Last news in Fakti

11 Юни, 2021 17:50 2 820 21

Ивайло Мирчев за поредния милион за Белене

  • ивайло мирчев-
  • аец белене

Ивайло Мирчев, фейсбук:

Ивайло Мирчев за поредния милион за Белене - 1
Снимка: БГНЕС

Това е скандално! Продължаваме да плащаме за АЕЦ "Белене". Любимата на Борисов Атомстройекспорт, се е сдобила с нова милионна поръчка от НЕК. Само преди дни, ръководството на НЕК е взело решение да сключи договор с руската компания за съхранение на доставеното оборудване за АЕЦ "Белене" през следващите 2,5 г. Обявената стойност за услугите е в размер на 1,119 млн. лв.

По утъпканите пътеки на българо-съветската дружба продължават да се разменят милиони, които плащаме всички българи с данъците си. Защото АЕЦ "Белене" не е проект, който ще произведе и един мегават час електрическа енергия (още по-малко евтина), не е проект, който ще гарантира енергийната независимост на страната ни, не е проект, който ще има принос за модернизацията на енергетиката ни, не. Проектът АЕЦ "Белене" е еманация на предателството към българските национални интереси.

Поемам ангажимент като народен представител в 46-то Народно събрание, да внеса искане за разследване на всички политически решения и плащания по проекта АЕЦ Белене (в периода 2018 - 2021). Ще положа усилия да се осветлят всички политико-икономическите връзки, които повече от 20 години позволяват да се краде обществен ресурс, за да се пълнят чекмеджета в Бояна и в Кремъл. И ще видим дали и те нямат връзка с обявените по закона Магнитски. За да спрем кражбите и да върнем суверенитета в енергетиката ни - гласувайте на 11 юли с номер 23 за Демократична България!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    25 9 Отговор
    Не като милиарди за златото и скици на самолети. Един милион е повече!:))
  • 2 Госあ

    28 5 Отговор
    прекупвачите на банана пищят неистово при всеки голям проект с инвестиция в бъдещето. Тоя от турците ли е или от демократите от плод'зеленчука и месарниците ? Кое е това кюфте, всъщност?
  • 3 Кажете бе

    29 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:...дoгoвoр c руcкaтa кoмпaния зa cъхрaнeниe нa дocтaвeнoтo oбoрудвaнe зa AEЦ "Бeлeнe" прeз cлeдвaщитe 2,5 г. Oбявeнaтa cтoйнocт зa уcлугитe e в рaзмeр нa 1,119 млн. лв."
    ...........

    Плащаме за услуга.
    Соросоидите от Демократична България да кажат за какво услуга, или стока предплатихме на сащ над три милиарда??
  • 4 Абе Ивайло

    33 8 Отговор
    Първо кой си ти? Господин Х,който вече Декларира..Като вляза в Народното събрание!? Къде е записано,че изобщо ще влезеш.Второ: Да не дадем 1 милион,защото били руснаци.Абе ,разбирач.Два реактора за милиарди не са кацата за зеле,на дедо ти у кошарата.Там се изисква спецална технология на съхранение.Освен това Руснака ги е произвел.Утре,ако някой такъв" разбирач" ги махне от договора за съхранение,и стане фал при бъдещия монтаж, кой ще отговаря! Руснака напълно законно ще отговори: Неправилно съхранение.Ние бяхме до тукТи ли бе,шматарок ще отговаряш?
  • 5 разбира се

    10 8 Отговор
    Данък Ру трябва да се плаща,няма как!
  • 6 Народът от БГ

    32 4 Отговор
    А бе Мирчев л-умпен п-рост,този милион се дава за консервация на оборудване на два реактора за 2,5 години и то от специалисти.А вие от партиите искате да взимате милиони субсидии без да вършите някаква полезна работа.Не ти ли е хрумвало на опростаченият ти мозък,че сте в тежест на Българите и водите България вие,чалгарите и мутрите към дъното.Засрамете се!Аз съм се отказал от вас.За нищо не ставате!Вие сте търтеите на България!
  • 7 БОЛШЕВИК

    30 5 Отговор
    Тия соросоиди и американофили, ако ги допуснем да управляват България ще минем всички на зелено и ще пасем като овце. Техният вожд Костов замалко щеше да постигне това, унищожи и разпродаде икономиката, направи безработицата унищожителна за хората и малко оставаше хората да тръгнат да пасат трева тогава!
  • 8 Гнус ми

    18 3 Отговор
    от такива разбирачи.
  • 9 !!!?

    9 15 Отговор
    Гьолът "Белене" - символът на "вечната дружба" на русофилските зомбита !!!?
  • 10 Панов

    2 11 Отговор
    Стига данък русия.

    Коментиран от #12

  • 11 Бръм

    11 7 Отговор
    "гласувайте на 11 юли с номер 23 за Демократична България!"
    Много аргументирано го давате г-н Мирчев. Следващият път, когато се изказвате по финансови въпроси, огледайте, разучете ситуацията от вси страни и тогава се изказвайте политически! Ако ще я карате, така лековерно, не виждам с какво се различавате от тези преди вас.
    Подхлъзвате партията си, или тя подхлъзна вас?
  • 12 Баце

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Панов":

    Давай, сега е време за данък САЩ
  • 13 Топорчо

    13 0 Отговор
    Парите се дават за съхранение. Това ок няма проблем. Но до кога ще се дават? Да се решава, да: ще се строи Белене или не няма да се строи. Ако е да да се строи. А ако е не да се спира това плащане да се закрива площадката и да се приключва сагата.
  • 14 Госあ

    12 0 Отговор
    Всъщност, простолюдието скимти колко неизгоден бил проекта, но не го дават на руснаците и/или китайците. А демократите от плод'зеленчука и месарниците (простолюдието; 6амо простолюдието риве за демокрация по дефиниция) или са по глупави отколкото ги мисля (което означава че наистина чупят тъпомера) или играят с турците.
  • 15 дико

    11 1 Отговор
    Белене вече щеше да е построена и да носи печалба , ако имахме държавник като Орбан а не козируващ дупедаец като нашия пожарникар . Съд за продажниците и разсипниците на толкова много народна пара .

    Коментиран от #18

  • 16 Да ама не

    15 0 Отговор
    Абе дришняр!В цял свят се строят атомни електроцентрали а ти ще ми говориш против атомната енергетика.6.5 милиарда щеше да струва на България строежа и пускането в експлоатация на АЕЦ Белене,с 50 годишна гаранция и безплатно приемане от руската страна на радиоактивните отъпадъци.Сега вече ще струва двойно повече,заради продажните ни политици,които спряха проекта.ДБ е най големия подводен камък,който ще измами много избиратели.ДБ се финансира от Сорос и се ръководи от патладжана Костов в сянка.
  • 17 Сандо

    9 0 Отговор
    Ами Мирчев,заради такива като теб е на това дередже.Хората по света що АЕЦ-ове построиха за това време и о,чудо - работят безопасно и дават евтин ток.А такива пигмеи в мисленето и колоси в лизането направиха всичко за да съсипят проекта и да дойде деня,в който ще внасяме ток от съседите.На вас не просто не трябва да ви се дава думата,трябва да ви се държи заключена устата зад девет ключалки,предатели ненаситни!
  • 18 Аз Човек

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "дико":

    Белене е започнал проектът от 80 год така че вземи да получиш и тогава хвърляй клевети лъжи безсрамници
  • 19 Аз Човек

    5 0 Отговор
    Тоя дебелак ПРОТИВЕН взел да дава акъл българи тези от Дай България са противни лъжци подлоги на Кръгът Капитал жадни за милиони
  • 20 Гост плюс

    9 0 Отговор
    Сега, когато цял свят се обръща към ядрената енергетика, нашите атлантици пак квичат срещу Белене - и без това вече причиниха достатъчно дълго забавяне. Ех, продажници, продажници..........
  • 21 незнайко

    1 0 Отговор
    Досега АЕЦ Белене трябваше да е построена и вече да има и планови ремонти !!! Който не иска тази централа а тя вече няма да се строи изпълнява поръченията на САЩ и СИЕ !!! Какво е 1 милион в сравнение с милиардите за ХАРТИЕНИТЕ САМОЛЕТИ ??? Защо се мъчат да ни замазват ОЧИТЕ ??? Ние не сме слепи !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове