Last news in Fakti

15 Юни, 2021 05:35 2 167 25

Радев предлага страните от НАТО да произвеждат високо ефективно военно оборудване

  • румен радев-
  • нато-
  • брюксел-
  • среща

Той уточни след срещата на върха, че неговата идея може да се реализира в два проекта

Радев предлага страните от НАТО да произвеждат високо ефективно военно оборудване  - 1
Снимка: БГНЕС

Идеята на президента Румен Радев всички страни-членки на НАТО заедно да разработват и произвеждат високо ефективно военно оборудване е залегнала в новата стратегическа концепция на НАТО, съобщи той след срещата на върха.

"Високо развитите страни, които произвеждат такова оборудване, влагат 2-та процента в своите икономики и ги развиват още, докато други като България с ограничени възможности даваме тези средства за икономиките и социалните системи на тези страни", каза президентът. Той уточни, че неговата идея може да се реализира в два проекта:

Първият е гражданско-военен орган за стимулиране на иновациите в отбраната. Той ще сближава научно-изследователски центрове на съюзниците, а също така ще се осъществява помощ за трансфер на технологии и ще се сближават по-тясно академичният и частният сектор с особен акцент върху стартъпите. Знаете какво значение имат те за България. Вторият важен проект е създаването на финансов фонд за иновации.

Според държавния глава, двата проекта ще позволят по-активно участие на нашата военно-промишлена индустрия и наука, на академичните страни и частния сектор. Президентът е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за възможността представители на тези органи да посетят България, след като бъдат структурирани, така че страната ни да се интегрира по-пълноценно в тези проекти.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рошко

    13 18 Отговор
    Много мъдро малоумно предложение, сигурно ще се произвежда в Каспичан или правец

    Коментиран от #18

  • 3 123

    19 9 Отговор
    България военно промишленна наука няма, няма и изследователска и развитиина дейност. А това се създава със собственни фондове които не се дават за покупки в други страни.
  • 4 Фатмак

    14 4 Отговор
    Кой та слуша тебе!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    4 6 Отговор
    Разнасяйте пици за 650 лв/мес тогава. Да ви дойде акъла. Пп. За горнокоментиращите се отнася
  • 7 Реалист

    4 2 Отговор
    Ко каза ко?
  • 8 МУНЧО ЕСТОНСКИ

    6 1 Отговор
    Забраниха ми да говоря на ингилизки пък аз толкова да го разбирам....
  • 9 ДА ТАКА Е! !

    7 2 Отговор
    РАДЕВ Е ЧОВЕК НА ГЛОБАЛИСТИТЕ. .САТАНИСТИТЕ. .ИЛЮМИНАТИТЕ. .И ЦЯЛАТА ЕВРЕИСКА СГАН. ВЪЗПИТАНИК НА АМЕРИКАНСКИ ШКОЛИ! !😎

    Коментиран от #11

  • 10 mi6osp

    5 1 Отговор
    Предложението е добро, но е политическо неправилно. Идеята на увеличените средства за нови високотехнологични оръжия на държавите в НатО е с тях да се закупуват продукти на ВПК на САЩ. оказват огромен натиск върху партньорите си да подкрепят финансово за падащата американска промишленост.
  • 11 mi6osp

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ТАКА Е! !":

    Радев е патриот, който работи за спасяването на България от мафията. За да са успешни неговите усилия, той не бива да отваря външни фронтове, а трябва да търси подкрепа отвън.
  • 12 Сандо

    10 0 Отговор
    Радев,България внася 80 процента от храната за населението,а си тръгнал оръжия да произвеждаш!Всъщност какво е бъдещето на България според НАТО - на развита икономически европейска държава със силно селско стопанство или на натовски полигон,където разни мижави цехчета са цели за тренировка?
  • 13 Kovak

    3 1 Отговор
    Браво на Радев! Но това не е в интерес на Военно-оражейните корпорации. Ако се приеме тази негова идея, те ще са големия губещ. А те командват НАТО!
  • 14 има логика

    4 0 Отговор
    След като внасяме дори клечките за зъби и кламерите от Китай, нормално е да се захванем с разработването и производството високо ефективно военно оборудване.
  • 15 глупаво

    2 0 Отговор
    Високи цели на '' цивилизованото '' човечество от 21 век и това да произвежда високо ефективно военно оборудване , с което към момента да изтребва предимно себе си , заслужава си и цената мнозинството да тъне в мизерия , както е примерно у нас за да се прахосват , нееее , не да се прахосват , а да се грабят парите през подобни производства от определени субекти. Други проблеми понастоящем човечеството си няма , оръжие и мор.
  • 16 5ко

    4 1 Отговор
    А бе ние си имахме много добра икономика и промишленост, ама новите ни "партньори ни духнаха под опашката. Сега цъвтим и връзваме. Клепоухия соросоид само лае празни благопожелания.
  • 17 Кой го прецака

    2 0 Отговор
    Кой му подхвърля тези идеи за да се излага. Високотехнологичните производства не се предоставят за общо ползване, с тях си лидер на пазара. Производството не е поточна линия с Чарли Чаплин с ключ в ръка( от филма), а автоматизирана и роботизирана система, която някой преди това трябва да създаде.
  • 18 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Нато откога чака "някой" да им каже, какво оборудване трябва да се произвежда.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 селтак

    2 0 Отговор
    Кой та бръсне па тебе за слива бе!
  • 24 Пълен с идеи

    0 0 Отговор
    Давам безплатна идея да продаваме безплатни идеи.
  • 25 И какво

    0 0 Отговор
    точно високо технологично ще се произвежда в България, след като почти цялата военна индустрия се пренастрои за разкомлектоване на излезли от въоръжение и употреба чужди боеприпаси?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове