Last news in Fakti

1 Май, 2021 07:45 3 602 20

От днес у нас се влиза и с ваксинационен паспорт

  • ваксинационен паспорт-
  • pcr тест-
  • антигенен тест-
  • българия

Влизането в страната обаче остава временно забранено за лица, пристигащи от Индия, Бангладеш, Бразилия и държави и територии в Африка

От днес у нас се влиза и с ваксинационен паспорт - 1
Снимка: БГНЕС

От 1 май в страната ще може да се влиза и с ваксинационен паспорт, освен с отрицателен резултат от PCR или антигенен тест или доказателства за налични антитела, съобщи Фрог нюз.

Преболедувалите ще доказват това с положителен PCR тест, с който е била установена болестта. Допуска се това да се е случило не по-рано от 6 месеца от датата на влизане в страната.

Влизането в страната обаче остава временно забранено за лица, пристигащи от Индия, Бангладеш, Бразилия и държави и територии в Африка, информират от здравното министерство.

Изключение се допуска за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас и членовете на техните семейства.

Те подлежат на 10-дневна карантина след пристигането си у нас.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 21 Отговор
    Ще дойде време когато без такъв паспорт няма да можем да пътуваме,да ходим на работа и да пазаруваме.Влизаш в магазина без чипа и алармата се включва.
  • 2 Как да се разбира

    18 0 Отговор
    предпоследния абзац? Българските граждани минават през карантина, а на другите не им е необходима ли?
  • 3 CoV TV

    23 13 Отговор
    Това се страхотно и много полезно в сегашната ситуация !

    Коментиран от #9

  • 4 Гогошко

    25 4 Отговор
    Ето ви в действителност "меката сила": ако се ваксинираш - свободно, безплатно движение! Ако не - тест, знаете колко струва, време, превод някъде нерви... Това засега само за пътуването... После ще имаипо магазини, самолети, за работа (ще задължат работодателите).. и така..
  • 5 MERS

    21 1 Отговор
    Веднъж и ние да не сме от последните
  • 6 6Х6

    38 2 Отговор
    Въвежда се нещо задължително, за нещо, което е доброволно и отгоре на всичко е направено на своя отговорност. К'во ще кажете, а? Ще кажете - страх лозе пази, но по-подходящо според мен е - страх ще ни сгази! Бъдете будни и разсъждавайте с главите, а не с новините!
  • 7 Госあ

    28 4 Отговор
    Тежко на неваксинираните. Простолюдието, ще разнася вируса яката с тия ваксини. А това, че трябва да се бодат с РНК през няколко месеца и да произвеждат реактивен вирусен протеин за да имат някаква защита, не им пука. Важното е туризЪма.
  • 8 нннн

    15 2 Отговор
    Скоро и с дамга на челото...
  • 9 Какво му е "полезното"

    22 5 Отговор

    До коментар #3 от "CoV TV":

    на това, един ваксиниран да има паспорт. Първоначалното предназначение на такива паспорти е да се документира има ли човек дадена имунизация и активна ли е тя още или е необходима нова (напр. тетанус). Ваксинираните срещу CoviD обаче пак могат да си пренасят и разпространяват вируса, т.е. пак би трябвало да бъдат карантинирани за да не представляват потенциална "опасност" за околните. Така че е абсолютна глупост, че този паспорт е полезен.

    Коментиран от #10

  • 10 CoV TV

    13 8 Отговор

    До коментар #9 от "Какво му е "полезното"":

    Е как какво? Ако имаш постоянно работа примерно в Гърция, няма да си правиш PCR тест всеки път например !

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 11 Са, ясно.

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "CoV TV":

    Явно вече сте се примирили с идеята за този метод на "маркиране" на населението. А замисляш ли се, че като се върнеш от Гърция, недай си Боже си се заразил, и паспортът те освобождава от карантина, въпреки всичко можеш да заразиш хората, с които имаш контакт?
  • 12 Майна

    19 4 Отговор
    Умните ще разберет , че този паспорт е предимство за скоростно изстрелване към.,,ОТВЪДНОТО,,...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Продължение на коментар 11

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "CoV TV":

    В този смисъл, каква е разликата между това, да си ваксиниран и да имаш паспорт, и това, да не си ваксиниран. И в двата случая можеш да пренасяш и предаваш вируса. Паспортът е пълна глупост. Ако целта действително е да се намали разпространението, то не е това методът. Карантина за пътуващите, независимо дали са с паспорт, тест и прочие, колкото и да е неприятно, за момента ми се струва единствената разумна мярка срещу разпространението. Докато не измислят нещо, било то ваксина или лекарство, което гарантира, че не можеш да се заразиш и да разпространяваш.

    Коментиран от #20

  • 15 Вирусолог

    4 3 Отговор
    Не се косете! Така или иначе, всеки ще се срещне един ден със вирусът и ще прекара болестта.Кой по леко , кой по тежко няма значение. ВСИЧКИ! Генерал Мутафчийски преди време ви го каза, ама кой да слуша?
  • 16 303

    11 1 Отговор
    целта за пълно робство и контрол , ще бъде изпълнена скоро а вие си плямпайте , от толкова много ваксинаций човек на края ще стане като наркоман болнав и без имунитет и постоянен клиент на бялата мафия това е беден и болен
  • 17 Перо

    8 1 Отговор
    БГ законодателството не допуска превантивни препарати неодобрени от Европейската здравна агенция,като руската и китайската ваксина,но допуска признаването на неодобрени документи /паспорти/ от СЬО и същата Европейска агенция! Простотии на толупа!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 хахахахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Продължение на коментар 11":

    " И в двата случая можеш да пренасяш и предаваш вируса."

    Ето го още един вирусолог/микробиолог по призвание (защото в сферата на образованието не го бива нещо)!
    Дерзай Ганьо! Очакват те много още подобни "върхове" да покоряваш!
    ХАХАХАХАХАХАХА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове