Last news in Fakti

2 Юни, 2021 12:49 2 976 23

Кирил Петков: Внасям в БНБ искане за проверка на Българската банка за развитие

  • бнб-
  • проверка-
  • ббр

Искаме достъп до данните, в рамките на закона, за да не губим никакво време в нашата политика на прозрачност

Кирил Петков: Внасям в БНБ искане за проверка на Българската банка за развитие - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Кирил Петков съобщи пред журналисти в Министерски съвет че днес е внесено в БНБ искане за проверка на Българската банка за развитие. Вчера, до края на работния ден, още нямахме данни за кредитните досиета на ББР, каза министърът, цитиран от БТА.

Искаме достъп до данните, в рамките на закона, за да не губим никакво време в нашата политика на прозрачност, добави министърът.

От Българска народна банка съобщиха, че те нямат преки законови правомощия по отношение на одитните комитети в банките. Създадената ситуация на публичен конфликт между ръководството и акционера е безпрецедентна в досегашната надзорна практика на БНБ. По тази причина от днес, 2 юни, БНБ започва целева надзорна проверка в ББР.

А от УС на ББР още вчера обявиха, че исканата информация е предадена на Одитния комитет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    55 4 Отговор
    така ! Успех !
  • 2 ГОСТ

    49 4 Отговор
    НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ФИРМИ ВЪЗПОЛЗВАЛИ СЕ ОТ ББР.

    Коментиран от #8

  • 3 БНБ

    38 4 Отговор
    Много ми е интересно колко служители има БНБ, колко им е средната годишна заплата?
    И между другото колко пенсионери работят в държавната и общинска администрации, че и по 50 лв месечно получават и към пенсиите.
    Няма ли млади хора да искат да работят там?
    Напъдили сме си децата по света и плащаме от нашите пари пенсии и заплати на хора, който трябва да си карат достойно старините и отстъпят също така достойно на млади и образовани хора.
    А на който много му се работи, частния сектор.

    Коментиран от #11

  • 4 мачкай

    36 4 Отговор
    мутантите Петков !
  • 5 Метлата

    35 5 Отговор
    Сега е момента сега е момента, всички в тая банка да бъдат сменени

    Коментиран от #7

  • 6 БРАТ

    26 3 Отговор
    Без Каскет, Мисирки, Калинки и ОПГ с Пепи Еврото ще е тегаво, НО шанс има винаги!
  • 7 Пишман

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Метлата":

    И осъдени...
  • 8 Подкрепям

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    Подкрепям силно! Правилно!!!
  • 9 Све

    25 3 Отговор
    Браво. Двамата с Бойко Рашков са фантастичен избор на Президента.

    Коментиран от #13

  • 10 Fate

    8 4 Отговор
    БНБ е краварска банка , собстеност е на колонизаторите . За гавра и заблуда само името и оставиха
  • 11 Един

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "БНБ":

    Напълно подкрепям👍 Държавната и общинска администрация , полиция, съдебна система и пр. спокойно може да се редуцира наполовина и всички работещи пенсионери - или в къщи или в частния сектор!!!!
  • 12 Пешо

    15 0 Отговор
    Много нагло решение от УС на ББР ! Все едно в частна банка УС да откаже информация на НС ?! Тия са за тотално уволнение!
  • 13 Хахаха

    4 12 Отговор

    До коментар #9 от "Све":

    Да, така е. Фантастични ... КЛОУНИ СА, заедно с финансовия Василев.
    Много се забавлявам с тях, като ги гледам по телевизиите.
    Жалко, че не това им е работата, но задачите са им такива. Фигуранта се сдоби с цял отбор (правителство) негови фигуранти.
  • 14 Последния Софиянец

    10 1 Отговор
    Давай Кирчо! Изчегъртвай всички от тази банка. Не ги жали
  • 15 ген Столти

    2 4 Отговор
    Хахо, Фигуранта ви направи сами да си говорите, а това е само началото.Ще ви направи всичките на хаховци.Бегайте по дупките и в зайчарника докато не е станало много късно.Къш....
  • 16 Пак да попитам

    1 0 Отговор
    Какво са казали одиторите за 2018 и 2019?

    Коментиран от #18

  • 17 наблюдател

    8 1 Отговор
    Аз пък не мога да проумея как така министърът на икономиката, дори и служебен, който освен всичко е и принципал, т.е. отгоре на тая банка, не може нищо да направи и тия смели банкери отказват (!) най-демонстративно да му предоставят информация и да съдействат. Фирми отказват да се срещнат с него ок, вероятно имат право, но хора, които са по-надолу във веригата, си позволяват да не се съобразят с искане на министъра. Значи някой им дава тази увереност, че това е възможно и ненаказуемо. И това най-вероятно е така, защото този някой си прави кривите сметки, че правителството е временно и правомощията му са до 11.07., и след това от банката пак ще могат да си разиграват коня по старата схема.
    Друго логично обяснение няма и сега единственият им ход е да тупат топката, докато мине времето до изборите.
  • 18 Фокуса май трябва да е друг

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Пак да попитам":

    Някой попитали кой е одитора на тази банка? Дали е информирал КФН ако е идентифицирал проблем, дайте да запомних с по простичките и лесно проследими неща🙂
  • 19 124

    9 3 Отговор
    Всички в служебното правителство са супер. Браво, президенте!
  • 20 Бамбука

    4 1 Отговор
    Всички помним позицията на БНБ по отношение на КТБ. Помним хората и ръчениците на Искров и сие и т.н., така че БНБ изобщо не е независима, а пионка в услуга на управляващите. Бившите де.
  • 21 ГРОБ

    5 0 Отговор
    БНБ няма правомощия за нищо ама получават космически заплати
  • 22 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    Предсрочна изискуемост на отпуснатите по незаконен начин кредити в размер на милиард,изгонване на ръководството на банката и съд за проявената безстопанственост.
  • 23 БНБ

    1 0 Отговор
    Ли? Тия лумпени с заплати от по над 5 цифрени числа, ще потвърдят тезата на гробаджиите - всичко е наред, кредитите се обслужват!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове