Last news in Fakti

6 Юли, 2021 06:35 14 462 162

Митрополит Киприан към Бойко Рашков: Внасяте в сърцата ни огромна болка

  • митрополит киприан-
  • бойко рашков-
  • бойко борисов

Къде са доказателствата в твърденията - няма такива, заяви духовникът

Митрополит Киприан към Бойко Рашков: Внасяте в сърцата ни огромна болка - 1
Снимка: БГНЕС

"Думите на г-н Бойко Рашков, че родната ни Църква е сключила сделка с бившия премиер г-н Бойко Борисов, приемайки даренията от държавата, породиха чувства в сърцето ми, които няма как да не споделя".

Това написа вчера митрополит Киприан, след като служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви: „Борисов се кръсти навсякъде, където го видите и казва колко е набожен, но сега стана ясно защо са тези твърдения. Защото разчита на владиците. Осигурявал е средства за църквите, за някои митрополити. Но целта е сега в периода, когато сме изправени пред избори за Народно събрание на 11 юли, той да търси съдействие от тях. Борисов по такъв начин е сключил една сделка с Българската църква“.

"Ясно е, че политическият делник си има свои мерки, които са значими за прагматичните им апологети. Бездуховността обича да говори и го прави, за да ни напомни, че думите са знак за достойнство, само когато съдържат в себе си истина. Къде са доказателствата в гореспоменатите твърдения?", продължава Киприан.

"Няма такива! Няма и не може да има, защото Светият Синод на БПЦ – БП неотменно е отстоявал решението си, духовниците в диоцеза му да не членуват в никоя политическа партия и това е широко известно на обществеността ни. Нещо повече, родната ни Църква винаги се е стремяла да подаде ръка на всичките си верни чеда без да се съобразява с политическите им пристрастия.

Огромна болка внася в сърцата ни, че служебният министър вменява вина в БПЦ, чиито духовници винаги предстоят пред Божия престол и се молят за правителството и христолюбивото ни войнство. Те целят явно да предизвикат негативни чувства към управляващия орган на БПЦ, клира и вярващите хора.

Дали това е плод само на емоция или рефлексия и добре позната стратегия към вярата в не толкова далечното минало? И тогава атеистичната власт и ДС обвиняват Църквата и вярващите хора в изфабрикувани вини, за да постигат бездуховните си цели.

И тогава други „демократи“ затваряха и избиваха духовници и интелектуалци, с лозунги за светло бъдеще. То не се осъществи и нямаше как, защото грехът няма битие, както и омразата бъдеще.

Библейска истина е, че с неправда не може да се постигне правда. Слава Богу, че ние като чеда на тази прекрасна земя, имаме в наследство „думи за вечен живот“ / Йн. 6:67/.

Те са стаени в духа на православните ни предци, които през векове на робство, на болки и страдания, по време на епидемии са се молили заедно в храма. Те са доказателството, че не трябва да рушим вековното единство между родната душа и духовността.

Благочестивият държавник подкрепя вярата православна, а вярата православна крепи народа, защото Църквата не е само общност от духовници, а от целия благочестив православен народ.

На вярващите сърца са и храмовете и манастирите. Това е и причината още веднъж да благодаря за дарените ни средства за възстановяване на прекрасния ни Шипченския манастир от Министерския съвет с министър-председател г-н Бойко Борисов.

Завършвам с думите на преподобния ни отец Паисий Хилендарски, написани преди повече от двеста и петдесет години в „История славянобългарска“.

Той казва „Сами себе си да се научим не можем, защото кратки са дните на нашия живот на Земята.“ За да бъдем разумни е нужно да черпим мъдрост и нравственост от православната ни вяра. Нашите деди чуха призива на този българин, доказал със страдалческия си живот любовта към род и отечество. Дано да надмогнем себе си. Нищо, че на някого този призив може да прозвучи патетично", завършва митрополит Киприан.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 146 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потрес

    384 41 Отговор
    Митрополит Киприан вместо да "страда" да изкара БПЦ от сивия сектор, в който тя трайно се е настанила. Да видиш фактура или касова бележка от тези божии служители е равно на мистично чудо. Алелуя!

    Коментиран от #80, #120

  • 2 анонимен

    358 36 Отговор
    Спрете да показвате физионамията на БМБ, дразни и отвръщава.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 324

    214 27 Отговор
    Защо се месиш в светските дела? Нали всички пледира те, че всяка власт е независима, а вие дори и власт нямате.

    Коментиран от #125

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахаха

    73 364 Отговор
    Рашков си е ДС милиционер ...
    Безбожник и антибългапин ... прост..о русофил

    Коментиран от #13, #97, #130

  • 7 И владиците

    286 45 Отговор
    са слуги на Толупа ! Дебели и мазни са, като него !!!
  • 8 пройчо

    196 26 Отговор
    пилат понтий !!!....а за Тлъстия Бою /Юда от Кариот/ е ясно на всики,освен на тоя вкисната калимявка !
  • 9 вашето мнение

    328 28 Отговор
    Попе, бойко методиев борисов не ти е давал свои пари. Давал е наши обществени пари. С парите откраднати от залъка на нашите деца си е купувал индулгеннция. Попе, не се прави на благочестив, защото Бог гледа и съди по делата.

    Коментиран от #11, #105

  • 10 ЦЪРКВАТА НАВСЯКЬДЕ ИМА ХИЛЯДИ

    184 14 Отговор
    ИМОТИ ПЪК СЕ ПАРИ ИМ ДАВАТ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ОТ ОБЩИТЕ.. .НЯМА НУЖДА ОТ ТОВА.СЕКИ ВЯРВАЩ МОЖЕ САМ ДА РЕШИ КОГА ДА ПОМОГНЕ НА НЯКОЙ ФИНАСОВО СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ ЗАЩОТО ПОПОВЕТЕ СЕ РЕВЪТ ЧЕ НЯМАТ ПАРИ АМА НЕ СЪМ ГИВИДЯЛ В ДАЧИИ ДА СЕ ВОЗЯТ .......М
  • 11 вашето мнение

    125 13 Отговор

    До коментар #9 от "вашето мнение":

    И друго нито преди, нито сега не е имало поп, дето вместо на народа си служи на власта.

    Коментиран от #61, #138

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Моли са да има като Рашков и сред

    107 19 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    МЛАДЕЖТА ЩОТО ША СТАНЕМ КАТО В СЕВЕРНА КОРЕЯ И ША СИ ДЪВЧЕШ ЧОРАПИТЕ ЗА ЗАКУСКА А ЗА СОЛ ША СИ ГО СМУЧЕШ...
  • 14 Гражданин

    175 12 Отговор
    Много деликатна тема. Не всички владици посрещаха Боко и се прегръщаха с него. Но номер 9 го е казал много вярно, че с нашите пари той си купува индулгенция.

    Коментиран от #155

  • 15 Моята молитва Христо Ботев

    36 23 Отговор
    Трябва да се промени конституцията и да се запише че религиозните бракове на различните Официални религии в Република България са официални да се забранят абортите и разводите
  • 16 Попе,

    155 11 Отговор
    пълнил си гушката с държавни пари, а сега плачеш, че кранчето спира. Срам сте!
  • 17 САТЪРА НА ХАНА

    115 9 Отговор
    ВСЯКА СУТРИН ЗАЙЧАРЯ ОТ БАНКЯ ПУСКА БОЙНИТЕ ХИЩНИ
    ЗАЙЧЕТА В АТАКА
  • 18 Буха ха

    171 9 Отговор
    Някой да припомни на бай Митрополит че дарените пари за манастира са пари народни. Когато Тулупа извади от чекмеджето и направи лично дарение, тогава може да му изкаже лична благодарност, споменавайки тулупското му име. И по добре да не ровим в миналото, защото имената на свещениците - членове на ДС не са забравени.
  • 19 дядо поп

    152 10 Отговор
    Дядо попе, осъзнай се навреме. Правите търговия с един безбожник и неморален човек като мутрата от Банкя. И на вас ще ви се потърси отговорност, вие сте не слуги на Бога, а слуги на дявола, на ДС, олигархията и мафията. Храните се от техните трохи.
  • 20 факт

    69 26 Отговор
    църквата е творение на дявола!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 чузовищни неща

    153 10 Отговор
    Когато умираха хора следствие на бездействието на герберастката власт, поповете ги нямаше никакви, скрили се в своите попски покои, а сега се появяват да защитават един бандит и мръсник. Този бандит ограби народа за 11 години, извърши чудовищни неща. И тия хора го защитават.

    Коментиран от #110

  • 23 7777

    25 138 Отговор
    Много внимание обръщате на бушоно Рашков, този ще бъде изхвърлен и забравен след 10 деня

    Коментиран от #123

  • 24 Мутриан

    112 11 Отговор
    Митрополит Мутриан скоро ще се разкайва за тия прегрешения- взема страната на един човек на дявола!

    Коментиран от #122

  • 25 кипри се

    110 9 Отговор
    Киприан се кипри, но и той не е читав, щом хвали мутрата.
  • 26 КРАДЛИВИЯТ

    96 4 Отговор
    ЗАВИСИМИЯТ ОТ ЖЕНСКА НЕЖНОСТ
    КТЪСТИЩИЯТ ЦЕЛУВАЩИЯТ РЪЦЕ
    НА ПОПОВИТЕ. ТОВА Е БИБИ. ВЧЕРА ГО ГЛЕДАХ ДОРИ И КРЪСТЕНЕТО МУ
    Е ДО ПОЛОВИНАТА. ГОРЕ ДОЛУ И У ЛЕВО. ДЕСНОТО ГО ЗАБРАВИ. А ЗА ПОПОВИТЕ. КРЪЩЕНЕТА СВАТБИ СВЕЩИ И ВСИЧКО ДРУГО КАКТО ПИШЕ ПО ДОЛУ БЕЗ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ. ДАВАНИТЕ ОТ НЕГО ПАРИ НА ЦЪРКВАТА (НИЩО ЛОШО) СА НАШИ ПАРИ. А ТЕ (И БИБИТКО ) СИ
    МИСЛЯТ, ЧЕ СА ТЕХНИ. НЕ КРАДЦИ НЕ УБИВАЙ НЕ ПОЖЕЛАВАЙ ЖЕНАТА НА БЛИЖНИЯТ СИ.... КОЕ ОТ ТОВА СПАЗВА БОЮ??!?.
  • 27 Фаро

    65 11 Отговор
    Поповете са една от причините да влизам в църква,защото лижат газа на богатите
  • 28 Лай...Ари!

    73 7 Отговор
    Доказателствата в Гигинския манастир.ДАНС какво дреме?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Шуши

    70 3 Отговор
    Бацо комунист поповете от дс, закривай
  • 31 с народни пари

    93 6 Отговор
    С народни пари са захранвани сметките на висшите попове. Това е безбожие и отвратително деяние.
  • 32 Ревизия

    75 6 Отговор
    За църквата. Бойко в затвора
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Българин

    79 10 Отговор
    Поповете са геебави и да се вкарат в затвора! Църквата държи ниви за 10 милиарда лева! Веднага да се половинатанационализират и да се дадат на народа! Така е записано в Бибията - ако имаш две ризи, дай едната на ближния си,ама те са дяволи и не дават!
  • 35 Учител

    62 10 Отговор
    Поповете служат на Бойко Сатаната и ще се варят в геената огнена!
  • 36 От Врат

    64 13 Отговор
    Църквата е крайно мафиотска организация срастната с държавата.Нищо нищо друго!!!Извратения,содомия,симония,лицемерие ,алчност,психически отклонения,..това е т нар "църква"!!!
  • 37 ХА ХА ХА

    23 81 Отговор
    РАШКО БОЙКОВ да спре да си ИЗЛАГА!!!! Измести шоуто на ЧАЛГАРИНА СЛАВИ !!!! СЪС ТАКЪВ министър който казва имаме доказателства за престъпление, кражби .....но не ги представя и показва , със такова престъпно безотговорно СЛУЖЕБНО ФАТМАЩКО правителство .....сме за никъде !!!! Боже дай му малко акъл на тоя вътрешен министър !!!

    Коментиран от #63

  • 38 Лост

    68 8 Отговор
    Само срамиш името Киприан. Иди утре да ти направят една Киприанова молитва, че някой те е урочасал.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Дърта комуняга

    18 37 Отговор
    Комунягите са Антихристи !!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Чест

    19 63 Отговор
    Чест прави на владиката, че първо показва истината и второ не се кланя на властимащите. Не харесвам Борисов и в неделя ще гласувам срещу него. Но не може и не трява да се отрича, че по негова желание (и това на МС) се отпуснаха средства за българските църкви и манастири.

    Коментиран от #81

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гад

    33 2 Отговор

    До коментар #29 от "Велика Турция🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Абе той Ердоган да вземе да си оправи първо Турция и кога ни настигне и надмине по заплати, тогава да ни оправя.
  • 45 Погребалните бюра и поповете

    42 5 Отговор
    благославят Ковида денонощно - тече,течеее "поточето"...
  • 46 престъпление

    54 4 Отговор
    Дядо поп заралийския , трябва да знае , че става съучастник в едно пъклено дело. А по законите на държавата съучастник в едно престъпление. Нека види чл.20 от Наказателния кодекс.

    Коментиран от #117

  • 47 big

    54 4 Отговор
    Не знам подробности за твърденията на Рашков, но съм гледал много репортажи за попското раболепие пред него! Надали тези "божи служители" така са се молели и благославяли Господа, както БМБ. Той ги купи тотално с неговите "подаръци". Винаги съм се чудил, църквата е най-богатия субект в България, особено с недвижими имоти, но са перманентно без пари, явно тези клирици не живеят така богоугодно!
  • 48 с/р

    47 4 Отговор
    "Благословен бог наш..."
    О, мой боже, правий боже!
    Не ти, що си в небесата,
    а ти, що си в мене, боже -
    мен в сърцето и в душата...
    Не ти, комуто се кланят
    калугери и попове
    и комуто свещи палят
    православните скотове;
    не ти, който си направил
    от кал мъжът и жената,
    а човекът си оставил
    роб да бъде на земята;
    не ти, който си помазал
    царе, папи, патриарси,
    а в неволя си зарязал
    мойте братя сиромаси;
    не ти, който учиш робът
    да търпи и да се моли
    и храниш го дор до гробът
    само със надежди голи;
    не ти, боже на лъжците,
    на безчестните тирани,
    не ти, идол на глупците,
    на човешките душмани!
    А ти, боже, на разумът,
    защитниче на робите,
    на когото щат празнуват
    денят скоро народите!
    Вдъхни секиму, о, боже!
    любов жива за свобода -
    да се бори кой как може
    с душманите на народа.
    Подкрепи и мен ръката,
    та кога въстане робът,
    в редовете на борбата
    да си найда и аз гробът!
    Не оставяй да изстине
    буйно сърце на чужбина,
    и гласът ми да премине
    тихо като през пустиня!...
  • 49 Колю Шуменски

    51 3 Отговор
    Поповете коя болница, училище, университет издържат...? Срам и страх от Бога нямат ли униформените !
  • 50 Куку

    57 4 Отговор
    Краставите кучета и през девет баира се надушват! Най-лицемерната институция, църквата, защитава и благославя най-големия лицемер, банкянския зайчар! Борисов дори не е вярващ, а се представя за такъв защото иска да изкупи гузната си съвест чрез дарения, но не дарява от джоба си, а раздава народните пари...Просто обикновен мръсник - лицемер, целуващ ръцете на обикновени професионални лицемери...
  • 51 Ronald McDonald

    44 3 Отговор
    Май напоследък бездуховността и продажността, много често спохождат поповете и доста от тях станаха за срам на църквата, като се продадоха на престъпниците от бившето правителство!
  • 52 факт

    53 4 Отговор
    Бойко с бюджетни средства направи църквата по-богата от държавата. Колкото и дарения да прави с народни пари няма да си изкупи греховете. По големите свещи ще познаете грешниците. А пък Киприян показа, че обслужва Баце.
  • 53 AntiТРОЛЬ

    45 3 Отговор
    Борисов е безбожник, сексуален маняк и самовлюбен нарцис! Мечтая да остане в една стая с мечката от Белица, ама тя да е гладна! Обзалагам се, че Бойко ще мине метър, даже може мечката от Белица да му пусне… Нека казанлъшкия поп го има предвид това!
  • 54 Уйке

    48 2 Отговор
    Попе, и ти си лицемер и си си продал душата на рогатия,като и ктитора за наша сметка Борисов! Поне за да не излезеш лъжец като вашия,, благодетел", уточни колко и къде са избити попове!
  • 55 всуе лицемерие

    41 1 Отговор
    Църковното общение със Сатаната в лицето на БМБ в името на изгодата е видно за самото общество независимо от това какво е казал Рашков , така че смирете болката си и се покайте уважаеми духовни отци.
  • 56 Жоро

    40 4 Отговор
    И църквата като болниците е търговско дружество целта им е една и съща Печалба
  • 57 Доста

    45 2 Отговор
    спорове около митрополит Киприян е имало винаги , тръгнал да ми брани Борисович !
  • 58 ...

    39 1 Отговор
    Имаме прекрасен повод да си затворим границите, служебното правителство да ги затвори след изборите на 11ти, защото цялата група гербери ще избягат.
  • 59 Вълканов

    37 4 Отговор
    Самото публикуване на протеста на отец Киприян, точно преди изборите, е агитация в полза на ГЕРБ. По-добре отецът да се замисли, защо БПЦ няма нищо общо със Христос, толкова много е далеч. Истината е страшна. Със самото " византийско християнизиране" на Българите през 9-ти и 10-ти век, всред Българския народ се внася тотално разделение на Българския народ на много бедни и презадоволена царшина и кастата на висшите "Божии" служители.
  • 60 ПАТРИАРХА

    30 4 Отговор
    Кой ли им верва на черно дрешковците ?

    Коментиран от #62

  • 61 Моето мнение

    19 5 Отговор

    До коментар #11 от "вашето мнение":

    Разбирам те. Имало е, има и сега, а и ще продължава да има благочестиви свещеници. Ти просто не си срещнал такъв. (Не знам дали си имал желание да потърсиш). "Огън от огън се пали" . Как да се разбере християнството, като не виждаме сред нас примери на християнски живот? А до мен има няколко благочестиви и миряни и свещеници. Огън хора! Дори и само с поглед могат са усмирят всяка буря от чувства в душата ти. Колкото и да си угнитен, един обикновен разговор с тях, изхвърля всичкото напрежение от мен и донася безгрижие, радост и мир. Огън хора:).
  • 62 Който

    8 20 Отговор

    До коментар #60 от "ПАТРИАРХА":

    Който вярва и се уповава но Бога, той почита неговите служители
  • 63 Филип Георгиев

    34 6 Отговор

    До коментар #37 от "ХА ХА ХА":

    ОТ КАКВО Е ИЗНЕНАДАН ТОЯ ЧЕРВЕН ПОП?! ДЕСЕТ ГОДИНИ ЧЕРВЕНИТЕ МАЗНИ ПОПЧЕТА ДИШАТ ВЪВ ВРАТА НА ЖУРНАЛИСТИТУТКИТЕ ВЪВ СЪРЕВНОВАНИЕТО : "ДА СЕ ХАРЕСАМЕ НА ЧОBEKOПOДОБНОТО" ДЕСЕТ ГОДИНИ ИЗPOДA ИМ СЕ ПОДИГРАВА, НАРИЧА ГИ "СКЪПИ ПОПЧЕТА", ГАBРИ СЕ С ВЯРАТА КАТО СЕ КРЪСТИ КАТО СЕЛСКИ ГОBEДАР, ОБИЖДА БОГ КАТО КАЗВА "НАЧАЛНИКА", А ТЕ ГО ГАЛЯТ ПО KPATУНАТА И МУ ПОДАРЯВАТ ИКОНИ. КОЛКОТО ТИKBATA E BЯРВАЩ, ТОЛКОВА И ТЕЗИ СА СЛУЖИТЕЛИ НА БОГ
  • 64 Кадилак мачка зазка

    6 34 Отговор
    Умираха заради вас про руските тролове които пишехте че маските ви затварят устите и нашия преЦедент който казваше че няма вирус

    Коментиран от #128

  • 65 БАЦЕ, ТРЕСНИ ПАК КОМУНЯГИТЕ

    5 33 Отговор
    ДА ИМ ДЪРЖИ ВЛАГА ОЩЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ

    Коментиран от #92, #126

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 АHAТЕМА

    34 4 Отговор
    ВЗЕМАШ КРАДЕНИ ПАРИ ОТ НАРОДА МPЪСЕН ПОП И НАПАДАШ СПАСИТЕЛЯ РАШКОВ Ю`Д`АААААААААААААААА
  • 68 В ъ х

    40 2 Отговор
    Църквата плаща ли данъци в държавната хазна или само черпи от нея. Бойко даде заплати от нашите данъци на поповете колкото на учителите. Сега това попче се обидило.

    Коментиран от #71

  • 69 фалшива вяра

    42 2 Отговор
    Бяхте въведени в заблуждение , или сами пожелахте . И в двата случая съгрешихте , като осквернихте вярата и опозорихте църквата . Вие не предоставихте на един лицемер и грешник възможност за изкупление на греховете му , вие участвахте в пошлите му PR акции , вие приемахте даренията му , извършвани на гърба не народа и с негови пари . Сега говорите за ''огромна болка в сърцата'' ви . Борисов ли ви поквари , или сами си бяхте покварени ?
  • 70 Behemoth

    32 7 Отговор
    Нормално .....църквата е убежище на лицемерието...съжалявам простодушните хорица които истински вярват в това шарлатанство...
  • 71 Светослав

    6 29 Отговор

    До коментар #68 от "В ъ х":

    Църквата е обединител на народа! Добре, че не си в Рим. За такива писания там жив ще те изгорят

    Коментиран от #78

  • 72 ПСР

    35 1 Отговор
    Митрополите,ти вярваш ли в набожността и вярата на този от фотото?!
    Ходи,целува кръстове и ръце,икони и плащеници-много бил вЕрвал,точно пък той!Хайде холан!

    Коментиран от #77

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Отец Нафърфорий

    47 3 Отговор
    Грешен си братко Киприян, Грешен си като плеймейтка подарена за ЧРД на Боко.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 боко е дявол

    29 1 Отговор

    До коментар #72 от "ПСР":

    "човекулюбецът" боко връщаше "гюленист" в ръцете на страпа ердоган в разрез със всички права на човека и на международното право !
  • 78 Шматка

    24 2 Отговор

    До коментар #71 от "Светослав":

    Вярно е. Особено католическата инквизиция е голям "обединител"...
  • 79 Фалш

    36 1 Отговор
    Доживях да видя игумен как лъже също като мутрата как да ич вярваш на тия уж набпжни изчадив
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Така ли

    27 1 Отговор

    До коментар #42 от "Чест":

    Раздава ги от джипката, нали не са негови. Сключва сделка. А за болните деца събираме средства. Нека има за поповете, децата кучета ги яли!
  • 82 лицемери

    25 1 Отговор
    Това са две изчадия, и двамата лицемери и лъжци. А единият и престъпник.
  • 83 БОКО ФЕСА

    24 1 Отговор
    Не знам за владиците, но Борисов ще разчита на мюфтии и турски гласове на изборите, затова беше при Ердоган и после в Кърджали.
  • 84 Българин

    28 2 Отговор
    БПЦ изпадна дотам, че да благославя щатско-турския режим на Гешев-Борисов. Следващия път, когато Бойко отиде да целуваръка на Реджеп Ердоган, да вземе със себе си и сините владици !
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ЗНАЕМ, ОТЧЕ И ВЯРВАМЕ!

    28 0 Отговор
    ЗНАЕМ, ЧЕ ВСИЧКИ МУТРИ НА ТУЛУП БОРИСОВ, ПОПОВЕ СТАНАХА! ГНУС Е В ЦЪРКВА ДА ВЛЕЗЕШ! ПАРИ, ПАРИ И ПАК ПАРИ ИСКАТ ПОПОВЕТЕ! , ЗАЩО НЕ ВИЖДАМ БЕДЕН В ЦЪРКВА?! ЩОТО ВИЕ СТЕ НЕ ОТЧЕТА, А САТАНАТА! АЛЧНИ ДЕБЕЛИ И МАЗНИ, КАТО ТУЛУП БОРИСОВ!!!
  • 87 горски

    17 0 Отговор
    Ако кажа хула срещу бога,ще ме анатемосат...
    На една маса сложете отношението към Проста К П,и българска православна Ц и още някой лев и всичко си идва на мястото...

    Ако поругаеш Сина,ще ти бъде простено,но поругаеш ли Светия Дух.....няма мърдане...
  • 88 todor

    5 14 Отговор
    Рашков имотите как ги взе 18 бр.

    Коментиран от #90

  • 89 Адвокат

    20 0 Отговор
    Или Църквата ще се промени из основи или скоро ще изчезнат и последните християни и содомистите от една страна и мюсюлманите от друга ще я закрият и ще си делнат имотите ѝ. Нямаме нужда от фигуранти и имитатори в раса. Това вашето не е религия, а лицемерен култ!
  • 90 Ей тодорчо

    4 0 Отговор

    До коментар #88 от "todor":

    Тролиш и спамиш, а?
  • 91 БСП ИЗЧЕГЪРТВАНЕ

    3 7 Отговор
    ЗАПОЧНА С КМЕТА НА БЛАГОЕВГРАД
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Цар Вул

    23 0 Отговор
    Очето "страда", щото усети, че дебелите пачки ще секнат! За Винету не знаех, че е тъй набожен... и чист като момина сълза! Направо да го канонизираме за светец! Такъв велик българин не сме имали нивгаш!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Jacques Yves Moineau

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Хахаха, Рашков бил ДС. Предполагам че си направил печатна грешка. Може би имаш в предвид че всичките владики са от ДС.
  • 98 Констатация

    21 0 Отговор
    И поповете се включиха в предизборната кампания. Точка.
  • 99 👹👹👹

    16 0 Отговор
    Тиквата е продал душата си на дявола.
  • 100 Гост

    4 19 Отговор
    Това са комунисти, които Радев върна на бял кон. Той и обкръжението му са антихристи. Вероизповеданията в страната да не очакват нищо добро от тези.
  • 101 Gowo

    20 0 Отговор
    Всеки духовник като Киприян знае , че истинският християнин спазва някои основни правила.За да се причисли към истински вярващите.И едно от тях е ,,изповед" пред свещеник.Е няма как Киприян да не знае , че Бойко никога не се е изповядвал.Или ако го е правел просто е лъгал Или трети вариант Силно вярваш е и е изповядал всичките си грехове.Но от това пък произтича следното правило.Дс бъде временно отстранен от църквата за недопустимите му грехове.Е....такова нещо не виждаме.Бойко си е все така самоуверен и засмян кога влиза в църква.Всичко това говори че или Киприян не е никакъв духовник или Бойко е светец преживее.Ма то в тая държава на абсурди какво ли не очакваме....
  • 102 Димитри

    16 0 Отговор
    На снимката сцена от "Тартюф" на Молиер ли е?
  • 103 Тото 1 и Тото 2

    22 1 Отговор
    Киприане , душице божия , ИСТИНАТА боли ! Не целувате ли ръцете и зад-ника на Тиквата , защото под ПРИВИДНАТА му вяра , той ви дава пари ? А всъщност вие сте най- имотната и богата институция в България !

    Коментиран от #108

  • 104 Стеф

    11 0 Отговор
    На снимката сцена от "Тартюф" на Молиер ли сте ни показали?
  • 105 Янакис

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "вашето мнение":

    Нещо много объркано има в главата и душата ти. Индулгенцията е акт, който ти е дълбоко непознат, а там някъде, в някоя все още релефна гънка е останало нещо от комунистическия учебник за 5-ти клас. Това, че си безбожник е видно още от отношението ти към духовните лица. Изобщо, заслужаваш дереджето си, а то няма да се подобрява, независимо от този, който е на власт в дължавата. Вярвай ми.

    Коментиран от #129, #131

  • 106 373738289

    9 0 Отговор
    Попе, попе!!!
  • 107 пфууй

    20 1 Отговор
    Хайдеее след децата и църквата вкараха в предизборната кавнания. ГЕРБ минават вече всякакви граници.
  • 108 Gowo

    11 1 Отговор

    До коментар #103 от "Тото 1 и Тото 2":

    Църквата , а и нейните ,,поданици" отдавна се е продала на комунистите.Това се е случило още преди Максим.Така че това не е новина за българина.Друг в въпроса.Защи никой не се кае.Църкваъа е възприела кодекса на комунистите.ГЬОНСУРАТ.....Бездействие, безочие,безотговорност....Това виждаме и с просто око.А доказателствата Киприян да ги търси на другия свят Да видео къде са богатите крадци И къде страдалците заради първите Там ще намери,,доказателствата" и Киприянчо мамин
  • 109 Колко

    13 0 Отговор
    от синодалните старци и клира са били агенти на ДС офицери от БНА и членове на БКП ? За това са любимци на Лидера.Бившият вече Слава Богу!
  • 110 И ОТНОВО

    20 1 Отговор

    До коментар #22 от "чузовищни неща":

    Не бива да се забравя,че сред духовенството има не малко мутри в расо,включително и във висшия клир и написаното от киприан го потвърждава.На това трябва да се сложи край!
  • 111 хаххаха

    22 1 Отговор
    Ращков е прав, Борисъв прави дарения на църквата, тя приема даренията и се снима с него за поредната PR-акция преди изборите. Всичко е театър за пред народа. Предизборна агитация.
  • 112 Тошо

    16 1 Отговор
    Дедо попе , не лъжи , че.началника гледа отгоре !
  • 113 Независим

    16 1 Отговор
    Положителното на такива жалки човеци като Борисов е, че покрай него се разкриват и много други подобно на него лукави хора, в случая това са владиците на БПЦ, които показват, че не служат на Бога и духовното, а на сатаната и материалното, жалки попове !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 114 гост

    5 8 Отговор
    " Бездуховността обича да говори и го прави, за да ни напомни, че думите са знак за достойнство, само когато съдържат в себе си истина."-ако се замислите над това и някак успете да го разберете,което ми се струва малко възможно,но поне 90% от писанията тук не би трябвало да ги има.

    Коментиран от #116

  • 115 Gowo

    18 0 Отговор
    Църквата да измете нейния двор и след това да поглежда чуждия.Един истински духовник ще го е срам да излезе пред миряните.А тези , нашите , се разхождат и пъчат като петли.Че и съдят.Право казваш.Никой от тия 10 владици не се покае истински.За пример.Румънскуя Патриарх след промените сам реши да се отлъчен от църквата и да се усамоти.За този му пример бе отново върнат на чело на църквата и до днес е почитан от всички вярващи в Румъния.Нищо такова не се случи в България Нищо такова
  • 116 Gowo

    11 2 Отговор

    До коментар #114 от "гост":

    90 % процента от духовниците в църквата , включително и монасите , не би трябвало да ги има.Но ги има.Ако се замислиш ти всъщност нищо не казваш.Защото не носи истина.
  • 117 LOSHIA

    15 0 Отговор

    До коментар #46 от "престъпление":

    дядо поп си мисли,че е недосегаем,но съвсем скоро ще се убеди в обратното,а между другото,говори се че част от откраднатото от бб и шайка се крие в църкви и манастири и това трябва да се провери от компетентните органи.Та е възможно дядо поп затова да скимти
  • 118 Независим

    15 1 Отговор
    Не може да има здрава държава в която поповете НЕ служат на Бога, а на сатаната, то и затова църквата в България НЕ носи името на създателят си Христос, а са я кръстили - Българската православна църква !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 119 АМОН

    10 0 Отговор
    Когато духовността е в ръцете не на българи , а на малцинства от ромския етнос като този от снимката се стига до там, че България се е превърнала в царство на МЪРТВИТЕ ДУШИ.
  • 120 АМОН

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Потрес":

    ТОВА, ЧЕ СМЕ ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО, НО МИ ИДВА МАЛКА В ПОВЕЧКО ЦИГАНИН КАТО ТОЗИ ОТ СНИМКАТА ДА МИ Е ДУХОВЕН ВОДАЧ.

    ЩО ЗА НАЦИЯ , ЩО ЗА НАРОД СМЕ?!!

    СВЪРШИХА ЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ДУХОВНИЦИ, ЧЕ ПРИ ЖИВ МЕТРОПОЛИТ ГАЛАКТИОН ДА ПОСТАВИШ НА НЕГОВО МЕСТО ТОЗИ ЦИГАНИН?!!

    Коментиран от #132

  • 121 Попове мисирки

    8 3 Отговор
    ДОЛУ ГЕРБ
  • 122 АМОН

    11 3 Отговор

    До коментар #24 от "Мутриан":

    МИТРОПОЛИТ КИПРИЯН Е РОМ ПО РОЖДЕНИЕ.

    КАК БЕ СМЕНЕН МИТРОПОЛИТ ГАЛАКТИОН И НА НЕГОВО МЕСТО БЕ ПОСТАВЕН ТОЗИ РОМ Е ВЪПРОС, КОЙТО СЛЕДВА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН ПРЕД ПОЛКОВНИЦИТЕ С РАСА.

    МНОГО ЖАЛЪК НАРОД СМЕ.

    НЯМАМЕ ДУХОВНИ ВОДАЧИ.
    С такива като този ром от снимката сме царството на мъртвите души.
  • 123 Гюнтер

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "7777":

    Ще ти се герберопитек!
  • 124 Господ вижда

    22 2 Отговор
    Киприане, нечестивецо, имоти и пари имате много, но приемате и подаянията на безродника Борисов, подаяния които е откраднал от нещастните, бедните и болните. Кажи, нечестивецо, върнахте ли поне част от тези кървави пари на нуждаещите се, направихте ли приют за сираци, убежище за бездомните, болница за отхвърлените от корумпираната здравна система? Отлъчихте ли измекярите с Мерцедеси, Линкълни и Ролекси, срам за Божието име? Колкото Борисов е слуга на Народа, толкова и ти си слуга на Господ Бог, но катрана ври, чака ви специален казан двамата с Борисов, той го знае но понеже е прост простак си мисли че като даде рушвет, Бог ще му прости греховете. Борисов, знай че Господ няма нужда от пачки и кюлчета и няма как да изкупиш многото си грехове!
  • 125 АМОН

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "324":

    Питаш защо се меси в светските дела?

    КИПРИЯН Е ЧИСТ РОМ , КОЙТО ПОЛКОВНИЦИТЕ С РАСА СЛОЖИХА НА МЕСТОТО НА ЖИВИЯТ НЕГОВ ПРЕДШЕСТВЕНИК ГАЛАКТИОН.

    ТОВА Е ПРЕЦЕДЕНТ В БПЦ!!

    ЦЕЛЯТ ПРОБЛЕМ В ДЪРЖАВАТА ИДВА ОТ ТОВА, ЧЕ ТЯ СЕ Е ПРЕВРЪНАЛА В ЦАРСТВО НА МЪРТВИТЕ ДУШИ.
  • 126 Човек

    9 2 Отговор

    До коментар #65 от "БАЦЕ, ТРЕСНИ ПАК КОМУНЯГИТЕ":

    Боко е комунист бе илитерат .
  • 127 temerut

    10 1 Отговор
    Ами време е вече почитаемите отци наистина да получат инфаркт,за да се сетят,че християнството е милосърдие и любив към нисшите и онеправданите.Да слязат от скъпите си коли,да свалят още по-скъпите си часовници и да си припомнят призива на Бога наш Христос :,,Ако имаш две ризи,дай едната на ближния"!БПЦ в момент не е духовната опора на българските православни,а се е капсуловала в себе си и вини дуги,че не почитаме Бога!Къде цте ,отци?Защо ви виждаме само на показни мероприятия с властимащите?ЗАщо не оценявате лептата на бедните,чсе възтрогвате от подаянията на богатите?Или започнахте да издавате индулгенции!Припомнете си,че както вие съдите,така и на вас ще ви бъде отсъдено!

    Коментиран от #154

  • 128 temerut

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Кадилак мачка зазка":

    Ама сега дебелеят ине са склонни да умират като защитници на народа.Сега са в мълчаливо съгласие с неправдатаЧ
  • 129 temerut

    8 0 Отговор

    До коментар #105 от "Янакис":

    Православната църква не издава индулгенции!Бог е ,който опрощава греха и съди!
  • 130 Я пак

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    О, той щото Боко е много вярващ ХААХАХАХАХ
  • 131 Дай отново

    1 1 Отговор

    До коментар #105 от "Янакис":

    думата ДЕРЕДЖЕ на какъв език е?

    Коментиран от #135

  • 132 стоян

    2 4 Отговор

    До коментар #120 от "АМОН":

    До 120 ком -другарю -да си божи служител трябва ли да си задъжително българин -ако си грък може но циганин не може -според мен разлика няма от кумунис и циганин -все са интернационалисти и обичат общото
  • 133 XYZ

    12 1 Отговор
    Отче, и вие се превърнахте в корпорация, а не духовни водачи на народа! Дано Бог ви прости!
  • 134 ОТНОВО ЛИ

    4 11 Отговор
    "ФАНТОМАС СЕ РАЗВИХРИ!". То бива, бива комунистическа простотия, но това вече прекрачва всички граници! Ще ни каже ли "др." Рашков, колко свещеници бяха измъчвани зверски и избити в дирекцията на "нарадната" ни милиция от девето септемврийските бояджии-комунисти ! Лицемери, убийци, влязоха в Божия храм запалиха свещ и облякоха черното расо! Искахте всичко и всички да бъдат подчинени послушни на БКП - твоята партия "др." Рашков, забранена със закон за натежалото и дебело криминално досие! Днес "др." Рашков, си тръгнал като " мисия" по църквите да заплашваш свещениците - стар метод от миналото! Г-н Борисов се кръсти защото е православен християнин, вярващ почитащ Бог, а ти Рашков, си безбожник-атеист, алчен като всички комунисти! Тези 19-сет имота които притежаваш, с пот на челото ли ги спечели, или са по наследство от дядо ти - направо да ти "завидим", че ние си нямаме такъв богат, трудолбив и честен дядо с 19-сет имото!

    Коментиран от #137, #140

  • 135 Жълтурче

    1 0 Отговор

    До коментар #131 от "Дай отново":

    На френски "приятелче", на френски!
  • 136 Поредната МИНА

    7 2 Отговор
    Заложена от вожда се взриви . УСПЕХ г-н РАШКОВ 👋👏👍
  • 137 Gowo

    5 2 Отговор

    До коментар #134 от "ОТНОВО ЛИ":

    Борисов може да е християнин , но християнин който за крадени пари и преследван за това сега продава род и родина за да спаси кожата си от възмездие.А Рашков е от тия които го изобличават и преследват.И ако се вслушаме в посланието на американския посланник Херо Мустафа около казуса корупция в БГ.То то е ....,, Никой не трябва да стои над закона....".Което само говори....НИКОЙ.Фори и тези които са облечени във власт и сми са стожери за права и ред
  • 138 винкел

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "вашето мнение":

    Никои свещеник не служи на народа - те служат на бог /доста удобно нали!/ Не ги слушаи какво говорят - гледаи какво вършат!
  • 139 ттт

    3 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Борисов се кръсти навсякъде, където го видите"

    Уточнявам: Това, че си е движил ръката отгоре надолу и веднага след това отдясно на ляво е гимнастика, а не поглед към Бога. Поне за БиБу, той е спортист, тренира.
  • 140 dsсса

    5 1 Отговор

    До коментар #134 от "ОТНОВО ЛИ":

    В нашето село и църквата си беше останала цяла при социализъма и попа отпреди 9.9.1944 година беше останал на служба. Такива имаше много, вече починаха, но това е естествен процес. Ама те бяха наистина святи хора, не педофили. А онези, които са избити - ами трябва всяко едно дело да се прегледа и ако може, да се опровергае! Ако не може - sorry!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Румен

    3 3 Отговор
    Само да питам. Каква полза има народа от църквата?. За бедния народ може би духовна,а за тия облечени в черно мафиоти парична
  • 143 питам

    3 4 Отговор
    отче те комунягите никога не са вярвали в бог те взривяваха църкви и преследваха ми ряните които ходеха на църква такова чудо е имало само в България това не е съществувало даже и в русия маика на комунизма

    Коментиран от #152

  • 144 Враца

    8 2 Отговор
    Кажи Киприане как и на кого продадохте част от двора на Владиката в центъра на Враца....едно време българи са дарявали на църквата а сега вие разпродавате за стотинки....далавераджии сте с Бойко...крадци на пари и души....
  • 145 Тъпия ТОШО

    2 4 Отговор
    Мааааллллееееиииййй !!! РИШКО БАЙКОВ , ще го вземем във нашето правителство бе еииииййй !!! Голямо шооуу прави по хубаво от шефа СЛАВИ ..... маааааллллееееииииййй !!! На нас точно таквиз артисти ни трябват ...маааллллеееиииййй !!! Гледайте ни със голямо нетърпение !!!!!
  • 146 КРОКОДИЛА

    1 2 Отговор
    АБЕ ТОЛКОВО ГЛОБИ НИ НАПРАВИХА ЗА ЩЯЛО И НЕ ЩЯЛО - АЗ НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО - ТОВА Е МОЯТА БЮЛЕТИНА ................................А ДА ВИДИМ - КОЙ КОГО .............
  • 147 КРОКОДИЛА

    1 1 Отговор
    ЦУНКАЙ И ПО НАДОЛО - АКО ИСКАШ .
  • 148 БКП=герп=сдс

    6 2 Отговор
    Изчистване и на църквата от нечистоплътната сган на ОПГ герп!
  • 149 Имай съвест малко бе бойко

    2 2 Отговор
    Бойко не се прави на шут не целувай кръстчето на попчето че цял свят те знае какъв си
  • 150 Едно време в една империа народа и е

    3 2 Отговор
    Казал"да изгоним Търговците от Храма"!!! Митрополит Киприан, какво е искал да каже народа, и кои са били търговците?? Дали не сте Вие!???? Ще се похвали някой дали е Агитиран от Божиите служители!!!
  • 151 възпитаник

    2 3 Отговор
    митрополите колко пари похарчи Тиквата за срутищата на пътя за Рилският манастир чрез негови фирми ЗАТВОР ЗАМУТРАТА приятеля на ПАШАТА
  • 152 И какво ,,питаш"...

    2 0 Отговор

    До коментар #143 от "питам":

    ...мирянино мили,че нещо не разбрах...?!?!
  • 153 Домати с лук

    3 2 Отговор
    Тоя зеноса цял народ, парлатиса цяла държава и седнал да се черкува.
    Господе ти поне всичко виждаш действай и раздавай правосъдие.
  • 154 бузю

    2 1 Отговор

    До коментар #127 от "temerut":

    много добре казано , подкрепям с две ръце !!!
  • 155 Що,бре,

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гражданин":

    Рашков с кои пари е натрупал толкова много имоти ? А,чалгарино ?
  • 156 Тяната

    0 1 Отговор
    Попе стигал си писал разкази,излагаш се!!!!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 200

    4 0 Отговор
    Киприянчо, на друго място не ти ли боли ? С чии пари сте подпомогнати? На Толупа или на народа ?!
  • 159 бай Ставри

    3 0 Отговор
    Седнал Киприян да плаче за престъпници ! Май той е за разследване !!!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Анонимен

    1 0 Отговор
    Тая паплач, претендираща за митрополити, е всичко друго, но няма нищо общо с Християнството, тия са пропаднали боклуци от край време, облагодетелствани с парите и вниманието на миряните и народа.
  • 162 Анонимен

    1 0 Отговор
    Киприян е цииганнин, ром!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове