13 Май, 2021 20:28 4 370 23

Осем нови заместник-министри са назначени в три министерства

  • зам.-министри-
  • служебно правителство-
  • правителство-
  • стефан янев

Смяна на караула

Осем нови заместник-министри са назначени в три министерства - 1
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на финансите са назначени Ваня Стойнева, Виолета Лорер и Моника Димитрова-Бийчър.

Виолета Лорер е финансист с широк международен опит в редица големи корпорации. Заемала е поста заместник-министър на икономиката в рамките на служебния кабинет през 2013 година. В последните години работи в IT сферата, както и по проекта за международен логистичен център на Летище Пловдив. Завършила е висше образование в сферата на финансите в УНСС.

Ваня Стойнева притежава дългогодишен управленски и административен опит. В рамките на професионалната си кариера е работила в четири министерства - МФ, МОН, МТСП, МИЕТ, като два пъти е заемала поста заместник-министър – била е заместник-министър на образованието и науката в служебното правителство през 2017 година и заместник-министър на труда и социалната политика в служебния кабинет през 2013 година. От 2019 година досега е заемала поста ръководител звено „Съответствие“ във „Фонд мениджър на финансовите инструменти в България“ ЕАД. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни отношения“ от УНСС.

Моника Димитрова-Бийчър притежава магистърска степен по специалностите „Право“ и „Международни отношения“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Била е част от екипа, който създава Агенция по обществени поръчки през 2004г., участвала е в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента „Шенген“. Била е Ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет“ към Министерство на финансите в периода 2011г. – 2016г. и директор на дирекцията. Последната ѝ месторабота е Министерство на външните работи.

В Министерството на труда и социалната политика като заместник-министри са назначени Иван Кръстев и Надя Клисурска.

Иван Кръстев е дългогодишен служител в Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. В периода 2013 г. – 2014 г. е заемал поста заместник-министър на образованието и науката. Притежава задълбочена експертиза в сферата на европейската интеграция. По образование е финансист, притежава също така образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни отношения“ от СУ „ Св. Климент Охридски“.

Надя Клисурска е народен представител в 44-то Народно събрание. Работила е в общинските администрации на Стрелча и Пазарджик. Два последователни мандата е била общински съветник в Пазарджик. От 2015 до април 2021 г. е част от адвокатската колегия в града. Завършила е право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и магистратура по специалност „Български език и история“ в ПУ „П. Хилендарски“.

От постовете си на заместник-министър в МТСП са освободени Адриана Стоименова и Султанка Петрова.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите са назначени Емилия Тончева, Петър Димитров и Валерия Калчева-Бочукова.

Емилия Тончева има дългогодишна адвокатска практика. Притежава значителен опит в областта на екологичното право. Завършила е „Право“ в УНСС и „Екология и ООС“ в БФ на СУ „Св. Климент Охридски“.

Петър Димитров притежава образователно-квалификационна степен „магистър-инженер“ по специалността „Хидромелиоративно строителство“ от УАСГ. От 2003 година до 2020 година е заемал различни длъжности в Басейнова Дирекция Дунавски район с център град Плевен, като последните пет години е неин директор.

Валерия Калчева притежава значителен административен и управленски опит, работила е последователно в три министерства – МОСВ, МИЕ и МЗХ. От 2017 година досега е била член на Съвета на директорите на Фонд ФЛАГ ЕАД. Магистър е по право от СУ „Св. Климент Охридски“.

От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Николай Кънчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изключително

    28 6 Отговор
    добър избор ! Успех !

    Коментиран от #12

  • 2 Сатана

    11 10 Отговор
    Аз залагам на г-жа Бийчър.Не я познавам ,но фамилията И звучи добре

    Коментиран от #8, #10

  • 3 Go go

    32 3 Отговор
    Супер, давайте надолу към рабфак хлебарките и ченгетата на ръководни постове без ценз по агенциите.
  • 4 Българче

    26 1 Отговор
    На жълтите павета ,май е време за хоро!!! Иииихххххууууууу!!!
  • 5 толкова

    24 5 Отговор
    бяхме натикани в дупката на посредствеността, че сега искрено ви се радваме и ви подкрепяме. Разбира се, че гърбавите калинки не са в това число.
  • 6 Абе ,

    17 4 Отговор
    Тия ще намалят администрацията ...🤭🤭🤭
  • 7 Ахаа

    10 13 Отговор
    Новите калинки!
  • 8 пешо

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана":

    и мен едни асоциации ме споходиха във връСка с таз гус'жа...
    що ли?
  • 9 Някой си

    1 2 Отговор
    Участвала в създаването на агенцията за обществени поръчки.....
  • 10 въпрос

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана":

    А, Виолета Лорер как ти звучи :)))
  • 11 Орел

    5 2 Отговор
    Газ, газ!
  • 12 metf

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Изключително":

    така е. можеше още по-по-най-изключително-добър да е. че преобладаващата част от назначените в едно от министерствата на едри охранени калинки ми мяза... не казвам, че са единствено за да не помисли някой, че ги познавам. ;)
  • 13 1234

    3 1 Отговор
    Уволнете веднага главната секретарка на Министерство на здравеопазването!
  • 14 Варна

    5 5 Отговор
    Предпочитам всяко правителство пред правителство на Борисов, но част от тези хора ми изглеждат като чисти калинки.- Разхождали са се от една администрация на друга.- Въобще не харесвам такива хора! - Приличат ми на паразити. Дано да бъркам!
  • 15 И преди бяха в служебния кабинет

    8 2 Отговор
    Че всички тия министри и новите назначения бяха в предишния кабинет, нали помните. Донесоха само глад и ние хората после ги изхвърлихме. Сега пак се назначават да вземат новите европейски пари. Наглеци!
  • 16 дъртия

    8 1 Отговор
    ...а бе нали знаете лафа: на НОВ НАЧАЛНИК и МАЛКО ПРАСЕ НЕ СЕ РАДВАЙ ЩОТО НЕЗНАЕШ КАКВА СВИНЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ !
  • 17 Данъкоплатец

    3 3 Отговор
    Лъжа е,
    че служебното правителство трябва само да проведе изборите!
    Къде в конституцията го пише???

    Служебното правителство има правомощията, като на всички останали правителства!
    Служебният министър на правосъдието
    да предяви обвинение на екс Борисов, на екс Ананиев и на екс Петкова!
    За загробените български милиарди
    в руско турският опровод за Сърбия!
    По чл 108 на Конституцията на Република България:

    Чл. 108.
    (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и
    НОСИ ОТГОВОРНОСТ за нея.
    (3) Министрите ръководят отделни министерства ... Те
    НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ за своите действия.

    Да се блокират всички сметки на Борисов, Ананиев и Петкова!
    Докато останат по бели гащи!
  • 18 Демократ

    0 1 Отговор
    Според мен гжа Биичьр е сериозна
    Има исключително британска фамилия
    Ако не бях се зачел щях да помисля , че назначават - маргарет тачьр
  • 19 Гого

    3 3 Отговор
    Успех. Давайте и ходете на фитнес, че герберския боклук е много. Гледах по телевизията някаква кифла, която не знам дали имаше и 25 години и станала директор на дирекция в Министерството на икономиката. Че кога стана калайджийка и кога и почерня задника? Изместила е сигурно по достойни хора. Мамино глезунче. Пълно е с такива калинки и ще трябват мускули за да се измете тази измет. Ама давайте смело и не се отказвайте. Другото правителство ще продължи. Попътен вятър.
  • 20 ЕДНИ МАФИОТИ

    6 2 Отговор
    ЗАМЕНЯТ ДРУГИ,А НАРОДЪТ ПАК Е ИЗЛЪГАН,И ОТНОВО СМЕ В. ОМАГЬОСАНИЯТ КРЪГ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!
  • 21 4883

    0 0 Отговор
    От нов началник и малко прасе не знаеш каква свиня ще излезе!!Всички са "хвани единият,удари другият"!Вместо да си гледат изборите те са се заели да съкращават зам.министрите!!Ами теа нови министри за к,во са?Или са назначени наши хора само за парафите/поДписите/,а требе другите да им вършат работата!!Ама и управия!!По нашенски!Да не би на запад да е така!!Ако Меркел си отиде бас ловя,че нито един зам.министър няма да е съкратен или сменен,защото там има наследственост!!Сменя се само ръководителя,а всички други продължават да си вършат работата!!Ама ние нали сме многознайковци,почваме със съкращенията,уволненията и назначаване на НАШИ ОРА!!Да са ни честити новите менестри и НОВИТЕ ЗАМ.МИНИСТРИ!!НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЕ Е РАБОТИЛ ПО СВОЯТА СПЕЦИАЛНОСТ!Ама сега Е министър!!БРАВИСИМО!По добре да бяхте помислили ЗА НАС С ГАЙДИТЕ!!ПЕНСИОНЕРИТЕ!,А НЕ ДА СИ ГЛАСИТЕ ВАШИТЕ ХОРА НА ХУБАВИЧКИ И ДОБРЕ ПЛАТЕНИ МЕСТИЦА!АМИ АКО НА ИЗБОРИТЕ НЕ СПЕЧЕЛИТЕ К,ВО ПРАЙМ ТОГИЗ??А?
  • 22 групата "Bellingcat" е ЦРУ

    1 0 Отговор
    Америка ще поиска ли прошка за 10г диктатура и крадене на техния агент Кюлчо Чешмеджиев??????
  • 23 Кюлчо Чекмеджето

    1 0 Отговор
    Искам моята партия ГЕРБ да управлява вечно...толкова хубаво е да си господар на българите-пълни са с пари и злато....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове