Last news in Fakti

24 Юни, 2021 23:28 1 739 15

"Артекс": Продължаваме да протестираме

  • артекс-
  • протест

За нас е изключителна важна подкрепата на Националната асоциация на строителните предприемачи

"Артекс": Продължаваме да протестираме - 1
Снимка: БГНЕС

Ето какво пише в съобщение на строящата небостъргача "Златен век" и протестираща срещу спирането на строежа фирма "Артекс":

"На 25.06.2021 г., от 8.30 часа, ние от АРТЕКС отново излизаме на протест пред Министерския съвет и Президентството, за да поискаме справедливост, законност, защита на българския бизнес и предсказуем инвестиционен климат; за да призовем за вземането на отговорно решение по казуса „Златен век“, за да защитим нашите легитимни правни очаквания, за да не останат думите „правова държава“ и „върховенство на закона“ само красиви фрази, изпразнени от реална сила и съдържание.

На 23.06.2021 г. подадохме в Административен съд - София град установителен иск по чл. 128, ал. 2 от АПК, с който молим съда да установи изрично, че разрешението за строеж на сграда „Златен век“ е валидно най-малко до ноември 2022 г. и че АРТЕКС има право да реализира строежа във вида и обема, съгласно това разрешение. Поискали сме от съда да се произнесе и по въпроса за автоматичното удължаване на срока на валидност на разрешението за строеж с времето, през което строителството е спряно с незаконосъобразен акт на администрацията. Не че българският съд вече не се произнесе с окончателно решение в полза на проекта „Златен век“! Не че българският съд в мотивите си не се произнесе и конкретно по въпроса за валидността на разрешението за строеж!

Днес надлежно депозирахме до Началника на ДНСК, арх. Влади Калинов, искане за спиране на административно производство по издаване на заповед по реда на чл. 224, ал. 1 от ЗУТ за спиране на строежа, с оглед наличието на вече висящо съдебно производство, което е преюдициално спрямо издаването на заповед за спиране на строителството.

За нас е изключителна важна подкрепата на Националната асоциация на строителните предприемачи, която застава зад нашата кауза и в своя позиция по темата посочва, че: „От една страна Държавата в лицето на съда постановява, че нейният орган ДНСК неправомерно е спрял строежа за срок от две години и в същото време същият този орган се готви отново да спре обекта с мотив, че са изтекли разрешителните през времето, в което самия той неправомерно го е спрял. Това, освен че противоречи на здравата логика, е неморално и нерационално.“

Обръщаме се към всички отговорни институции с апел да не се допуска спрямо нашата компания нова проява на административен произвол. Колкото и да ни е трудно да се борим срещу държавния инструментариум, ние няма да се уморим и няма да се откажем да отстояваме правата, които Конституцията на Република България ни гарантира!
Обръщаме се към всички отговорни институции и с още един апел - не допускайте издаването на нов незаконосъобразен акт! От това в крайна сметка ще произтекат вреди в огромен размер за държавата, a отговорността за това ще е изцяло Ваша!"


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Греда

    17 4 Отговор
    Никой не ви подкрепя ве, строите "завод на 9-ти септември" На никой врче не е нужен небостъргач, народа се изнася да живее по къщи на село, другите хоум офис, с останалите изцяло от България!

    Коментиран от #5

  • 2 Цуци

    9 2 Отговор
    Дреме ми на асансьора
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 2 Отговор
    Викайте Цвъки и останалите с апартаменти на промоция да помагат!
  • 4 Един капитан

    16 2 Отговор
    Ай стига с тоя артекс ве, чак по БНТ то клипче даваха с разни продажници, само за това Кошлуков е за бесене.
  • 5 мдда

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Греда":

    Това е нормално. Селяните се изнасят да живеят на село, гражданите в града.
  • 6 Цецо Цветанов

    9 1 Отговор
    Весела Мирянова да излезе по прашки да протестира
  • 7 az #МУТРИ, ВЪН!

    13 2 Отговор
    Когато подкупиха с апартаменти властта, за да им направи закона специално по техен вкус не рИваха, сега ореваха орталъка мутрите му с мутри! СЪБАРЯЙ!!!
  • 8 нашия

    8 2 Отговор
    имате право да протестирате.....протестирайте си....четем закона и решаваме ...благодарим ,че ни обърнахте внимание върху този "проблем"/който е предимно на господарите на фирмата/
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Верно

    4 1 Отговор
    АРТЕКС - това звучи мутренски !!!
  • 11 Има една свястна

    2 6 Отговор
    Относително голяма и просперираща строителна фирма, които не строи кокошарници за по 4 етажа, с общо 6 апартамента. А строи съвременни и красиви сгради. Но в Бг е прието, от бонбон да се прави г-но, да се мачка и ликвидира всичко ново, добро и хубаво. За това тук не се произвеждат автомобили, автобуси, камиони, самолети, космически кораби, нищо съвременно!
    Цвъко и Цачева рекетираха Артекс и прибраха от тях апартаменти, натиснаха яко тази ыирма заради този небостъргач, сега какво, искат да го спрат, за да стои 30 години обрулен и стьрчащ като недостроената сгада на печатницата на Цариградско шосе?
    Хора, навън е 2021 година, а вие все искате да живеете в началото на 20 век. Засрамете се, София и без това е като едно грозно и мърляво село на Европа
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ъхъ

    4 0 Отговор
    Небостъргач на калкан у Абсурдистан
  • 14 Новото име

    4 0 Отговор
    на небостъргача, ще бъде Фал оса на София, а може и да се каже по-простичко с три думи по Ваш избор
  • 15 ГЕРБ=СИК=КОЧИНА

    4 0 Отговор
    =АРТЕКС=МАФИЯ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове