Last news in Fakti

31 Май, 2021 08:32 2 086 36

Ципов: Повече от 1500 допълнителни машини може да са необходими за вота

  • красимир ципов-
  • избори-
  • машини за гласуване

Според него процедурата по доставянето им се бави

Ципов: Повече от 1500 допълнителни машини може да са необходими за вота - 1
Снимка: БГНЕС

"Повече от 1500 допълнителни машини може да са необходими за вота." Това каза пред "Тази сутрин" по бТВ Красимир Ципов от ЦИК, който е и член на ГЕРБ.

По думите му процедурата за закупуване на още машини се бави, а може да се окаже, че трябват и 2000 допълнителни устройства за вота на 11 юли.

Според него изказванията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков относно машините в регионалните структури и твърденията, че може да бъдат манипулирани, не са конкретни.

Те вече са в определения от МС склад и трябва да им се извърши одит, каза Ципов.

"Става дума за 90 машини, включително компоненти и резервни части. Успяхме да установим за какви машини става дума, че с част от тях се гласувало на 4 април, но Бойко Рашков каза, че служители на МВР едва ли не може да манипулират софтуера на машините. Нека каже какво има предвид. Те не са били съпроводени и транспортирани по надлежния ред. Не са съпроводени от полиция и жандармерия, а с частна куриерска фирма са изпратени. От „Сиела Норма“ не ни дадоха разумно обяснение защо са били съпровождани по този начин“, добави Ципов.

Той коментира и още един важен аспект на изборите, които ще са в разгара на лятото и много хора ще са на почивка, а именно дали от хотела може да упражним правото си на глас.

Ципов обясни, че е направено запитване до МРРБ и има начин това да стане, докато сме на почивката си, но трябва предварително по електронен път да се направи регистрация по настоящ адрес и 14 дни преди вота да се пусне заявление за гласуване от мястото, където ще е ваканцията ни.

По думите му експериментите с машинно гласуване трябва да са повече и да се види от влизането в секцията до излизането какво е времето.

Поне 4-5 теста трябва да се направят, каза още Ципов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    29 3 Отговор
    Къф си ти ,бе цип офф?

    Коментиран от #16

  • 2 честен ционист

    31 3 Отговор
    Този нали го отсвириха, като какъв се изказва лаикът боядисан с кана.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРОБ терористи

    33 2 Отговор
    Шайката ще саботира изборния процес. Щели да плащат на малцинството да се оплаквало от машините и правило разправии из секциите.

    Коментиран от #7, #17

  • 5 цербер

    12 2 Отговор
    Боята е КЪНА. Каната е съд за течности.
  • 6 гадно

    26 4 Отговор
    На тоя му дадоха възможност да е председател на ЦИК, но гербавите решиха , че било капан сега що ще да ръси "умности".
  • 7 Псевдоним

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГРОБ терористи":

    Това ще е последният им коз. Трябва да го надцакаме.
  • 8 По добре

    25 3 Отговор
    Три дни да гласуваме с машини,отколкото с фалшиви бюлетини

    Коментиран от #18

  • 9 амисега

    4 20 Отговор
    Промените в правилата направиха непредвидими броя на секциите и сега новата опозиция може да срине цялата организация с искането на много секции по света и у нас. Умната сврака, с двата крака, смях в залата, генералът е гол и каквото още се сетите..
  • 10 Българка

    21 2 Отговор
    От мъглявите обяснения на Ципов не става ясно как хем 90 машини са в МВР, хем с част от тях се е гласувало на 04.04.Противоречиво е твътдението, че те са се озовали в МВР заради неправилно транспортиране от "Сиела Норма" Нека отговори от РИК машини са се озовали в МВР и защо?
    Питам има ли нов министър на транспорта и за що е пълното му мълчание и липса на промени. Той носи отговорност за Информационно обслужване. Защо още не е сменен Михаил Константинов. Той реди и манипулира /разпределя по РИК избраниците за НС и е слуга на Борисов. Какво се чака?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 надарена кака

    4 9 Отговор
    С какво ще гласувам ми дреме на коприненитепрашки!
  • 13 Centurion

    11 2 Отговор
    Има кой да преценява и кой да реши какво трябва,ти си никой!
  • 14 ЕХАА

    4 18 Отговор
    ТО ВЕЧЕ РОШКОВ И ДА ПРЪДНЕ , БОЙКО И ГЕРБ ЩЕ СА МУ ВИНОВИ !!!!
  • 15 Знаещ

    2 13 Отговор
    Тия така ще забатачат нещата, че не ми се мисли. Сума ти пари за машини и пак ще се оакат
  • 16 Паметлив

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    Ципов?? Навремето на митинг на Бареков тоя цип беше замерян от хората с найлонови торбички пълни с лай.....на!! Ха ха ха ха!!

    Коментиран от #19

  • 17 Патладжан

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГРОБ терористи":

    Не бе бате при нас идваха дет пеят и фъргаха гюбеци....те на караха да казваме туй нещо !
  • 18 Амииииии

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "По добре":

    Питай сирийците дали са съгласни и могат ли да натискат копчетата на тез машинарии????

    Коментиран от #24, #29

  • 19 Личи си , че

    2 9 Отговор

    До коментар #16 от "Паметлив":

    Си от агитката на фатмако- чалгаджиичетата , много си учен и интелигентен , браво !!!!
  • 20 Хер Флик

    7 1 Отговор
    Ципов кажи за подслушваните и наблюдавани неудобни не се срамувай!
  • 21 Хахонимен

    5 0 Отговор
    От завод на завод
    сега от вот на вот
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 муцунка

    0 4 Отговор
    Бойко Прашков.
  • 24 оня

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Амииииии":

    А на банкомата са първи:))
  • 25 Разкопчан дюкян

    4 0 Отговор
    И този почна да го стяга ципа, и то при положение че ГЕРБ от пет години бавят и саботират машинното гласуване и гласуването в чужбина.
  • 26 Току що пристигнах

    1 0 Отговор
    Саутхемптън е най-великият отбор в света.
  • 27 Емо

    4 1 Отговор
    Тоя не беше ли от ГРОБ?
  • 28 Малък весел гей

    2 1 Отговор
    Ципа се загрижил дали ще може да се гласува от хотела?За пореден път се убеждавам,че гербаджийската просtoтия няма дъно.Кога си гласувал от хотела бе цип боядисан?
  • 29 Отвратен

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Амииииии":

    Щом не могат няма да гласуват. Не може да си функционално неграмотен, а да имаш претенции да определяш бъдещето на държавата!

    Коментиран от #30

  • 30 Ми ся

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Отвратен":

    Ми' ся' я вземи питай баба си и дядо си на село .....да видим те кво' ша' кажат ????
  • 31 Избирател

    1 1 Отговор
    ЦИК трябвa дa рaзбeрe,чe c eднa мaшинa зa eдин избoрeн дeн мoгaт дa глacувaт нe пoвeчe oт 250 чoвeкa.Тoмoв кaзa,чe вce oщe нe ca cмятaли кoлкo мaшини щe бъдaт нeoбхoдими зa избoритe прeз юли.Тeзи 250 чoвeкa мoгaт дa глacувaт при идeaлнитe уcлoвия,чe избирaтeлят знae кaк ce глacувa c тях и дaдeнaтa мaшинa нe cъздaвa прoблeми прeз цeлият избoрeн дeн.Нa прeднитe избoри избoри 73% oт избирaтeлитe ca глacувaли c хaртиeнa бюлeтинa.Тoвa пoкaзвa,чe нe мoжe дa ни ce oткaзвa Кoнcтитуциoннoтo прaвo нa избoр кaк дa глacувaмe c хaртиeнa бюлeтинa или c мaшинa.Тoвa ЦИК зaдължитeлнo трябвa дa гo рeши!

    Коментиран от #36

  • 32 Повдига

    2 1 Отговор
    ми се вече от тия герберасти - нагла, крадлива и противна пасмина лакеи на един еднокнижник .
  • 33 Г-н Ципов

    1 0 Отговор
    Коя е партията с 300 мъртви в списъка за регистрация за изборите? Това някаква държавна тайна ли е, строго секретно ли е? Представяне на недостоверни данни пред ЦИК след изготвяне на неистински документи престъпление ли е, не е ли? Как да разберем ние гражданите дали имената на нашите починали близки използвани ли са и как да защитим интереса си? Или всичко е тинтири минтири и тайна майна?
  • 34 chi

    1 0 Отговор
    Поредния ревлив некадърник!
  • 35 ГРБ в Канала

    1 0 Отговор
    На този не му вярвам.Нарочно разстега лакардии за да се опитат частично да вкарат бюлетини.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове