от нашия. Срамно е министър да не е запознат с елементарна математика.
  • 67 До многознайко

    0 3 Отговор

    До коментар #60 от "Карантиниран":

    Ноември миналата година боледувах от ковид19. Какви предложения искаш? Не съм ти личен лекар да предпиша лекарства. А колкото до организация за получаване на ваксината, Първата грешка е че се раздават от едно място. По добре да се пръснат по болници и от там по регион и квартал личните лекари да ги получават. Явно и ти си ПРОФЕСОР.
  • 68 Карантиниран

    4 0 Отговор
    Не съм Професор, но е грозно да говориш така. Нужна е съпричастност и човешка отговорност. Както вече писах ОПЛ изписват имуностимулатори и различни хранителни добавки. Ковид 19 засега няма открито лекарство за лечение. Чакаш! Ако имунната ти система се справи с к19 добре. Ако не успее, отиваш в царството небесно. Това е. Другото са приказки.

    Коментиран от #69

  • 69 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Карантиниран":

    имуностимулатори по Време на срещата с НЕЩОТО е неправилно да приемате-Според мен!Колкото до нещото срещнах го на 14-15 ноември....Все още нямам предишното обоняние!Същото важи и за съпругата ми!Току що пак установих.....Биологично оръжие няма леко!

    Коментиран от #70

  • 70 Карантиниран

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    1.Изпълнявам указанията на ОПЛ. Нямам избор.2. В момента нямам обоняние. 3. Температурата ми постоянно играе. От 37.3 до 38.1. Започнах 2-та седмица на карантина. Перфектно бактереологично оръжие. Направо "Чистач" като във филма. К19, добре са го измислили. Тежко и горко ни.
  • 71 Минувач

    2 0 Отговор
    Перфектно бактереологично оръжие. Чисти безпогрешно.
  • 72 Васил

    0 0 Отговор
    Питай избирателите на Герб орките те ще знаят за Индийският вариант.

    Коментиран от #73

  • 73 Лекар

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Васил":

    Никой още не знае какво прави "индийският" вариант.
  • 74 Вирусолог

    1 0 Отговор
    Като почнат да измират хора и след N--брой направени аутопсия, ще се види какво прави този щам. Иначе, няма как са стане.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове