2 Юли, 2021 13:38 3 489 32

МВнР осъди остро провокацията на ВМРО-ДПМНЕ

  • мвнр-
  • вмро-дпмне-
  • скопие-
  • северна македония-
  • даган гюровски

Подобни обидни и неверни твърдения и вулгарни квалификации към България и нейния народ противоречат на всички основни европейски принципи и норми на политическо поведение

МВнР осъди остро провокацията на ВМРО-ДПМНЕ - 1
Снимка: МВнР

Министерството на външните работи на България остро осъжда изказването на Драган Гюровски от Младежкия съюз на ВМРО-ДПМНЕ, в което той отправя обидни и неверни твърдения и вулгарни квалификации към България и нейния народ, и с което целенасочено се насажда омраза към страната ни. Това се посочва в съобщение на МВнР, изпратено до медиите.

Подобни провокации противоречат на всички основни европейски принципи и норми на политическо поведение. Те са символ на унаследени от миналото стереотипи, които са в разрез с декларираното от Република Северна Македония и нейното общество желание за споделяне на европейските ценности и присъединяване към общото европейското семейство, отбелязват от външното министерство.

България винаги е демонстрирала последователност, прозрачност и конструктивност в отношенията си със своите съседи. Независимо от всички наши прояви на добросъседство, страната ни продължава да бъде обект на демонизиране и език на омраза в рамките на вътрешнополитическия дебат в Република Северна Македония, което е недопустимо в съвременния демократичен свят.

С притеснение констатираме, че за пореден път в момент, когато София и Скопие търсят път към конструктивния диалог за намиране на взаимно приемливи решения, са налице подобни провокации. Те категорично не помагат за утвърждаването на добросъседските отношения и затрудняват възстановяването на доверието и постигането на напредък в двустранния диалог, които са в пряк интерес на хората от двете страни на границата.

България очаква от правителството на Република Северна Македония да се разграничи категорично от подобни опасни провокации и да предприеме необходимите действия, за да изпълни на практика многократно поетите ангажименти за противодействие на публични прояви на омраза срещу България, заявиха от външното министерство.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    19 0 Отговор
    Ке сечене празни тикви !!!
  • 2 Бил4о

    37 0 Отговор
    Това е фалшивото ВМРО хихи
  • 3 choki

    32 1 Отговор
    И техните политици са като наще ръсят все глупости за да се докопат до властта! :)
  • 4 Софиянец

    29 7 Отговор
    Единствения адекватен отговор е мобилизация и бърза анексия. Странно ми е и как комунетата стоят на българска позиция при положение, че проблемът е забъркан от вожда им Гошо тарабата и мацква?!

    Коментиран от #31

  • 5 браво

    19 1 Отговор
    размахайте им пръст като лекичката в детската градина трябва остри действия
  • 6 345

    53 0 Отговор
    Хайде, стига сме говорили с този пасторски тон.

    Това келешче си е жив нацист, готов да убива, в други сайтове има снимката му.

    Случаят трябва да се раздуе, да се информира ЕС и Посолствата.
    Да видят какви изроди искат да приемат.
    Това е продукта на македонизма.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Докога

    34 0 Отговор
    Вънщното ни министерство трябва остро да постави въпроса за правата на жените в Македония. Само ,който не е ходил на гости в македонска къща,само той не знае какъв робски статут имат жените им - донасят принася,раздигат и стоят диван чапраз на мъжете си докато локат. Имат права колкото саудитките,туркините и албанките - торби за износване на деца. Македонските мъже са по-отвратителни турци от самите турци. Тия живеят в 19-ти век. Хайде стига с нашата толерантност и за сегрегиращата им конституция сепарираща етносите в тая псевдодържава. Не са изпълнили фундаментални свободи и проблемите им с България ще им се видят най-малката грижа. Докога ЕС ще ги чака да поведат преброявяне на населението? Кога ще платят обезщетения на жертвите на титовизма?
  • 9 българка

    27 0 Отговор
    Никакво отстъпление пред тези крадци на историята ни!
  • 10 B.M.P.O.

    0 19 Отговор
    Вече свършиха галантностите и приятните слова! Сега следват истината и фактите право в cypaтя на БКП+БЗНС+ДС-"възродителите" на Тато, БОКо, караПрас! Давай Драгане, не се притеснявай от ругатните, псувните и клетвите от безсилие, завист и злоба на крадливата ДС-"възродително"-патриотарстваща насилническа CГAH от софийските кръчмета и партийни бардаци! За Свободна, Самостойна и Обединена Македония на Македонците!

    Коментиран от #15, #27

  • 11 Баба Ванга

    17 0 Отговор
    Смръдливите макета у европейскиот союз не ке улезнат

    Коментиран от #23

  • 12 ВМРО-наДуПиМЕ

    12 0 Отговор
    Няма как да сме българи тъй като сме извънземни
  • 13 Баба Вуна

    5 0 Отговор
    А барем един македонец остайтеее.Баба е сама и еден дедо и остайте.Баба е много страстна и ше гушка като 40тонен кремиковски кран
  • 14 Плаче си

    14 0 Отговор
    Изразът татари-фашисти е оксиморон,троп,несъчетаеми. Фашистите са счинали татарите за унтерменш,т.е подчовеци. Това мекеренце си плаче за международен съд.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Павел пенев

    11 0 Отговор
    България да денонсира Договора за признаване на БЮРМ. Сегашното наименование е друго и няма връзка с миналото, и да се търсят правни възможности за присъединяване след като сме фашисти окупатори.
  • 17 Мирче Ацев

    0 12 Отговор
    Имат право българските пропагандисти (имащи се за "историци"), за това че в Македония употребяват непълното "бугарски фашистички окупатор"! А трябва да се използва пълната форма "бугарски наци-монархо-фашистички окупатор"! Навсякъде - и в учебниците, и по паметните плочи, и по табелите, .... и дори на стената на българското посолство чрез светлинна прожекция на фона на бг-знаме!

    Коментиран от #19, #22

  • 18 Чичо доктор

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "До жиголото":

    Автобиографичните откровения на "До Жиголото" са много полезни за изучаването на психичното състояние на "великите" български "собственици" на Македония, македонците и всичко сътворено, изстрадано и постигнато от македонците! Поради липсата на нещо "българско" такова!
  • 19 А така

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мирче Ацев":

    колкото повече пишещи като теб има, толкова повече става ясно що не требе да сте у европската уния!!

    Коментиран от #20

  • 20 Мирче Ацев

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "А така":

    Ама аз съв Европейския съюз, в центъра на София, бе?!
  • 21 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ЗАЩО "ОСТРО " , А НЕ "ТЪПО" --- ОТ "ТЪПОТО ОСЪЖДАНЕ"- БОЛИ ПОВЕЧЕ И ПО- ДЪЛГО ....---- ВСЕКИ УДАРЕН ПО ГЛАВАТА ЩЕ ГО ПОТВЪРДИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 123

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мирче Ацев":

    Взимайте се със сърболяците или шиптарите, и всичко хубаво.
  • 23 Перо

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Ванга":

    И без нашето одобрение ще ги приемат има големи интереси от страните джендарски.Прах в очите кога сме били определящ фактор.Времената на Симион велики са в историята която ще ни заличат.
  • 24 Мда

    7 0 Отговор
    Тея с европейските ценности, дето скочиха на Унгария, защо си мълчат, когато се насажда омраза към България и българите, или "ценностите" им са само за п.е.д.ерите?!?
  • 25 Tomito

    5 0 Отговор
    Абе тези чупят тьпомера ама ЯКО.
  • 26 Ех Йосифци

    3 0 Отговор
    Българите депортирали евреите от окупираните територии по време на ВСВ и след като германците губят войната предречено от Ванга казала е цвете с червена панделка след войната идват интернационалистите от СССР и налагат комунистически терор над българите в НР България и в ЮСФР Македония ако бяхме пуснали евреите с лодки към островите в егейско море подобно на датЧаните ги пускат към шВедиТе историята щеше да е друга
  • 27 оня

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "B.M.P.O.":

    Я си пий хапчетата:))
  • 28 Верно ли

    1 0 Отговор
    Един истински журналист ще провери кой спонсорира въпросния Младежкия съюз на ВМРО-ДПМНЕ. Аз имам догадки, ама те са си лично мои.
  • 29 На Духача от дпмн

    2 0 Отговор
    Жена му не струва и половин пара.
  • 30 Не спете

    2 0 Отговор
    МВнР искайте му екстрадация и го дайте под съд!!!!?????
  • 31 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянец":

    Защо ни са???????? Достатъчно войни сме водили заради тези неблагодарници.Да си стоят в дупката.Храни куче да те лае.Никъкъв Европейски съюз !Вето до дупка!А на тоя не искам да употребявам нецензурни епитети мястото му е е затвора!!!
  • 32 Скопие лъжат че са бедни!

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?!Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове