Last news in Fakti

2 Юли, 2021 17:30 1 614 36

Над 80% от българите ще прекарат лятната си почивка в България

  • лятна почивка-
  • ваканция-
  • чужбина

62% възнамеряват да изтеглят кредит, за да финансират ваканцията си, а 90% ще отделят до 1500 лв.

Над 80% от българите ще прекарат лятната си почивка в България - 1
Снимка: БГНЕС

78% от българите вече са резервирали или планират почивката си за лято 2021. 84% от тях възнамеряват да почиват в България. Това разкрива скорошно проучване за финансовите нагласи, проведено от компания за небанкови потребителски кредити. Високите проценти сочат, че хората започват да преодоляват притесненията си от пандемията, като тенденцията е да се придържат към същия бюджет, който са отделяли за ваканции и преди нея.

Анкетата показва, че над 90% от българите ще отделят до 1500 лв. за лятната си почивка, което за 47% ще осигури отпуска за двама, а за 31% – семейство от три или повече члена. Преди пандемията 89% са отделили същия бюджет, което показва, че почти няма разлика във финансовите нагласи на анкетираните за отделени средства за отдих.

62% възнамеряват да изтеглят кредит, за да финансират почивката си, като 23% от тях признават, че финансите не им достигат да спестяват. 37% ще изтеглят заем, за да покрият част от лятната си почивка, а близо 20% ще вземат кредит, ако бъдат изкушени от ексклузивна оферта към екзотична дестинация. За 19.5% изтеглянето на кредит е единственият начин да си позволят да отидат на почивка поради липса на доходи.

„За нас е от особена важност да предлагаме продукти, които отговарят на нуждите на потребителите. Проучването ни показва, че хората имат нужда да сменят заобикалящата ги среда и са готови да пътуват. Изглежда, че пандемията не е променила финансовите им очаквания за разходи за почивка, но и бюджетът им не се е променил значително. Изключително сме щастливи, че България е предпочитаната дестинация за лятна ваканция през 2021 г. и ще подкрепим всички в намерението им да си позволят така желаната почивка“, каза Станислава Стратиева, маркетинг мениджър на Кеш Кредит.

Проучването сочи още, че 34% от анкетираните се доверяват на една и съща кредитна компания при нужда от средства, а едва 13% се консултират с приятели за препоръки.

Анкетата на Кеш Кредит, включваща 15 въпроса, бе проведена онлайн през юни 2021 г., като в нея взеха участие 2200 участници, клиенти на компанията, както и хора, които не са се възползвали от услугите ѝ досега.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7569

    15 3 Отговор
    тия 80% от всички българи ли са или само от 10% богаташи?

    Коментиран от #4

  • 2 100% фейк новина

    29 3 Отговор
    100% фейк новина
  • 3 Ковидарите

    7 10 Отговор
    "Почивка" в чужбина само за жигосани и преклонени пред Ковидарите!
  • 4 0808

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "7569":

    .... факти, платена статия... не ме интересува
  • 5 Другия с коня

    9 4 Отговор
    Били сме навсякъде - от Варна до Синеморец - когато имаш пари ,навсякъде е хубаво....
  • 6 русенец

    3 3 Отговор
    И кой ще резервира каквото и да е при условие, че не е ясно след една седмица дали няма да ударят кепенците на хотели и заведения?!

    Коментиран от #27

  • 7 Военен Съд

    8 3 Отговор
    Е'па как не! След като ни превърнахте в разорени поземление/феодални/закрепостени роби, които нито имаме пари да избягаме, нито пък можем да се предвижваме невъзпрепятствани от престъпните ви и неконституционни т.нар "ковид-мерки", нито дори можем да отидем да си извадим паспорти и лични документи, понеже ни налагате насилственото носене на намордници/маски за еврейско послушание. След като НИ ЗАКЛЮЧИХТЕ ТУК, СЕГА ВЕЧЕ МОЖЕТЕ ВСЯКАКВИ ПРОЦЕНТИ ДА СИ ПРИПИСВАТЕ "по заслуги", ВМЕНЯВАЙКИ ЕДВА ЛИ НЕ, ЧЕ ТУК Е "моо'убаву" И ЧЕ СТЕ НИ ДОВЕЛИ ДО "просперитет"!!! Всяка медицинска, здравна, вирусна и ваксинационна информация или статус на частно лице СА ПОВЕРИТЕЛНИ и прерогатив САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ВЪПРОСНОТО ЛИЦЕ! Задравните данни Подлежат на защита, както всички ocтaнaли лични данни на всеки гражданин! Всички т.нар "ковид-мерки" и рестрикции са противоконституционни и незаконни. Ето една статия тук във факти, която ще ви покаже какво точно ни причиниха "МЕРКИТЕ" ви - Публикувано във факти.бг: "Бългaрия прeз лoкдaунa: Пo-мaлкo рaждaния и пoвeчe дoмaшнo нacилиe; Прeз пaндeмичнaтa 2020 г. в Бългaрия ca ce рoдили c 2452 дeцa пo-мaлкo cпрямo 2019 г." Публикувана: 29 Юни, 2021 09:54
  • 8 яяяя

    18 2 Отговор
    Над 80% от българите, изобщо няма да почиват! Робовладелците давят пет дена неплатен отпуск. Точка.
  • 9 1973 Гоем е6а4

    11 4 Отговор
    хората едвам свързват двата края, тия за почивки говорят.

    Коментиран от #32

  • 10 ПочивкаЗабава

    12 2 Отговор
    Защо трябва да ходиш на почивка, ако нямаш пари ... това никога не съм го разбирал...."62% възнамеряват да изтеглят кредит"
    Ако нямаш пари - работиш и после заделяш за почивка. Винаги съм работил на няколко работи, нищо че съм бил добре платен и на една, просто човек който обиача да работи. Това не означава, че не обичам почивките или не се забавлява на тях.
  • 11 2223

    13 3 Отговор
    Почивка имаше при бай Тошо!! Днес за обикновения българин има един гол йух
  • 12 хах

    12 1 Отговор
    Да тегля кредит, който ще изчезне със скоростта на светлината реално за нищо и да се правя на велик-никога! На гол тумбак чифте пищови не искам.
  • 13 Циментовите босове и главоци...

    6 3 Отговор
    Чакат на бетоновите площадки да ви вземат паричките.Всичко което може да се циментира ще бъде циментирано в следващите две петилетки.,,Пясъка е вреден за вашето здраве" Това е в главата на всеки бетоноглавец от мутрите на мафията в Бетоноландия.Дюните ще станат също на бетонови ,,плажове" за по голямо удобство за паркиране на джипките и скутерите..
  • 14 СЪНИТО ПАК ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ

    2 2 Отговор
    КУПОНА Е ....ГАРАНТИРАН
  • 15 Болшинството Българи няма да карат

    14 1 Отговор
    Никъде почивка!! Защото нямат Пари!!! Другото е пожелателни приказки, 80%Българи ще си бъдат в България, но това не означава, че ще ходят на почивка!!! Нямат хората, пари за ежедневни, разходи, да покрият, не помислят за Почивки!!!
  • 16 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    6 1 Отговор
    ЕЛАТЕ ПИЛЕНЦА ПРИ....БАТКО
  • 17 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 1 Отговор
    РАДЕВ, ДАВАЙ ТУРИСТИ , ДА НЕ ГЛАДУВАМЕ И ТОВА ЛЯТО
  • 18 Помиярия

    7 2 Отговор
    в никакъв случай ! само мизерниците ходят в бг! Да живее Гърция най-добрия морски туризъм , обслужване, храна , всичко е на ниво
  • 19 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    2 2 Отговор
    ОТВОРИХМЕ ОГРОМНИТЕ СИ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО....РАДЕВ, ДАВАЙ ТУРИСТИ ДА ГИ ЗАПЪЛНИМ.....ПОСЛЕ ЩЕ ТИ ПОМОГНЕМ ЗА ИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ
  • 20 Centurion

    12 1 Отговор
    Браво,браво,умни са българите,ще; изтеглят кредит за да отидат за една седмица на море,за да хванат дезинтерия и после цяла година ще се свиват щото селските пръчки трябва да се снимат на плажа и да качват снимки.Това в целият смисъл на живота им.Царвули няма гайда иска!!!

    Коментиран от #28

  • 21 Вчера се прибрах

    9 3 Отговор
    От българското черноморие,не само там ами и изобщо не ми се стъпва повече в Бг-то,както на мен,така и на 99% от хората,които всеки път идвайки си в България се надяват нещо да се е променило....ама уви!
    Утре по обяд мога да Ви поздравя от Сицилия👋

    Коментиран от #35

  • 22 Войвода Сутрин

    3 3 Отговор
    И аз ще почивам тук по кръчмите, не ща гръцко, турско, румънско, македонско, сръпско, хърватско, албанско. Искам само шопската и ладна реекия!
  • 23 Гошо Монтана

    5 1 Отговор
    Българи, почивайте в България, нека парите останат в икономиката, малки семейни хотели, вили, бизнес развит от нормалните хора, не в Гранд хотелите на мутрите. Плажа е един и същ и за тези в стая за 15 лв. и за тези в олинклузива, няма да ги купувате тия стаи я. 20% от софиянци с високи доходи ще идат в Гърция, да вървят, ние сме на Китен :)
  • 24 Кандидат Милионер

    2 2 Отговор
    Направили сме ви Хотел,климатик,басейн с минерална вода,Спа център,Ол инклузив ви храним,Чадъри,шезлонги,спасители,алкохол на корем,обслужване,Уважение,тишина,спокойствие......От кво Ривете,бе цървули червени....
  • 25 ТО Е ЯСНО,ЧЕ

    3 0 Отговор
    ПРЕКАРВАНЕ ЩЕ ИМА😂
  • 26 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    2 0 Отговор
    НЕ НИ ПУКА ЗА КОВИТО.....РАДЕВ ДАВАЙ РУСКИ ТУРИСТИ ДА НИ ПЪЛНЯТ ХОТЕЛИТЕ......ЧЕ ТРУПАМЕ В ШКАФЧЕТАТА ЕВРАЦИ
  • 27 Фершел

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Аз нямам за катък Веселина вие почивка предлагате
  • 28 Centurion

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Centurion":

    И да продължа.Лятната еуфория за теглене на кредит и неразумното му прахосване бързо ще отмине,и ще дойде ред на есенното истрезняване ,и на зимните съжаления за неразумното поведение.Да теглиш пари за море и да имаш телефон за 2000 а колата ти да е 1000 не го разбирам.
  • 29 Хайде

    3 1 Отговор
    Всички на Лайноморието !!!
  • 30 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    3 0 Отговор
    ЧАКАНЕ РУСКИТЕ КОВИ ТУРИСТИ...ЩЕ НИ ЗАРАЗЯТ ПО....БРАТСКИ....СЪГЛАСУВАНО С ДЦ 28
  • 31 Реклама

    3 0 Отговор
    Това звучи като скрита реклама на Кеш Кредит - видите ли всички теглят кредит за да ходят на море, защо не и вие? А анкетата им сред собствените им клиенти няма никаква представителна валидност за България.
  • 32 провинциалист

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "1973 Гоем е6а4":

    Стига с тия партизански лозунги. Живея в сравнително малко,но не чак толкова малко градче. Познаваме се. Виждам много добре, кои са тези ,които "едвам свързват двата края"! Те много добре даже си почиват ама ежеседмично! Квото изчукат през делничните дни- през почивните го изпиват! Те поне работят, ами има и такива дето и не искат да работят! А работа има, че и не стигат хора- и на полето и на скелето! Вие из големите градове, тарикатите, гледате да изкарате кинти само с далавери, приказки , драскане по интернет, псевдопротести и пр. Така, че в Софето може да извикаш съжаление за "обеднелия" български народ, но при нас в провинцията не ни излизай с тия фрази! Ние най добре виждаме от къде и как излиза хляба, кой е беден и кой богат
  • 33 Лудия

    2 0 Отговор
    Над 80% от българите няма да имат лятна почивка- ваканция
  • 34 Гост

    1 0 Отговор
    Ще я прекарат в България, но на вилата.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Псевдо Почивка

    1 0 Отговор
    Бе каква "почивка" е да гониш автобуси, да търсиш квартири, и всекидневно да се разправяш с мошеници и с безумни цени по Черноморието - за едната "привилегия" да легнеш на някакъв пясък и да се къпеш в мръсна вода и да слушаш децата на другите как пищят? По добре се печи на балконя, отиди до местната река/язовир, цамбурни се в един вир, и ето ти по добра почивка и без много пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове