Last news in Fakti

10 Май, 2021 14:22 3 870 51

Кънчо Стойчев: Възможно е ИТН да измести ГЕРБ, но това нищо няма да даде

  • кънчо стойчев-
  • итн-
  • герб

След изборите, които ни очакват след 2 месеца, аз не считам че по-лесно ще се създаде правителство, каза социологът

Кънчо Стойчев: Възможно е ИТН да измести ГЕРБ, но това нищо няма да даде - 1
Снимка: БГНЕС

Възможно е ПП „Има такъв народ“ да измести ГЕРБ като първа политическа сила, но това нищо няма да даде. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев. Според него е трудно да се говори за свършена работа в 45-то Народно събрание, защото то е функционирало само 9 дни, но независимо от това този парламент освен най-късият ще остане в историята, тъй като той трасира една промяна, която започва в България. Не толкова самият парламент, а приключилите избори, които са сформирали този парламент, категоричен бе социологът.

„Както всички виждаме, след многогодишно управление ГЕРБ няма да е в състояние да управлява или да управлява по начина, по който беше досега, т.е. промяната започва. Тази промяна няма да е нито бърза, нито лесна. Трудно ще се съставят правителства оттук нататък поне в следващите години. След изборите, които ни очакват след 2 месеца, аз не считам че по-лесно ще се създаде правителство. Така че тази промяна, за която говоря, тя трябва да започне и в самите партии, за да можем да не си играем на избори безкрайно и до дупка, както казват, най-добре е още в предизборната кампания всички партии, без нито едно изключение, да сменят ракурса и начина на разговор с обществото. То трябва да бъде не какво няма да правят, не с кого няма да работят при никакви обстоятелства, а какво трябва да се направи и с кого могат да го направят. Това е конструктивният начин“, каза още той.

Според Кънчо Стойчев тези два месеца няма да бъдат пропилени напразно, ако започне този широк диалог в обществото, за да може да се изкристализират 3, 5, 8 , 10 - колкото е възможно повече ключови пунктове за промяна, при които да имаме договорени мнозинства, за да може един следващ парламент, първо - да може да състави правителство, второ - да започне много бързо да осъществява тази промяна, а не отново да бъдем тласнати към трети избори. Кризата можем да я избегнем, ако именно чрез изборите създадем обстановка, която да може бързо да се състави убедително мнозинство с ясна, бърза програма. Нереалистично е следващо правителство да изкара дълъг и цял мандат, категоричен бе Кънчо Стойчев.

„Най-реалистично би било едно следващо правителство да изкара един 12-месечен мандат и да се продължи отново с избори, докато страната наистина бъде реформирана. В страната трябва да се направят огромни, множество реформи и устойчиво управление, дългосрочно в ситуация на дълбоки реформи е невъзможно. Затова трябва да имаме къси управления, които да не се отклонят от реформаторската дейност“, каза още социологът.

Според Кънчо Стойчев се преувеличава ролята на служебното правителство, защото тя е ясно разписана и има една единствена цел – да направи изборите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИТН И ДБ

    48 15 Отговор
    ще унищожат герб завинаги!!!!!!!

    Коментиран от #32

  • 2 Радо

    39 15 Отговор
    Кънчо, Кънчооо....ако ИТН и ДБ вкарат по 80-90 депутата всяка партия, как мислиш - трудно ли ще се създаде правителство??

    Коментиран от #36

  • 3 Експерт

    27 31 Отговор
    Ще накарам децата си да гласуват за Демократична България. Те имат най-правилните идеи и специалисти за това как трябва да се управлява и развива една държава.

    Коментиран от #11, #27

  • 4 Ганчо

    24 19 Отговор
    ГЕРБ са бита карта вече, Сокола създаде и бутна напред Славчо...

    Коментиран от #14

  • 5 Да бе

    28 14 Отговор
    Въобще не е ясно дали герб ще съществува до следващите избори. Но ако не се рападне дотогава, едва ли ще мине 4%. Време е К. Стойчев да отива за риба и да си гледа пенсийката.
  • 6 ВСИЧКОЛОГ

    23 1 Отговор
    ТАМАН СИ БЯХМЕ ПОЧИНАЛИ ОТ ТИЯ И ХАЙДЕ ПАК ДВА МЕСЕЦА МЪКА С ТЯХ ПО ВСИЧКИ МЕДИИ
  • 7 brabus

    30 4 Отговор
    Може Атака, АБВ и Русофили-Малинов да се обединят!

    Коментиран от #22

  • 8 Rrrr

    28 10 Отговор
    ИТН няма да има 121 депутата, но с мая и Христо най-вероятно ще имат

    Коментиран от #28

  • 9 Последния Софиянец

    26 11 Отговор
    Партиите на протеста ще имат мнозинство и ще си направят правителство.

    Коментиран от #19

  • 10 Зрител

    22 14 Отговор
    ДБ ще оставят ГЕРБ и кражбите завинаги в историята. Изпълнят ли си обещанието за лустрация, България най-после ще тръгне напред.
  • 11 Си ган

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Я ги дай поименно тия експерти - че не се сещам кога за последно са управлявали нещо..
  • 12 069

    21 2 Отговор
    Тече панически опит за истерична масова промивка на мозъци. Това е. Изключете телевизора и си гласувайте както си знаете.
  • 13 Аз вярвам

    20 16 Отговор
    ,че Слави и ИТН ,ще променят Бг към по добро ...този път не слушам политолози , анализатори ,врачки ...
  • 14 Сигурното е

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ганчо":

    че сокола е създал тоя, дето те кара да се излагаш за 20 парока! :))

    Коментиран от #21

  • 15 Доротея

    14 11 Отговор
    ИТН се командва от ДПС и ДПС им разпореди - избори, докато представителството в парламента е такова, че без ДПС да не може! А сега можеше - бяха точно 135! Но, Слави се гнуси от БСП! А Бойко не се гнуси, когато някоя кандидат коалиционна труженичка си запретне поличката! Отпрасква я с 200 и подписва декларация да го крепи пълен мандат.

    Коментиран от #18

  • 16 цербер

    4 9 Отговор
    Кънчо Стойчев: Възможно е ИТН да измести ГЕРБ, но това нищо няма да произведе.
  • 17 6588

    13 14 Отговор
    Кънчоооо, про3т беше и още по-про3т си станал на дърти години.
    И на децата е ясно, че Славчо ще е първи на изборите (не е добре, ама това е положението) - важният въпрос е къде ще са гробарите? Втори няма да бъдат със сигурност- там ще са ДБ (и туй не е много хубаво), последна ще е сестра Галева и остава може би 3-то място за гробарите. Само дето за това 3-то място ще има яка битка с БСП (надали ще се преборят) и ДПС...

    По-важното е друго- кой колко ще вземе. 3-то и 4-то място ще са с около 10% всеки (20%), 5-то и 6-то място ще са с около 15% общо и остават 65% за Славчо и ДБ... И макар да е слабо вероятно може и Славчо да си уреди 121 депутата...

    Коментиран от #30

  • 18 Що се мразиш ве

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Доротея":

    Трябва много да се мрази човек, че да загуби уважението към себе си и да се продаде за жълти монети!
  • 19 Гостот Силистра

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    дай Боже , и аз така мисля,партиите на протеста не могат да бъдат спрени или овладени ..народа се събуди.

    Коментиран от #49

  • 20 Румен

    7 5 Отговор
    Манталитета не ни позволява да направим Велика България. Така че си пийте ракийката, яще кебапчета, играйте хоро и си мислете как да прецакате другите. А сега лягайте че към полунощ трябва да ходите някъде да заработите някой лев
  • 21 Ганчо

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сигурното е":

    Ще видим и тебе какъв те е създал....

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 sagittarius

    17 3 Отговор
    С последното изречение Кънчо нагло излъга. Служебното правителство има всички правомощия на редовно правителство с изключение на това, че не може да подписва дългосрочни договори. Самият Борисов го каза неотдавна и от това е страхът му. Като цяло това изказване е от типа "Говоря, ама нищо не казвам".
  • 24 Мен

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ганчо":

    баща ми ме е създал и ме е научил да ценя честността и достойнството! А твоя, защо не е? Или си се намразил?
  • 25 .......

    8 0 Отговор
    ЗА СПА ЦЕНТЪРА ТИ ДО МЕЛНИК НИЩО НЯМА ДА ДАДЕ ,ВЯРНО Е И ЗА БЛЕК СИИ РАМА
  • 26 хаха

    12 5 Отговор
    На следващите избори ИТН ще имат по-малко депутати от колкото сега.

    Коментиран от #29

  • 27 опа

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Нали си наясно, че Демократична България са соросоиди?
  • 28 не точно

    7 10 Отговор

    До коментар #8 от "Rrrr":

    Пикът на ИТН, ДБ и ИМВ беше 92 депутата, като се има в предвид платените протести миналото лято и корона кризата. От сега нататък ще вървят само надолу.
  • 29 Да не

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "хаха":

    гледаш анкетата на челна стойка? :))))
  • 30 mi6osp

    8 5 Отговор

    До коментар #17 от "6588":

    Ех, мечти, мечти... И откъде ще дойдат големият брой нови гласоподаватели за скокообразното увеличение на гласовете за ИТН и ДБ? Няма откъде. Всъщност, очертава се продължителна патова ситуация с невъзможност за образуване на управляващо мнозинство. Така ще е, докато поддръжката на ГерБ /Борисов спадне под 10%. Това ще позволи президентът дз извърши "Мутри вън!" чрез множество служебни правителства с един и същи основен състав. Ако съумее да го направи, членовете на партиите на протеста ще станат ядро на негова партия и едва тогава ще може да се създаде управляващо мнозинство като коалиция с БСП - партията, която беше опозиция при Борисов 1,2,3.
  • 31 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    "ВИЛКИЯТ ПРОКУЛ" -- С ДУМИТЕ -"ВЪЗМОЖНО Е" -!?!?!?
  • 32 Класик

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "ИТН И ДБ":

    ИТН ще свърши като НДСВ!:) Колкото до ДБ те никога нямат да получат повече от 10%! Толкова са богатите в страната!:) Средна класа не съществува!
  • 33 бай Даньо

    2 4 Отговор
    Дебилите отново ресетват държавата. Същите 25% който на първите свободни избори избраха БСП, по късно докараха царя да ги оправи ... На България не и трябва революция днес трябва и еволюция. Блазе им на тия който вярват че възможна принципно по различна България и още повече на промяната със Слави начело! Няма такъв народ!
  • 34 СМЯХ

    1 0 Отговор
    ГЪРБАВ ЛЪЖЕЦ. ЛАЙНОЯДЕЦ.
  • 35 гражданин

    3 4 Отговор
    ИТН 1ви с около 73(76) депутата, ДБ с около 34(36) и ИМВ с около 14(16)прави 122-128 мандата- предостаъчно за сигурно мнозинство, да не говори глупости дежурният социолог и застъпник на статувото К. Стойчев!
  • 36 Славче от към кой ли бряг ще бъде

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    Каквито и мечти да имат някои“партии", каквито и желания да имат, какъвто и резултат да покажат на нови избори пак трябва да се ориентират към един от двата бряга ГЕРП или БСП, а да ви видим сега кой бряг ще изберете и дали пак ще загърбите исканията на протеста за изчегъртване на бай0ня и пак ли ще откажете протегнатата ръка на БСП с които бяхте рамо до рамо на протеста и с които правехте 135 сигурни гласа в НС за ОЧЕГЪРТВАНЕ на бай0ня!!!!!
    Това искаше протеста та дори ако трябва и с дявола да се съюзявате не само с БСП, която все пак си е част от протеста.... и не забравяйте за да ИЗЧЕГЪРТАТ Хитлер се съюзиха даже Чърчил, Труман и Сталин!!!!
    И знайте втори път пилето нема да ви кацне на рамото.... народа няма да ви прости за отказа да направите правителство и пак да върнете ТУЛУПА на бела кобилка!!!

    Коментиран от #37

  • 37 Стига копира

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Славче от към кой ли бряг ще бъде":

    една и съща простотия! Излишни напъни! Никой не го интересува компрометирани партии какви ръце подават!

    Коментиран от #38, #39, #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Предаде ни славе

    5 2 Отговор
    Слави предаде протеста и рече избори до дупка.......

    ....Изпусна врабче в ръката за да гони сокол в небесата!!!!
    На Славе не му хареса подадената ръка от Нинова с която правеха 135 гласа от протеста и въобще в това НС никой не му харесва ... сигур ще чака подкрепа и внос от странство или пък има предпочитание към останалите кандидати за власт... като Шкембе войвода, Релсата Симеонов, Сидеров, ЧЕРЕПА и основно Аптекаря марешки....
    Абе тоя иска 280 гласа от 240 възможни.....
    Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, НАРОДЕ СПИШ ЛИ!!!!
    Май Дачков е прав... Славче е продукт на Доган и статуквото!!!!!
    Явор Дачков: ИТН е отгледана от статуквото......

    Коментиран от #46

  • 45 мдааа

    1 0 Отговор
    А гаргамелските комсомолци за какво ли се нават
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 До триещият

    1 0 Отговор
    Не ви хареса ком.46, защото е адресиран до платеният от БСП драскач ли? И бяха написани истини за БСП? Много не професионално и жалко за вас! Срам!
  • 48 Другия с коня

    1 0 Отговор
    За Факти малко Факти...Блек Сий Рама (Black Sea Rama): незаконно голф-игрище, построено на брега на морето, в местността Бейликайряк - зона от мрежата Натура-2000. Преди появата на игрището, местността беше част от последната степ на Балканите. Построено е върху държавна земя след серия от измами с участие на министерството на Нихат Кабил. Земята е заменена с парцелчета от вътрешността на страната.
    Собственици на незаконния курорт са монополистът Красимир Гергов и двама поръчкови социолози от Галъп - Кънчо Стойчев и Андрей Райчев.
    В резултат от незаконното съоръжение, на мястото на степта се е появило селище от над 100 къщи. Унищожени са ценни местообитания. Достъпът до брега е ограничен.
  • 49 Млад протестиращ

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гостот Силистра":

    ИТН " партия на протеста"??? Ха ха ха!! Изобщо ги нямаше на площада!! Едни от първите бяха К. Костадинов и хората му от " ВЪЗРАЖДАНЕ"!! Ясно??

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мартин

    3 0 Отговор
    Кънчовците явно са започнали да обслужват Слави Трифонов и сега се опитват да му напомпат балона, че уж щял да спечели! Ето това се казва опит за манипулация на общественото мнение! Но като знаем, че навремето тези "социолози" бяха чести посетители в кабинета на фараона Цветан Василев от пирамидата КТБ, не трябва да се изненадваме, че са готови на всичко за пари!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове