Last news in Fakti

26 Май, 2021 12:21 2 354 47

Угърчинска: Абсурдно е данъците и правото на глас да се слагат на една маса

  • данъци-
  • гласуване

Тя добавя, че самата Конституция гарантира равните права между българите, където и да се намират те

Угърчинска: Абсурдно е данъците и правото на глас да се слагат на една маса - 1

„За пореден път се обсъжда дали българите в чужбина плащат данъците си у нас или не. А те ги плащат там, където получават услугите от съответната държава. Ако те трябва да си плащат данъци в България ще бъде много сложно. Да се слагат на една маса данъците и правата за гласуване е абсурдно”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналиста Румяна Угърчинска.

Тя добавя, че самата Конституция гарантира равните права между българите, където и да се намират те.

„Ние не гласуваме еднакво. Ние не избираме представители на българите в чужбина. Дори сега има избирателен район „чужбина”, но без мандати”, казва тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мухоморко

    33 8 Отговор
    Абсолютно правилно е, откъде на къде ще ми казват кой да ме управлява хора, които от години не живеят в България?

    Коментиран от #9, #35, #36

  • 2 Коментатор

    30 3 Отговор
    Не е абсурдно е разумно


    Как ще имат право на глас хора
    Които искат да имат само права но не и задължения. Основно правило за всяка правова държава

    Коментиран от #29

  • 3 Бай Аврам

    24 2 Отговор
    Някой - чувал ли нещо е за тази?

    Коментиран от #8

  • 4 Мдааа

    10 23 Отговор
    Да но пращат и пари на близките си в БГ които пари се харчат тук и то доста пари влизат в ограбрния от тиквата, бюджет.

    Коментиран от #6, #46

  • 5 Съдията Дред

    25 5 Отговор
    Тъпо, Угърчинска, много тъпо. Не става въпрос само за данъци, а и за осигуровки. Щото с нашите осигуровки , на бунаците дето останахме в България, се плащат всички пенсии, включително на възходящите/родители, баби и дядовци/ на тия в чужбина. С нашите данъци се издържа държавата. И изведнъж тия, дето нямат никакъв принос казват - искаме ние да определяме как се харчат вашите пари. Права без задължения същи ромеи. А всъщност идеята на правителството беше да се изчистят избирателните списъци от мъртви души, от т.н. "фантоми" . И се почва вой

    Коментиран от #12, #13, #20

  • 6 Точно обратното

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааа":

    Оставените от тях пенсионери получават пенсиите си от данъците на живущите в България.

    Коментиран от #11, #25

  • 7 Ха ха ха

    29 4 Отговор
    Супер добра идея! Народа е казал : Който не работи не трябва да яде! Демек, който не плаща данъци да не гласува!

    Коментиран от #10

  • 8 Май

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Аврам":

    е "този" .Пише "журналиста".
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да те питам

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха ха":

    А държавните служители като не плащат данъци, а само крадат..тях какво да ги правим,а?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да те питам

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Съдията Дред":

    НА тези баби и дядовци, как мислиш, техните пари и осигуровки къде отидоха,а? Кажи бе, отворения. Такива като тебе ги окрадоха, направиха си хотели и сега се правите на умрели мишки. ПАК ТЕ ПИТАМ-ТЕХНИТЕ ПАРИ КЪДЕ ОТИДОХА, А?

    Коментиран от #16

  • 14 Емигранта

    7 21 Отговор
    Какви смешници сте събирани тука. Тия от вън ако не са , сте живи умрели от глад. Спрат ли да плащат, след два месеца ще виете като карпатски вълци от глад. Два стръка домати ви мързи да забодете, иначе високотехнологични кабели произвеждате. В територята останахте само шкартът, такива, дето и памперси не знаете да сменяте. И дереджето на държавата го доказва...Айде, лайте си колкото искате....но това е истината, чистата истина.

    Коментиран от #17, #30

  • 15 Питанка

    10 0 Отговор
    Някой, който живее в дръга страна по нашата или по тяхната конституция се води???
  • 16 Отговор

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Да те питам":

    Отидоха там , където са и осигуровките на родителите на останалите в България хора. Пари от мигрантите не се взимат при еднакви други условия.
  • 17 Ъхъ

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "Емигранта":

    Затова като се върнете тръгвате по спешни кабинети и зъболекари, щото сте много преуспели.

    Коментиран от #22, #28, #34

  • 18 Абе ,що за

    13 2 Отговор
    Извратена логика,ми демонстрира тази? Аз ще живея постоянно,от десетки години в друга държава,там ще плащам данъци,осигуровки,здравни вноски.Там ще наливам в държавен или общински бюджет наем за жилище.Или ще съм закупил такова- пак косвена помощ на Тамошната икономика.Ще плащам там детска градина,или колеж,но ще претендирам Аз да решавам кой да управлява тук икономика, образование, за дравропазване.Този локум със " милиард евро" като превод у нас,и че били едва ли не- голям инвеститор са за д,бб,или . Основната сума от тези преводи са от сезонните работници.Те работят там,за да подържат семейство,баши и майки тук.За тях не съм против,да гласуват там,където аргатуват.Днес е в Германия,утре в Испания.Но за другите съм абсолютно против.Имаш БГ паспорт,но единствено да влизаш като Българин,да купуваш имот, движимо и недвижимо имущество.Но до там.Трябва да се въведе промяна в закона.Ако си със двойно гражданство,но си се заселил постовнно навън,и си там с постоянен адрес,над 10 години,не можеш да гласуваш! Другите права ,като Български гражданин си ги имаш на 100%. Това е и идеален начин,да се окастри гласуване при комшията.Дори с още по драстични промени.За държава извън ЕС,ако си нейн гражданин ,нямаш право на българска пенсия.Може единствено да ти се издаде документ за трудов стаж положен в България.Сега само към комшията,ежегодно през НОИ изтичат милиони,десетки милиони във вид на пенсии,на преселници от 80-те.

    Коментиран от #24

  • 19 глас народен

    4 11 Отговор
    ..... най големия инвеститор в България са Българите в Чужбина! Не успорим Факт!!! Тази също е на хранилката!!!
  • 20 Да те питам

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Съдията Дред":

    Да харчите ''вашите''пари...кои са тези ''ваши''пари, като единствено от вън идват свежи пари..какво работите, като полето е потънало в бъзе и коприва...ааа, да ..произвеждате ''високотехнологични'' кабели. И какво, ще ги ядете ли тези кабели или ще се бесите на тях? Какво всъщност работите, като доматите ви турски, краставиците гръчки, пилетата-полски, свинското от Белгия, телешкото от Аржентина...какво работите бе, пич...? Ха отговори ми на този въпрос. Какви данъци и осигуровки внасяте, като 2/3 сте в сивата икономика?
  • 21 иванова

    14 1 Отговор
    А не е ли абсурдно,хора,които не живеят, не работят и изобщо не правят нищо за родината си-да определят правилата,политиката и битието на тези,които с данъците си издържат едно управление, избрано с гласовете на сеирджиите-емигранти?

    Коментиран от #23, #27

  • 22 Да те питам

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ъхъ":

    Ами не, в грешка си. Сам се заблуждаваш. Защото нито лекари, нито зъболекари останаха. Не е трудно да направиш справка колко лекарски персонал не достига. И това е една от главните причини да се затварят повечето общински болници...недостиг на персонал. Защото кадърните отдавна са се утвърдили в чужбина. Тук останаха все ''специалисти''..виж НОЩ...и си отговори на въпроса'' Защо толкова хора скачат през прозорците на болниците''...или как шефа на Правителствена има десетки милиони по чужди банки.. Аз самият ходя в Гърция да се лекувам и оттам си купувам лекарствата, защото съм се напатил от Българската медико-фармацевтична мафия. Така че тия мантри ги разправяй на друг.
  • 23 Емигранта

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "иванова":

    Хахахахаха...ти пак се изхвърли. Кой избра Бойко..Далаверко...Магарешки..емигрантите ли или аборигените, дето ви мързи един корен домати да си насадите? Ти си ярък пример за Балкански манталитет и фрустрация -да обвиняваш другите за собствените си грешки. ''АЗ НЕ БЯХ ДРУГАРКО, ИВАНЧО БЕШЕ'' Батеее, кой мис..а в гащите.Твойта работа е същата.
  • 24 От Тамбукту

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Абе ,що за":

    От омраза чак прекали. А за пенсиите кой колкото осигуровки е плащалв БГ, толкова ще получи без значение къде живее или е живял. Нищо не каза за циганите, не работили и един ден а вземат социална пенсия. За тях може, така ли?
  • 25 нннн

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Точно обратното":

    Браво! Точно така е.
  • 26 Емигранта Х

    6 3 Отговор
    Нашите родители са работели 40 години, плаща ли са осигуровки и какво получават... мизерни пенсии. Ние се грижим за тях, праща ме им редовно. А Вие грижите ли се за вашите? Не, що то живеете при тях и им искате пари за "цигари ". Въобще, хора като Вас с два дена трудов стаж ги игнорирам. Лайте си, не ми дреме...
  • 27 дрогаря иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "иванова":

    А не е ли абсурдно, дрогарко Иванова( барем името се научи да си пишеш правилно) страната, която на практика се самоизхранваше, сега да внася почти всичко от Турция, Гърция, Китай или Виетнам. Не ви ли е срам да лежите по цял ден и да чакате други да ви хранят, а, дрогарко Иванова(и се научи правилно да си пишеш името, дрогарко)(нарочно съм заменил ''у'' с ''о'', дрогарко)..но пък на всичко отгоре сте и нагла да обвинявате другите за собствените си грешки, дрогарко иванова.
  • 28 Папурко

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ъхъ":

    Публикувано във факти.бг: 43- годишен мъж от София е починал, защото от Спешна помощ не се отзовали навреме на повикванията. ..това е ''новина'' от преди час...И искаш да ме убедиш в ефикасната мед.система в България ли?? Вярвай си. Ееееийй...ма много прост народ сте останали в територията бе. И после се чудим че ти и дрогарката иванова сте полегнали под кривата круша.
  • 29 Курбанколи Пардимагомедов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коментатор":

    Може и да си прав,но по тази логика голяма част от електората на Герб-римлянити,също не плащат данъци и не поемат отговорност и значи не трябва да гласуват.

    Коментиран от #31

  • 30 Емигранта XYZ

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "Емигранта":

    Не се хаби, Ганя е завистлив и не крие, че мрази всеки над неговото ниво. Прибери се някой път със стара таратайка, скъсани дрехи и почни да ривеш и плюещ съдбата си. Тогава виж как на Ганя очичките светват, доволна усмивчица, мед му капе на сърцето... те това е той. Малко човече с много злоба в сърцето.
  • 31 Гробаджията

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Курбанколи Пардимагомедов":

    За тях, може. Ние ги обичаме много,... да ни бият, родителите ни също, дори като ни убиват е хуманно...
  • 32 От Зимбабве

    3 1 Отговор
    Ще гласувам не е ми, пушек ще са вдига. А на Вас да не ви са пръснат жлъчките от яд.
  • 33 Арматурист

    1 1 Отговор
    Оха избори, оха кеф. Да гласувам, голям кеф...
  • 34 Да те питам

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ъхъ":

    Абе...ти нормален ли си, или днеска ти е рожден ден. Явно не осъзнаваш изобщо в каква клоака живееш , за да се цепиш като суров чам....
  • 35 Амчи по тая логика....

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мухоморко":

    Би трябвало поне 300 000 рускоговорящи,поне 10 000 баш турци(не такива от български произход) и прочее чужденци(без българско гражданство) собственици на апартаменти и земеделска земя всичките от тях плащащи данъци у нас да имат правото да гласуват????Е па аз не съм съгласен!!!!
  • 36 Емигранта

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мухоморко":

    Аааа, ти пък да не мислиш че много сме приритали за тебе. Аз като гледам, май ти е по-добре ромите да те управляват, щото досега все те решаваха кой да кара влака и кой да го товари ..срещу една бира и две кебапчета ти го слагаха както си искат. Ти като нямаш акъл, ромите ще те командват..мухахахаха?
  • 37 БиБи Кинг

    0 0 Отговор
    Гласуваньето само у Бойковина и од теа кои са живели последните 24 месеца тука! Другите са чужденци говорешти бойковинцки! вниатен ли сам?
  • 38 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ТАЗИ Д РИС ЛА НИКОГА НЕ Е ДАЛА НЯКАКЪВ "ДАН "ПАРИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА , НО ТВЪРДИ ,ЧЕ РАБОТНИЦИТЕ БЪЛГАРСКИ - ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ ЗА НЯКОЙ ФИЛАНКИШИЯ В ЧУЖБИНА -ДА ГЛАСУВА НЕГОВОТО БЪДЕЩЕ В БЪЛГАРИЯ !!! Е ЗА ТОВА МИ СЕ ЩЕ ДА УБИВАМ !
  • 39 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    МРЪ СНА ;ГА ДНА ;ПО ДЛА И НЕЩ АСТНА К УЧКА --- САМОВЛЮБЕННА И САМОТНА -- НИЩА ОБЩО С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 40 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    " Журналиста Р.Угърчинска " защо не поясни, какви са ЗАДЪЛЖЕНИЯТА към РБ на българските граждани в чужбина, така както повелява чл.26 ал 1 от Конституцията, И най-важното - как те ги изпълняват ???
    И как се формира фиска и пълни държавната хазна ??? Нали от ДАНЪЦИТЕ, КОИТО ПЛАЩА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ? От къде се вземат пари за полиция , войска, съдебна система, изпълнителна и законодателна власт ?
    Оставете конституции и закони настрана ! Питам: Морално ли е , хора, които притежават български паспорт, а живеят на стотици и хиляди километри от България, при други политически, икономически и социални условия да гласуват за управници ТУК , в БЪЛГАРИЯ ?? Те с труда си са полезни за НЕЯ, ЧУЖДАТА ДЪРЖАВА и нищо не дават на Родината.
    После /писал съм го и преди/ това е пълна йезуищина от страна на политиците, които с некадърната си и противодържавна политика прогониха около 2 /два/ милиона българи извън граница, а СЕГА пилеят огромни пари, не за да ги върнат, а само да гласуват за български Парламент. Т.е. за самите тях, за да запазят властта си ??
    Това нарушение на всякакви човешки норми и постулати бе "изсмукано из пръсти" в угода преди всичко на ДПС - също противоконституционна партийна организация !!!
  • 41 Gen Gurko

    3 2 Отговор
    никак даже не е абсурдно, а е напълно нормално . О ткъде накъде ще ми избира управлението на страната, след като не си плаща данъците.
  • 42 Чичо Тони

    4 0 Отговор
    И кое му е абсурдното? Гласуваме за политики, а тези политики се реализират през бюджета, т.е., от НАШИТЕ данъци. Тези хора плащат данъци други държави за да се реализират политиките на тези държави.
  • 43 123

    0 2 Отговор
    Гражданин ли си имаш право на гласуване, не си ли гражданин нямаш право на гласуване.
  • 44 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Имам роднина с двойно гражданство.От 20 години живее постоянно в чужбина.От дъжд на вятър идва за по десетина дни тук,няма регистрация за жителство и НАП в страната ни.Обяснява ми,че има право да гласува кой да е цар на България.От къдя на къдя?Когато се пресели с постоянно жителство тук,тогава да гласува.
  • 45 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    В която държава плащаш данъци,там можеш да гласуваш кой да управлява.И кой твърди,че в Конституцията всичко е правилно?тази коза от снимката ли?
  • 46 Евала

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааа":

    Кауна си прави избори по»асковски» Трябва да спечели че има пари за връщане на божков
  • 47 Французин

    1 0 Отговор
    Борбата на Угърчинска е да стане депутат.Във Франция тя няма постоянна работа от много години ,а идва време за пенсия.Майка България трябва да и помогне като я направи депутат.Борбата е за кокъла.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове