23 Юни, 2021 22:20 4 228 37

Витанов обвини ЕК, че си е затваряла очите за злоупотреби на премиери от ЕНП

  • петър витанов-
  • енп-
  • злоупотреби

Същите премиери се обграждаха от олигархични кръгове, които купуваха с европейски средства. Затова днес върховенството на закона е мираж не само за една страна, заяви Витанов

Витанов обвини ЕК, че си е затваряла очите за злоупотреби на премиери от ЕНП - 1
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът от прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов обвини Европейската комисия, че твърде дълго си е затваряла очите пред премиери от Европейската народна партия за злоупотребите им с власт. Той каза това по време на дебатите в пленарната зала на Европейския парламент, посветени на доклада на Комисията за върховенството на закона от миналата година, съобщи БНР.

"Същите премиери се обграждаха от олигархични кръгове, които купуваха с европейски средства. Затова днес върховенството на закона е мираж не само за една страна", заяви Витанов и даде за пример България:

"Докато Комисията описваше ситуацията, или по-скоро я прикриваше чрез витиевати фрази и характерни брюкселски клишета, САЩ наложи най-големият пакет санкции за един ден по закона "Магнитски" срещу група бизнесмени. Причината - корупция. Онази, която остана незабелязана тук, в Брюксел!".

Следващият доклад по върховенството на закона, обхващащ всички страни-членки, ще бъде готов през юли, потвърди еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс. Утре евродепутатите ще гласуват резолюция по въпроса, в която също така се настоява да отпадне механизма за сътрудничество и проверка над България и Румъния.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо

    54 6 Отговор
    Най-вече на един с шкафче
  • 2 Перо

    67 4 Отговор
    Очаква се по закона Рико да бъдат обхванати и другите престъпници: Киро Гела, толупа,Доган,Цветанов,Найденови,пилето,мутренски собственици на строителни фирми и т.н. Правителството трябва най-много да изрива тая тор!

    Коментиран от #6

  • 3 :))

    40 4 Отговор
    ".... САЩ наложи най-големият пакет санкции за един ден по закона "Магнитски" срещу група бизнесмени......"***** и Шопарът Борисов, споменат , а и Херо го изрита !:))

    Коментиран от #19

  • 4 ЕХАА

    11 64 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ ВИТАНОВ ...КЪДЕ БЕШЕ ТИ ...КОГАТО ПАРТИЯТА ТИ СЪС ЗАДРУЖНИ УСИЛИЯ СЪС ДПС , ФАЛИРАХА БАНКА КТБ ОКРАДОХТЕ 6 МИЛИАРДА , ТО МАЛКО СРАМ ДА ИМА ЧОВЕК ....АМА КАТО НЯМА ТЪЙ ЩЕ Е !!!!

    Коментиран от #14

  • 5 За съжаление е прав

    43 5 Отговор
    Когато гледам разни организации като Боец който правят огромни разкрития се питам, ас какво по точно се занимават посланиците на всички страни в ЕС в България? А техните 1-ви,2-ри,3-ти Итака нататъка секретари, а техните сътрудници?
  • 6 ПСР

    41 5 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Абсолютно.
    Напълно е прав-ЕНП ни ги натресоха тези и плез всичките години бяха тяхни ятаци и съучастници.
    От САЩ,като казаха"А",да бяха стигнали до"Я",та да се приключва.Да,ама не.
  • 7 Енп

    34 4 Отговор
    Са крадци и мафиоти и най нагло се подкрепят един друг.. Сащ да ги блокират за посещения при тях
  • 8 Алфа Вълкът

    6 38 Отговор
    Бойко, нас от Герб няма да ни смажат никога! Борисов е велик! С писмо до председателя на ЕНП Манфред Вебер: Реваншизмът на Радев и подчинените му министри е толкова брутален, че смениха дори хора, занимаващи се с управлението на горите или храните. Какво общо има храненето с изборите?! Нали те затова са на власт – за да организират честни избори. Очевидно целта им е друга. Да смажат ГЕРБ и да осигурят служебна победа на кандидата за президент Радев наесен", заяви Бойко Борисов.
  • 9 Доктор

    9 31 Отговор
    Този на снимката е с натрапчиво,налудничав поглед,за диагноза е!

    Коментиран от #12

  • 10 профито

    44 7 Отговор
    За пръв път виждам някой да каже истината за ЕС. Дано дебилите най-после разберат, че мутрата беше ни натресен от Европа, а не от Русия

    Коментиран от #13

  • 11 ваш бую

    22 3 Отговор
    Ние си пращаме редовно куфарчетата с дипломатическата поща. Сега Радев пообърка политическата среда , но като се върна на власт ще опраа всичко и пак ще си менкаме ония неща.
  • 12 отбора наТъпите

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Доктор":

    Ами то си требе и да си малко луд в тез луднали времена.
  • 13 докторът

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "профито":

    Време е за хапчето,и марш в леглото
  • 14 Алабала

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЕХАА":

    Я по полека с КТБ, че там нещата май тепърва ще се разравят, щото до сега се пазеше дипломатично мълчание и не за друго ами щото и Баце има пръст в цялата далавера с тая банка! Да припомняме ли как чак от Щатите рече, че ще фалира и че има и още...Е от къде може да знае ако не е в играта с шиши барабар?
  • 15 Мокаря

    4 25 Отговор
    Тоя ревящия кат вдовичка заааа чадър кои джендар е иза къв се бори че не разбрах
  • 16 Гг66

    31 2 Отговор
    ЕС е глупав съюз, енп крепи корупцията за сметка на пълно послушничество и антибългарска политика, герп са просто техни слуги
  • 17 Цанков

    23 1 Отговор
    Фактите!
    Най вече факти
    Москва не вярва на сълзи
    Докато не опадизят Тиквата и Шиши, за мен са силно зависими и корумпирани.
    Няма осъден за корупция 15 г
    Има факти, че корупцията е най голяма в присъствието
    Това е факт
    Е уважаеми прокурори имат факти
    Научете се да работите с тях
  • 18 NeXu s

    3 15 Отговор
    Другарю социалист, нали Магнитски бе приложен точно срещу червеното правителство на Мунчо Естонски, който искаше да върне Черепа на бял кон? Какво ревете? Нали Божков е ваш кадър?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българите

    4 7 Отговор
    тотално.почнаха поголовно да вярват на шутове, врачки, престъпници и комундета като тоя Витанов.ЕП са слепи и глухи и не знаят кой кой е в света и в България, та Витанов ще им обяснява.Ма и тебе те знаят бе на кой Господ се кланя твоята партия и твоя президент ,А в ЕП тези не ги обичат
  • 23 оня с коня

    2 12 Отговор
    И е казал Народът че "Срещу Ръжен не се рита",и точно това прави тоя витанов.А го е избраля Някаква парния в БГ като "Най-умен между Умни" за да бъде Там!Ам той както е тръгнал не само Най-голямата и Мощна Партия в ЕП критикува и Й размахва Пръст,ами и Преврат ще организира с Палатки,Гладни стачки,хвърляне на Яйца и блокиране на ЕвроИнституциите от Живи вериги,че да не могат Висшите Чиновници да стигнат до раб. си места!Е Тва е "Червен Ганьо в Действие",Йончева е Същата Стока...А иначе Получават Заплати също като Нормалните Евродепутати!
  • 24 Дрън

    13 1 Отговор
    ЕНП са мафията на ЕСес
  • 25 Едвард Хувър

    10 2 Отговор
    "Десните" ЕНП-партийни секретари са все с минало на членове на леви, социалистически, комунистически, маоистки партии и организации, тайно финасирани от КПСС, БКП, СССР, НРБ, ГДР, КГБ, ДС, ЩАЗИ, ...... Те са червените КПСС-"троянски катъри" в обединена Европа и Запада под "десен" комуфлаж! И са част от една система от шкафчета с корупционни пачки и златни кюлчета! Затова се крепят един с друг! Ако "десния" БКП-мутро-милиционер БОКо "изгърми" и се разкрие кой от ЕНП-партийните секретари по колко пачки и/или златни кюлчета е получавал от евросубсидиите за България по тайни и офшорни сметки и трезори - ще последва разпад на ЕС, за ЕНП със сигурност!
  • 26 БСП и ДПС КОАЛИЦИЯТА

    3 10 Отговор
    Следващият запор по ,,,Магнитски,, ще е срещу Радев и обкръжението му. Организаторите на паважната хунта. И Славина ще намаже.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 нннн

    7 1 Отговор
    Е как да си отвори очите ЕК? Ми те са затиснати с пачки!

    Коментиран от #29

  • 29 Баце

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "нннн":

    С пачки пак си ги отварят нихната....., добре, че са кюлчетата!
  • 30 98765

    3 6 Отговор
    Вce пoвeчe Eврoпa ocъзнaвa, чe щe cи има рaбoтa c ужacнa пoлитичecкa пaплaч, cмecицa oт cтарaтa, чeрвeнa, крaдливa дружинкa и нoвa, вeceлa, бeзгрижнa, учиндoлcкa цигaния. Вcичкo тoвa й върнa oтнoвo дoвeриeтo към Бoриcoв. Трябвaшe врeмe зa дa рaзбeрe c кoгo щe cи имат рaбoтa и вcичкo cи oтивa нa мяcтoтo. Ocтaвa въпрocът, кoлкo пoрaзии щe нaпрaви тaзи пaплaч?
  • 31 Петър Витанов и Николай Витанов имат ли

    2 1 Отговор
    Родствена връзка!!! Професора е Нередовен за съд е!! Правиму удоволствие да Опсихясва народа, физика е Учил, НЕЕ Математик, но нещо е превъртял!! Най вероятно ме и плащат, за да пише постоянно Глупости???
  • 32 гост

    3 0 Отговор
    ЕНП е сбирщина по интереси - нищо чудно да има отчисления и натам.
  • 33 5577

    0 0 Отговор
    Модераточетоо... За 27 става въпрос. Политическия ексхибиционизъм не знам какво наруши представите ти за добрия тон. На политическа основа ми се струва е критерият ти. Няма ли редактори в тоя сайт да охлядят политическите ти пристрастия.
  • 34 5577

    1 1 Отговор
    Иди после обяснявай че нямаш кака. Това явление се нарича ексхибиционизъм в българската политика, ако такива хора въобще може да се нарекат политици. Вместо да докажеш своята потентност, както закона го е отредил, тоя облякъл един шлифер и дзак. Удоволствие изпитва от своята импотентност. Най лошото е че си мисли че като се покаже хората ще му обърнат внимание, пък той само се излага.
  • 35 Ей тоя

    2 2 Отговор
    жив ли бил бе?
    Ми как Гейстаниша му даде думата на тоя безсловесен пл у жек?
  • 36 Енп са бандити

    2 0 Отговор
    Ами как иначе човек с досие в Чехия ще стане любимец на Меркел? Три пъти!
  • 37 Джо Сатриани

    1 0 Отговор
    Кюлчета , евро по 500 , къща и бутик , Мата Хари , платените за 5 000 лева умнитутки , кърджалийски пYtки......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове