Last news in Fakti

25 Май, 2021 21:43 2 130 17

Проф. Минчо Христов: БСП достойно защитаваха исканията на хората в парламента

  • проф. минчо христов-
  • бсп

С БСП ни събират общи принципи и идеи, подчерта Христов

Проф. Минчо Христов: БСП достойно защитаваха исканията на хората в парламента - 1
Снимка: БСП

Корнелия Нинова покани “Движението на непартийните кандидати” да се присъединим към широката лява коалиция.Събират ни общи принципи и идеи. Програмата на БСП се припокрива почти изцяло с нашата платформа. Давам само няколко примера: преизчисление на пенсиите, увеличение на заплатите и прогресивно подоходно облагане, болниците да не бъдат търговски дружества. Това заяви пред БНР проф. Минчо Христов от “Движение на непартийните кандидати”.

Като друга причина за голямата лява коалиция Христов изтъкна случилото се в предишния парламент - когато никой не говореше с никого. Той бе категоричен, че ако и на следващите избори това се повтори, то няма да доведе до нищо добро за страната.

“Смисълът на политиката е как животът на хората да стане по-добър. Ние искаме тези идеи да станат реалност и не виждаме друг потенциален партньор освен БСП.”, бе категоричен Минчо Христов.

Като пример за контраст на ценностите на лявата коалиция и другите партии, проф. Христов даде пример с “Има такъв народ”, които направиха всичко възможно да не допуснат преизчисление на пенсиите и в крайна сметка го бламираха: “Това е изключително грозно спрямо възрастните хора.”

“От “Демократична България” казаха, че няма пари за пенсии. Има пари, но те потъват. Миналата седмица стана ясно, че са опростени 10 млрд. лв. на една шепа кухи фирми, свързани с властта.

Отделно се крадат 6-7 млрд. лв на година от обществените поръчки и 2-3 млрд. лв от Здравната каса. Ние искаме да спрем това.”, бе категоричен Минчо Христов.

“Трябва да направим така, че всички тези порочни практики да спрат. БСП достойно защитаваха позициите на хората в парламента.”, завърши проф. Христов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    14 16 Отговор
    Не, БСП достойно защитаваха исканията на хората ОТ парламента.
  • 2 Последния Софиянец

    15 19 Отговор
    Има хубава усмивка за парков шут или мним паметник
  • 3 Прав си минчо

    22 11 Отговор
    и ти обърна пакачинката, ланка ланка по ена телевизия със студио в панелна кухня и най после се докопа до Бсп... На последните избори за теб бяха гласували около 1000ч ако. Не се лъжа...Нинова нее добре с централния ако е решила да те прави дептат.. Но ти желая успех, доста мънка и мрънка по оная тв
  • 4 оня с коня

    16 13 Отговор
    Не крия че в началото имах много добри впечатления за тая Личност,но сега осъзнавам че е Абсолютен Популист като нинова.Та иска той като нинова да се Преизчислят Пенсиите,да се Увеличат Запланине и Болниците да не са търг. Дружества,а да работят на "Ползу Роду".Естествено че всичко това е свързано с КОЛОСАЛНИ РАЗХОДИ за хазната ни,но Христов успокоява че ПАРИ ИМА,то Те "потъвали" и изрежда къде отиват Разни милиарди- За обществени поръчки,Несъбрани данъци и т.н.АБЕ МИНЧО,абе ХРИСТОВ,ПЪРВО ГИ СЪБЕРИ тия Ефимерни пари,пък ПОСЛЕ ги раздавай за пенсии,заплати,болници и т.н.,щото иначе излиза че Рибата е в Морето,пък ние слагаме тигана на Огъня!!!Има и друг много по-лесен начин за осъществяване на поне Част от Минчохристовите Идеи и това е ТЕГЛЕНЕ НА ЗАЕМИ - въпросът е КОЙ И КАК ще ги връща.Та...пази Боже ако подобни Хора подкарат Управлението на България!
  • 5 А бе, Минчо

    18 7 Отговор
    Кажи ми кои са съпартийците ти, за да ти кажа какъв си.
  • 6 chi

    8 7 Отговор
    Защитаваха ги като си увличиха заплатите и гласуваха против намалянето на субсидията!

    Коментиран от #16

  • 7 Hoho Boho

    17 7 Отговор
    Ако подължавате да вярвате на "Има такъв народ",
    скоро няма да
    има такъв народ!
  • 8 поздравление

    11 15 Отговор
    Много добре казано от проф. Минчо Христов. Още един умен човек с леви убеждения и с абсолютно правилен анализ, който влиза в коалиция с БСП. Единствената алтернатива на тази бедна, оглозгана и озлобяла държава е социалистическата партия, която да успее с помощта на силно гражданско движение да върне поне наполовина социалните права и по този начин достойнството на българите. Поздравления за проф. Христов и за Нинова. И да питам пак всички, които са против актуализация на пенсиите - защо искате възрастните хора да имат пенсии изчислени спрямо средния доход на страната от 2007 г. И сте се загрижили да пазите държавната хазна. Ами след като нямало пари, върнете се и вие на заплатите си от 2007 година и така живейте. Или е по-удобно, ние, децата на тези ограбени възрастни хора да ги издържаме, докато вие си гледате личния егоизъм и повтаряте като папагали как нямало пари. Ами като няма пари, няма да има и държава. Що за извращение е това с върастните българи.

    Коментиран от #12

  • 9 Твърдо да

    10 12 Отговор
    Този човек е достоен българин, той с политика не се занимава, но винаги се занимава с проблемите на хората(населението) и се опитва да ги решава, понякога успява, с две ръце го поддържам, защото той представлява обикновените хора на България!
  • 10 Цоп

    14 4 Отговор
    100 години да ходиш в бяло и веднъж да паднеш в калта публично и хората запомнят този единствен път, защото е различно и друго. Така е и с политиката, "този е с комунистите" за винаги приключва тезата "надпартиен кандидат".
  • 11 И тоя изтрещя

    7 5 Отговор
    5 000 лв за $ Жан ша ви нагласи
  • 12 ОСТВКА

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "поздравление":

    Че кои са тия живи пенсионери от 2007г. Полицаи пожарникари и т.н. които работят още. Аз съм съгласен , но ако работиш не получаваш пенсия. Хванат ли те да работиш-частно(без да плащаш данъци) нямаш пенсия доживот.
    С не тоя лицемер да защитава биещите полицаи. Добре, че не се излъгах да гласувам за тоя нагаждап.
  • 13 минчо христов

    11 3 Отговор
    Минчо Христов - политолог, бивш член на Атака и един от създателите на "Атака". Що щеш в БСП, бе!
  • 14 Шопендар

    3 2 Отговор
    Става дума за интересите на нашите хора,,тесните социалисти.уточнявайте фактите бе другари професори,да не се чуди народа
  • 15 Мнение

    4 2 Отговор
    Този се представяше за от добри и социалните, ама мина от Бе Се Пе ...
  • 16 Беновска пита

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "chi":

    Ало, Минчо,а бе " непартийния"!! Беше в Партия " АТАКА",сега се присламчваш към ПАРТИЯ БСП??!!!Кого лъжеш бе тикво??? Вече няма да те гледам по " Евроком"!! Айде - бегай!!
  • 17 Наблюдател

    7 1 Отговор
    Страшно наивен човек. Разбра какви мошенници са от Атака - избяга. После Костя Копейкин го излъга и него разбра , че е мошенник - избяга. Сега до най-големите бандити сее нареди
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове