Last news in Fakti

11 Юни, 2021 16:53 3 823 50

Военни следователи разпитват механиците в "Граф Игнатиево", подготвили падналия МиГ-29

  • граф игнатиево-
  • авиобаза

Очаква се в събота следобед претърсването да покрие първоначално заложените райони

Военни следователи разпитват механиците в "Граф Игнатиево", подготвили падналия МиГ-29 - 1
Снимка: БГНЕС

Военни следователи разпитват техниците и механиците от авиобаза "Граф Игнатиево", които са обслужвали изтребителя МиГ-29, който се разби в Черно море, а пилотът му - майор Валентин Терзиев загина.

Досъдебното производство бе образувано във Военно-окръжната прокуратура в Сливен за престъплението по чл. 343, ал. 1 от Наказателния кодекс - допуснато произшествие при управление на бойна техника, при което са причинени значителни имуществени вреди.

Същевременно Военноморските сили продължават операцията по издирването на черната кутия от падналия МиГ-29, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната. Вече се търсят само останки от самолета и черната кутия.

Рано сутринта са установени два нови контакта - метални повърхности на дълбочина между 65 и 75 метра, които ще бъдат обследвани от дълбочинен апарат. Минният ловец, който участва в издирването, разполага с хидроакустична станция за подводно обследване и с дистанционно управляеми подводни апарати.

Периметърът на наблюдение е изключително голям и в операцията участват и представители на Института по океанология на БАН, които се включват със специализирана техника. Фирма "Хидроремонт" е осигурила апарати за дълбочинно изследване, но вчерашното силно течение е повредило единия от тях.

Очаква се в събота следобед претърсването да покрие първоначално заложените райони, но на този етап е трудно да се прогнозира кога ще приключи операцията, посочват от МО.

Асеновград пък потъна в траур, след като вчера бе потвърдено, че 47-годишният майор Валентин Терзиев е загинал при инцидента край Шабла. Кметът на града д-р Христо Грудев изпрати съболезнователен адрес до семейството на летеца.

"Загубата е огромна за неговите близки, за Асеновград и за цяла България. Отдал живота си на професията, той остава завинаги в небето над България. Само на 47 г., а постигнал толкова много. Създал семейство в Асеновград и отгледал прекрасно дете, той беше опитен летец, изряден в службата си. Това, в което винаги можем да вярваме, е че душата и сърцето на майор Терзиев остават свободни като птици. Сигурен съм, че той ще продължи да бди над Родината ни вечно", написан д-р Грудев.

Той съобщи, че ще внесе предложение в Общинския съвет на Асеновград за отпускането на финансова помощ на близките на майор Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 танкист

    60 2 Отговор
    Някой механик ще излезе виновен за катастрофата,а основните виновници за некупуване на нови машини и липса на нальот на екипажите ще се покрият.

    Коментиран от #4, #42, #46

  • 2 447

    39 1 Отговор
    Дocъдeбнoтo прoизвoдcтвo бe oбрaзувaнo във Вoeннo-oкръжнaтa прoкурaтурa в Cливeн зa прecтъплeниeтo пo чл. 343, aл. 1 oт Нaкaзaтeлния кoдeкc - дoпуcнaтo прoизшecтвиe при упрaвлeниe нa бoйнa тeхникa, при кoeтo ca причинeни знaчитeлни имущecтвeни врeди.
    НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ!!!

    Коментиран от #7

  • 3 Коментатор

    52 7 Отговор
    Дали пък нещата са нагласени така, че е нашето момче вместо да стреля по мишена самото то да е било мишена. Ако е така никога няма да намерят черната кутия
  • 4 гост

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "танкист":

    То е цяло чудо как механиците успяват да стегнат тез машини за да летят. Не заслужава да го отнесе някой от тях..
  • 5 ссс

    25 1 Отговор
    Да питат и мишената
  • 6 Бамби

    46 13 Отговор
    Най-вероятно е свален от "приятелски"американски огън, по време на нощното учение. Затова от посолството бързат да изразят съболезнования,ноофицислно няма да признаят нищо. Жалко за човека! Бог да го прости!
  • 7 Хъхрх

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "447":

    Е за какво да го образуват?

    Коментиран от #15

  • 8 Чичо

    30 7 Отговор
    Абе от де разбрахте как се е разбил самолета в морето и на колко части се е разбил? Ако е срив на потока останките остават на едно място на морското дъно с години. Примери за това бол. Да не е имало грешка като с оня цех в оновоа село?
  • 9 Хотентот

    37 2 Отговор
    Версията, по която вече работи разследването за гибелта на м-р Терзиев е тази, че изтребителят се е взривил преди падането в морето.
    Как така се е взривил?
    Пожар не е имало и м-р Терзиев не е докладвал за това.
    Опитен летец веднага ще докладва и след оценка на ситуацията ще насочи самолета в безопасна посока и ще се катапултира.
    Значи взривяването е причинено от нещо друго.
    Боеприпас от комплекта?
    Не, категорично НЕ, защото на самолета е било подкачено необходимот въоръжение за поразяването на падащата въздушна цел и НИЩО ДРУГО !
    А дали самолетът на м-р Терзиев не е поразен от ракета „земя-въздух“ ?
    Доста вероятно!
    А какви и чии ПВО комплекси са били в този район?
    Има ли регистриран пуск-официално и неофициално?
    Кой е командирът на ПВО средствата, следяли този район на учението?
    Постъпил ли е доклад за пуск на ракета в командния щаб на учението?

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Рико

    35 3 Отговор
    "Намерен биологичен материал"! Какво - ръце, крака, глава. Що за израз,когато за човек говорим, "биологичен материал". Това изобщо не трябваше да го оповестяват. Загинал е човекът и пилотът;достойно е загинал; край! Какви са тези "материали" все едно за железария говорим? И как ще се почувстват близките му като прочетат, че техния роднина и приятел е "биологичен материал". Позор!

    Коментиран от #22, #30

  • 11 руските са

    8 40 Отговор
    Възможно е руснаците, чрез свой подчинен - механик, да са направили това мазало. Те целик складове взривиха, пък няма един самолет да свалят. Припомням как Захарова и Путин пискаха, че НАТО им влизало в тяхното Черно море.

    Коментиран от #21

  • 12 Рико

    7 26 Отговор

    До коментар #9 от "Хотентот":

    Взривилата се ракета вероятно е била циркониево неотразима и неповторима; безаналогова; немислима. Руска направа. Как не се научихте ,бе?! Всеки ден в бита си виждате че руското за нищо не става. И като продължава руско да се купува. С държавни пари, той за дома си руско няма да купи. Идиотизмите си продължават! Ракетата може и да не е била руска, но носителят и е руски!

    Коментиран от #24

  • 13 Търновец

    14 7 Отговор
    Аз съм правил магистратра по якoстна умора в металите при случайни вибрации и шок в USA – там летателни апарати cr paзработват да летят 30 години с годност за якoстна умора а в EU 40000 полета; преди 1.5 години писах на Радев за самолетите – никакъв отговор. Ако Бълария беше приела “GRIPEN” - 2022 годинa нови самолети. А Поляцитe нямат инженерен потенциал за израбтка и тествуване на нови детайли по самолетни двигатели. Самолетът през онази нощ е бил подложен на интензивни атмосферни условия – завихряне и турбулентноcт (случайни вибрации и шок) – а пилотът е извършил на висока сkорост снижение за проследяване на падаща цел – в допълнение самолета e подложен на големи инерционни сили – в съчетание с висоkа турбуленция – може да доведе до интензивно якостно износване и разрушение на критични машинни детайли – може да cтане за около 0.1 секунда – пилота няма време да катапултира! При якотно изосване и разрушениe на детайли в двигателя – задиpане –искpа - пожар- взрив на резервоарa c гoриво = 1000 градуcа температуpa. Горкия пилoт.

    Коментиран от #17, #47

  • 14 КАТО ЗАДАВАШ ТАКИВА„ КОМПЕТЕНТНИ”

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Хотентот":

    ВЪПРОСИ ЗНАЧИ ИМАШ И ТАКИВА „КОМПЕТЕНТН ОТГОВОРИ!!!СПОДЕЛИ С ЧИТАТЕЛИТЕ!?ИЗРАЕЦТЕ И ПАЛЕСТИНА КАТО СЕ ОБСТРЕЛВАХА И ДЕНЕМ И НОЩЕМ СЕ ВИЖДАХА СЛЕДИТЕ ОТ ИЗСТРЕЛЯНИТЕ РАКЕТИ,Е КАК НИКОЙ НИТО ЧУ НИТО ВИДЯ И ТО ПРЕЗ НОЩТА,ЧЕ СЕ СТРЕЛЯ ПО ПОСОКА НА САМОЛЕТА?Абе ВАЖНОТО е лаф моабет ДА СТАВА!

    Коментиран от #20

  • 15 447

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хъхрх":

    За палеж!
  • 16 SAAB

    4 1 Отговор
    Шкембелиите .....няма ли да повръщат ?
  • 17 ОТ ВСИЧКИ ВЕРСИИ

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Търновец":

    ТАЗИ ЗА СЕГА ЗВУЧИ ПРАВОПОДОБНО!АКО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ВИНА ИЛИ ГРЕШКА ТО ТЯ Е ПОВЕЧЕ КЪМ ТЕЗИ КОИТО СА ПУСНАЛИ ТАКА НАРЕЧЕНА ПАРАШУТНА ЦЕЛ И ТЯ Е ТРЪГНАЛА БЪРЗО НАДОЛУ И ЗА ДА НЕ СЕ ПРОВАЛИ УЧЕНИЕТО.....ПОСЛЕДСТВИЯТА СА НАЛИЦЕ!

    Коментиран от #26

  • 18 Най лесното

    20 1 Отговор
    би биро да се преброят ракетите "земя-въздух" наоколо... Сигурен съм, че поне една липсва. Обаче НАТО и САЩ няма да допуснат никога нищо такова - "тайна". Впрочем - действията по отхвърляне на версията /най-вероятна!/ за удар върху самолета вече започнаха - точка първа - "черната коутия ... ще се дискредитира във водата за няколко дни/?/; точка втора - "самолетът се е разпаднал на малки части заради удара във водата.../много по-вероятно е заради удар от ракена, но.../
  • 19 Angry Bird

    21 2 Отговор
    В последните две години ОПГ ГЕРБ&патрЕотЕ официално потопиха 4.5 млрд. в Магистрали, половин млрд. - язовири и дариха 2.5 млрд. на Локхийд Мартин! За 8 тенекии по-древни, като замисъл от миг29: Що Гърция и Турция искат ф35, а не блок 70? В долари това са към 4.5 млрд. Много добре щяха да са вложени тези пари, ако вместо с dms-и и БГ Коледи беше се направил "само" с половин млрд. фонд за безвъзмездно и задължително лекуване, където и да е по света на българските деца с тежки здравословни проблеми!!! Останалите 3.5 млрд. са достатъчни за закупуване на три, да 1-2-3 ескадрили рафал или юрофайтър! Горе-долу по 100 млн. долара на самолет с всичкото оборудване. Особено тайфуна е доказан изтребител от поколение 4+. В производство от 2004 и позициониран на 4то място в разни класации за най-добрите самолети в момента. Непосредствено след су57, ф22 и ф35, като на последния отстъпва точно на милимунда - общо взето само в стелт технологията, но пък го бие по други показатели. Защо ли Саудитска Арабия поръча 70 бройки на куп? А и беше доста вероятно, като европейска стока да се включим в поддръжка и производство, т.е. квалифицирани работни места! Та защо, защо, защо... Защо бе дебили? Не ви ли стигаха мазните заплати и далаверите на парче? Защо, защо, защо???!!!

    Коментиран от #27

  • 20 Сигурен ли си

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "КАТО ЗАДАВАШ ТАКИВА„ КОМПЕТЕНТНИ”":

    в твърдението "никой не видя"...? Хайде да го коригираме - "Никой не казва, че е видял". А това са две различни неща, нали?
  • 21 SAAB

    19 1 Отговор

    До коментар #11 от "руските са":

    Ремонта не го ли правиха полските НАТО-вци......всякакви гаранции паднаха от МиГ ........а шкембетата прибраха процент ....по чекмеджетата......и сЯ "шофьора" объркал нещо......
  • 22 Точно тук

    20 1 Отговор

    До коментар #10 от "Рико":

    е нишката, соято води към взрив - "човешки материал" означава безформеност, остатъци от телесни компоненти, върху които е въздействала огромна сила. При разпадане на машината следствие от досег с водната повърхност тялото едва ли щеше да е превърнато в тасива останки. /Извинете за натурализма, но такива са фактите/.
  • 23 Бонговец

    24 4 Отговор
    Военни следователи се чудят,как да заметат следите на очевидното.Български Боец убит от приятелски огън.Не напразно съм служил 27 месеца.Лъжете децата
  • 24 чичо

    3 14 Отговор

    До коментар #12 от "Рико":

    Ракетата е била руска, при това рециклирана за 1,6 млн лева! На самолета са били две ракети, пилота е изстрелял едната. Ракетите са рециклирани в Русия!
  • 25 47388283472819583

    4 13 Отговор
    Каква е тая скраб на снимката ??? С това ли летят в една натовска държава пилотите? Ужас
  • 26 Търновец

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "ОТ ВСИЧКИ ВЕРСИИ":

    Благодаря. Същo – за сажаление “Черната Кутия” при тия атмосферни условия и вълнение едва ли ще се отkpие.
  • 27 Йосиф

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Angry Bird":

    Цв. Цветанов!
  • 28 1917

    17 2 Отговор
    Американска ракета! Случва се! Грешка! Така стана и с бомбата в Горна баня и с нахлуването в частното предприятие, така стана и с онези франсета в монтанската нива. Защо не излезе госпожато от Козяк и да си признае - по-достойно е!
  • 29 въпроси

    4 10 Отговор
    От колко време е бил пенсионер пилота? Кой е позволил пенсионер да лети със самолет за 100 ци милиони? Как е минавал лекарска комисия, с връзки ли? След като е нямал необходимия нальот за годината кой е разрешил да изпълнява задача с такава трудност? Кой ще понесе отговорност и как ще я понесе? До кога в армията пенсионери ще се правят и на военнослужещи? Вън пенсионерите от армията, вън на лапачите паразити.

    Коментиран от #36

  • 30 Търновец

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Рико":

    При пожар и взрив в двигателя и резервоара за гpриво слeдва 1000 градуcа температуpa – тялoто cтава неузнаваемо и безформено – телеcен овъглeн мaтerpиал – питaй пожарникар.
  • 31 Дали

    12 0 Отговор
    На това дело ще бъдат представени доказателства като: протокол за полета, координати ,височина ,скорост , ъгъл на пилотиране спрямо хоризонта,точен час и височина при ,който радара губи самолета от обхват. Защото всичко това , и още куп други данни се записват от радарната станция. Само че тези данни ще са маловажни за съда ,и няма да бъдат обект на раследването ,а по важно ще бъде да се намерят псевдо-подкупни специалисти ,който да кажат как самолета се е разбил в морето с 950Км/ч.Господа раследващи ,с този „УСПЕХ“ в раследването вие сте готови да продадете дори и себеси в името на една лъжа!
  • 32 mi6osp

    9 1 Отговор
    Припомням, че ден по-рано в хода на маневрите на НатО в Полша предният самолет от двойка Миг29 бе обстрелян от втория с 30 мм оръдие , получи повреди и кацна аварийно.
  • 33 един от стадото

    16 0 Отговор
    самолетът е ударен. Тази версия беше остро застъпена от коментиращите тук, но по- скоро емоционално и според нагласата им. Руски или американски бил удара. Та, конкретно. Още в първото съобщение бе казано, че самолета''изчезва'' от радарите. На екрана стои отметка, с постоянна или променлива скорост. При повреда той губи височина стремително надоли, но отметката стои, не се губи. Самолетът е цял, дори неуправляем. Само при пряко попадение се губи от екрана. Да не се правят на дръж ми шапката, а проверката да почне и завърши с релейните разчети и ракетчиците. Били те наши и чужди на полигона. За първи и последен път пиша за трагедията. Поклон пред Орела
  • 34 Вчера военния министър рече че

    4 1 Отговор
    Нема да каже коло истребителя има че било тайна а неска ги виждаме на снимка😂😂😂😂😂😂😂😂😂„Няма да разкрия броя на изтребителите МиГ, които имаме, защото това е квалифицирана информация. Но вече го казах и ще го повторя - българските ВВС разполагат с достатъчно изтребители и въздухоплавателни средства, за да изпълняват задачите по отбрана на страната“, каза военният министър😂😂😂😂😂😂😂 не ни казвай ние ги видехме на снимката
  • 35 13456

    1 8 Отговор
    От трийсет годишна руска кошница,какво друго да се очаква.Те,като нови не струват ,камо ли трийсет годишни.
  • 36 РЕАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "въпроси":

    Абе човек, гледам наскоро група от български военни. Някакви лелки в униформа, някакви мъже офицери и войници с вид на тюфлеци. Едва ли някой от тия може едно коремно да направи. Шкарто. И тази войска ще излезе срещу руското ВДВ/ Въздушно Десантни Войски/

    Коментиран от #38

  • 37 Боко съм за ко порачах фъ 16

    0 2 Отговор
    Като този ше бди место самолетите Сигурен съм, че той ще продължи да бди над Родината ни вечно", написан д-р Грудев.😂😂😂😂
  • 38 Ти верно ли си мислиш

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "РЕАЛИСТ":

    Че некога ше има реален боен конфликт между бегуто и някой друг?не видиш ли че сичко е симулация и измама и грабежи

    Коментиран от #39

  • 39 РЕАЛИСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ти верно ли си мислиш":

    Какъв конфликт бе, човек . Те сами се изпотрепаха тези дни. То парашутисти ли не засядаха по дървета, като от филма" Кацнал на едно дърво" , то мишена ли не отвърна и свали изтребител. То командоси ли не сбъркаха и влезнаха в работилница. Смях в залата.

    Коментиран от #41

  • 40 Механик

    14 1 Отговор
    Грешно заглавие и опит за манипулация,Изтребителя не е паднал а е свален с ракета.Ако беше паднал,щеше да бъде намерен на две или повече части,но не и да има парчета на километри едно от друго,а от пилота да има само биологичен материал(Лека му пръст).Няма как боеприпасите да се взривят,защото ракетите с които е оборудван самолета са двойно подсигурени и могат да избухнат само след излитане на ракетата и нямат нищо общо с принципа на снаряд от гаубица или танк.Има очевидци на свалянето на изтребителя и това са радарите на сушата и радара на самолета пуснал мишената,които няма как да не засечат,както взрива на мишената така и пуснатата по изтребителя ракета.В случая единствения въпрос е кого прикривате.Да не би отново псевдокомандосите от САЩ,да са обезопасили мишената(както обезопасиха цех в частен имот) като са думнали изтребителя.Май случая с Чешнегирово има продължение.
  • 41 Ми щото викаш че били с шкембета

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "РЕАЛИСТ":

    И как щели да се противопоставят на руски парашутисти
  • 42 Пилот

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "танкист":

    Ще разследват механиците?? Ха ха ха!! Що не разследват ПВО за " приятелски огън"?? Самолетът се е взривил във въздуха и се е " изпарил"! Ще търсят " черната кутия"?? Ха ха ха!! Ще я намерят, когато намерят под вола теле!!!
  • 43 Пилот

    7 0 Отговор
    Ще разследват механиците?? Ха ха ха!! Що не разследват ПВО за " приятелски огън"?? Самолетът се е взривил във въздуха и се е " изпарил"! Ще търсят " черната кутия"?? Ха ха ха!! Ще я намерят, когато намерят под вола теле!!!

    Коментиран от #48

  • 44 офицер

    13 0 Отговор
    Пилота докладва, че е поразил мишената, след това взе , че се разби във водата. Господа управници и следователи, ние нормалните хора не сме олигофрени. КОЙ СВАЛИ САМОЛЕТА И УБИ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР?

    Коментиран от #45

  • 45 Путин нали е убиец

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "офицер":

    Тои утрепа човека
  • 46 Пацо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "танкист":

    Най вероятно ще излязат виновни руснаците.На тази планета за всичко са виновни те и затова всички в историята на човечеството са ги нападали 😁
  • 47 Аре ча па толкоз

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Търновец":

    Кво ше кажеш за самолетите през войната как са кацали в базите си повредени от обстрел кои без крило без мотор без витла без опашка ама не са падали и що годе са били управляеми...виж в нета им много снимки....та ти разправяш там за 0.1 секунда претоврване и се разпаднал мига
  • 48 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Пилот":

    ,,приятелският огън,, прикрива новата им тактика при която ИИ получава ВСИЧКИ РЕАЛНИ данни от бойното поле и ОПРЕДЕЛЯ целите за ликвидиране!!!!!!!!В РЕАЛНО ВРЕМЕ!!!!!И НА ОГРОМЕН БОЕН ТЕАТЪР!!!!ТОВА ,,тренираха,, на това учение!!!!Тааа първите впечатления получих от няколко филма за войната в ИРАК!!!!!И бях смаян от РАЗМЕРА,,приятелският огън и изземване на задачите,,,!!!!!!А това са били първите опити на MDO стратегията!!!!!!Сега,,оптимизират!!!???? стратегията!!!!!...е и изказват съжаление за случилото се....ние си ....ТРАЕМ!!!!!!!Случаите в Чешнигирово и мига са БЪГ в ИИ на стратегията!!!!!ТИЯ ,могат ...ей-тъй да палнат и ядрена война/от ,,ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН,,!!!!!!
  • 49 Бомбето

    0 1 Отговор
    От 1952 до 1991г са станали 134 катастрофи с военни самолети по 3/годишно
  • 50 ОСМАНАГИЧ

    2 0 Отговор
    Къде е Граф Игнатиево ,къде е Шабла?В някои държави, ВМФ има авиация. Летят на метри над морето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове