10 Май, 2021 15:42 5 853 49

Манолова: “Автомагистрали” е получила авансово плащане от 1, 206 милиард лева

  • мая манолова-
  • апи-
  • автомагистрали

АПИ е една от най-проверяваните администрации поради големия обществен интерес

Манолова: “Автомагистрали” е получила авансово плащане от 1, 206 милиард лева - 1
Снимка: БГНЕС

“АПИ е една от най-проверяваните администрации поради големия обществен интерес. Дори в момента текат проверки на АДФИ именно на договорите на Агенцията с “Автомагистрали” по изграждането на АМ “Хемус”. АПИ спазва закона такъв, какъвто е. Това увери шефът на АПИ Георги Терзийски по време на заседание на комисията по ревизия на управлението на Борисов, председателствана от Мая Манолова.

По отношение на възлагането - с изменението на ЗОП през 2016 г., знаете, се даде възможност за възлагане ин хаус на държавни дружества. Това е основанието да сключим договори с фирмата, която отговаря на всички изисквания, посочи още той.

Тези 400 договора, които визирате, са и за покупка на химикали и хартия. Това са действащи договори на Автомагистрали. Договорите за наем и механизация и покупка на инертни материали, са много по-малко, информира Стоян Беличев, изпълнителен директор на дружеството.

“Автомагистрали” е получила аванс, всички останали са в БНБ. Става дума за около 30% от цялата стойност. Не съм сметнал конкретна сума”, посочи Беличев.

Мая Манолова обаче съобщи точната сума, която по нейни сметки се равнява на авансово плащане от 1 милиард и 206 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    104 16 Отговор
    Че кой получава авансово сума 1 милиард това го няма никъде освен при диктатора който раздава парите на данъкоплатеца безконтролно.

    Коментиран от #6, #13, #39

  • 2 1618

    94 12 Отговор
    Наглостта и простотията нямат измерими граници при Борисов! С каква наглост продължава да се показва в ефир! Падението му е тотално! Къде изчезнаха съвестта и морала при него? Остана му само злобата и тя е в големи размери, разрушителна!
  • 3 Гост

    78 9 Отговор
    "Увери шефът на АПИ Георги Терзийски". Този не беше ли публично унижен от Бойко Борисов, като го изпрати да вика като глашатай, че нямало да има винетки по околовръстното :). Клета и жалка картинка са г@zoблизците бойкови.
  • 4 Чешмеджиев

    59 9 Отговор
    същото като със самолетите които са мираж (не френския) хахаха
  • 5 Майна

    72 10 Отговор
    Служебния кабинет трябва да се заеме с това, иначе остава чувство за безнаказаност във народа
  • 6 Да,бе

    47 5 Отговор

    До коментар #1 от "Васил":

    Как кой!Една фирма взе доста повече за хвъчиплясници на чертеж,тъй че нищо ново под слънцето герберско.
  • 7 Да да

    40 6 Отговор
    БКП=БСП, СДС,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,ПРОДАЖНИ ПАТРИОТИ И ВОЛЯ.ЗА 30г.РАБОТЕХА ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ. НАЙ-БЕДНИ,БОЛНИ,НЕ ОБРАЗОВАНИ В ЦЯЛА ЕВРОПА.
  • 8 12345

    49 7 Отговор
    Чакаме да се появи най-после една нормална партия в тая държава
  • 9 Безскрупулни

    44 4 Отговор
    същества , грабят с пълни шепи !
  • 10 Майна

    39 7 Отговор
    ГЕРБ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗНИЩЕНИ ДО ИЗБОРИТЕ! СНЕ МОЖЕ ТАКАВА ОСКОТЯЛА ПАРТИЯ ДА УЧАСТВА В ТЯХ! ТОВА Е ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #40

  • 11 Месомелачка мачка

    41 4 Отговор
    Разследване и конфискация на парите и придобитото в полза на инвалидите, пенсионерите и клошарите! Връщане на смъртното наказание за тежки престъпления за геноцид на българите останали.
  • 12 Доротея

    18 38 Отговор
    Значи, за Грипени може 3 милиарда авансово, за пътища не може само 1 милиард !? Бойко знае как да върши работа! Вие му пречете!

    Коментиран от #17, #23

  • 13 Ами това

    15 27 Отговор

    До коментар #1 от "Васил":

    зависи от общата сума на договора бе, сметало. Човека ти казва авансово са получили 30%. Кола да си купиш, пак ти искат 30% напред. Майчето Галева пак се е вторачила в милиардите, тя като види повече нули и губи ориентация.

    Коментиран от #15

  • 14 Ахахаха

    26 6 Отговор
    Както едно врвме разпаднаха и обявиха БКП за вредна и я забраниха, сега да забранят герб! Разлика няма!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Соросоид

    25 5 Отговор
    Никой няма да бъде осъден. ОПГ ГЕРБ така са приели закона, че на похарчени 100 лв. се нареждат поне 5 подизпълнителя, всеки от които си отчисляват разходи и печалба най-малко 10%, та последния по веригата работи с 50 лв. И той като завърти някоя схема, реално се работи с 40 лв. Затова се срутват пътищата и се правят ремонти на ремонтите.
  • 17 Б.Х

    28 5 Отговор

    До коментар #12 от "Доротея":

    Абе моме, какви грипени те гонят теб. Баце даде тези милиарди авансово за ефки на хартия. Като плюеш гледай да няма насрещен вятър, че връща всичко върху теб. Хубав ден.

    Коментиран от #28

  • 18 Герб е Национален враг

    9 5 Отговор
    Да се въведе в училищните занятия,програми и учебници от 15 - 09 - 2021 г.
  • 19 rte

    8 6 Отговор
    Кога ще махнат този некадърник Г.Терзииски ? не става за нищо , смях

    Коментиран от #34

  • 20 хаха

    8 2 Отговор
    Автомагистрали е държавна компания.
  • 21 Комуняга

    6 13 Отговор
    Боко няма да раздаваш милярди на различни фирми. Ние за това сме пратили нашто Майче да разследва и да събере парите защото тези пари са за нашите хора комунистите разбра ли.

    Коментиран от #43

  • 22 Соросоид

    14 6 Отговор
    Да допълня. И голямата далавера за 1.5 милиарда за саниране е същата. Говорих с човек, който санира една сграда - призна ми, че над него има четири фирми, а той беше наел бригада роми (няма лошо), на които плащаше на ръка. Никой от тях не е поискал трудов договор, защото всички се водели безработни на социални помощи.

    Коментиран от #25

  • 23 какви

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Доротея":

    Грипени, МА! Ти в коя държава живееш!
  • 24 Behemoth

    3 3 Отговор
    Нормално с десет камиона и два багера е таман сумата...
  • 25 Чума

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Соросоид":

    Къф трудов договор, бе!? Като сканираха моя апартамент, гледам една заран техническия одряман! Какво има бе сербез! Ами, днес обещаха да дойдат нови 22 работника - никой не дойде! Прилапа ги някой друг...! Не се притеснявай! Утре може да дойдат.
  • 26 Гошо

    8 4 Отговор
    Автомагистрали сключват договори за наем на техника и хора със напълно случайните GP, Щтрабак, Хидрострой (те и GP си сменят имената), ГБС, Агромах,...... все фирми далеееече от власта и всичко е ток и жица! С какво разполагат Автомагистрали като техника и хора, че аванс има е милярд и кусур?????
  • 27 Абе

    5 1 Отговор
    Някой помни ли сагата пак в тази Агенция преди години? Сагата" Батко и братко" като шеф и изпълнител.Писаха за някакви си 150 милиона.Уж разследване,дела,така се и разсъхна цялата история.Ако си лапнал милион,може и да отнесеш секирата.Ако се спече работата.Но при стотици милиони,не се е родил този,който ще те осъди.Та ако ще и марсианци да изберем.

    Коментиран от #31

  • 28 Доротея

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Б.Х":

    То не е ли същото по принцип? Еф или Грипън - все самолети! Разходи за народа! Но, някой спомена, че аго бяха шведските, поне половината вече щяха да са тук и нямаше да се налага да укрепват бетона и удължават летището. А сега ще трябва голям строеж, че на Ф 16 му е малко тясно. Съседа си взе нова кола и - беда! Гаража му се оказа нисък!
  • 29 Баба Ванга

    7 2 Отговор
    Руса жена ке спаси България!!!
  • 30 Ох Баня

    6 1 Отговор
    С тези пари ще направим магистрала чак до Бейрут бре.
  • 31 Доротея

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Абе":

    120 бяха и го обявиха за грабеж! Сетне калинките получиха поръчки за милиарди, но никой не каза, че е грабеж, а се хвалеха, че строят, надграждат, изграждат, усвояват...!
  • 32 Последния Софиянец

    6 7 Отговор
    Давай Майче! Мачкай крадливата сган. А и още ставаш. Налей малко силикон в пазвата и ще се прежаля въпреки годините ти
  • 33 оня с коня

    8 8 Отговор
    Мая е същият ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ като Слави.Какво установи Мая до момента?Че имало Милиард и 200мил. лв Авансово плащане. Е,И?А що не каже Мая че това е нарушение?Ами щото са й подшушнали да не се излага ОЩЕ!А ЗАЩО в Медийното пространство се афишира че Мая води Разследване,след като Тя е просто ЕДНА от Членовете на Комисията,в която има хора от Всички партии,вкл. и от ГЕРБ!Всъщност тая Измислена Парламентарна комисия на Нефункциониращ Парламент от Историята може единствено да събере някакви оскъдни Данни и да ги предаде на Прокуратурата- НИЩО ПОВЕЧЕ,т.е. нито може да съди,нито да наказва.Даже се чуда с какъв Акъл Министърката се явява пред тая Комисия да си губи времето...

    Коментиран от #35, #41

  • 34 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "rte":

    Явно скоро......след като е човек на тиквата не му остава много!
  • 35 Всъщност

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "оня с коня":

    Абе не си прав нито за Славито, нито за Мая......а комисията може да събере достатъчно данни, с които после едни съвестни и некорумпирани прокурори и съдии да пратят в затвора бая народ от гербаджийската хунта......и това постепенно ще стане! Е, някои от заподозрените сигурно ще се гътнат от ковид, други може да получат инфаркт от притеснение......ама ние не сме придирчиви, важното е да има справедливост!

    Коментиран от #38

  • 36 123

    4 0 Отговор
    Не коментирам качество, подизпълнители и прочие въпросът ми е коя строителна фирма ще започне да изпълнява поръчка без да е получила поне 30% авансово от стойността. Тук не говорим само за за извършване на дейност но и за влагане на материали. Предполагам в самият договор също е залегнал графика на плащането.
    Отново се търсят медийни сензации за извличане на изгода.

    Коментиран от #42

  • 37 Светослав

    1 0 Отговор
    Софиянец, или от село ли си, чакам те да си говорим професионнално
  • 38 оня с коня

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "Всъщност":

    Не е въпроса колко Аз съм прав,а колко ТИ си наивен!И да ти е Ясно:Тая комисия ще получи Такива Данни,каквито й Предоставят...и НИЩО ПОВЕЧЕ.И ми приказваш как отнякъде ще дойдат едни Честни/и млади/ Прокурори,как ще разнищят Случаите на Корупция и ще вкарат виновните в затвора.А ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ,КОГА и по-важното- КОЙ ЩЕ ГИ ДОПУСНЕ да Прокурорстват?Ами нали точно такива като тебе и разни Прошляци от Площадите искате НОВD СЪДЕБНА СИСТЕМА,щото тая не съдела както трябва?Някой ден,някоя Година,при някакво Управление това може и да стане,но НЕ и в близките ДЕСЕТИЛЕТИЯ!Затова и искреното ми пожелание:Дай боже да го доживееш това,като по тоя начин ти пожелавам Дълъг живот!:)
  • 39 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васил":

    Броят ли се F-ките?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "оня с коня":

    Не ти се отдава мисленето .Не е за коне с капаци .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 123

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ха ха":

    Интересно защо всеки който не мисли като вас го наричате гербер?
    Отбелязвам,, че да се започне стротелство на обект се превежда авансово част от сумата. В тома няма нищо странно или нередно.
  • 45 дядо Шишарко

    2 0 Отговор
    Ко не, я казвал ли съм ви, че с дърти брантии, нова бардак не става бря.
  • 46 Протестиращ

    2 1 Отговор
    Много ми...чийска уста има тая бракма.
  • 47 ИСТИНАТА

    2 0 Отговор
    Навремето, Импексовите БСПелерасти и Царя, искаха да сключват договори не с нашата БГ държавна фирма, а с португалска, на 10 пъти по високи цени, и магистралите платени, но Маямската поръчкова труженичка, мълчи като п утка за това.
  • 48 Койчо

    3 0 Отговор
    Ясно е едно - не са необходими коментари, а действия, заключаващи се в следното:
    1. Тотална смяна на ръководствата на всички държавни структури;
    2. Спешно разледване, съд и затвор за престъпниците.
  • 49 zorro

    1 0 Отговор
    Абе Георги Терзийски още ли е шеф на АПИ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове