Last news in Fakti

1 Юли, 2021 18:24 4 660 51

Доц. Атанас Мангъров: С маските заприличахме на подчинени мечки с халки на носовете

  • доц. атанас мангъров-
  • маски-
  • мерки

Смятам, че у нас вече има много хора с антитела и дори да дойде нова вълна наесен, то тя ще е по-слаба

Доц. Атанас Мангъров: С маските заприличахме на подчинени мечки с халки на носовете - 1
Снимка: БГНЕС

Защо служебното правителство не отменя задължителното носене на маски? Иде ли нова заразна вълна и ще ни затворят ли пак наесен? Доколко ефективни са строгите ограничителни мерки в борбата с епидемията? Отговори на тези въпроси даде доц. Атанас Мангъров, началник на обособената "Ковид клиника" в СБАЛИПБ „Проф. Ив.Киров” – София - Специализирана болница по инфекциозни и паразитни болести пред novini.bg.

Ако наистина есента ще ни залее нова инфекциозна вълна от К-19 и ще се случи, това, което някои сега ни внушават, то трябва сега да имаме голям процент неимунно население, т.е. хора, които не са се срещали с вируса и не са ваксинирани. В страни като Израел обаче, където имунизирани бяха над 70 на сто от населението, сега заразените с индийския вариант на вируса, са 50 на сто. За мен тези факти казват, че ваксината само предпазва някои да не боледуват тежко. Но засега няма информация, че хора, които са преболедували ковид, са заразени с индийския щам.

Смятам, че у нас вече има много хора с антитела и дори да дойде нова вълна наесен, то тя ще е по-слаба.

Още от сега виждаме, че започва масирана подготовка за посрещане на нов етап от пандемията. Допускам, че пак ще има затваряне на училища и строги мерки като м.г. Силно се надявам обаче това да не се случи и цялата тази „артилерийска” подготовка да е излишна. Явно на много хора по целия свят им харесва да ги държат несвободни, под контрол и да им насаждат страхове. Заради някакви икономически и чисто лобистки интереси. Безумно е всичко това.

Медицинските факти, известни досега, сочат, че коронавирусът не става по-смъртоносен.

Вижда се, че броят на случаите намалява. Засега процентът на заразените е под 1 на сто. Хоспитализираните в болниците пък вече имат по-леки симптоми, отколкото бяха преди. Развитието на епидемиологичния процес опровергава тезата, че вирусът се изменя към по-лошо и повече смъртност. Смятам, че лека полека тази пандемия ще затихне, защото ще изчерпи „своят горивен материал”. Т.е. няма да има неимунно население, което да продължи да се заразява при срещи с този вирус.

Ваксинирането не се саботира, ваксини има достатъчно и всеки, който иска може да го направи. Има една малка подробност – преди да се ваксинира, всеки трябва да подпише информирано съгласие, че е запознат с всички обстоятелства около ваксината и всичко, което би могло да му се случи, е негова собствена отговорност. Казват ни, че трябва да сме отговорни и да се ваксинираме. Но когато го направим и нещо вземе, че ни се случи впоследствие, то никой няма да е виновен затова, освен самите ние. В крайна сметка, това е решение, което всеки индивидуално трябва да вземе. Смятам, че е неетично и не е морално да се правят опити да се налага масова имунизация по административни, икономически и всякакви други методи. Да се предлагат награди, стимули, безплатен интернет и прочее облаги на ваксиниращите се, е много грозно и неправилно.

Многократно съм казвал, че служебното правителство трябваше да премахне задължителното носене на маски.

Всеки, който иска, може да си слага и по 2-3 маски, но другото е налагане на контрол. Правителствата, не само у нас, а и по целият свят, продължават да опитват да подчиняват хората на своята воля. Заприличахме на онези горки мечки, на които им слагат халки на носовете, за да не забравят, че са подчинени на чужда воля.

Хората трябва да запазят спокойствие, да се опитват да живеят нормално и всячески да се противопоставят на опитите да ги подчинят, чрез спазване на напълно излишни мерки. Достатъчно е да спазват добра хигиена. Както се вижда няма медицинска обосновка на налагането на крути ограничителни мерки. В онези държави с най-строги ограничения, има най-много новозаразени. Пак ще спомена Израел, където имат 70 на сто ваксинирани, много ограничения преди, а сега пак ги въвеждат. Всичко това показва, че не е този начинът да се борим с епидемията.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    2 68 Отговор
    Много незнайни турски воини герои загинаха за свободата на България

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Севда

    22 94 Отговор
    Мангъра да ходи в Русия, да види там как се справят с пандемията хихи

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Mozzy

    23 101 Отговор
    Този пак изпълзя от някъде?!
  • 6 🇧🇬 Васил

    3 34 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Поклон пред светлата им памет
  • 7 Рошко

    90 4 Отговор
    Кратко точно и ясно, циганина с цигулката бяха сзо, намордници са слагали и на робите
  • 8 The best

    58 5 Отговор
    Най-накрая малко спокойствие
  • 9 MERS

    87 7 Отговор
    Долу маските
  • 10 кажи

    26 8 Отговор

    До коментар #3 от "Севда":

    Севдо , защо американците оттеглиха подкрепата си от руската подлога Бойко ?
  • 11 343443

    54 8 Отговор
    Спокойно ваксърите мрат масово в момента, но се крие за да не плашат другите. До година ще се отървем от тях

    Коментиран от #49

  • 12 Последния Софиянец

    79 7 Отговор
    Мангъров ще го направим здравен министър след 11 ти.

    Коментиран от #15, #31

  • 13 Прав е

    83 4 Отговор
    В Англия, където процентът на ваксинираните също е много голям, броят на новозаразените расте с всеки ден. Много европейски държави вече налагат задължителна карантина на всички пристигащи от Англия, в това число и на ваксинираните.
    Всеки може сам да си направи правилните изводи от тези факти.

    Коментиран от #26

  • 14 Военен Съд

    54 6 Отговор
    Всички т.нар "ковид-мерки" и рестрикции са противоконституционни и незаконни. Ето една статия тук във факти, която ще ви покаже какво точно ни причиниха "МЕРКИТЕ" ви - Публикувано във факти.бг: "Бългaрия прeз лoкдaунa: Пo-мaлкo рaждaния и пoвeчe дoмaшнo нacилиe; Прeз пaндeмичнaтa 2020 г. в Бългaрия ca ce рoдили c 2452 дeцa пo-мaлкo cпрямo 2019 г." Публикувана: 29 Юни, 2021 09:54
  • 15 орех мустафа

    8 13 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    а теб на какво ще те правим министър ?

    Коментиран от #16

  • 16 Последния Софиянец

    25 5 Отговор

    До коментар #15 от "орех мустафа":

    Аз си имам бизнес,не искам постове.Аз съм свободен човек и не мога да съм мазен чиновник Подлога.
  • 17 Майна

    49 8 Отговор
    Оказва се, че ваксината Covid всъщност не работи.

    По-конкретно, той не осигурява неспецифичен имунитет дори на малки вариации в морфологията на коронавируса. Докато естественият имунитет произвежда повече „общи“ антитела, които действат срещу всякакви варианти, covid ваксината - състояща се от протеинови биологични оръжия, инжектирани в човешки морски свинчета като част от глобален медицински експеримент - осигурява малко или никакъв имунитет срещу вирусни варианти (дори ако приемем, че работи срещу първоначалния щам, което е доста скок).

    Последствията от това са дълбоки. Това означава, че хората, които са избрали пътя на ваксината вместо естествения път на имунитет, ще бъдат вечно зависими от „бустер“ снимки, за да се опитат да се справят с всеки нов вариант, тъй като мутациите се появяват в дивата природа. Това означава многократни инжекции с повече биооръжия и означава, че covid ваксините, които първоначално са били популяризирани като път към „свободата” и имунитета, не са такова нещо.
  • 18 Доцент Мангъров

    9 54 Отговор
    Моля Ви, спасете ме от самия себе си.
    Пуснете ме без предпазни средства в ковид отделенията и ако до 6месеца съм жив и здрав, то ми направете паметник приживе, а ако умра, то пак ми го направете. Ще докажа думите си или наистина съм луд.

    Коментиран от #22

  • 19 Майна

    74 10 Отговор
    Истински лекар, един от малкото в България, който не се сътрахува да говори истината...
  • 20 Факт

    58 6 Отговор
    Явно има доста хора, на които наистина им харесва да им налагат ограничения.
    Има и такива от тях, които открито ги дразни факта, че там където са били наложени най-строги ограничения, епидемиологичната обстановка в момента е най-лоша.
    Харесват или не - фактите са такива.
    Все пак, който желае, винаги може да се самоограничи или ако не се чувства доволен да го прави сам, може да отиде в държава, където да го карантинират за по-дълго време.
    Има и място, където може да му сложат проследаваща гривна.
  • 21 Гост

    24 5 Отговор
    За къв ковид говори няма ковид от юни миналата година!
  • 22 Последния Софиянец

    67 7 Отговор

    До коментар #18 от "Доцент Мангъров":

    Мангъров една година ходи без маска из Ковид отделението и нищо му няма.Какво повече искаш за доказателство че Ковида е измама!?
  • 23 Мисля

    56 6 Отговор
    Слушайте Мангъра,ейй!Че пак ще дремите по КПП-тата с фалшиви декларации в ръце.Голяма простотия беше.
  • 24 АБВ

    7 54 Отговор
    Мангъров, заприличал си на руло тоалетна хартия, бяла, пухкава и ароматна до момента на употреба по предназначение
  • 25 Маската

    7 26 Отговор
    Ти все пак си сложи, че не си за гледане.
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 2 Отговор

    До коментар #13 от "Прав е":

    В ъв велика британия положеието е Жежко и ще стане скоро време.....ужасно!Днес са на 320/100000 на двуседмична база!Те са най зле в европа,но там ще стане катастрофално и ще имате възможност да се убедите!Особенно един под ник-ваксиниран 1403...колкото до Русия-хората там не искат ваксина и власта се опитва по всякакъв начин да ги боцне....Един от тях е страхът насаждан от .......вижте олко сме зле...Същото бе и тук,но почнаха да проверяват ....за прекарали ковид...мъртви души...
  • 27 Директно:

    45 5 Отговор
    Не съм носил маска никога (е, случвало се е в банка или големите вериги, но на брадата, не под носа, демонстративно...), а гледам, че все повече са хората като мен :) Крайно време е да приключи този жалък цирк с поредния щам на грипчето-вирусче-настинка!!! Иначе изродите в сянка ще разсипят и унищожат тоя свят, в тоя му вид.....
  • 28 Преболедувал

    37 5 Отговор
    Единствената защита, срещу изкуствено създадения в лабораториите на САЩ вирус, е собствената ни имунна система.Той е създаден с цел да се намали населението на планетата и да се изпратят в ловните полета,хората със слаба имунна система и различни хронични болести.Каква ще е съдбата на ваксинираните,можем само да гадаем,но знаейки,че това е втория етап от плана след вируса и пандемията,не ги чака нищо добро.Вижда се,че ваксините не пазят от зараза и ваксинираните измират в по голям процент от неваксинираните(Израел,Англия.и т.н.).Никой не умира от самия вирус,ако е клинично здрав,а само тези със слаба имунна система..Да приемем хипотетично че плана за намаляване на населението се състои в три точки.Първата е вируса,втората е ваксините а 3 тата е масово измиране и спиране на популацията.От началото на годината в световен мащаб,се забелязва двойно увеличение на случаите на инфаркт и инсулт.Както вируса,така и ваксините действат срещу нормалното състояние на кръвта.Тя става гъста и лепкава и се съсирва на секундата(противодействието е аспирин,но без да се прекалява,за да не удари в бъбреците).Слабото звено са и белите дробове,които при намалена концентрация на кислород,стават уязвими и ни карат да се чустваме,като след боксов мач.Има различни видове билки и сиропи,но в никакъв случай да не се ползва антибиотик.Той помага само при последния етап на болеста,когато инфекцията е необратима.Самия вирус създава предпоставка за бацилна инфекция,но т.ой не се лекува с

    Коментиран от #32, #45

  • 29 Хаджи Генчо

    43 6 Отговор
    Браво, доктор Мангъров!
    Още когато затвориха държавата с КППта, им обясняваше каква дивотия вършат! Ама чак сега по терлици си признаха "специалистите" на Боко, че било голяма грешка!
  • 30 Hoho Boho

    35 3 Отговор
    Защо служебното правителство не каже защо трябва да има мерки?

    1/ По този начин смятат, че вирусът ще изчезне?
    Ама виждаме, че по този начин не изчезва....
    2/ Да се предпази зравната система от претоварване?
    Ама виждаме, че не е претоварена, а напротив хоспитализираните намаляват...
    3/ ТОГАВА ЗАЩО?
  • 31 Кръчмар

    4 22 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Кой си ти бе мишка да слагаш някой министър!?Все още си гнусен кръчмар и няма да говориш от името на 7млн българи.Най-необразованите и алчни са кръчмарите,селяния до шия!
    Ако искаш да го слагаш някъде сложи си го там дето слънце не огрява!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 NeXu s

    5 27 Отговор
    Единица за абсолютна глупост - 1 Mg (мангър). Бръщолевениците му са отхвърлени от всички специалисти по света. Шведският Мангър си призна грешките и се извини за труповете.
  • 34 Мангъров

    4 19 Отговор
    Здравейте, аз съм д-р Мангъров и съм доцент и собственик на няколко лаборатории и мога да ви уверя, че това не е КОВИД, а дори и да е, така си изграждаме стадо , а исках да кажа стаден имунитет. Просто трябва да умрат няколко човека, да кажем 50 000 и всичко ще е наред. И това, че сме на първо място по смъртност е, защото все още има няколко души, които спазват някакви мерки. Ама и те като спрат, всичко ще е наред. А, и не се притеснявайте, те ни лъжат, този човек не умрял, те са го скрили някъде и са дали 1500 лв на майка му, за да говори лъжи.

    Коментиран от #35

  • 35 Hoho Boho

    1 14 Отговор

    До коментар #34 от "Мангъров":

    Гусин Мангъров, защо имаме толкова голям процент смъртност от Ковид?
    Да не би ние генетично сме предразположени да умираме от този вирус?
    Да не би, ако се заразим по време на абсолютно пълен локдаун, вирусът е по-снисходителен и по-малък процент от заразените умират?
    Нали знаете какво е процент?
  • 36 миро

    11 3 Отговор
    слушайте и мислете,ако не можете сами питайте ако и тогава не разберете какво става сега бягайте бързо към центровете за инжектиране и си поставете поне две дози за по сигурно.после остава само удоволствието от несигурността за утрешния ден
  • 37 qwerty

    7 15 Отговор
    Мангъров да си говори каквото иска. Без маска не влизам в магазина. На такива места се разхождат кашлящи бабички и имайки с кашлящи деца без маски.

    Коментиран от #39

  • 38 ЗООЛОГ

    2 8 Отговор
    МАЙМУНЯКА ПРИЛИЧА ВИНАГИ НА МАЙМУНЯК
  • 39 Верно ли

    15 5 Отговор

    До коментар #37 от "qwerty":

    Предлагам ти да си закупиш направо противогаз - за по-сигурно :))) Ама докато дишахте изгорените европейски боклуци на Боко дишахте с пълни дробове, нали?

    Коментиран от #40, #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ККК

    4 17 Отговор
    Мангърее колко си отидоха от доя свят дето ги лекуваше с чайчета и супички боклук, нали си скъса дипломата, скрии се и не се показвай повече некадърник!!!
  • 42 Hoho Boho

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "Верно ли":

    "qwerty" има право!

    Всеки, който иска, има право да прави каквото иска.

    "qwerty" може да носи маска навсякъде.
    "qwerty" може да стои вкъщи докато изчезне този вирус.

    А на мене какво ми пука?

    Коментиран от #43

  • 43 qwerty

    1 7 Отговор

    До коментар #42 от "Hoho Boho":

    Да не мислиш, че ще чакам ти да ми кажеш какво да правя, бе, напушен?

    Коментиран от #44

  • 44 Hoho Boho

    6 1 Отговор

    До коментар #43 от "qwerty":

    Не, бро! Прави, каквото искаш!
    Не ми пука!.:))
  • 45 Др Фройд

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "Преболедувал":

    Вижда се напълно ясно че в камбанарията ти има само паяжини и прилепи!
  • 46 М да го съдят

    2 13 Отговор
    Сега правителството на БСП изведнъж се запита защо смъртността от К19 била толкова висока в България? Ами заради Мангъров, неговите антиваксъри, и "протестиращи" които подриваха всячески мерките на правителството на ГЕРБ. Разбира се опитват се да обвинят пак ГЕРБ. Следва наказателен вот от такива като мен срещу БСП и всякакви боклуджийски партии на протеста.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Дефект в говора

    1 13 Отговор
    Индия станаха инкубатор на вирусни варианти защото слушат "разбирачи" като Мангъров и не се ваксинираха. Не това бил начинът според него. Начинът бил да се изпозаразим всичките, да сринем болниците, и да умре над 10% от населението от липса на елементарна медицинска помощ.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хихата

    5 0 Отговор
    В стри времена робовладелците са жигосвали робите с нажежено желязо, сега СЗО и жигосва с "ваксини".
  • 51 гост

    1 2 Отговор
    Мрън-мрънгъров.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове