Last news in Fakti

28 Юни, 2021 10:51 2 686 15

Вълчо Арабаджиев: Кризата с COVID 19 показа, че аналоговите решения са минало

  • вълчо арабаджиев-
  • маринела арабаджиева-
  • движение заедно за промяна-
  • избори

Без работеща икономика, няма как да се решат проблемите на България, заяви Маринела Арабаджиева пред форума на Движение "Заедно за промяна"

Вълчо Арабаджиев: Кризата с COVID 19 показа, че аналоговите решения са минало     - 1
Снимка: Пресцентър

Както ФАКТИ вече писа, в хотел "Маринела" в София Движение "Заедно за промяна" представи и обсъди своята предизборна програма. Националната среща бе открита от председателя проф. Александър Томов, който заяви, че воденото от него движение е най-новата политическа формация, но се развива с бързи темпове в цялата страна.

"И в тази предизборна кампания проблемите, които се коментират, са ясни от години, а това означава, че са и нерешени. Повечето партии гледат назад в търсенето на решения, вместо да се обърнат към бъдещето“.

Това заяви водачът на листата на Движение „Заедно за промяна“ за Пловдив област и Пазарджик Вълчо Арабаджиев по време на срещата. Той сподели, че се радва да е част от екип, който създава политики, адекватни на времето. „Дигитализацията е една от възможностите, които ще дадат тласък на икономиката ни. Времето на аналоговите решения свърши и справка за това е кризата с COVID 19.“, категоричен бе Арабаджиев.

По думите му някои фирми са внедрили иновативни продукти, които улесняват клиентите, както и спомагат за подобряване на предлаганата услуга, но това съвсем не е достатъчно.

„Няма да постигнем ефект, ако бизнесът се модернизира, а пък вече поредна година се говори за електронно правителство и управление, които още не са реализирани. В голямата си част българският бизнес на практика е невидим, защото изостава в дигитализацията или тя напълно отсъства“, каза още кандидатът за народен представител.

Според него конкуренцията е все по-силна, защото западните държави отдавна са инвестирали в модерните технологии.

„Намираме се в абсурдната ситуация да сме държава, която има едни от най-добрите ай ти специалисти в света, която заема водещи позиции по скоростен интернет и в същото време не можем да приложим всичко това в икономиката. Ето такива теми ме мотивираха да участвам в това политическо състезание. Вярвам, че заедно можем да премахнем абсурдите в държавата ни“, каза в заключение Арабаджиев.

“Всички сме изправени пред предизвикателства, които изискват да впрегнем целия си потенциал като общество. Надявам се, че най-после в политиката място ще намерят хора с практически опит в различните сфери, защото освен здравната криза, пред нас е и икономическа такава”.

Това коментира кандидатът за депутат от Движение “Заедно за промяна” Маринела Арабаджиева на провелата се национална среща на формацията. По думите ѝ туризмът е ключов за развитието на България, а проблемите в него отлежават с години.

“В голямата си част административните изисквания не създават контрол, а просто пречат на развитието и те карат да се въртиш в омагьосан кръг, вместо да срещаш партньорство от страна на държавата. Следващият парламент и правителство трябва имат волята за такава промяна, която да е в полза и на хората, и на страната ни. Без работеща икономика, няма как да решим нито един от проблемите на България, в това число и доходите на хората”, каза още Арабаджиева.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    16 1 Отговор
    нали се наричаше Ветко за по благозвучно уж....

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Псевдоним

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "сила":

    Ветко е цифровизирана версия на аналоговия Вълчо :)
  • 3 Вълчо

    20 0 Отговор
    и Сашко разбират само от оргии и грабане !
  • 4 русенец

    18 0 Отговор
    Какво значи аналогово решение? Ти цифрови решения ли вземаш? Пази боже мутра или политик да научат някоя вносна думичка!
  • 5 Не благодаря

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "сила":

    Всичко е измама. Да лапнат шараните
  • 6 Мармалад

    13 0 Отговор
    Партия подсъдими олигарси( крадливи)
  • 7 Пази Боже

    24 0 Отговор
    шАфьорът от "Родопа" и погребалния агент на "Кремиковци" да ти дават акъл и да ти правят политика ?!
  • 8 Гост

    10 2 Отговор
    Ам нали затова е цялата пушилка около ковид-19 бре. Да се Дигитализира всичко навсякъде за да е пълен контрол и наблюдение на хората.
  • 9 Бббб

    4 0 Отговор
    дпс подлоги
  • 10 ПЕШО

    17 0 Отговор
    Я гледай ти ,Вълчо и вълкът Лупи се обединили във глутница.За овчиците 800 лева и редовно стригане.
  • 11 Гражданин

    7 0 Отговор
    Сашо Томов пак се присламчи.
  • 12 яко ни лъжат

    5 0 Отговор
    ВСИЧКО ТРЕБЕ ДА Е БЕЗ АНАЛОГОВО, ТРЕБЕ ДА Е ХАОТИЧНО, МЪТНО, НЕПРОЗРАЧНО. ТОГИЗИ СЕ КРАДЕ НАЙ-МНОГО И НАЙ-НЕЗАБЕЛЯЗАНО!!!!! ТРЕБЕ ДА Е АНАРХИЯ И ЯКО КРАДЕНЕ. ТОВА ВИ КАЗВА ВЪЛЧО АРАБАДЖИЕВ. ДА Е МЪТНО И КЪРВАВО. ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО С ТИЯ БЕЗАНАЛОГОВИ ЛЪЖЦИ.
  • 13 АЛООУ

    4 1 Отговор
    НА СНИМКАТА Е ЕДИН ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ НА БСП, ТОЯ НЕ Е ЛИ В ЗАТВОРА.

    Коментиран от #15

  • 14 НЯКОЙ

    5 0 Отговор
    Тези хора ги съдиха, съдиха, а дали ги оправдаха? А тези които ги съдиха, не са ли и те за затвора? Все още не е ясно кой е виновен и кой е невинен!
    Странно, че всички се стремят към властта като вид РЕАБИЛИТАЦИЯ??? ВНИМАВАЙ НАРОДЕ ЗА СТАРИТЕ И НОВИТЕ ИЗЕДНИЦИ!!!
  • 15 Хи их хи

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "АЛООУ":

    Колкото Марешки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове