Last news in Fakti

2 Юни, 2021 13:39 1 518 15

Правителството одобри проект на Национален план за повишаване на военната мобилност

  • военна мобилност-
  • отбрана-
  • министерски съвет

Целта е създаване на условия за ускоряване развръщането на националните и съюзни сили на територията на страната за участие в мисии и операции, учения и рутинни дейности

Правителството одобри проект на Национален план за повишаване на военната мобилност - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри проект на „Национален план за действие за повишаване на военната мобилност“. Планът предоставя съгласувана национална рамка за прилагане на единен държавен подход за решаване проблемите на военната мобилност, определяйки водещите принципи, основните отговорности на участващите ведомства и конкретни дейности в главните направления за работа. Целта на плана е създаване на условия за ускоряване развръщането на националните и съюзни сили на територията на страната за участие в мисии и операции, учения и рутинни дейности.

Планът е разработен в контекста на инициативата на Европейския съюз за подобряване на военната мобилност, насочена към бързо и безпрепятствено придвижване на военни контингенти и оборудване в и извън територията на Съюза. Цели се повишаване на готовността и способностите на държавите членки и Съюза да реагират адекватно при кризи и да реализират ефективно операции в рамките на Общата политика за сигурност и отбрана.

Решението на Министерския съвет е от съществено значение за отбраната и сигурността на Република България в условията на колективната отбрана на съюзниците от НАТО и в рамките на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, с оглед осигуряване на навременното развръщане на съюзните сили на територията на страната за защита на нейния суверенитет. Същевременно то ще способства за изпълнението на поетите ангажименти от Република България в рамките на посочените отбранителни инициативи и инициативата на ЕС за повишаване на военната мобилност.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко

    10 0 Отговор
    Извинете може ли да ми помогните да си оправя живота ?

    Коментиран от #8

  • 2 ЗНАЕЩ

    9 0 Отговор
    ТЯ АРМИЯТА НИ НЯМА И ЕДИН СТАДИОН,МОЖЕ ДА СЕ ПРИДВИЖИ И НА АВТОСТОП.

    Коментиран от #3

  • 3 така де

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЗНАЕЩ":

    ама виж този текст : "Рeшeниeтo нa Миниcтeрcкия cъвeт e oт cъщecтвeнo знaчeниe зa oтбрaнaтa и cигурнocттa нa Рeпубликa Бългaрия в уcлoвиятa нa кoлeктивнaтa oтбрaнa нa cъюзницитe oт НAТO и в рaмкитe нa Oбщaтa пoлитикa зa cигурнocт и oтбрaнa нa EC, c oглeд ocигурявaнe нa нaврeмeннoтo рaзвръщaнe нa cъюзнитe cили нa тeритoриятa нa cтрaнaтa зa зaщитa нa нeйния cувeрeнитeт.
    Този план не идва току-така!

    Коментиран от #11

  • 4 Читател

    3 1 Отговор
    Крайно необходимо е, ако американците попаднат на някой винкел, трябва някой да им помага!
  • 5 ха-ха-ха

    5 0 Отговор
    Знаем , знаем купили са си спортни автомобили за да избягат бързо от враговете!
  • 6 абре дебре

    2 4 Отговор
    духовия оркестър на русофилистиците да свири туш
  • 7 Льотчика Фюрер

    5 1 Отговор
    Бе какво само си играете и го усуквате – направо въвеждайте военно положение и да се приключва ! Аман от избори, права и свободи ! 😉
  • 8 Светло бъдеще

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Живко":

    А ти от наште ли си ? Първо на проверка в мазето при Рашков !
  • 9 Ами

    2 1 Отговор
    Засега ще изпълняваме до някаква степен краварските желания(щото нямаме голям избор), обаче с нетърпение ще чакам обора да се наводни, което ще стане скоро и тогава целия свят(или каквото е останало от него) ще си отдъхне от тях!
  • 10 название

    3 1 Отговор
    Окупационни сили.
  • 11 Мдааа

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "така де":

    Разбира се, планът е разработен отдавна и постепенно се прилага в действие.......всички в България(или поне тия с интелект около средния и по-висок)сме наясно каква е целта. Със сигурност президентът Радев и много от офицерите в нашата армия не са съгласни с тоя план(както и с много други неща дето се случиха през последните 30 години), но за момента не могат да откажат своето участие пред евроатлантическите ни "приятели и съюзници"! Ще се надяваме скоро краварника съвсем да се разтури(натам отиват нещата)и по тоя начин да се отървем от тях и другите джендъря дето ни натрапиха! Бог да пази България!

    Коментиран от #14

  • 12 С тези политици оправляващи 10г

    1 2 Отговор
    България стана колония и чужди държави защитават с воена техника границата ни защото политиците не са се погрижили за армията ни а са се продали за пари Българина е пред изчезване и всеки държава си прави каквото си поиска с нас
  • 13 провинциалист

    0 0 Отговор
    Най-обичам да се развръщам. Като ми омръзсе да се развръщам се разотивам.
  • 14 Да,бе,да,

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мдааа":

    не са съгласни с този план,но са го одобрили и приели. Това е като онзи патладжан : искам,ама нямам желание. Тези са по-големи малоумници от предишните в пъти.
  • 15 ами

    2 0 Отговор
    Като искате по голяма мобилност, накарайте тумбеците да бягат. Всяка сутрин по няколко километра и който оживее ще е мобилен. А, ... и тумбаланките също - нали и те са в армията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове