Last news in Fakti

28 Юни, 2021 12:05 8 591 31

Поредна грешна проба от драг чек превърна живота на мъж от Асеновград в кошмар

  • драг чек-
  • наркотици-
  • шофьор

Емил чака четири месеца, за да излезе кръвният му резултат. Според изследването няма наличие на наркотици в кръвта му и всички разследвания срещу него се прекратяват

Поредна грешна проба от драг чек превърна живота на мъж от Асеновград в кошмар - 1

Животът на мъж от Асеновград се превърнал в кошмар след рутинна проверка и тест за наркотици. Така за минути - от свободен гражданин, той се оказал с белезници на ръцете. И още - заподозрян, с бързо досъдебно производство.

По време на проверката му направен тест с драг чек използвал наркотици, който показал, че шофирал под въздействието на амфетамини. Емил Узунов е категоричен, че това не е вярно и не е взимал наркотици.

„Изкараха ме от колата и започнаха да я тарашат. Аз бях шокиран, разбрах, че няма така да ме пуснат да си тръгна и ще следват дълги процедури. В колата не намериха нищо, като аз настоях да дам и кръвна проба“, разказва мъжът пред Нова телевизия.

Под конвой мъжът е отведен в местна болница. Дал кръв и урина, издаден му е протокол, че видимо изглежда добре. Следва претърсване на дома му.

„Дойдоха две три патрулки пред дома ми, събра се един голям панаир – все едно аз съм престъпник. Съпругата ми и децата ми бяха свидетели, майка ми трудно го преживя. Пет-шест човека претърсиха жилището, защото закона ги задължава да го направят. Разбира се, нищо не намериха“, разказва той.

Междувременно са му взели книжката, номерата на автомобила и му е наложено административно наказание.

Емил чака четири месеца, за да излезе кръвният му резултат. Според изследването няма наличие на наркотици в кръвта му и всички разследвания срещу него се прекратяват.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лопатата

    128 5 Отговор
    ГЕРБавите калинки, които са назначени, така работят. Първо си виновен, после ходи доказвай, че нямаш сестра. Само съд в чужбина за тия. Персонална отговорност.

    Коментиран от #16, #29

  • 2 Абе

    70 1 Отговор
    Българска работа!!!
  • 3 00014

    20 12 Отговор
    Преразказ на "новина" от миналата година. Комисията оценяваща по БЕЛ отсъди: СЛАБ 2!
  • 4 Само тук

    67 2 Отговор
    За пореден път се доказва колко са безполезни тези случайни проверки и как полицията по време на Гроб стана за репресия и тормоз над гражданите. Променете закона да е нормален и съобразен с ЕС и да се премахне понятието "случайна" проверка, а да има реален контрол на пътя и при нарушение тогава се спира като по целия цивилизован свят а не както е в мутроландия

    Коментиран от #15

  • 5 милиционерщина

    54 1 Отговор
    Тези с наркотиците не ги хващат а ловят шарани. Дейност да се отчита.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мартин

    42 0 Отговор
    От много време пиша под подобни статии, че тия тестове drug test 3000 и 5000, дават около 14% грешни проби, лови до 30 дни след употреба и това го пише в книжките на производителя, може да го видите и на сайта на производителя - druger. Просто на никой не му дреме, щото всички си викат - аз не взимам наркотици, какво ме интересува. Като се случи вие да сте част от тия 14% ще ви заинтересува.

    Коментиран от #19

  • 8 Акхмет

    40 2 Отговор
    У нас всеки е виновен до доказване на противното. Свиквайте, щото няма да има значение кого избирате, промяна няма да има.
  • 9 Тредстоун

    8 32 Отговор
    Новите орки на зеления чорап до това доведоха , никаква организация никакъв експертен поглед , само анархия и простотии , неадекватни до нта степен калинки еднодневки.
  • 10 Съдията Дред

    34 2 Отговор
    Отдавна се знае, че тия тестове не стават. Но грешен положителен тест е нещо ново, досега проблемите бяха с липса на резултат, който фуражките тълкуваха като положителен. И хоп, същите проблеми, докато излезе кръвният тест. По света тези тестове излизат за минути, тук 4 месеца е пак оптимистичен вариант. Но пък шкафчетата са пълни.
  • 11 Е това сме!

    30 1 Отговор
    Винаги бсъм откачал когато ми идват с патрулки без да са сигурни! Елате с цивилни коли бе! Влезте културно без да излагате човека! Нужно ли е да правите панаир? Идвате като аслани, и си отивате като на....ни! И само резила остава, и да те гледат комшиите като извънземен! И да се налага после да излизаш чак до телевизията, за да си очистиш името!(не че моето може да се очисти, ама те през ден у дома на кафе)
  • 12 а така

    20 2 Отговор
    да се навеждат и мъчат граждните , зор да им е да не гледат нагоре как се краде - живковите методи бойко ги знае идеално
  • 13 Фрао

    8 0 Отговор
    Това е случай от началото на годината.
  • 14 Емигранта

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "44444":

    Ти па кво им се връзваш бе? Не виждаш ли, че е останало само шкартото в територията. И журналята не правят изключение. Добре, че на време се разкарах от клоаката...нема оправия и това си е. Пък Последния софиянец да се въргаля на жълтите павета колкото си иска. Вижда се с просто око че системата е ''Стани да седна''..пък народа --него кучета го яли.
  • 15 кайо

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Само тук":

    То е направено.
    Прочети чл.58 ал.1 от Наредбата за пътен контрол.
    Ама народът не си знае правата и не протестира, като го спре поредният ушак, без да има никакво правно основание.
    Хора не се оставяйте да ви мачкат!!!
  • 16 КАКВО ЩЕ СТАНЕ

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лопатата":

    Тая персонална отговорност.
    Има ли изобщо такъв закон , чиновника да плаща за нанесени щети.
    А трябва. Но закон няма.
  • 17 Псевдоним

    8 0 Отговор
    Гледайте тези тестове, сещайте се за коронавируса!
  • 18 МАФИЯ НА ББ

    13 0 Отговор
    СЪДИ ГИ ДО ДУПКА. МВР Е БУХАЛКА НА ГЕРБ. ТАКА ОМОТАХА В СИЛИСТРА ЕДИН СВОБОДЕН ЖУРНАЛИСТ С ПОДХВЪРЛЕНИ ОПИЯТИ. ЯВНО СИ БИЛ В ПРЕЧКА НА НЯКОЙ ОТ МАФИЯТА ГЕРБ И ХОП ПЛАНА Е ЗАДВИЖЕН И СИ ПРЕТАРАШЕН УЖ ЗА НАРКОТИКИ А СА ГЛЕДАЛИ И ДРУГО. КОМПЮТЪРА И ЕФОНА ЗАБРАВИ ДА КАЖЕШ КАТО ТИ ГИ ВЗЕХА...
  • 19 Мъдурко

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мартин":

    За всичко си прав, само за едно не си прав: За ДРЪГ Тест 3000 не съм чувал, мисля, че беше или 2000, или 2500 - той лови до 24ч след употреба, а ДРЪГ Тест 5000 лови до 48 час след употреба. И дотам! Не знам кой те е излъгал, че хваща 30 дни след употреба - след 30 дни може да се констатира само след кръвни специални тестове, но не и с полеви тестове!

    Коментиран от #25, #26

  • 20 ч0кам

    1 12 Отговор
    Този само като го погледнеш се вижда , че е наркоман. Естествено не са намерили нищо, защото жена му ги е скрила под полата си.Кръвната проба е нейнаДобре , че беше Бойко Борисов да купи тези тестове-

    Коментиран от #21

  • 21 Не и не

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "ч0кам":

    Как така съдиш хората по снимки, много не ми е ясно, сигурно си Кашпировски! Със същият успех и аз мога да кажа, че само като те чета и си мисля, че си наркоман на вена, който си бие иглата от мин.15г! Я по-полека с определенията!
  • 22 Що така бе, Миме?

    1 0 Отговор
    ..."Чекът" бил "драг"?! Осребряват ли ги тези "драг чекове", или са "немили-недраги"?!
  • 23 антрашпиц

    6 0 Отговор
    Добре де,аз не съм наясно,ама защо се чака 4 месеца за резултат от кръвен тест?Толкоз ли бавно става,или има там нещо си?
  • 24 ББ ГС

    3 0 Отговор
    В коя болница е дал кръвна проба и урина този човек че три месеца чакал резултата ?!?!?
    Във ВМА след три дена е готов ,и всичко приключва ако е отрицателен
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мартин

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мъдурко":

    Не казвам, че хваща всички до 30 дни, само хора с бавен метаболизъм. Това го пише в книжата към тест 5000, има ги и на сайта им. Повечето хора ще са отрицателни след 12 часа, някой дори и след само 4 часа, но има малък процент от хора които може да ги отчете и след 30 дни. Обясняват подробно защо е така, не съм на ти с материята и не мога да го преразкажа коректно, прочети си го ако те интересува.

    Коментиран от #27

  • 27 Офф-чар

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мартин":

    Ама това си е чиста далавера. Взимаш една доза и те държи 30 дни. Няма да пръскаш пари на вятъра.
  • 28 незнайко

    0 0 Отговор
    Сега да съди МВР до дупка независима какво ще му струва !!!
  • 29 Alex

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лопатата":

    И за всичко лошо ти е виновен бат'Бойко и ГЕРБ.Че и преди него същата манджа беше!През 2006г.имах премеждия,изкараха мен виновен-един пиян каруцар се изпречи на пътя и аз го ударих.То бяха глоби,кръв дадох/естествен резултат отрицателен/,след това съд и 6/шест/месеца без книжка.Оказа се,че и полицая офицер е в комбина и беше написал "след употреба на алкохол"!Та,недей да плюеш без да си опатил!"Тия" в повечето случаи са замесени некадърници с отворени джобове!
  • 30 Истината

    0 0 Отговор
    Какви гербави калинки сънувате в МВР и Съдебната система? Там са трето поколение червени отрочета и никой не може да ги помръдне.
  • 31 ivan

    0 0 Отговор
    тези къде се намират,как 6те влизат в домовете на хората,пълна подигравка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове