Last news in Fakti

26 Май, 2021 15:06 4 803 20

Жителите на "Младост" излизат на пореден протест срещу "строителните извращения"

  • младост-
  • презастрояване-
  • строителство

Недоволните граждани се събират утре, 27 май, от 18:30 часа на ул. „Свето Преображение №1” в „Младост” 3

Жителите на "Младост" излизат на пореден протест срещу "строителните извращения" - 1
Снимка: БГНЕС

Жителите на столичния квартал „Младост” излизат на протест срещу "строителните извращения", които, според тях, Столична община поощрява в квартала. Недоволните граждани се събират утре, 27 май, от 18:30 часа на ул. „Свето Преображение №1” в „Младост” 3.

Поредният протест срещу презастрояването на квартала е обявен и срещу превръщането на „Младост” в "недоразумение, породено от измами, корупция и институционални зависимости".

Ето какво споделят още протестиращите:

Недоразумение на Столична община и управниците, което успя да съчетае всички недъзи на епохите в архитектурата и градоустройството. Недоразумение, което определя ежедневната ни среда на живот и здраве, на нас и децата ни. Недоразумение, което ще изяжда все повече от времето ни в трафик и придвижване, което ще ни трови с мръсни въздух и околна среда, ще съсипва психиката ни в "бой" за тротоари, паркоместа, места за отдих, детски градини и училища. Ще обезцени имотите ни и ще повиши криминогенната обстановка.

Търсим подкрепа от жителите на цяла София, за да се обединим в решаване на общи проблеми и за поставяне пред Столична община на единни искания. Сред тях са извършване на анализи на капацитета на инфраструктурата, проверки на всички процедури, по които са възстановени или продадени имоти, търсене на информация от прокуратурата, работи ли се по подадените сигнали за измами с общински и държавни имоти и др.

Протестиращите настояваме и за създаване на „Зелен общински фонд” с все още непродадени имоти, които да могат да се ползват само за обезщетяване на собственици на частни имоти, намиращи се в паркове, градинки и в междублокови пространства, като по този начин да се предотвратява застрояването им.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурен съм

    70 6 Отговор
    че Иванчева я сготвиха гербавите , те имаха силен интерес в този район , а тя ги спря - после - корупция , бля бля , арест в центъра на София , изведнъж в колата пълно с пари , абе сама жена да остави кола пълна с мангизи догоре......после и сложиха вериги на краката за назидание , който не е с Боко чекмеджето.....да си знае , щото нашите прокурори ще те направят на нищо. Ей това е БГ при онуй от Банкя. Боже пази ни!

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    20 1 Отговор
    Ще събера хора.
  • 4 456

    53 4 Отговор
    А защо не застанаха зад Иванчев, когато ББ я "сготви? Сега разбрахте ли колко е била права?

    Коментиран от #13

  • 5 Загрижен

    36 2 Отговор
    Напълно ги разбирам и подкрепям жителите на Младост, но, къде бяха те същите, когато имаше избори за кмет на столицата? За гъби, на по биричка на някоя пейка, къде?

    Коментиран от #9

  • 6 Край

    28 0 Отговор
    Продължават да уплътняват София - правят я идеална за пандемии.
    Мислех че след ковит ще се спрат и ще си дадат сметка, че колкото по-нагъсто живеем толкова повече ще ни морят вирусите ама ... пусти пари.
  • 7 Още някой

    19 6 Отговор
    Жителите на Младост си имат кмет,който са избрали и да ходят при него да се оплакват.Но може да се оплакват и на кака си Кури Голямата Лъжа след като този кмет е избран от БСП.
  • 8 0001

    9 15 Отговор
    И обърнете ВНИМАНИЕ, кмета на МЛАДОСТ е на БКП и радеФ. Яд ме че гласувах за него ....
  • 9 0001

    9 14 Отговор

    До коментар #5 от "Загрижен":

    господинчо вс гласувахме за промяна, но каква промяна от радеФ скапаняка
  • 10 0001

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сигурен съм":

    в голема грешка си ....
  • 11 София

    14 8 Отговор
    Селяните прииждат на пълчища,като има търсене има и предлагане. Какво протестирате,тези провинциалисти нали трябва да живеят мякъде.Какво очаквахте като махнаха жителството.София беше спокоен и добър град за живеене,сега е клоаката на България.

    Коментиран от #14

  • 12 Наблюдател

    18 3 Отговор
    Ха-ха ! А когато Гешев-Борисов се разправиха с Иванчева се дръпнахте ? !
    И пак си мълчите и не питате има ли връзка Гешев-Ваклин. Ами... това е българина. Колко трябва да се гаврят с жителите на Младост, че да стигнат прага им на търпимост ?
  • 13 Зелен Младост

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "456":

    Организатори са Зелен Младост и винаги са били в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Организираха множество протести в тяхна подкрепа.
  • 14 Не съм съгласен

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "София":

    В София трябва да останат само кореняците на които прадядовците им са участвали в ПСВ. Тогава поне и теб ще те пратят на село, селяндурино.
  • 15 питащ

    2 8 Отговор
    Защо се премълчава , че организатор на протеста е подсъдимата бивша кметица ?
  • 16 Най- абсурдното е че

    7 0 Отговор
    Там тотално са заградили така че никой й не може пеша да стигне през младост 1А до Метро, трябва да обикаляш по "Малинов" и после Цариградското шосе...това е ненорлсмалщина с тия нови кооперации като ги заграждат , просто не може да се минава между блоковете...Представете си всеки блок сложи такива малоумни огради около себе си, НИК й нито небе да влиза, нито да излиза от околоблоковите пространства на кварталите...
  • 17 Хлъц

    3 0 Отговор
    Ами драги Столичанъе в повече.Това е положението.Кой краднал,краднал! Който не е- да е! От тук нататък- все така ще е! " Иначе при арменския поп.Тези не са от вчера в играта,всички законови вратички и портали са перфектно замислени и непробиваеми.Според мен,затова не е сготвиха,а направо" изпържиха Иванчева.Тя им обърка схемата.Не се ли усетихте,че след нея,започна тази строителна безумица,със собственици,изскочили от нищото.Е,сега ще си останете само с протеста.Не е далеч деня,когато ще питате съседа от съседния блок,дали е вкусна шкембе чорбата в чинията му.Защото там ще обитават хора от вашата черга.А собственика- инвеститор ще живее в закритите комплекси.След случая" Иванчева" ви подсказах,че ще дойде ден,да се разминавате по тротоарите в цяла Младост с едното рамо напред.В индианска нишка.Тогава ме хулехте,но май се оказах прав.
  • 18 6443

    0 2 Отговор
    Няма да ги подкрепя - не защитиха Иванчева, сега да ядат бетон и да дишат прах.

    Коментиран от #19

  • 19 Веселин

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "6443":

    Защитихме я, даже затворихме кръстовището в центъра на Младост, но никой не ни отрази!
  • 20 В Младост 1 е отвратително презастроено

    1 0 Отговор
    Децата няма къде да играят .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове