Last news in Fakti

23 Май, 2021 07:17 2 323 22

Атанас Пеканов: Планът за възстановяване не е създаден оптимално

  • атанас пеканов-
  • вицепремиер-
  • план за възстановяване

Не е въпрос просто да се усвоят средства и никой да не знае точно за какво, заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства

Атанас Пеканов: Планът за възстановяване не е създаден оптимално - 1
Снимка: БГНЕС

"Притеснително е това, което се случва с подслушванията. Не съм чувал толкова страшни неща на Запад. Проверки трябва да има. В днешно време такива властови подходи са доста неприемливи".

Това заяви пред NOVA служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

"Планът за възстановяване в началото не е създаден оптимално. Липсва макромислене, посочи още Пеканов".

По думите му проблемът е, че не може да се започне отначало. Търси се баланс между спасяването на плана и изчерпване на максималния му потенциал.

“Не просто да се усвоят средства и никой да не знае точно за какво. От Европейската комисия още има критики. Получих папка с домашно, което трябва да свършим. Проблемът е липсата на амбиция, казано е в прав текст”, обясни още вицепремиерът.

От ЕК са посочили, че енергетиката и социалната сфера не са били добре включени и в момента експертите работят в тази посока. Желанието на служебния кабинет е да успеят да предадат Плана навреме.

"Вървят много дискусии. Има и техническа част по тях. Ние наследихме едно домашно, което трябва да бъде довършено, и в същото време успоредно да направим някакво подобрение в кратките срокове, които има служебният кабинет", добави вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеци

    31 5 Отговор
    Много си мек.
    Дон Боко е нагласил плана за клана на гробарите , дърварите , щкембарите и маркссианците.

    Коментиран от #7

  • 2 Пенев

    13 32 Отговор
    А ти идиотче нещо създал ли си? Аман от критици известни съсъ своята неизвестност.
  • 3 Харесвам 🎃, само сготвени

    27 5 Отговор
    Планът е бил нагласен да се откраднат поне € 5 милиарда, но хората им биха шута.
  • 4 бушприт

    14 3 Отговор
    Всеки пети ваксиниран с препарата на "Синофарм" в Сърбия не е развил антитела и след втората доза.
  • 5 Създаден

    17 2 Отговор
    с широко отворени врати за грабене ! И прозорци !
  • 6 Пешо

    7 3 Отговор
    Ами да, на Запад няма подслушвания, щото никой не е чувал за такива
  • 7 бл.134 в Зап. парк

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пеци":

    5000 минимална заплата и пенсия. Или се махайте

    Коментиран от #15

  • 8 Слава

    17 7 Отговор
    Слава тебе Господи, че ни изпрати тези хора да направят плана за възстановяване. Некадърните калинки от ГЕРБ с полицейското образование, пак нищо нямаше да направят.

    Коментиран от #21

  • 9 Ветринар

    9 15 Отговор
    Да те видя теб, какво ще плануваш до края на юли. Авансово - нищо, само храчиш.
  • 10 ГОСТ 1

    9 21 Отговор
    Явно това недоразумение не разбира нищо от тази материя. Щом акцента според него е "липса на амбиция" в този план, това показва пълна некомпетентност. Тази материя не е за такива недоучили и без никакъв опит хора. За съжаление и този тип е избранник на некадърния обитател на Президентството.

    Коментиран от #13

  • 11 Основната кражба

    8 3 Отговор
    Е заложена чрез язовирите.
  • 12 Behemoth

    12 4 Отговор
    Е как чи БАЦЕ е най подготвен...тоз план по тиливизура го дади и го разгръща небрежно на пипируда с дясната ръка....по дебел от Война и мир беше ,лично гонил писал ...и после го прочел за затвърждаване ....
  • 13 Behemoth

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "ГОСТ 1":

    Така е ...липса на опит....и интелект ...не може да открие скритата мисъл за пълното шкафче...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Даааа

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "бл.134 в Зап. парк":

    5000....ама рубли след няколко месеца на управление на тези умните... 😂😂😂
  • 16 123

    6 6 Отговор
    В плана е написано точка по точка как,къде, колко и за какво ще са дадът парите на ЕС.Този министър или не знае за какво говори или говори за да очерня предишното правителство.Може да има места на които парите ще се похарчат за да се похарчат но и това е описано.

    Коментиран от #19

  • 17 цербер

    3 2 Отговор
    Получих папка с домашно, което трябва да свършим. ЗАПЕКАНКОВ,НАПИШЕТЕ СИ ДОМАШНОТО И СВЪРШЕТЕ. ПОСЛЕ КАЖЕТЕ:"-ОХХХХХ!".
  • 18 повече

    3 0 Отговор
    какво да каже! "Получих папка с домашно, което трябва да свършим". С една дума "планът" наистина е бил презентация.
  • 19 запетаите

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "123":

    запетаите! Иначе нищо не се разбира. И се пише "дадат", а не "дадът". Колко пъти да казвам, че герберите са необразовани. Те са жертва на управлението на онуй. Оттук и мечтата ми, влизайки в Парламента, да бъдат подложени на тест по правопис и правоговор.
  • 20 ИОт

    0 1 Отговор
    Браво на това момче опитва се да поправи гербаджийска боклук
  • 21 Аз Човек

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Слава":

    Ей Пекат върви откъде си дошъл Комуняга
  • 22 Матей

    0 0 Отговор
    Пак ли ще ни спускат насрещен план от ЕС,план за реставрация.И като за начало изместват вниманието с безпредметен скандал,за подслушването.това може да е дневния ред на висшите среди,а в низините насъщните проблеми са други.На първо място трябва да се прекратят грабежите чрез разни обтекаеми закони и наредби,и схеми,данъци,такси и задължителни застраховки и осигуровки,винетки,съдебни грабежи и измами със съдействие на държавни институции.Ето това са съществените въпроси,които трябва да се решат със замах.нищо не се иска,само едно решение и точка,край,финиш,проблем след проблем трбява да се закриват в спешен порядък и да могат хората да си поемат дъх,да живеят спокойно и да си редят живота без лоши предчувствия.Отпускането на хватката може да изглежда като анархизъм,безвластие,но това е усещането на свободата,да не усещаш как ти е чатала на вратът, а ръката на бирника в джоба ти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове