Last news in Fakti

28 Май, 2021 18:06 2 298 19

Славчо Велков: Грозотията на подслушванията е, че са извършени в момент на политическа надпревара

  • славчо велков-
  • подслушване-
  • корупция

ДКСИ също са действали политически в този случай

Славчо Велков: Грозотията на подслушванията е, че са извършени в момент на политическа надпревара - 1
Снимка: БГНЕС

На Бойко Рашков му е отнето нещо, което не е притежавал. Той в този момент беше университетски преподавател. Чисто политически акт беше обявеното от бившия директор на ДАНС, че на служебния министър на вътрешните работи му е отнет достъпът до класифицирана информация. Това коментира пред БНР експертът по сигурност Славчо Велков.

По думите му ДКСИ също са действали политически в този случай: "Все едно на мен да ми отнемат титлата Негово превъзходителство, ама аз нямам такава титла".

Велков посочи, че, ако контраразузнаването си е вършило добре работата, не би трябвало в страната ни да има руска шпионска мрежа, за която "ДАНС се хвалят сега, че са разкрили".

Експертът беше по-категоричен, че твърденията за подслушване не се доказват от политиците, а от компетентните институции:

"Доказването може да стане с извършване на проверка. Тя е възложена на Националното бюро за контрол на използване на СРС. ... Следите могат да бъдат заметени, но следи остават".

Според него става въпрос за незаконно подслушване на политици. "Един политик да е, да не са 82-ма, трябва да докажат от ДАНС, че той се е готвил да извърши тежко престъпление. Трябва да е обосновано според закона. Цялата грозотия тук е, че това се е извършило в момент на политическа надпревара. Това още един път показва, че тия хора са били страшно политически ангажирани, защото са очаквали, че и този път ще им се размине. Не, няма да им се размине, мисля аз".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    10 2 Отговор
    Някак си не ми се вижда най-големия скандал точно това от всичко случило се последните години...
  • 2 Дедо Вуте

    4 11 Отговор
    Ако подслушването е престъпление съд и присъда Ако не това правителство на БСП мами нас хората и стига с тези глуави показания за които няма осъдени Погледнете нагоре да видите как риба в мътна вода се лови и цените отидоха в облаците
  • 3 Последния Софиянец

    13 3 Отговор
    И на мен ми подслушват телефона.И преди всеки голям протест цивилни и униформени агенти ме заплашваха да внимавам какво правя защото всичко е заснето и записано.Два пъти са ме арестували за протести.На Протеста пред ДАНС във вторник мишоците се бяха въоръжили с автомати.Псуваха ни от прозорците и заплашваха да ни застрелят.А накрая избягаха през оградата на съседното НСО и си зарязаха колите.

    Коментиран от #9

  • 4 гражданин

    13 4 Отговор
    ГЕРБерастите с тези подслушвания и с продънения модел БорисОff-шиши дори с подкрепата на патериците им ВМРО и другите псевдопатрЕоти ще загубят изборите катастрофално, пък коалициите на Каракачанката, Валерката, Марешки, дори Волени Москов няма да преминат бариерата и ще гледат Парламента само по Канал 1 на БНТ !
  • 5 ЧЕ КВО..."ПОДСЛУШВАНЕ".."ИМА" .

    5 8 Отговор
    БЕ.. ПЕ'ДЕ'РАС?!? ДРУГАТА ФУРАЖКА СЪС ЗЕЛЕНИТЕ СМРА'ДЛИВИ ЧОРАПИ, ПОСТАВЕН ОТ... ДЕ'БИЛА,ТВЪРДИ..,ЧЕ Е ЧУВАЛ ОТ..."МЕДИИТЕ" И.. ДОНОСНИКА ОТ ДС- ГНОМА ТАНАС?!?✊😂
    ... ДЕМЕК,...ИМАЛО... САМОДИВИ НО...НЕМАЛО ДОКАЗАТЕЛСТВА?!?✊😂
    ВЕЕВА У КОМ-ПЕ'ДА'ЛЕТЕ И ДЕБИ'ЛНИТЕ ОЛИ ГОФРЕНИ
  • 6 ПК инк

    4 9 Отговор
    Славчо, Славчо...
    И ти се присъединяваш на опашката за
    един крайшник от баницата. Дали ще те огрее?

    Обикновенните българи не са нито слепи, нито
    глухи, нито прости.
    Те виждат, чуват, разсъждават.

    И са категорични, че в тези дни и седмици, това
    служебно правителство изпълнява заповедите свише.

    То не върши пряката си работа - да подготви и да
    проведе законните, честни избори.
    То провежда чист реваншизъм.
  • 7 Славчо, Славчооо!

    5 3 Отговор
    Славчо, само такива като теб степенуват подслушването, а то си слугинска работа от памтивека. Подслушването (или слухтенето) е поръчкова дейност и в случая, като се разбере кой е поръчителят, тя придобива реалната си стойност. Иначе, твоите приказки са упражнение по риторика.
  • 8 Радиация братче

    2 2 Отговор
    Някой дали се е запитвал дали СРС-ТАТА са опасни за човешкото здраве, по точно мозъка и сърцето!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мутри вън!

    9 4 Отговор
    България е държавата с най-многоброен репресивен апарат на човек от населението в ЕС!!!!!!!!!!
    И това е направено от групировката за едноличен рекет на българите.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 ДАААААА....

    4 8 Отговор
    БИВШИЯТ ШЕФ НА КАБИНЕТА НА ФАТ'МАКА ГО ..РАЗКРИ!!
    " АФЕРАТА С "ПОДСЛУШВАНЕТО" СЪЗДАВА..ДИМНА ЗАВЕСА ЗА БЕЗДАРНОТО КОМ-ПРАВИТЕЛСВО НА ФАТМАКА"!
    АЕ..НЕМА НУЖДА
  • 12 Вярно е

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Мутри вън!":

    герп са мафиотска групировка и не случайно, като октопод са превзели силовите структури...... А и в интернет са нацвъкали подлогите им за да бранят СИК...

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Верно е...че си Мека китка и Пасивняк

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Вярно е":

    Аре него а лигавиш резани.. Анадолски салами, Г-ей
  • 15 И КАК ГО РАЗБРА

    3 1 Отговор
    ЧЕ ОСВЕН ОПЛЮВАНЕ, НИКАКВИ ДРУГИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.....ТИПИЧНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ
  • 16 Една българка

    1 3 Отговор
    Дали тия,които се опитват ехидничко да репликират Славчо Велков знаят кой е той и какео е направил за България?!Хей,уроди безродни,оьаптете се и ако молекула българщина е останала у вас,се борете против вандалщината в държавата ни

    Коментиран от #17

  • 17 И КВО СТАНА С3ГА

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Една българка":

    НЕ Е ВАЖНО КОЙ Е И КАКЪВ Е...ВАЖНО Е ДА НЕ ГОВОРИ НЕЩА БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ САМ ХВЪРЛЯ КАЛ СРЕЩУ СЕБЕ СИ.....АКО Е ИНТЕЛИГЕНТЕН ЩЕ ИЗЧАКА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА...НО НЕЙ СЕ

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТУК ВСИЧКИ СА

    1 0 Отговор
    ПРОКУРОРИ И СЪДИИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове