Last news in Fakti

5 Май, 2021 20:11 4 352 60

Керемедчиев: България вече няма как да е приятел с всички

  • милен керемедчиев-
  • сащ-
  • русия-
  • българия-
  • байдън

Яростното говорене срещу Русия след влизането на Байдън в Белия дом премина границите на добрия дипломатически тон, смята бившият заместник-външен министър

Керемедчиев: България вече няма как да е приятел с всички - 1
Снимка: БГНЕС

"Конфронтацията, която започна след влизането на президента Байдън в Белия дом и това яростно говорене срещу Русия, премина границите на добрия дипломатически тон. Все повече ще виждаме такива конфронтиращи се съобщения в медиите, ще има и други изгонени дипломати, ще има и други проблематични конфликтни точки. Студената война навлиза в един позабравен сюжет".

Това коментира в "Още от деня" на БНТ бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

Той допълни, че тази конфронтация ще се развива на територията на страните членки на НАТО в Европа и България ще бъде в една от горещите допирни точки с интересите на Русия.

Според него няма как при тази изостряща се ситуация между Запада и Русия България да бъде приятел с всички.

"Не може да бъдем приятели с Ердоган, при положение, че виждаме какви отношения има с Европейския съюз, не може да бъдем приятели с Русия, когато преди още 15 години сме заявили ясния път на евроатлантическо партньорство и членство. Вече трябва да вземем страна. Всичко това идва на някаква цена", добави Милен Керемедчиев.

По думите му, според цифрите, около 330 000 руски граждани имат недвижими имоти в България.

"Това е един град като Пловдив или Варна. Може да си представим какъв сериозен удар има върху нас и конкретните ни интереси. Но Путин по този начин не удря само България. Той удря и своите граждани. Тези собственици на недвижими имоти не могат да ги посетят, да ги продадат или отдават под наем. Така че, опитвайки се да нарани нашите двустранни икономически отношения, той наранява и собствените си граждани", каза още Милен Керемедчиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    34 6 Отговор
    Питай си У—Ю,куче което лае не хапе.
  • 2 гост

    112 18 Отговор
    Я се скрии бе бастун. За кви приятели говориш ти? Това са хора с нашата писменост, нашата вяра, нашите обичай, православни, братя може да ги наречеш ако щеш. Къде тръгна да търсиш под вола теле? Кви са ти ония зад океана? А да ти кажа аз не съм искал да сме в НАТО. Оня ревящия ни натири там, та сега и армия нямаме.

    Коментиран от #14, #46, #54

  • 3 БУБУ

    38 14 Отговор
    ИМА,ПРИСЪЕДИНЯВАМЕ СЕ КЪМ ШВЕЙЦАРИЯ КАТО КАНТОН ПО ТЕХНИ ПАВИЛА И НОРМИ БЕЗ НИКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ.ШАХ И МАТ.
  • 4 choki

    26 6 Отговор
    Напротив !
  • 5 Путин

    36 6 Отговор
    Да ма фаниш за байдъна хаха
  • 6 Сух

    67 10 Отговор
    Не можело, ама кога лапате парите на краварите всичко може.. Пука му на мундата, че българина вече е истински прееван, щото джобовете му пълни, може да се кара с когото си иска тоз мръсен антибългарин. И още нещо минджо, кога някой е питал българския народ, да избира иска ли с еврогейовците или не, че да казва, че сме избрали път? Кога сме избирали бе маймун?!

    Коментиран от #50

  • 7 не си хаби

    54 6 Отговор
    приказките за Байдън. Той е деменция, която не помни къде му е кучето! Веднъж Путин беше убиец втори път го покани на среща. Там е по-голям цирк от нашия тук .
  • 8 Дърт пее..раст...

    51 7 Отговор
    Скоро и армия ще праща България ,към фронта...!!!.НАТО ни пази ,и Европа ни Храни..!!!.Такива малки мишки като България ,ги шибйат през чорапогащника..Скоро да се очаква и забрана на източноправославието ,,и азбуката...Като санкции към Русия!!
    ..Ганю,стана Северно атлантик,сега и католик..!!!..500 г Асимилация..
  • 9 Гошо

    49 10 Отговор
    На българина ,Ваня му е и ще бъде винаги по близък от Джон
  • 10 Behemoth

    16 4 Отговор
    Само със своя божествен султан!Робски гниди!
  • 11 де юре

    36 9 Отговор
    Керемида я ти сега се замисли само 20% от тях ако тръгнат да продават що за отлив на средства става дума . Това дори е възможно да повлияе на отрасъла като цяло . Всъщност какво те интересува тебе държавата , важно е да се определим че сме с Нато нали плондер такъв !

    Коментиран от #19

  • 12 Ами къде е

    27 12 Отговор
    в тази схема цялата ни подкупна чиновническа сган допуснала тази цялата пета колона на територията ни?
  • 13 Ланс Линк

    27 4 Отговор
    Ние приятели нямаме- имаме началници.Можеше да сме мост между запада и Русия,а и не бери грижа за тези 330 000 руски граждани,мисли за българските
  • 14 Българин

    13 43 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Бе вие не свършихте ли покрай Вируса...Айде бе...Всеки по Пътя си а вие в реанимация с тръби в Устите...Тва 45 години Руска Окупация и реве за Още....

    Коментиран от #26, #32

  • 15 БиБи Кинг

    0 3 Отговор
    Уж че се изправаме и че си вадиме мутрите од кафевио салон па па саштите наведанашки приказки! Ми фкарай си я па мутрата там,поне че е на топло зиме!
  • 16 Окупация

    13 29 Отговор
    Това се казва пълзяща окупация. Стара тактика на Кремъл за окупиране на нови земи чрез заселване.

    Коментиран от #17

  • 17 Абдул от Кабул

    9 14 Отговор

    До коментар #16 от "Окупация":

    Или те или ние, избор особен нямате.

    Коментиран от #44

  • 18 Лъже

    20 16 Отговор
    не са 330 000 а 500 000 имота. Това с членовете на семействата прави 2 милиона души. По Устава на ООН /както каза Путин за анексията на Крим/ , могат без проблем да обявят "референдум" в България.

    Коментиран от #20

  • 19 Другия с коня

    10 25 Отговор

    До коментар #11 от "де юре":

    Какъв Отлив на средства те гони,бе...Тия ядат Борш и кисели краставички и три шишета водка - да ти е# Ем и Оборота от Руснаци....Да си купуват е Крим,ако им стиска!!!?

    Коментиран от #24

  • 20 Умен по цялата глава

    13 9 Отговор

    До коментар #18 от "Лъже":

    Това е план Рън 2....Като избягат Българите от Задунайската губерния,да я заселят с Руснаци и после Руската армия да отиде да ги защитава....Обаче тия Българи много корави и не се дават бе....200 агента на ДС на БКП и ГРУ в парламента и пак се дърпат!!!
  • 21 Гърция

    11 15 Отговор
    За да се засели руснак в Гърция трябва да покаже че има доход или пари в банката в размер на минимум 24 000 евро за 1 година. А тука е достатъчно да регистрира фирма за 2 лева, която не работи или да докаже пенсия от 300 лева. И гърците са в ЕС, ама са си направили свои закони.
  • 22 оня с коня

    10 21 Отговор
    От казаното от Керемедчиев С ЕДНО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН - Че не Можем да бъдем Приятели с Ердоган поради отношенията му с ЕС и БОРИСОВ Категорично опроверга Това.Затова и на Границата ни с Турция НЯМА МИГРАНТИ,като всички се Направляват към Гърция която е Пропищяла от тях.Освен това Турция е един от ВОДЕЩИТЕ Търговски партньори за страната ни,а за разлика от Гръцката Митница на Турската НИКОГА няма Блокажи от Протестиращи.И само за инфо- От протестите на Гръцките фермери и блокирането на Границата ни БГ понесе СТОТИЦИ МИЛИОНИ търговски загуби!На всичкото отгоре Гърците си позволиха СКАНДАЛНО да окарикатурят Премиера ни със Снимка на Бай Ганьо,което е Жестока обида към Целият народ.Да е чул някой Лоша дума от страна на Турция относно Вътрешната ни Политика?

    Коментиран от #41

  • 23 ТОЧКАТА

    15 5 Отговор
    днес изровили невзривена бомба от втората световна!!!!!!!!Хм,тя била от ,,приятелите,, ни,нещо по линия на атлантическото партньорство........Стабилен и необорим спомен,не някакви си ВЕРОЯТНО,МОЖЕ БИ,ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ!!!!!!
  • 24 Сух

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "Другия с коня":

    Хахх а е ти верно си бил олигофре..
  • 25 Хахаха

    20 9 Отговор
    Значи Путин удря своите хора, заповядва им и ги стопира. А как се нарича това, че налагате неприятелско отношение спрямо Русия и го заявявате на глас, че така трябва да бъде. Питахте ли българския народ, дали го искат? Или насила, по най тоталитарния начин провеждате вредната за България политика и казвате на хората: припознавайте Русия, като враг. Даааа, ако това е демократичен начин на управление..
  • 26 гост

    33 7 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    За 45 години България построихме, за да има кво да влачите сега. Имахме всичко! Построихме язовири, заводи каквито никога няма да имате, армия въоръжена и готова да брани интересите ни. Всичко това с кървава пот по челото на българския работник, бригадирски движения и бригади. Тия като теб плюха в лицето на българския работник! Унизиха нацията си. Унизихте себеси и посрамихте нас бащите ви дето се трудихме да имате вие. Хайлязи и хрантутници отгледахме за да не превивате гръб ката нас.
  • 27 хммм

    16 4 Отговор
    Няма как да сме приятели с гамен като тебе.
  • 28 chi

    9 4 Отговор
    Ами като неможе лижете задници и дано нещата да се оправят!
  • 29 И все пак

    25 5 Отговор
    По-добре руснаци, отколкото наши и чужди циг.ани - бежанци, не.гра , чалми и всякаква сган от оттатък Анадола и Мала Азия!
  • 30 нннн

    20 5 Отговор
    Абе, кога ще бъде референдума за НАТО ? Този, с умните очила, мисли различно от 80 процента българи.

    Коментиран от #36

  • 31 Ежко Бежко

    22 7 Отговор
    Има тука един с псевдоним Българин, дето все плюе Русия и нарича анти натовците предатели. Предателя си ти уроде, дето не можеш елементарен анализ да направиш какво сме били и какво сме сега, благодарение на западните ти господари. Още си и нагъл да се наричаш българин. Ти си от най долните мерзавци, дето разпродадоха родината ни.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мечо Кух

    17 5 Отговор
    Само не ми е ясно какво печелим от надупвването на САШ? ама е ясно, че все по-надълбоко ще ни влиза! Те действат със заплахи и с мноого пари - няма мърдане.
    Боко, Шиши, Куневица, Черепа - милиардери, а народа - кучета го яли
  • 34 Грогу

    15 6 Отговор
    Колко пъти , от Освобождението до сега , бълг. политици ще се съюзяват със Запада срещу Русия и ще водят страната към разруха . Не я научиха историята на България ...не чуват гласа на народа ... не си взеха поука .
  • 35 Монгола

    13 5 Отговор
    България ще бъде използва от соросоидите стещу Руската Федерация , а негатива ще бъде само и само за София и за сметка на бг икономиката!
  • 36 Kandi

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "нннн":

    Tова с очилцата е доктор Злобил?
  • 37 Хисторик

    16 5 Отговор
    България никога не си е подбирала добре приятелите и всеки път когато сме били срещу Русия сме страдали!

    Коментиран от #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гай урий

    11 4 Отговор
    Тoя изцъклен юдо-мръcник мнoгo чecтo взeхa дa му дaвaт думaтa. Дo прeди пoлoвин гoдинa изoбщo бяхмe зaбрaвили, чe cъщecтвувa. Зaдкулисиeтo нa Кoзяк гo cъживи в прeдвид някaквa политическа уйдурмa.
    Мaйнaтa им нa фaкянитe интeрecи. Нa нac тeхнитe плaнoвe ни врeдят c дeceтки милиaрди eврo!
    Янки гoу хoум!
  • 40 Гал

    8 5 Отговор
    Мръсни келемета сме българите, и си заслужаваме пътя накъдето сме тръгнали и участта,която тропа на вратата ни.
  • 41 Всъщност

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Нещо си в грешка, никой не се чувства обиден от тва че гърчулята се изгавриха с тиквоча.......той вече отдавна няма моралното право да се отъждествява с България! Буди само присмех, подигравки и снизходителни погледи с жалкото си и елементарно държане!

    Коментиран от #43

  • 42 Ами тогава

    5 6 Отговор

    До коментар #37 от "Хисторик":

    да ходим в Евразия. Какво правим в ЕС и НАТО? Знам, на бай Ганя му е гот да кльопа еврофондове. Е пълно щастие няма, хем к.. у д..., хем душу у рая.
  • 43 оня с коня

    4 9 Отговор

    До коментар #41 от "Всъщност":

    Това че не разбираш написаното от Мен не значи че съм в Грешка,а ако ако в главата ти имаше необходимото количество Пипе щеше да вденеш че в случая Гръцката подигравка не е толкова към лицето Борисов,а към ЗАКОННИЯ БЪЛГ. ПРЕМИЕР,ИЗБРАН С ВОЛЯТА НА НАРОДА!Което пък значи,че гръцкият Подтекст е "Какъвто Народа,такъв и Премиера им".А колкото до мнението ти относно ББ - то си е лично твое и няма Нищо общо с Мнението на Преобладаващата част Българи,което се доказа и на Последните избори.
  • 44 КУРЕСТЙЯ

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Абдул от Кабул":

    а сакаш ли да дойдем да ти турим един кожен мамул 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬!!!.
  • 45 GnG

    10 4 Отговор
    БЪЛГАРИЯ не излезе от един ВОЕНЕН СЪЮЗ, за да влезе в друг !

    ПРОДАЖНИТЕ АДМИНИСТРАТОРИ на България, не ни предоставиха възможността да гласуваме на РЕФЕРЕНДУМ, този важен за нас въпрос !

    Влизането на България в НАТО, бе осъществено БЕЗПРИНЦИПНО и НЕДЕМОКРАТИЧНО !
  • 46 читател

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Много си сбъркан,ама ще го разбереш след време.
  • 47 Бесен Язовец

    9 4 Отговор
    Евреите изкупуват масово земеделски земи това обаче според сороснята не никакъв проблем нали са колония. Краварите защо не купуват те имоти в тая кочина? Руснаците си плащат данъците на имотите, това ли е проблема на сороснята дето се е завъртела на запад?
  • 48 Психиатъра

    6 5 Отговор
    На тоя Керемедчиев мутрата му е страшна и не е редовна!
  • 49 gret

    6 4 Отговор
    Марш в Анадола Гербераско недоразумение
  • 50 Казуар

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "Сух":

    Ти смяташ, че българите ще изоставят Европа и ще се втурнат към Евразия. Я си удари главата в нещо за да се наместят чарковете в нея.
  • 51 нико

    5 2 Отговор
    Такива продажници ще унищожат България заради алчноста на САЩ. От Русия може само да печелим от САЩ гарантирано губим. Защо не се налагат санкции на Турция заради Кипър , на Израел заради Палестина например.

    Коментиран от #55

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Голотъп

    1 1 Отговор
    Как да си посетят имотите като не им дават визи от българското консулство и посолство. Какво общо има Путин?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Димитър

    0 6 Отговор

    До коментар #51 от "нико":

    Ех руско зомби. Русия източва от България всяка година между 4 и 6 милиарда долара, а ти продължавай да им ръкопляскат. За това сме бедни. Да имаме съюзник като мощната държава САЩ е въпрос на чест и гордост. Полза нямаме никаква от мужиките. Плащаме най скъпите руски горива от целия Ес. Хем скъпи, хем с по ниско качество. В България има регистрирани над 54 хиляди руски фирми. Русия е номер едно по източване на България. До кога ние българите ще плащаме данък Русия.
  • 56 сороснерес

    3 0 Отговор
    За идиоти..Русия е враг, а Запада и Нато приятели..защото видите ли преди 15 години сме влязли в военен съюз и това автоматично ни прави врагове..ами защо влязохме в този капан..Сега сме цъфнали..най бедни, най болни..изчезващата нация..това ли цената да затрият България..
  • 57 Димитър

    0 6 Отговор
    Ех руско зомби. Русия източва от България всяка година между 4 и 6 милиарда долара, а ти продължавай да им ръкопляскаш. За това сме бедни и ще бъде е бедни докато плащаме данък Русия . Да имаме за съюзник най мощната държава в света САЩ е въпрос на чест и гордост. Полза нямаме никаква от мужиките нито държавата нито народа. Плащаме най скъпите руски горива от целия Ес. Хем скъпи, хем с по ниско качество. В България има регистрирани над 54 хиляди руски фирми. Русия винаги е била номер едно в източването на България. До кога ние българите ще плащаме данък Русия. Една част от вас не разбраха, че Русия е най големия икономически и политически враг на народа и Държавата. Омръзна ми някой тъпунгери да говорят и пишат от името на народа включително някой партии. Никой не е давал правомощия на партия или на някой друг правото да говори и пише от името на народа. На Някой неразбиращи материята за членството на България в Ес и Нато все още не им е ясно, че и двете членство са минали през парламента и са ратифицирани. Референдумите в България са пожелателни и не винаги изразяват точните намерения на обществото. Референдума може да бъде тайното оръжие на кагабейците в България. А те са майстори на задкулисието и манипулацията.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гларус

    0 0 Отговор
    Съгласен съм донякъде!:) С русниците не можем да бъдем приятели!:) Но, виж от рускините лично мен никой не може да ме откаже!:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове