6 Юли, 2021 16:52 5 281 47

Синдикалист: Без ТЕЦ на въглища цените на парното и тока стават космически

  • ваня григорова-
  • цена-
  • ток-
  • парно-
  • въглища

В мините млека няма, защото производството не е вредно

Синдикалист: Без ТЕЦ на въглища цените на парното и тока стават космически - 1
Снимка: БГНЕС

Неделя сутрин. Цените на парното и тока.
Единодушие, че цените не отразяват реалните разходи. Да, трябваше да са по-високи, ако се включат всички разходи.
Можем ли да ги поемем, дори недостатъчно високи? Не можем.

Това коментира във "Фейсбук" икономическият съветник в КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

Ще се увеличават ли още? Ще се увеличават. Сравнение на цените на парно от ТЕЦ на газ и ТЕЦ на въглища сочи, че увеличението при ТЕЦ на газ е значително по-високо от това при ТЕЦ на въглища. Когато спрем да ползваме въглищата, за цената и на тока, и на парното сега ще си спомняме с умиление.

Т.нар. ми събеседник в последните 50 секунди първо каза, че никой не ще да признае пред 7000 заети в комплекса "Марица-изток", че ще останат без работа и мигновено заяви, че същото, казано от синдикатите, е спекулация. Е, ще останат или няма да останат на работа?

От следващата реплика стана ясно, че болка са му синдикатите въобще. Защото стояли на входа и на изхода на мините. Е, краят на предаването не беше край на "разговора" ни. Настоях да поясни какво означава "синдикатите са на входа и на изхода". "Кой доставя по 7000 млека?" - затапи ме енергийният експерт, като очевидното внушение беше, че някой от синдикат е поел такава поръчка и печели. Ми не знам, ама питах. В МИНИТЕ МЛЕКА НЯМА, ЗАЩОТО ПРОИЗВОДСТВОТО НЕ Е ВРЕДНО!

Човекът си е маша на бизнеса, както е видно и от другите му тези. Разпрата ни свърши на паркинга на телевизията. Аз, като служител в синдикат, си тръгнах с Шевролет Спарк, което е затворено мотопедче с вече разпадащ се от ръжда заден калник. Той с огромна, лъскава кола с повтарящи се цифрички, за да ги запомни по-лесно вероятно.

Ето как един газов лобист, какъвто проверих впоследствие, че е господинът, замъглява темата (защото нали хората не трябвало да знаят причините за увеличените цени) и си почесва дреболиите върху всеобщия враг СИНДИКАТИТЕ. Нужни са шамари. И това всички, които днес се тюхкат за повишените цени, трябва да го разберат - утре цените ще са много по-високи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рико

    46 1 Отговор
    Нищо няма причина космическо да става. Колко са излишъците в момента? Тарикатите да спрат да изнасят и произведеното ще стига на разумна цена.

    Коментиран от #32

  • 2 елко сметанков

    41 1 Отговор
    В мините не е вредно? Кой го казва? Я го шибнете вътре.
    Каква беше цената на тока , парното и водата 2010 г.
  • 3 Сократ

    50 1 Отговор
    Не ни е страх от нищо вече. Не спряхте да ни плашите 30 години. Давайте високите цени. На свещи ще живеем. Боклуци
  • 4 Румен

    24 2 Отговор
    Ти си с Шавролет Спаркс щото си шушумига,а Пламенчо дали кара Шавролет Спаркс?

    Коментиран от #22

  • 5 433434

    50 6 Отговор
    Ама вие открихте топлата вода. Само ядрената енергия може да бъде алтернатива на въглищните централи. Поради липсата на политици с гръбнак,обаче и антируската безумна реторика ,скоро ще минем на режим 3:1.№ часа без и 1 час с ток.Няма по овчи народ от българския,НЯМА!
  • 6 Азът

    34 7 Отговор
    Не ме интересува ТЕЦ нито на въглища, нито на газ. Кога ще имаме нови реактори в АЕЦ, че мисля за електричка, но да не работи на въглища.

    Коментиран от #12

  • 7 Рико

    10 25 Отговор
    Разбирате ли че целият хленч е за да ви набутат "белене". А-у ще стане скъпо. Внасяш евтини въглища от Украйна; с евтин транспорт; при несравнимо по-евтини централи. Моите разбирания за електричество са съвсем други, но при тази конструкция на системата и така става. Е, слагаш филтри. Колко да струват тези филтри? От 19 век се горят въглища за ток, изведнъж Подкрепа(синдикат?) ти казва че не можело!

    Коментиран от #10, #11, #36

  • 8 пешо

    21 0 Отговор
    така е. и все по-космически ще стават. вашите ментори от бълин и брасълс това искат. за да купувате перките и соларките им. за да не им правите конкуренция чрез евтината електроенергия (евтината работна ръка отдавна е при тях).
    а бедните? бедните, каквото е казал оня римски сенатор.
  • 9 Атомно нспадение

    30 1 Отговор
    Чакай чакай ще ви дойде акъла в главата, като и Козлодуй си отиде. Ама днешните политици много смели щото знаят че това ще е чак при децата ни. Вместо да правят хиляда измислени потоци една централа да бяха направили ток като има може и без газ да мине. Ама централата била зависима от Русия е газа не е ще ви го носят Американците.
  • 10 майнър

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "Рико":

    баце, преди да пишеш глупости, вземи да се ограмотиш малко. невъзможността за работа на централите на въглища идва от космическата цена, наложена(!), не пазарна, на т.н. квоти за въглероден диоксид. а филтри за този газ няма.
    капиш?

    Коментиран от #16

  • 11 Огняр

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Рико":

    Гори бе ще ти преместим къщата до матриците да дишаш чист въздух и ще те направим огняр, гори. Ама ЕС казва ще плащаш и точка, гори да те видим хем плащаш хем дишаш отрова, гори.
  • 12 Рико

    4 20 Отговор

    До коментар #6 от "Азът":

    ТЕЦ произвежда пара за турбината. Ти какво мислиш,че АЕЦ "произвежда"? Пара! Пара произвежда за турбината ,СЪЩОТО както ТЕЦ. АЕЦ е най-примитивното нещо! Активираш термоядрен разпад, реакцията си е сама за себе си, но отделя ОТПАДЪЧНА топлина и ти хващаш отпадъка и го правиш на парна машина. На паравоз от 19 век! Термоядрена физика ....за да ползваш отпадък. "Наука"та дрънка на неутрони и протони.

    Коментиран от #40, #45

  • 13 ГРОБ

    25 8 Отговор
    Затова спряха строежа АЕЦ Белене, за да сме зависими от ТЕЦ-овете и да се вдигат цените!
  • 14 НАТО ще ни плаща тока и парното

    23 3 Отговор
    Благодарим на ЕС за всичко.
  • 15 Гешев

    6 14 Отговор
    Напротив, цените ще паднат. В енергийният микс 37% от ценообразуването се пада на енергията, произвеждана от ТЕЦ -овете, която е най-скъпа(и ще поскъпва)заради цената на емисиите!
  • 16 Рико

    7 11 Отговор

    До коментар #10 от "майнър":

    Всичко на планетата Земя е продукт на Слънцето. Всичко! И Слънцето изпраща колосални количества енергия към Земята. Директно. Ние обаче сме се изхитрили ... да ползваме дериватите на Слънцето. Мисленето е сбъркано и никому не се извинявам. Всеки трябва да може да мисли, да си вдигне главата и да види откъде идва всичко. Тези въглища,които ги дъвчем и те са ПРОДУКТ на Слънцето, защо трябва да се навираме на 3 км под земята, за да търсим това което е над нас. Защитавам ги,защото така е изградена идиотската електросистема. Не само тук, в цял свят е така. Ще ми разбиваш атом за да ми докараш от хиляди километри 10 КВт ток за дома! Абе ,нормални ли са тези хора, които така го разбират.

    Коментиран от #21, #30, #46

  • 17 гост

    14 3 Отговор
    Няма и няма да има по-големи паразити от "синдикалистите" !!!! Трябваше отдавна да с забранени със закон тия пиявици , дето са полезни колкото свинска тения !!!! Не Спарк , колело не заслужава и да върне всички заплати дето е взела да плещи простотии !!!

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    22 9 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    От 10 години слушаме за горките "миньори" , дето под земя НИКОГА в живота си не са били и няма да бъдат !! И как било национална трагедия , че 5 000 , та ако ще и 10 000 щели да останат "без работа" !!!!! Ауууууу , каква трагедия !!! В последните 30 години МИЛИОНИ българи са оставали без работа , сменяли са си работата , сменяли са си професията и даже държавата !!!!!! Обаче проблема е , че те НЕ СА ЧЛЕНОВЕ на тези синдикати !!!!!!! Съответно не плащат заплатата на "синдикалистите" !!! И затова те няма да гъкнат за тях , ама за миньорите ще вият на умряло колкото и докогато могат !!!!!
  • 20 Рошко

    12 3 Отговор
    Ами ако не плащате на краварите там някакъв си измислен рекет от 700 мил,може и да не са космически
  • 21 Нов Световен Ред New World Order

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Рико":

    Ко говориш бе, Тесла младши? На теория хиляда начина, но реално работещи, един, два!
  • 22 ГЕНЧО

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Румен":

    Правиш ли разлика между КНСБ и КТ Подкрепа?

    Коментиран от #24

  • 23 Ъхъъ

    9 4 Отговор
    Пълни глупости, дайте да се тровиме че ни е по евтинджос така !!!!
    Поредния дебил който има за цел да създава политически нагласи и манипулации
  • 24 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕНЧО":

    И каква е разликата ??? В имената , хахахах !!!! С кеф да ги изпозастреляш и едните и другите !!! Синдикат ли е , не ми го хвали !!
  • 25 кюмюр

    12 3 Отговор
    А бе не разбраха ли че атомната енергия е най евтина и след като 70% ел. енергията се произвежда от АЕЦ Козлодуй защо е толкова скъп тока за крайния потребител
  • 26 иванчо

    13 2 Отговор
    Синдикалист?!?!?!?
    У нас?!?!?!?!
    Това не бяха ли група самопровъзгласени празнодумци, които само се оглеждат коя вълна да яхнат ....
  • 27 Васил

    4 5 Отговор
    Като ще станат космически по добре да се внася от колкото да се произвежда в Щатите киловат за краен потребител е 12 цента а тука ще стане почти двойно.
  • 28 Събудени

    2 2 Отговор
    Добре дошли в ЕС!!!
  • 29 КРОКОДИЛА

    2 2 Отговор
    СТАВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИ .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Педофилът ББ

    4 5 Отговор
    Борисов в отчаянието си е стигнал до там че вече използва и деца за политическата си пропаганда. Това е забранено от Конституцията на България.Разгледайте грозните снимки в мрежата.
  • 32 хаха

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рико":

    За какви излишъци говориш? В България ако работеха затворените заводи,щеше да има недостиг на ток за промишленоста. То,все едно да си изкючиш печката и пералнята и да говориш,че икономисания ток ти е излишен.
  • 33 Иван

    14 1 Отговор
    Ми спрете да изнасяте евтината електроенергия от Козлодуй и цените ще спаднат ама неможе така че евтината изнасяме а скъпата за богатите българи нали цирка е пълен другарю синдикалист
  • 34 ГЛУПОСТИ

    6 4 Отговор
    ПЪЛНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТОПЛОФИКАЦИИТЕ – ЗАВИСИ ОТ ГОРИВОТО.ТЕЗИ НА ВЪГЛИЩА ЩЕ СПРЪТ.ТЕЗИ НА ТЕЧНО ГОРИВО И НА ГАЗ – ЩЕ РАБОТЯТ КАКТО РАБОТЯТ И ДО МОМЕНТА. ТОПЛОФИКАЦИИТЕ НА ВЪГЛИЩА ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА РАБОТЯТ АКО КОТЛИТЕ С ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРЕМИНАТ НА ТЕЧНО ГОРИВО ИЛИ НА ГАЗ.ИЗОБЩО СТАТИЯТА Е ОТ "СПЕЦИАЛИСТ"
  • 35 Байчо

    5 5 Отговор
    Интересно, като станат космически, защо не внасяме от европейския пазар?! Сигурно и там са космически?! Голямо плашене започва! Явно някой повече трепери за себе си, от колкото за хората там! Толкова години стояхте и си мълчахте и сега изведнъж стана много страшно! Истината е, че АЕЦ Белене трябва да се строи, защото без Козлодуй в момента цената наистина ще стане космическа!
  • 36 Справедлив

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рико":

    Много си зле!
  • 37 9786

    4 2 Отговор
    Тия синдикалисти трябва да се изчистят и да се създадат нови синдикати. В БГ синдикати няма в момента.
  • 38 Димитър Маналов

    0 1 Отговор
    Ем, че те и сега са си космически за екскрементите на кенефа...
  • 39 Той

    6 1 Отговор
    Предлагам да се спрат Тец 2,АЕС Гълъбово и Тец 3 за седмица, да се види кой е крив и кой прав.
    Ще видим дали ще се справи системата :)))
    Мисля, че Ваня Григорова ще защити десертация на тема Електроенергия!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ей малоумници

    1 2 Отговор
    Тази статия си я наврете дълбоко в г@з@ м@йк@ ви проста, бездарна, некадърна, неграмотна, млоумна.
  • 42 Синидкати паразити

    4 2 Отговор
    Синдикатите са паразити!!! Цървули със заплати на управители на рудниците, служебни коли плащани със синдикалния членски внос събиран на сила от работниците!!! Бездънна каса с много милиони събрани от работниците!!! Като се мислят за много велики, обичани и желани от работниците ПРИЗОВАВАМ СЛЕДВАЩИЯ ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР ДА ПРЕМАХНЕ ДИРЕКТНОТО УДЪРЖАНЕ НА СИНДИКАЛНА ЧЛЕНСКА ВНОСКА!!!! НЕКА КОЙТО ИСКА САМ И НА РЪКА ДА ВНАСЯ ЧЛЕНСКАТА СИ ВНОСКА!!! ДА ВИДИМ ТОГАВА КОЛКО ХОРА МИЛЕЯТ ДА ПАРАЗИТИТЕ НАРЕЧЕНИ СИНДИКАТИ!!! ИЗЕДНИЦИ МРЪСНИ!!!
  • 43 Синдикатите паразити

    2 2 Отговор
    Ей цървули защо нямаме работни дрехи и обувки!?!? Получаваме веднъж на 3 години ако се доберем до малко бройки!!! Аз имам право на всеки 6 месеца на обувки и дрехи!!! М@йк@ ви мизерна!!! Къде са автобусите с климатици, къде са нормалните битови условия!!! Още малко и ше ви изринем цървули долни, паразити мизерни!!! ПОЧВАМЕ ВИ САМО НЯКОЙ ДА ТРЪГНЕ ДА СЪКРАЩАВА ПЪРВО ВИЕ ЩЕ ГО ОТНЕСЕТЕ БОКЛУЦИ, ИЗМЕТ !!!
  • 44 Споко бе

    0 1 Отговор
    Краварите ще ни карат не само втечнен газ, ами и тока ще ни го карат с кораби. Така ще е като сме прост народ и не си построихме Белене, а слушаме разни демократи на хамериканска хранилка. А краварите ако са ни приятили що ни продават от Марица 3 пъти по скъп ток. Я веднага предателя подписал този срамен договор в затвора!
  • 45 Shadow Fiend

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Рико":

    Ти си тотален малоумник честно!
  • 46 Shadow Fiend

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Рико":

    Слаб 2 по физика,слънцето само по себе си е един огромен реактор естествен,ти си пълен малоумник казах ти го!
  • 47 Гост

    0 0 Отговор
    Ваня Григорова е мтого зле. Най-вече ме кефи как прави завоалирани внушения, голем зор е да стане я кмет, а най-добре член на Европарламента! Че да си ги харчи по 10-15 бона на тпокойствие и да важничи. Медийна патреотка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове