Last news in Fakti

22 Юни, 2021 14:13 3 737 43

Велизар Енчев: Инициатор на поправките в ИК, даващи служебно предимство и победа на ДПС, са Слави Трифонов и ИТН

  • велизар енчев-
  • ик-
  • дпс

Енчев коментира и актуалните ни отношенията с Македония и скорошната визита на Зоран Заев у нас

Велизар Енчев: Инициатор на поправките в ИК, даващи служебно предимство и победа на ДПС, са Слави Трифонов и ИТН - 1
Снимка: БСП

"Искам да припомня, че преди три седмици Антикорупционният фонд излезе с официална информация, че 30% от вота в Кърджалийска област е контролиран и е на водач в класацията. Там ДПС не купува, те просто разполагат с тези избиратели. В този регион има порочен политически враг, който бе заченат преди 7 години от Лютви Местан и Борисов. Надявам се, че поне една част от този контролиран вот ще бъде елиминиран, а в останалата част на страната полицията ще има много работа. Ще е интересно да видим как ще бъде контролирано поведението на ромските гета, има данни, изнесени от вътрешния ни министър, как седмици преди изборите се знаят купувачите на гласове там.

Още преди време имах опасения и ги изразих на трибуната, че ако парламентът приеме предложението на Слави Трифонов, воден от партийния си егоизъм да прибере гласовете в Западна Европа, САЩ и Канада, ще стигнем до там, че в Турция ще се открият над 100 секции и така и стана. Става дума за пряка намеса в нашите вътрешни работи. Главният инициатор на тези поправки, които дават служебно предимство и победа на ДПС не са те, а именно Слави Трифонов и ИТН.", заяви Велизар Енчев, водач на листата на "БСП за България" в Кърджали в "Предизборно студио“ по БСТВ.

Енчев коментира актуалните ни отношенията с Македония и скорошната визита на Зоран Заев у нас: "Утре сутринта Европейският съвет ще вземе решение по въпроса за стартирането на преговори с Република Македония и Република Албания. Ще разберем каква оценка ще даде Съветът на нашата позиция, тъй като България стопира стартирането на преговори. Преди два дни след отлитането си от София Заев кацна във Виена и се срещна с австрийския канцлер Курц, който изцяло застана зад македонския лидер, косвено обвинявайки България в саботиране на процеса за разширяване на Европейския съюз. Още от първият ден, в който се заговори, че ще има договор за приятелство между Македония и България, предупреждавах за това, което щеше да се случи. Служебното правителство се придържа към това, че трябва пълна ревизия на присвояването на българското културно-историческо наследство и пълна ревизия на македонските учебници по история, в които вулгаризират нашата."

Кандидатът за депутат посочи какви са част от проблемите на Кърджали: "Без да се направи обходният път на Кърджали е невъзможно да се говори за туризъм. За 11 години управление да не решиш проблема с този път е престъпно. Главният проблем на Кърджали и областта е, че икономическият живот и властта изцяло са овладяни от ДПС и ГЕРБ. Има цели региони, които са не само обезлюдени, но и обезбългарени. Самите български турци, които живеят в Кърджали, казват, че са против поправките в кодекса, които позволяват на Турция да решава изборния процес в цяла България. Важно е, че цари етническа толерантност в региона. Десетки хиляди български изселници в Турция са оставили личните си карти в България, за да се използват за гласуване, като използват задължителното носене на маски за преимущество."


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корупция

    31 51 Отговор
    Комунистите пак ще дишате прахта на ИТН.....
  • 2 Фактъ

    34 42 Отговор
    БСП и ГЕРБ са токсични партии на статуквото . И двете играят с ДПС .

    Коментиран от #7, #22

  • 3 1234

    48 21 Отговор
    Ами всички фенове на слави е добре да го знаят това нещо, защо на 12 юли дпс ще е втора сила

    Коментиран от #8, #23

  • 4 СПОКО

    24 20 Отговор
    НЕМА ДА СЕ КОСИШ ВЕЛИЗАРЕ , ТЕПЪРВА ЗАПОЧВАТ ИЗБОРИТЕ -- ТИЯ НЕ СА ПОСЛЕДНИТЕ , СКОРО ПАК ЩЕ ИМА ДОКАТО НЕ НАКТРОИМ МАШИНКАТА ДА ВКАРА В ЗАТВОРА КРАДЦИТЕ И НАЙ ПАЧЕ БОЙКО КРАДЕЦА ГАДЕН ДОЛЕН МРЪСЕН !СТАНИШЕВ И ПИРИНСКИ СЪЩО СА ЗА ТЪМНИЦАТА , КУРНЕЛА ТОЖЕ ! МНОГО СА , НО ЩЕ ГИ СМЕСТИМ !

    Коментиран от #10

  • 5 Луков

    9 40 Отговор
    Жалък човек е и този явно.
  • 6 кофа

    18 24 Отговор
    А вие пък избрахте каскета за 7 години. Нещо против? Трима от квотата на БСП във ВСС гласуваха за Гешев. Мълчите по този въпрос, ама ние помним.
  • 7 интересно

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Фактъ":

    А Слави с кого играе ?
  • 8 ИДЕ ВРЕМЕ

    13 16 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    И КВО КАТО Е ВТОРА СИЛА ДПС - СТРАХ ВИ Е ЧЕ НЯМА МЯСТО ПО ЗАТВОРИТЕ И ЗА ТЯХ ЛИ --- ДОШЛО Е ВРЕМЕ ДА НЕ ГИ ТЪРПИМЕ ВЕЧЕ КРАДЦИТЕ , ВСИЧКИТЕ ............... САМО ГЛЕДАЙ КАКВО ЩЕ СТАНЕ ! ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА ГУБИМ !
  • 9 мислещ

    6 31 Отговор
    Глупости са това, и този явно изкуфя. Да, ще имат 20-30к повече гласа турците, но ще има доста по-голямо увеличение в другите държави, така че ако гласуват в другите държави всички, които досега+всички, които са искали, но не са имали възможност заради по-малкото секции, то ДПС ще имат по-нисък процент, отколкото на миналите избори, дори и с тези 20-30к повече гласа.
  • 10 asd

    26 5 Отговор

    До коментар #4 от "СПОКО":

    Нищо няма да вкарваш в затвора Ганьо. По простата причина че сте неграмотна страхлива пасмина и това със "затвора" се изтърка вече за 30 години.
    Все вкарват някой в затвора и пак си ходят с одрищяните гащи.
    Даже и една тъпа Тиква не можете да опандизите, толкова сте некадърни.

    Коментиран от #17, #27

  • 11 Перо

    5 20 Отговор
    Поправките в закона са добре направени. Остава нашите сънародници в Западна Европа,Америка и Австралия да се организират и всичко ще е добре. Те са 4 пъти повече от изселниците в Турция.Ако не го направят ще чакат още 30 “демокрация” от толупа!
  • 12 В ЛАГЕРА

    7 5 Отговор
    ЗА НОВИЯ ЛАГЕР КОЙТО ЩЕ СТРОИМ Е НУЖНА ЕДИНСТВЕНО ТЕЛ И КОЛЦИ И АКО ЕДИН ИЗБЯГА ДВАМА ОТИВАТ МЪРЦИНА , НИТО ХРАНА НИТО ВОДА ЩЕ ИМА ! МНОГО Е ПРОСТО !
  • 13 ДЕМОКРАТ

    5 7 Отговор
    СЛЕД ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ ИДВА ДРУГА , АМА ПОВЯРВАЙТЕ СЪВСЕМ ДРУГА ДЕМОКРАЦИЯ - РАЗБИРАЙТЕ ГО КАКТО ИСКАТЕ , ТО ВСИЧКО СИ ИМА КРАЙ ! АМАН ВЕЧЕ ОТ МРЪСНИЦИ -- ЛАВИНАТА ТРЪГНЕ ЛИ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА Я СПРЕ
  • 14 Наблюдател

    31 11 Отговор
    Велизар Енчев е напълно прав, Слави Трифонов направи така, Турция чрез ДПС да определя живота ни в България!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Това, което не разбирам е, как може да има БЪЛГАРИ, които да гласуват за НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ Слави Трифонов и жалката му партия от некадърни драскачи!
    Който гласува за ИТН, гласува против България и Българщината!

    Коментиран от #18

  • 15 Велизаре

    6 18 Отговор
    Велизаре. На практика доказваш, че с какъвто се събереш, такъв ставаш. А беше свестен човек. БЕШЕ!
  • 16 крайно време

    7 3 Отговор
    ЩОМ ПОСТРОИХМЕ СТЕНА - ХОТЕЛ ЗНАЧИ ЩЕ ПОСТРОИМ И ХОТЕЛ ЗА ВСИЧКИ КРАДЦИ но без прозорци и отвори за въздух !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 двете мутри

    4 9 Отговор
    Арман Бабикян за ФАКТИ: За Борисов и Маринов разходката по анцуг е връщане в младостта. Очаквам да сложат и ланци
  • 20 22 ЮНИ

    7 5 Отговор
    От 22 юни 1941 г. изминаха точно 80 години - днес хитлер се е преродил с всички сили И Е СЪЗДАЛ НОВ ЛАГЕР НАРЕЧЕН ,,БЪЛГАРИЯ"-- НЯМА ОГРАДА НО И НЯМА КЪДЕ ДА ИЗБЯГАШ - ИМА МЕДИЦИНА НО НЯМАШ ПАРИ ДА СИ ПЛАТИШ - МАГАЗИНИТЕ ПЪЛНИ С БОКЛУЦИ А ЦЕНИТЕ ВСЕ НА ГОРЕ - ДРЕХИТЕ ВТОРА УПОТРЕБА ,НО ЗА ДЕСЕТИ ПЪТ - ПРОДАВАТ СКЪСАНИ ОБУВКИ ЗА 25 ЛЕВА КИЛОТО ...........ДЕМОКРАЦИЯ СЕ НАРИЧА НОВИЯ ХИТЛЕР !
  • 21 Келеша

    4 12 Отговор
    Първо на първо по Конституция всеки Български гражданин има право да гласува и Второ на второ ти от къде знаеш, че всички в турция ще гласуват а ДПС ???? Аз познавам много турци и мота да те уверя, че голяма част от тях не гласуват за ДПС.

    Коментиран от #26

  • 22 Jacques Yves Moineau

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Фактъ":

    Няма Герб, няма Бсп , няма Дпс. ИМА САМО ДС!
  • 23 Чичо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Абе Карлуков не е ли от патериците? Защо има новини на майчин?
  • 24 33333

    0 6 Отговор
    Комунистите квичат, ИТН печели на изборите
  • 25 Борисов в Сибир Енчев за везир

    7 2 Отговор
    Борисов в Сибир Енчев за везир
  • 26 Стоян

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Келеша":

    ХА хахах хаххахахх хах ахаха
    Няма Турчин, който да не гласува за ДПС!
    Това твоето е пропаганда, за да няма реакция от истинските Българи, но не сме чак толкова "не умни" че да ти се вържим.
    ДПС е етническа партия и по конституция не може да съществува, друг е въпроса, кои и за колко пари са позволили това предателство.

    Коментиран от #29

  • 27 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "asd":

    Прав си Ганъо е мъж само на маса и пред телевизора, гласувахме и протестирахме против Питека и Шайката му и какво . Радев направи правителство под диктовката на САЩ а те само си плюят в устите и не вкарват Питека в Затвора . Абе пародия на държава е това Ганъо все друг чака да му свърши работата.
  • 28 1618

    3 5 Отговор
    Тази подлога на Борисов говори лъжи и глупости! Старият Изборен кодекс обслужваше интересите на Борисов и неговата шайка ГЕРБ !С машинното гласуване и с разкриването на повече секции в чужбина това вече се промени! Борисов и ГЕРБ не могат да спят от гняв, затова от сутрин до вечер ръсят лъжи и манипулации в ефир! Техните патерици пишман Патриотите - също! Сега пък Турция им била виновна! Падат от власт завинаги и това го знаят! Повече няма да могат да се облагодетелстват от обществени поръчки и Еврофондове!
  • 29 Шкембе войвода

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Стоян":

    Ок. Много си вярваш ! Само да ти кажа, че ДПС печели с купен вот от цигански махали и квартали, но ти би трябвало да го знаеш или си поредния вярващ ПАТРИОТ.......
  • 30 Олег

    7 0 Отговор
    Личните карти на повечето изселници в Турция са в България. В Турция гласуват с паспорта, у нас - с картата. Двоен вот!
  • 31 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 5 Отговор
    Г-н Енчев стига сте лъгал хората. Партията ИТН имаше 51 депутати в 45 Народно събрание, те са недостатчни да се приеме или промени който и да е закон. За да се приемат поправките за това са гласували поне 80-90 депутати. Т.е. поне още 2-3 други партии. За да не загубят ибирателите си в САЩ, Великобритания, Турция ... Нямам разбивка, коя партия как е гласувала за тези промени на изборня закон. Но вие сте били депутат и вероятно сте присъствали на гласуването. И много добре занете. Кои депутати от кои партии са гласували за този закон. Сред тях имаше ли депутати от БСП?

    Г-н Енчев, за вашата партия БСП, нима не гласуват българи работещи в САЩ и Великобритания. Ако искате да забраните на българите в САЩ и Великобритания подкрешящи БСП и подкрепящи ДПС да гласуват. Ви подкрепям и с двете ръце. Също и на гласуващите за ДСП в Турция. Макар, че последното е безсмислено. Защото както сме го виждали в предишни години. Когато не могат дагласуват в Турция ги товарят на автобуси и ги за 2-5 часа ги докарат В България да гласуват тук.
  • 32 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 5 Отговор
    Този самоубива всичко, до което се докосне. Самоуби сина си. Самоуби "АТАКА" и ТВ и. Сега наред е да самоубие БСП и ТВ и.
  • 33 До 31

    7 0 Отговор
    Виж заседанието на НС 29 април. Слави предложи този текст в ИК и Мая Манолова и ДБ го подкрепиха. Естествено и ДПС.

    Коментиран от #36

  • 34 Опра bg

    4 2 Отговор
    Защо изобщо спорите тук. В протоколите на НС се вижда всички.ИТН пробута този закон и обслужи ДПС, за да вземе вота в Европа, САЩ и останалия свят. Чалгарят е национален предател.
  • 35 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 4 Отговор
    Много си елементарен. Така както има българи еничари и боклуци. Така има и свестни турци. Макар, че не мога да дам пример. Аз лично турци не познавам. Няма българи, няма турци боклука си е боклук независимо дали е българин или турчин. Йордан Цонев и Христо Бисеров да не би да са турци. Или пък боса на гетото в Самоков бат Сали. Или пък Петър Чобанов, бивш министъра на финансите в кабинета Орешарски. Или пък самият Пламен Орешарски. Ами Вежди Рапидов, той не гласува за ДПС, гласува за ГЕРБ. Но това не го прави по-малък боклук. Напротив, по-голя боклук го прави.
  • 36 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "До 31":

    Енчев тогава защо напада само ИТН. Защо не напада и бившите коалиционни партньори на БСП - ДПС. Някои помним как съпартиеца на Велизар Енчев Сергей Станишев в качеството му на лидер на БСП. На орлов мост се целуваше с тогавашния лидер на ДПС Лютви Местан. Пред докараниите от цялата страна ДПС активисти и им се извиняваше. Но никога не се извини на сториците хиляди българи жертви. Преминали през концентрационните лагери на комунистите.
  • 37 ченгесарник

    1 1 Отговор
    След като прокуратурата крие оня списък, време е премиера да назначи 5-6 психолози към министерски съвет и да придружават на дебатите по Тв тези звезди, наричащи себе си политици, ръсещи омраза между хората и манипулации.Това е начина, вместо политолози, психолози.30 години позволихме на самозванци да ни управляват и ни казват кое е лъжа и кое е редно.В ГЕРБ, БСП, ДПС, кой ще мине теста и ще има ли поне един читав.
  • 38 ХАН КРУМ

    2 3 Отговор
    ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ,БИВШИ ЧЕНГЕТА,. КОИТО 30 ГОДИНИ ,ГОВОРЯТ БОДРО ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И СА ВСЕ В КЛАСАЦИИТЕ,СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ. 30 ГОДИНИ ОСВЕН ДА СЕ МИСЛЯТ ГРАДЛИВИ И ГРАБИТЕЛСКИ СХЕМИ ОТ ПОДОБНИ ИНДИВИДИ ,КАК ДА СЕ ОПОСКА ДЪРЖАВАТА И ДА СЕ МАЧКАТ ХОРА И ФИРМИ ДРУГО ИМА ЛИ? ЗОЩО В ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ СМЕСЕНИ РАЙОНИ И В ТУРЦИЯ НЕ СМЕЕТЕ ДА СЕ ПОЯВИТЕ? ТАМ СА СЪЩО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ БЕ ЕНЧЕВ! ИЛИ ПРЕЗ 2013 СЕ ГУШНАХТЕ С МЕСТАН , А СЕГА РЕВЕТЕ СРЕЩУ СЛАВИ. АМА С ДПС СИ РАЗДЕЛИХТЕ РАЙОНИТЕ И НЕ СТЪПВАТЕ В ТЕХНИТЕ. ИДЕТЕ В В КЪРДЖАЛИ ,ХАСКОВО ,ШУМЕН ,СИЛИСТРА, В ТУРЦИЯ – АМА НЕ ВИ СТИСКА ,ЗАЩОТО СТЕ ГИ ОСТАВИЛИ НА ДПС.ЕЙ ГОЛЯМ СТРАХ ОТ ТОЯ СЛАВИ, И ГОЛЯМО ПЛЮЕНЕ . А КАКВО СТАВА С ГЕРБ БЕ ЕНЧЕВ – НЕЩО ТАМ НЕ ПИПАТЕ– НЕ СМЕЕТЕ ИЛИ БОЙКО НЕ ВИ ДАВА. ЗАЩО ВАСИЛ ВАСИЛЕВ СМЕНИ ТЕЛЕВИЗИЯТА? ЕЙ ГОЛЕМИ МЕРЗАВЦИ СТЕ.ПО ОПРОСТАЧЕН, ИЗМИСЛЕН,СМЕШЕН И ЖАЛЪК ЕЛИТ ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕ Е ИМАЛА.КАТО ВИ ГЛЕДА ЧОВЕК ,КАКВО ПАК СЕ Е ЗАСИЛИЛО ЗА ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ,ЧОВЕК ДА СЕ ЧУДИ,ЗА БЮЛЕТИНАТА ЛИ ДА СЕ ХВАЩА ИЛИ ЗА ТОЯГАТА.КОЙ СЪЗДАДЕ ДПС БЕ ЕНЧЕВ, КОЙ СЪЗДАДЕ МУТРИТЕ И ГРУПИРАВКИТЕ? КОЙ ГИ СЪВЕТВАШЕ?
  • 39 ДРИС

    3 0 Отговор
    БСП,ЕЕРБ,ДПС са ОПГ
  • 40 господин

    3 0 Отговор
    енчев не се знае славчу за кого работи то ще се чуе на 11 но ще бъде късно
  • 41 Слави

    3 0 Отговор
    ще бъде употребен като Жан Виденов
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бай тошо

    0 0 Отговор
    Чуя ли за итн и отивам да по върна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове