Last news in Fakti

17 Юни, 2021 17:54 5 262 60

"Възраждане": Ако Македония сега влезе в ЕС, това е смърт за България

  • костадин костадинов-
  • възраждане

Започването на преговори с Македония и влизането на тази държава в този ѝ вид в Европейския съюз е смърт за България, защото доктрината на македонизма ще получи нотариална заверка за качество

"Възраждане": Ако Македония сега влезе в ЕС, това е смърт за България - 1

През изминалите години българските правителства не направиха необходимото, за да осигурят съюзници за българската кауза на запад от Калотина. В резултат на това България отново е подложена на натиск от страна на „партньорите“ ни от Европейския съюз да загърби националния си интерес и да допусне нереформираната Република Македония в Съюза.

Въпреки че България членува в Европейския съюз повече от 14 години и днес се налага подкрепата му, за да защитим българския национален интерес, ние не я получаваме. Оказва се, че нямаме нито един съюзник в Европа и в резултат от това другите държави членки на Европейския съюз по-прикрито или явно застанаха зад исканията на Република Македония.

Служебният кабинет получи лошо политическо наследство. Към момента той управлява страна, за чиито интереси никой не се е грижил над 14 години. Напротив, хората, заемащи министерските кресла, предимно са мислили за собственото си облагодетелстване и са заемали угодна за Европейския съюз позиция. Резултатите са налице за всяка една държавна сфера.

Позицията на служебния кабинет по въпроса за членството на България в Европейския съюз е много важна, защото той не само не бива да отстъпва на натиска от страна на нашите „партньори“, но трябва и да им обясни защо с кратки и прости исторически примери.

Да попитаме германците как биха се почувствали, ако Австрия заяви, че Гьоте е най-великият австрийски поет, а Бисмарк е най-великият австрийски политик?

А какво би било за англичаните, ако американците им кажат, че те не говорят на английски, а на американски език, че английска история няма, защото тя е американска?

По начина, по който се чувстват те, бихме се почувствали и ние българите, когато в Македония ни обясняват, че езикът, на който говорят не е български, че българските национални герои всъщност не са българи и че една огромна част от българската история и култура всъщност не са български.

Това е задача, която не е само по силите на този кабинет, но той е този, който трябва да започне да отстоява истината, казвайки я на висок глас, защото, ако България продължава да приема пасивно натиска от другите държави, ще стигнем до позиция, в която ще се предадем.

Започването на преговори с Македония и влизането на тази държава в този ѝ вид в Европейския съюз е смърт за България, защото доктрината на македонизма ще получи нотариална заверка за качество. Това ще означава, че всички македонски фалшификации, които са от времето на коминтерна, ще бъдат обявени за истина. Ще трябва да се примирим с това, че една част от българския език ще бъде обявена за друг език. Ако това се случи, можем да очакваме започването на активна македониска кампания срещу България, но вече на общо европейско ниво.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 После Софиянец

    106 24 Отговор
    Един нормален с глава на раменете си. Браво!

    Коментиран от #2, #12, #31, #34

  • 2 После Софиянец

    13 55 Отговор

    До коментар #1 от "После Софиянец":

    Някой пише от мое име, идеята на тоя плъхок е хубава но изречена от него е плПОПУЛИЗЪМ.

    Коментиран от #20

  • 3 ШиШиШиШи

    58 2 Отговор
    РЕШЕНИЕТО НА СПОРА С РСМ НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОЛИТИЧЕСКИ. !!!!!!!¡!!!!!!!!!!!! ПОЛИТИЦИТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА МАНИПУЛИРАТ ИСТОРИЯТА !!!!!!!!!!!!
  • 4 1618

    30 38 Отговор
    Патриотите са агресивни националисти готови всеки момент да провокират война със съседите ни! Те вървят по пътя на конфронтация с всеки!Каракачанов е националист и военолюбец! Заради Каракачанов сега вместо медицински хеликоптери имаме за милиони бойни самолети и луксозни коли! Каракачанов и Валери Симеонов не са никакви патриоти, те са псевдопатриоти ламтящи за власт, крепили диктаторското мафиотско управление на Борисов!

    Коментиран от #6, #29, #43

  • 5 Последния Софиянец

    55 11 Отговор
    Само славната история ни остана и нея искат да ни вземат.

    Коментиран от #56

  • 6 Мислещ

    28 4 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    Я си провери пак опорката. Хем били крайни националисти, хем били псевдо, хем слагаш тримата идиоти до Костадинов. Може ли и лино кога той е споменавал каквото и да е, което може да се тълкува като склонност към война? Или имаш предвид, че ако не сме нагъзени, нас ще ни нападнат "атлантическите партньори"? Това вече е по-лесно да си го представим.
  • 7 Рап

    15 66 Отговор
    Поредният идиот! Популист и подлога! Примерите,които дава са глупави и нямат нищо общо! СМ като иска да е в ЕС ще бъде и нищо няма да я спре. Европа трябва да е единна и да не се подава на манипулации! Нямаме нужда да слушаме разни копейковци ,които чакат и имат мнение,защото така е решил Кремъл !
  • 8 Мангол

    18 54 Отговор
    Повръща ми се, от копейкин и прераждане. Олицетворение на азиатска подлога.
  • 9 Фифи

    13 43 Отговор
    Защо този разследван от прокуратурата зс присвояване на държавни пари се показва по телевизията, а не е в ЦСЗ????
  • 10 Стефан

    14 58 Отговор
    Костя Копейкин, тази лъжица не е за твоята уста, гледай си джуджето и целувай руското знаме, българските работи ги остави на българите, напъваш се да се мислиш и после те боли главата, какъв македонизъм ти е обсебил, от тези западни българи нищо не става, по скоро албанците ще ги претопят и тогава ще им уври главата.

    Коментиран от #11, #14, #45

  • 11 Мислещ

    29 4 Отговор

    До коментар #10 от "Стефан":

    И с 10 ника да си напишеш опорките (Дотук поне 3 и един след друг. Ние да не сме тикви, че да се връзваме така лесно?), няма да променят мнението на мислещите хора, само ще го затвърдят.
  • 12 мдда

    14 42 Отговор

    До коментар #1 от "После Софиянец":

    Костя копейкин ли е нормален??
    От кога наричате нормални руски джендъри?!

    Коментиран от #16

  • 13 Две димящи дула

    58 10 Отговор
    Предлагам да се съгласим Македония да бъде приета в ЕС , а ние да го напуснем. Това е идеален предлог и друг шанс няма да имаме! Свещена България вън от ЕС и ОТАН!!!

    Коментиран от #19

  • 14 Фифи

    11 20 Отговор

    До коментар #10 от "Стефан":

    Този философ го финансира българския данъкоплатец. Няма нищо общо Русия .
    Ментето патриот е захапал едно течение и си дрънка едно и също докато държавата на всяко тримесечие му налива в сметката тлъсти пачки.
    Видяно и проверено.
    Въпросът в кога държавата ще спре да финансира измислни партии като на варненския цървул и кьоравия Слави.
    Милионери станаха наготово.
    Онзи дългия един ден не е изработил, а лапна 30 000 лв фейсбук мишка. Този ще е същия като Тошко . Ще лае от Парламента като без връзка с мозъка и устата.

    Коментиран от #18

  • 15 Копейка

    11 23 Отговор
    Кога ще върннеш субсидята, бе Дюрекс?!
  • 16 После Софиянец

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "мдда":

    Някой джендър пише от мое име.
  • 17 гост

    7 21 Отговор
    Абе боклук кои ти иска мнението Костя копеикин
  • 18 Грешиш!

    10 23 Отговор

    До коментар #14 от "Фифи":

    Този в Парламент няма да влезе.Иска субсидии.Като Вилен Сидеров Бялата Златка.
  • 19 Виктор

    15 4 Отговор

    До коментар #13 от "Две димящи дула":

    Твърдо ЗА, ама ако може и за НАТО пак така.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анте Павелич

    11 24 Отговор
    Олигофрените, които гласуваха за Болен Сидеров, сега ще гласуват за руската подлога Копейкин.

    Коментиран от #22

  • 22 Ами

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "Анте Павелич":

    Бялата Златка кво ще прави без субсидий?
  • 23 Македония

    4 4 Отговор
    Трябва да Влезне във Федерална Република България. Да подпише Федерална Конституция на Федерална Република България. Това ще гарантира нейния икономически разтеж и включване икономически във Федерална Проекти.
    Какво взима ако отиде в Европа. НИЩО €1 МИЛИОН ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КАТО АСОЦИИРАНА СТРАНА И ЗАБРАВА ЗА 30 ГОДИНИ. ТУК Е ВЯРНА ПЕСЕНТА ДНЕС ЩЕ СЕ СРЕЩНЕМ СЛЕД 30 годи. Лош договор за влизане в Европа ако не направим Федерална Република България. Тоест те няма да могат да си направят добрите условия за влизане в Европа. Една страна
    Излезе заради тези условия. Няма да има икономически разстеж защото неса отворени пазарите на съседните страни защото има Шенген , Европейски Валютен Съюз , политика към тези страни не е дроболюбна. Тоест ще стане аз съм във НАТО и нищо няма да направя. Няма никакъв
    Смисъл от членство на Македония в НАТО.
    За сравнение България закупи 8 самолета с остъпка от САЩ. 2 кораба от Германия - Швеция - Дания направени в Делфин на много добра цена.
    А какво се възползва Македония ???? НИЩО. А ЗАКАКВО Е ЗАЩИТАТА НА СТРАНА ЗАОБИКОЛЕНА ОТ ПРИЯТЕЛСКИ СТРАНИ ЗА НИЩО. ??? Е закво е на Македония Европа ако няма да е влезне в големите проекти и ще бъде заобиколена от европейски проекти който изключват Македония??? Та ще може да има права на България след 30 години когато нищо голямо няма да се случва Европа ще е свършила с
    Големите проекти. Какво ще взе Македноия ???
    Нищо. Когато се присъедини към Федерална Република България тя се

    Коментиран от #39

  • 24 Човекът ви

    21 4 Отговор
    казва истината,какво трябва да се направи и последствията,ако не се вземат мерки.
  • 25 Защо не инициират

    19 3 Отговор
    референдум за членството на СРМакефония? Така е най- правилно, глас народен, глас- Божи. И тогава няма нужда да се натягат политиците и партиите.
  • 26 Гошо

    13 1 Отговор
    Не само Македония а които и да е от така наречените Западни Балкани
    Абе що не вкарате Норвегия или Швейцария в тоя съюз а все разни помияри ви мерак
  • 27 JEFF

    6 17 Отговор
    Пълни глупости. Какво искате от Северна Македония? Да признаят , че са българи ? Всеки знае , че това няма да стане и с право. РСМ в ЕС !

    Коментиран от #38, #51

  • 28 Пламен

    13 1 Отговор
    Не ми дреме за езика и историята ни. Хляба ще ни вземат от ръцете макетата, отворят ли им пътя към Европата, вече става въпрос за физическо оцеляване буквално. Това се наблюдава при "прием" на новаци в ЕС. И Европрограмите ще поорежат, за да има за новодошлите. Та, каквито са пробивни, със самочувствие и лоби, като нищо ще им "дишаме праха" след 10-на години. Нацията им е с преобладаващо млади хора в работоспособна възраст, нашите арбайтери/ромското включване ще "увиснат" на социала в БГ-то.

    Коментиран от #33

  • 29 А вие надупените, пасивните, със

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    Свалените гащи сте много хубави! То, наистина, на вас родина не ви трябва!
  • 30 Когато се присъедини към

    5 2 Отговор
    Когато се присъедини към Федерална Република България тя се Присъединява като щат Македония. И всички бенефити и привилеги на България ще могат да се ползват. Ще могат да участват в Федерални бългаски и европейски проекти. Ще могат да отговорят на икономическите критериите на България и Европа.

    Коментиран от #40

  • 31 Патриот от " Възраждане"

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "После Софиянец":

    Какви " македонци" в географската област Македония има Сбирщината от сърбомани,албанци,турци,цигани и т.н. бе тикви??
  • 32 Време е

    18 4 Отговор
    Време е за "Възраждане"!
  • 33 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Пламен":

    Точно това имам и аз предвид
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 MIG

    1 5 Отговор
    Ехо, бе
    Тя Македония няма сега да влезе в ЕС, просто ще се сложи началото на началото на преговорния процес

    Коментиран от #42

  • 36 Подлец

    5 12 Отговор
    Страхотен мошенник е тоя човек,как може да е на свобода това същество
  • 37 дядо ти

    5 1 Отговор
    От десет години сме изпълнили всички условия, и не ни искат някой държави, а никой ги не притиска, както нас защо. Знам само, че не трябва да се огъваме и да държим на своето.
  • 38 Дедо Помнещия

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "JEFF":

    Географската област Северна Македония,сбирщина от сърбомани,албанци,турци,цигани и т.н. в ЕС!! Ха ха ха!! Няма да стане!! И с право!!
  • 39 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Македония":

    Ела питай колко са взели от фондове наще, без да сме в Шенген и после ми обесняват!
  • 40 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Когато се присъедини към":

    Каква е тая Федеративна Република България? Такава държава няма! Тва македонците все ви влече федерации да правите. Няма да стане тая работа. Това не е Сърбия, нямаме мания за величие. Времето на такива федерации е минало. Иначе Македония винаги може да се присъедини към България, но я си представи как ще реагират съседите!
  • 41 Анадолски теляк

    2 4 Отговор
    аз твърдо заставам зад Копейкин
  • 42 Случайно преминаващ

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "MIG":

    Ний доматите не ги ядем с колите 🙂
  • 43 СУПЕР ВЯРНО! !

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    ТЕ СА Д ¥ПЕДАВЦИ! !ТОВА НЕ СА ПОЛИТИЦИ. .А ИНТЕРИСЧИЙЙ! !ДАЙ ИМ ДА ВЗИМАТ ПАРИ ЗА ПАСПОРТИ И КОМИСИОННАТА ОТ ПОКУПКА НА ХВЪРЧИЛА ОТ САЩ. .А С УСТАТА СИ ПСЕВДО ПАТРИОТИТЕ НИ СКАРАХА СЪС СЪСЕДИТЕ! !ТОВА СА КУКЛИ НА КОНЦИ УДОБНИ НА КОЛОНИЗАТОРИТЕ ОТВЪД ОКЕАНА! !ТАЯ ЗАХАРИЕВАТА. .ПИШМАН МИНИСТЪР СЪЩАТА СТОКА. .ХВАНИ ЕДИНИЯ. НО ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ УДАРИ И ДРУГИЯ. .ХА ХА ХА 😂😂😂
  • 44 фен на Копейкин

    3 5 Отговор
    Копейкин е стабилен магаре да му го ...пак няма да се помръдне и да върне къщите
  • 45 Гневен язовец

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стефан":

    Ало,Стефчо!! Ако не беше Русия, сега на български щеше да говориш само с говедата в селото ти и вместо Великден щеше да " празнуваш" Рамазан Байрам!! Схващаш ли бе тикво??
  • 46 Възрожденец

    16 2 Отговор
    Ей, плъховете на Чекмеджето отново изпълзяха за да плюят един почтен човек и истински патриот,който не се влачи и превива гръб по чуждите посолства!! ПП " ВЪЗРАЖДАНЕ ще е първа политическа сила!!!
  • 47 😁😁😁😁

    0 2 Отговор
    А Адолф предателя какъв е бил😁
  • 48 Мим33

    6 1 Отговор
    Това е абсолютно вярно и е чудно,че нашето корумпирано правителство ,освен корупцията и джоба си,поне как малко не помисли и за интереса на България.При толкова години член на Европа,България трябваше да я защитават тези европейци,а не нас да натискат за макетата..Това е резултата от продажничеството и корупцията ни на високите етажи....
  • 49 Скопие лъжат че са бедни!

    1 3 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 50 Матей

    1 3 Отговор
    И за това е виновен кой?НиКОЙ,ще кажат така е тръгнало от 100 години.Потрадиция,основана от Фердинанд,на Македония не се обръща особено внимание.Тогава е била източник на организирана престъпност,дейците на ВМРО не са си подбирали средствата.И сега идва финала,Радев под диктовката на американците окончателно предава българската кауза по отношение на Македония.
  • 51 Те не са българи

    4 7 Отговор

    До коментар #27 от "JEFF":

    Те са македонци по истинския смисъл на думата.Били са по земите си много преди българите да имигрират тук и много преди гърците да доплават до земите на днешна Гърция.Спрете с евтини врътки за общото минало защото и сърбия и Гърция и Албания са били в състава на България както и България е била в състава на Гърция 200 години и на Турция 500 години.

    Коментиран от #60

  • 52 Зловещ

    8 1 Отговор
    Проблемът с Македония е много по-дълбок и зловещ. Тия коминтерновски изклесавци сега отлично се вписват в доктрината на либерастията и неотроцкизма,както и на джендъризма. Тая доктрина, като едно време Коминтернът, цели заличаване на расите, етносите и народите,изкореняване на християнството и унищожаване на християнското семейснво. От либераст-джендърската и троцкистко-болшевишка Европа е 100% наивност да очакваме разбиране и съпричастност. Съюзници можем да търсим само измежду антиглобалистките и патриотичните партии,а не на правителствено ниво. Кстадинов е напълно прав - днешният македонизъм е икстеншън на либераст-троцкистката гняс. Вижте у нас кой ги подкрепя - все джендъри и изтърсаци на коминтерновци и в Да Българияи в БСП,и в ГЕРБ,и в СДС,а вероятно и в ИТН. Е затова с моите приятели ще гласуваме за Възраждане.
  • 53 Мешавица

    4 0 Отговор
    Мулти-култи моделът в днешна Македония е мечтата на всеки еврожендър и троцкист. Македония още преди да е влязла в ЕС е сготвена от държава да се превърне в регион и мешавица от етноси,религии и сексуални ориентации.
  • 54 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    Проблемт е ....,че на ТЯХ/изброените от теб/ .......НЕ ИМ ПУКА ЗА България!!!!Нима си ЗАБРАВИЛ КРЪСТОНОСНИТЕ ПОХОДИ,БЕРЛИНСКИЯТ КОНГРЕС И НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР!!!!!!! И 30 ГОДИНИ демокрация
  • 55 Без Негри в БГ

    4 3 Отговор
    Аз съм за Костадинов. Вървете на фейса му и ще видите защо.

    Коментиран от #57

  • 56 И езика

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    предадоха нашите гьотверени (Бойко Борисов, Кр. Каракачанов, външната Екатерина Захариева, Валерко винкела), което е по-страшното, защото на един български народ от двете страни на границата му се втълпява по този начин, че няма нищо общо помежду си.

    А че го предадоха под натиска на запада, за да приемат спешно Р. Македония в нато е факт, който е фиксиран в антибългарския Договор за приятелство, добросъседство... (и ала бала), в член 14 "и македонски език според конституцията на Република Македония"... а вече дори няма държава Р. Македония, а има само едно РСМ, бито по кратуната от гърците в продължение на 28 години, докато накрая не си промениха конституцията, държавата и не се отказаха от другата си измишльотина - античния си произход...
  • 57 Лъчо

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Без Негри в БГ":

    Нищо не може да направи . Македония ще влезе в ЕС и то скоро,за да могат чуждите фирми по лесно да работят в Македония.Веднага щом влязат първо ще има Лидл Билла Кауфланд метро в които гастербайтерите ще харчат заработеното в европа,а печалбите обратно в Европа.Същото беше и е в България.

    Коментиран от #58

  • 58 Емо от Атина

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "Лъчо":

    Така е те всичките пари са в европейския съюз.И колите им караме и самолетите и мотоциклетите и камионите,само се огледайте.Където и да отидете да бачкате в чужбина или да останете в България пак парите ви отиват в техните джобове.Дори в строителството материалите са произвеждат пак в чужбина.Ние нямаме нищо.Дори златния ни резерв е в чужбина! Ние сме просто донори.Сами попиляхме държавата си.ползват ни за всичко,те и проститутките са от България.
  • 59 Това е

    2 0 Отговор
    Нито на САЩ , нито на ЕС им дреме за мнението на България. Дадоха ни малък времеви прозорец , от кумова срама , и вече изнервени от българското вето , открито ни притискат за Македония , а македонските политичари съвсем открито ни се подхилкват . В тази крайно неприятна и силно наведена васалитетна позиция позиция , като че ли нямаме правилен ход , и инструменти за оказване на натиск . За нашите западни партньори сега Македония е по- важна . Македония е една нова , още неразорана колониална територия . През тази територия Русия и Китай могат да осъществят свой пробив , и за нашите западни партньори е важно час по-скоро да прибавят и Македония , това е голяма геополитика , и хич не им дреме кои точно са написали "Български Македонски Песни" , и дали Самуил е македонец или българин .
  • 60 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Те не са българи":

    Нима?! Доказателства в подкрепа?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове