Last news in Fakti

8 Юли, 2021 07:21 19 237 204

"Сова Харис": ГЕРБ водят с половин процент, Патриотите влизат в парламента

  • избори-
  • герб-
  • итн-
  • бсп-
  • дб-
  • дпс-
  • сова харис

БСП твърдо са трети, Демократична България и ДПС се борят за четвъртото място

"Сова Харис": ГЕРБ водят с половин процент, Патриотите влизат в парламента - 1
Снимка: БГНЕС

Редукцията на резултатите за ГЕРБ и повишението на подкрепата за "Има такъв народ" оставят открит въпроса за победителя от предсрочните парламентарни избори, като границата между двете водещи политически сили е в рамките на т.нар. "стохастична грешка".

Това показва представително за пълнолетното население на страната проучване на "Сова Харис", проведено по поръчка на Dir.bg броени дни преди вота на 11 юли. В периода 2-6 юли 2021 г. 1000 български граждани са дали отговорите си по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента.

Ето го и детайлния анализ, представен от Васил Тончев специално за читателите на Dir.bg:

Прогнозирайки резултатите на предстоящите избори, неминуемо стигаме до въпроса за избирателната активност. Този път имаме надежден ориентир - предишният вот се проведе само преди 3 месеца. Данните от проучването показват, че няма съществени промени в нагласите на хората. Би трябвало да очакваме ниво на активност, близко до полученото на 4 април, а именно около 3 300 000 гласували българи. Все пак е важно да изясним факторите, които могат да доведат до промяна:

По време на предишния вот епидемията от COVID-19 имаше пикови стойности. Това предопредели значителна част от най-възрастните избиратели да проявят предпазливост, въздържайки се от участие в изборния процес. Тези опасения сега не съществуват и това е предпоставка за увеличение на активността.

Към момента обстановката е лятна и хората са по-активни. Противоепидемичните мерки все още задържат хората по местоживеене. Ваканцуващите са относително малко. Това също по-скоро благоприятства увеличението на активността.

Има предварителни индикации, че възрастните избиратели (на възраст 70+) и функционално неграмотни групи трябва да преодолеят психологическа бариера при контакта с машините за гласуване. Този ефект ще доведе до отлив на гласоподаватели.

В последните години определени слоеве от населението бяха научени, че за да гласуват, трябва да им се плати - така нареченият купен вот. В момента отговорните институции приемат сериозни мерки за ограничаване на това негативно явление. Вероятният ефект ще бъде отлив на гласоподаватели.

Виждаме, че факторите, които очакваме да влияят на избирателната активност, са разнопосочни и ефектът от тях в някаква степен се уравновесява. Засега не регистрираме признаци нито за вълна, нито за срив на активността. Ако нещо може да предизвика съществена промяна в последния момент, това е грозното лице на политическата действителност в България. Няма дългосрочна визия за развитие, няма диалог. Има тежки взаимни обвинения, за които се чакат доказателства. За приемственост изобщо не се говори. Все пак засега надеждата за ново начало успешно противостои на тезата, че всички са маскари.

Изброените по-горе фактори същевременно оказват влияние и върху очакваните резултати за отделните партии и коалиции. При по-висока активност можем да предположим, че ще се повиши подкрепата за партиите на протеста. При по-ниска активност ще бъдат облагодетелствувани системните партии.

При възпроизвеждане на активността от 4 април, резултатите ще се доближат в голяма степен до регистрираните тогава. Данните показват, че трябва да очакваме структурата на политическата конфигурация да бъде близка до тази на 45-ото Народно събрание. Според данните от изследването има известна редукция на резултатите за бившите управляващи и повишение на подкрепата за "Има такъв народ". Можем да кажем, че въпросът за победителя на изборите е открит - разликата е в границите на стохастичната грешка. Регистрираме известно повишение на подкрепата за БСП, ДПС и Демократична България. "Изправи се! Мутри вън!" са на надеждна дистанция над прага за участие в бъдещия парламент. Новото е всъщност добре познато старо - обединението на патриотичните формации събира достатъчно подкрепа за преодоляване на 4%-та бариера. Резултатите от проучването показват, че никоя от останалите партии не се доближава до възможността за преодоляване на 4-процентовия праг. Следващият парламент най-вероятно ще бъде съставен от 7 формации.

По въпроса дали парламентарните избори ще излъчат стабилно управление, общественото мнение е силно разделено. Около една трета от гласоподавателите са оптимисти, почти толкова са скептиците и тези, които не могат да преценят. Сигурно е обаче, че ако и този път не се сформира правителство, разочарованието от новите формации ще добие значителни размери.

ГЕРБ-СДС продължават да удържат образа си на силната формация. Дали заради присъствието си в местната власт, дали заради влиянието си в медиите и корените си в администрацията, утвърдената визия за силната партия още е реалност. Регистрираме процес на постепенна ерозия в отношението към ГЕРБ вследствие на действията на служебното правителство.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 122 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    397 17 Отговор
    Ей, платените нагли социолози ще упорстват до финала 1 процент било, половин било хаха

    Коментиран от #17, #88, #130, #186

  • 2 Жан Клод ( с двата ножа)

    219 9 Отговор
    Мъкааа, зоррррр....
  • 3 Бухал Дарис

    265 4 Отговор
    Всички ще са победители, с изключение на народа.

    Коментиран от #188

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Centurion

    353 45 Отговор
    На фона на всичко до тук,се чудя какъв човек трябва да си за да гласуваш за ГЕРБ???

    Коментиран от #18, #42, #46, #56, #112, #203, #204

  • 7 Кири

    223 30 Отговор
    Ще ви се, ама герб ще са трети, без патриоти, защото тези не са такива. И предния път излъгахте за Слави и патриотите
  • 8 Хасан

    236 9 Отговор
    Това проучване в кой квартал е правено?
  • 9 Реалист

    49 258 Отговор
    Истината е, че служебното правителство на простия военен раздели народа по-силно и за съжаление Тиквата не само ще влезе в парламента, ами ще са първи. Комунистите заради "успешното" правителство на генерала им се надяват да са поне трети, но истината е че и пето място ще е успех и това ще ги озлоби. Жалко че доказани от статуквото като Мая Манолова и Татяна Дончева ще влязат

    Коментиран от #15, #44

  • 10 Почна се пак

    190 6 Отговор
    21 век социолог да си, всеки който ти под хвърли левчета в негова полза е проучването. Аман от продажни хора.

    Коментиран от #20

  • 11 77777

    178 6 Отговор
    Не ви вярваме!!!
  • 12 НИДЯЛКО

    159 26 Отговор
    ХАХ0ТО БУЦИ И ДА Е ПЪРВИ ,КАКВО ОТ ТОВА НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА ДА ГИ ЗНАЕ ,НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО ,ИЗБОРИ ДО ИЗЧЕГЪРКВАНЕ
  • 13 Хахаха

    132 19 Отговор
    Половин процент...Тулупа верно е глътнал 5 милиарда нема майтап
  • 14 Факт

    167 27 Отговор
    Има ли още наивници които не виждат че ГЕРБ и ДПС са две страни на една и съща монета! Карадая и Борисов отидоха предизборно при шефа им Ердоган на крака в отчаян опит отново да скрепят протурската скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС и Патриотарите! Всеки глас против тези три формации е глас за ПРОМЯНА глас за България. Глас против предателите!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    58 14 Отговор
    АКО ВЕЧЕРТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ , .338 ЛАПУА МАГНУМ СЕ СРЕЩНЕ С ТИКВАТА НА БАНКЯНСКИЯ ЗАЙЧАР , ........
    КАКВА ПОЛЗА ИМА ОТ ПРОГНОЗИТЕ ?

    Коментиран от #28

  • 17 Jacques Yves Moineau

    69 4 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Половин процент е в рамките на статистическата грешка. Така че не се знае кой на кого води.
  • 18 Аз ти той

    62 145 Отговор

    До коментар #6 от "Centurion":

    И аз се чудя какъв трябва да си за да гласуваш за Галева,Адвоката на мултаците Дончева,престарялата чалга Славуца,Тошо лилипута,арменец Бабикян и т.н. Какви политици са те?Смях.

    Коментиран от #25, #27, #39, #114

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Някой тук

    35 4 Отговор

    До коментар #10 от "Почна се пак":

    Аман от лош матрял
  • 21 Оги

    104 20 Отговор
    Някой смесват желаното с действителното!!! Най пагубна за тая държава ще е комбинацията ГЕРБ - “Патриоти”!!!!
  • 22 mark my word

    109 16 Отговор
    нито гроб води , нито лъжепатриотите ще минат 4% !

    Коментиран от #24

  • 23 иваило

    98 18 Отговор
    ГОляма мъка за всеки ОТ ГЕРБ .Господин винету се разкарва като мутра в Пловдив,а около него няколко от последните калинки се усмихват .Мъка още 5 дена
  • 24 Бухала

    6 17 Отговор

    До коментар #22 от "mark my word":

    Речи леля Цеца Президент
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Vladi

    112 24 Отговор
    При машинно гласуване , без купените гласове ГЕРБ повече от 15% няма как да вземат , което ги прави 3 ти , следва пълен разспадане на партията сова харис да се закрие , лъжци и манипулатори

    Коментиран от #189

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 САТЪРА НА ХАНА

    30 11 Отговор

    До коментар #16 от "САТЪРА НА ХАНА":

    АКО УЦЕЛИ РАПОНА В СЪРЦЕТО ,
    ЗНАЧИ СНАЙПЕРИСТА Е СЪРБИН :)))
  • 29 Мата Харис

    91 16 Отговор
    ГЕРБ водят, колкото мама Цецка водеше на президентските избори. Шоуто предстои.
  • 30 анкета

    57 12 Отговор
    анкетата на сайта е по-достоверна , там се вижда процента на опг ГРОБ
  • 31 Работника кибик

    27 3 Отговор
    ВАРТЕЛЕЖКА А! КО СТАВА С РЕФЕРЕНДУМИТЕ!? НЕЩО НЕ ИМ ИЗНАСЯ НА РОДОЛЮБЦИТЕ БГ ПОЛИТИЦИТЕ НЕЩО МАЙ!? СТРАХ ГИ Е ЧЕ МЪТНАТА ВОДА ЩЕ СВЪРШИ ИЗБИСТРИ И НЯМА ДА ИМА ЛЕСНИ ПАЧКИ С ПАРИ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ. ТИЯ СА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ НЕ ВСИЧКИ ПОВЕЧЕТО. ПО МОРЕТО ХОТЕЛИ СИ СТРОЕЛИ. И Т.Н. МНОГО БЪЛГАРИ НЕ СА ПОУМНЯЛИ И НЕ ЧАТКАТ НЕЩО. РАЯТА
  • 32 Маргинал

    63 19 Отговор
    Герб 8% бсп 12% дпс 7%
    Тиквата падна в канала. На 11.07 да пуснем водата.

    Коментиран от #36

  • 33 123

    63 13 Отговор
    Патриотарите ако влязат, просто не знам колко трябва да са пазарували по махалите. Според мен нямат толкова заделено и няма да прескочат границата. Според мен "Възраждане" ще прескочат прага и ще стане интересно в бъдещия парламент. ОПГ Гепи ще са втори или трети. Килиите в затвора са им резервирани.

    Коментиран от #45

  • 34 Ха ха ха

    56 8 Отговор
    Айде, агенциите последна хранилка от Боко.
    Той 10% ще си ги хване от административният вот.Ама толкова.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 хи хи ха ху

    24 54 Отговор

    До коментар #32 от "Маргинал":

    Герб отново първи Другите пак ще се хванете за палците

    Коментиран от #59

  • 37 Учено чалгаджииче

    18 36 Отговор
    Мааааллллееееиииийййй!!!! Ний ще сме най първите на изборите на 111 юли бе хаймани !!! Затуй променихме ИЗБОРНИЯ закон , затуй СЛУЖЕБНОТО правителство прайй изборите , затуй ша гласувате със тез машинарии , затуй ниий ша им бръкнем във софтуера , уф , ЧЕ трудна дума са измислили .....ама я казах щот съм мноо учен !!!! Мааааллллееееииииййййй !!!!
  • 38 А дали е така

    31 4 Отговор
    Кой ще ни каже?
    Вярата ми в проучванията клони към 0.
  • 39 1234211

    20 5 Отговор

    До коментар #18 от "Аз ти той":

    Аз вече ви съжалявам. Не го казвам за да ви засегна.
  • 40 Маргинал

    40 17 Отговор
    РЕВ В ХАОСА. Герб ще са трети.

    Коментиран от #47

  • 41 разума

    15 3 Отговор
    Ха,ха,ха,ха..........................за каква цена.
  • 42 Е как какъв

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Centurion":

    Безработен с трудов договор в държавно или общинско предприятие
  • 43 Чудно

    37 4 Отговор
    Замислих се, коя точно социологическа агенция посочи някакви поне близкиндо реалните резултати от изборите за предишното НС? Някой знае ли?! Всички бълваха денонощно платени манипулативни проичвания и на изборите се чудеха как да се извъртят!
  • 44 хасан

    48 14 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    то тиквата от банкя е върхът на инелигентноста и за товъ неговата хунта ни докара до под 7 000 000 население ,първи по смъртност в Европа и последни по доходи

    Коментиран от #70

  • 45 Ми........

    25 8 Отговор

    До коментар #33 от "123":

    Как ша пазаруват по махалите ПАТРИОТИТЕ, бе ти СЛЪНЧАСЪЛ ли си?? Та нали РОШКОВ ги лови ...??? То той куршум хваща във въздуха .....няма страшно ....!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 НЕ ЛЪЖИ

    22 31 Отговор

    До коментар #40 от "Маргинал":

    Третото място е запазено за ЧАЛГАРИНА СЛАВИ !

    Коментиран от #49

  • 48 Мдаааа....

    42 3 Отговор
    Трябва със закон да забранят внушенията и предизборни манипулации на разни платени социолози, политолози и всякакви "...лози"
  • 49 Маргинал

    39 17 Отговор

    До коментар #47 от "НЕ ЛЪЖИ":

    ИТН са първи герб 3 ти. На следващите избори когато и да са Тиквата ще е под 4%.
  • 50 Просто човек

    35 6 Отговор
    Абсолютни лъжи. Патериците НЕ влизат! Съгласен, трябва да бъдат забранени тези изследвания...
  • 51 Хаха

    45 16 Отговор
    Я пак! Ко рече, че не разбрах?! - герП водят 🤣🤣🤣, патриоти, какви патриоти са тия бе 🤣🤣🤣.
    Служебното правителство за 2 месеца свърши толкова ранлта колмото другите за 30г.То трябва да остане и се надявам, че за 2г България ще стаде лтново държава, а не пумийната яма в която я правърна Тиквоча.
    Сега искам резултати, арести, осъдителни присъди, конфискаци, разтрогнати договори.

    Коментиран от #66

  • 52 някой

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "ББПП ББПП ББПП":

    Толкова много си писал, а нищо не си успял да кажеш.

    Коментиран от #54

  • 53 Ми ся

    19 34 Отговор
    Ми ся', кво' напъване направиха протестните партиики и ко' ??? ПАК ГЕРБ ще ги утрепе от бой на изборите !!!! ЩО ТЪЙ???

    Коментиран от #63

  • 54 Ми........

    15 5 Отговор

    До коментар #52 от "някой":

    Щото е ЧАЛГАРИН и е много учен !!!!
  • 55 Щъркел харис

    20 20 Отговор
    Това е изследване за България, като добавим гласовете от Турция и Германия, ДПС са втори. Протестъри, за това ли скачахте??
  • 56 Кукумявка Харис

    42 19 Отговор

    До коментар #6 от "Centurion":

    Болни от стокхолмски синдром хора, гласуват за ГЕРБ.
  • 57 Колю

    37 7 Отговор
    Припомних си предишните "проучвания на нагласите" на Сова Харис и ги сравних с реалните резултати.После ми стана тъжно колко много хора им обръщат внимание всъщност.
    Наистина ли тези проучвания не ви приличат на предварително напечатани графики от някой много далеч от социологията ?

    Коментиран от #61

  • 58 Жоро

    34 12 Отговор
    И на мен не ми е приятно, но ГЕРБ имат много подкрепа заради калинките в администрацията - вижте колко лелички коментират във фейсбука му. Единствения начин това да бъде поведено е да се гласува масово на 11-ти. С висока активност калинките губят тежестта си.
  • 59 Чудно

    34 13 Отговор

    До коментар #36 от "хи хи ха ху":

    Първи, втори холям праз! Даже ББ да вземе нереалните 20%, някакви патриоти 5% и дпс мечтаните 15% това прави максимум 40%... изчегъртване до дупка за всички вас! Вие сте позор! Вие сте напастт!
  • 60 Ако това стане БСПто

    10 9 Отговор
    Ще касира изборите!
  • 61 Те тия не са социолози

    28 4 Отговор

    До коментар #57 от "Колю":

    А внушаващи информация манипулатори. Реалността ще бъде друга!
  • 62 tomito

    6 3 Отговор
    ХА- ХА -ХА ще умра от смях
  • 63 Мале мале

    4 4 Отговор

    До коментар #53 от "Ми ся":

    "Ко" кошки като теб по-добре да не кудкудякат безумни бъртвежи! В коя част на Нарния живееш? Мармоти виждаш ли?
  • 64 Манипулация

    15 3 Отговор
    Изкарайте им всички прогнози от предишните избори и ако имат разминаване с действителните резултати с повече от 5% не им публикувайте никакви проучвания.

    Не може да се манипулира по този начин.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 АхАх

    23 22 Отговор

    До коментар #51 от "Хаха":

    Искаш арести и осъдени , споко бе и това ще стане във най скоро време !!! Гешев чака на ФАТМАКА да му падне емунитета и го чака Бай Ставри !!! За призоваване за метеж и погазване на конституцията !!!! Ще има време там на спокойствие да я прочете , че не я знае !!!!

    Коментиран от #91

  • 67 Спасов

    3 3 Отговор
    Ха ха ха ха!
  • 68 Fenasi Kerim

    22 6 Отговор
    За Цецко Цачев даваха 27% а за Радев 18% пък тя каква стана.
  • 69 Сделано в СССР

    21 3 Отговор
    Сова Харис за предишните избори . Нещо общо с действителността ?!
    ГЕРБ / СДС 27,1
    БСП 24,8
    Има такъв народ
    15,3
    ДПС
    9,3
    Изправи се.БГ
    4,7
    ВМРО
    4,4
    Демократична България
    4,1
    Воля
    2,8
    НФСБ
    1,7
    АБВ

    1,7

    Републиканци за България

    1,5

    Атака

    1,3

    Възраждане

    1,1
  • 70 123

    31 5 Отговор

    До коментар #44 от "хасан":

    Какви 7 млн ве? Хората в БГ са не повече от 5-6 млн. Заради това отлагат и не правят преброяване, което трябваше да бъде направено през 2019 г. обаче да не се види истината лъжат, както и лъжат с броя гласували за да им излязат сметките и хората да не се усетят, че масово гласуват мъртви души.
  • 71 ХА ХА ХА

    10 1 Отговор

    До коментар #65 от "БУХАЛ ЛАПАЛИС":

    Тия със усти като чушкопеци са само чалгаджиичета ....не забелязваш ли !!!!!
  • 72 Чикаго ГЕРБ

    21 34 Отговор
    ГЕРБ пак първи, напук на всички булевардни политици.

    Коментиран от #75

  • 73 Стефанов

    6 28 Отговор
    Слави пак игра ку рвенската и в услуга на ГЕРБ на последните избори, като открадна около 10-12% от гласоветте на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, с които последните щяха да съставят Правителство и да бат ма мата на Тиквените крадци и корумпета.
    Вероятно срещу тлъста сума от Чекмеджето.

    Коментиран от #95

  • 74 От потура слагам в Чотура

    18 13 Отговор
    Няма вече Бацо, ПАЧКИ да реди у шкафа..
  • 75 Като ти гледам минусите

    14 5 Отговор

    До коментар #72 от "Чикаго ГЕРБ":

    Май първи от ЗАД - НАПРЕД ще да е..
  • 76 guest

    18 17 Отговор
    това не са реални прогнози, по скоро картината ще е такава...

    инт-30
    дб-20
    бсп-15
    имв-15
    герб-10
    дпс-10

    Коментиран от #82, #84, #139

  • 77 Гост

    12 3 Отговор
    Пак шменти капели....
  • 78 Виско

    15 3 Отговор
    Тия са хамелеони ще си сменят цветя и вярата само и само по изгода и пари. Ще си намерят нова партия или коалиция и ще се кълнат в нея като за първи път!
  • 79 Behemoth

    10 4 Отговор
    Алооооо кукувици терористите вече не са стрАшни няма нужда още да ги обичате....
  • 80 yordan

    6 3 Отговор
    питаите витанов
  • 81 Соцоилог

    16 2 Отговор
    Ние промиваме мозъци !!!
  • 82 Абе

    18 14 Отговор

    До коментар #76 от "guest":

    Много им даваш на ИТН.......някъде около 22-24% ще са, БСП - 17-19, а гербаджийската сган няма да е над 15%, най-вероятно 12-14, ДПС са ясни - около 10%. ДБ може и да са пред герб, там нещата ще са на кантар, но дали трета или четвърта политическа сила няма голямо значение, а ония лъжепатриоти извлязобщо няма да ат!
  • 83 Що за народ

    27 12 Отговор
    В друга държава народът щеше да изхвърли гербаджийските боклуци на бунището.
  • 84 Бай той

    18 8 Отговор

    До коментар #76 от "guest":

    И кои са инт, сигурно "И Наш Тошко".

    Коментиран от #110

  • 85 относно статията

    16 3 Отговор
    Тази статия е определена като "фейк нюс". Подминете я.
  • 86 долу ГЕРБ

    32 10 Отговор
    ГЕРБ са партия на чиновниците, даскалите и малцинствата. Те гласуват за тях по принуда, герберастите нямат собствен електорат. Паднат ли веднъж окончателно от власт, ще свършат като НДСВ.
  • 87 лъжат

    26 7 Отговор
    Никой вече не ви вярва на платените от крадците изследвания. Тези разбойници от ГЕПИ, дето се подиграваха на българите и ги грабиха като хиени, ще се борят за 3 или 4 място. Никакъв глас за разбойниците от ГЕПИ и патериците им.
  • 88 2397

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Ти да видя някакви проценти в статията? Няма! В главата на социолозите бъркам, няма, ама aнaлизаът голям.
  • 89 Попов

    18 6 Отговор
    Доказателствата ви, калинките с ниски чела, ония разни шофьорчета на Маждо, Маргините и не знам кой, назначени на високи постове в МВР от Тиквата.
    Също както оня дето го наградиха с Консул във Валенсия унищожи касетата със записа АЛО ВАНЬО - МИШО БИРАТА.
    После ликвидирахте и Ало Ваньо и Мишо Бирата, че и жената на Мишо Бирата и плейметката, която си беше поръчал в хотела на Златев в Правец. Оня Златев - партньора на белот.
  • 90 на бунището

    23 4 Отговор
    ГЕП са празна каца, която само по време на избори се пълни. Иначе са форма без съдържание. А съвсем скоро няма и форма да са. Ще изчезнат в небитието .На бунището, но първо трябва да си оправят сметките с държавата

    Коментиран от #105

  • 91 Хе хе хе

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "АхАх":

    Много филми гледаш...😂😆🤣!!!
  • 92 Българка

    21 3 Отговор
    Сова Харис ако за пореден път не познае във врачуването си и ГЕРБ не са нито първи, нито втори, а лъжепатрЕотите не влязат в НС , ще спрат ли да се занимават с манипулативните си проучвания?
  • 93 1111

    9 16 Отговор
    Кой ще управлява след 11 юли? Трифонов не иска, Радев не може

    Коментиран от #96

  • 94 Цар и пъдар

    18 4 Отговор
    Кой вярва на тия "социолози" ? Все едно да вярвате на "царя"- "Вервайте ми", Харалан, Харизан, баба беновска, баба Тони "професорката", Бика, Пачо Гърнето, агентите Николай, Иван и Димитър.
  • 95 наблюдаващ

    19 3 Отговор

    До коментар #73 от "Стефанов":

    Не Слави ви краде гласове, а вие сами си ги губите, като плащат на такива като теб! Който плаща на тролове, е подлец и отблъсква хората! Та продължавай!
  • 96 Ако

    12 7 Отговор

    До коментар #93 от "1111":

    герб, бсп и дпс имат под 120 гласа общо, ще управлява ИТН! Ако имат повече, никой няма да управлява отново! Просто е и е правилно!
  • 97 6565

    6 12 Отговор
    за когото и да гласуваме пак ще ни затварят без работа заради уж ковид така че няма смисъл да гласувам
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Артър

    19 2 Отговор
    В крайна сметка обществото толкова деградира, че купуване на гласове се приема за нормално.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Счупи тъпомера

    7 2 Отговор
    То вчера в анкетата тук, се видя кой и с колко води.
  • 102 Българино

    15 4 Отговор
    Осъзнай се:
    В интервю пред френският вестник „Монд“ Слави Трифонов декларира, че е за приемането на еврото, както и че „пътят на България е да е безусловно член на НАТО и ЕС“. След което уточнява, че „не можем да избягаме от историята си, може да сме имали общо минало с Русия, но времената се промениха. С тази страна ние нямаме и не искаме общо бъдеще“.

    След което призовава за „твърд отговор на Европа срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган, заради отказа му от Истанбулската конвенция, и срещу Виктор Орбан заради ексцесиите му срещу Гей общността в Унгария. „Законът в Унгария, забраняващ да се говори на малолетните за хомосексуалността, по-скоро ни алармира, че ЕС трябва да се трансформира в единна държава, която да попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария“.

    Този де ге нерат ли ще избираш, българино?!!!

    Коментиран от #106

  • 103 Социолог

    21 6 Отговор
    Първо - не ви вярвам на тъпата социология! Второ - обединените хайдути и тъпанари в парламента?! Е , хората в БГ толкова ли са прости?????? И трето - гербавата партия гепи отива в кенефа!
  • 104 boiko

    17 2 Отговор
    без значение коя партия е на власт в страната , да се готвим за поредната тежка икономическа и здравна зима в бедната и корумпирана България
  • 105 Пчелар

    9 1 Отговор

    До коментар #90 от "на бунището":

    Господ да си прибере дълговете
  • 106 Статията,

    15 4 Отговор

    До коментар #102 от "Българино":

    публикувана в МОНД, е озаглавена „Слави, певецът, който обръща нагоре с краката българската политика“.

    Но в нея няма актуални снимки от разговора, защото Трифонов е отказал да бъде сниман.

    Според автора легендарният шоумен и новоизпечен политик Слави трудно седи на дивана в обширния си кабинет, а на стената са подпрени патерици, като обяснението му е, че: „Имах счупване, от което трудно се възстановявам“.

    Авторът Шастан допълва още, че домакинът му е бил със „сиво-синкава кожа“, както и че в София упорито се носят слухове за недоброто здравословно състояние на Трифонов, особено след като отдавна не се е появявал публично в столицата.

    Коментиран от #107

  • 107 Трифонов

    8 3 Отговор

    До коментар #106 от "Статията,":

    И пред „Монд“ повтаря известната си теза, че не се стреми към властта и че може да бъде отговорен без да заема пост в управлението.
    (Жан-Батист Шастан тълкува тези негови думи, че си оставя вратичка за президентските избори тази есен.)

    „Бъдещият премиер трябва да е с профил, различен от моя. Трябва да е някой, който е учил и говори чужди езици, така че достойно да представя България“, описва Трифонов профила на бъдещият български министър-председател, като допълва: „разбира се, че имам предвид едно име“.

    Коментиран от #108, #151

  • 108 Пак

    9 8 Отговор

    До коментар #107 от "Трифонов":

    ли започна да тролиш! Успокой се! Ясно ни стана, че Копейкин е подлец, плащащ на тролове, да се добере до власт! За подлеци не гласуваме!

    Коментиран от #118

  • 109 123

    16 3 Отговор
    Т.нар. социологически агенции са едни от най-големите манипулатори. Според мен трябва да бъдат забранени, както е в много държави по света. Има НСИ, който прави статистиките и ги обявява на хората. Трябва ясна и единна методология на изследванията и да не се манипулира. А сега партията с нощните шкафчета плаща с нашите пари да ни баламосват.
  • 110 guest

    9 2 Отговор

    До коментар #84 от "Бай той":

    Грешка е, поправям се- ИТН, ама много забелязвате българите, но се оставихте един мошеник да ви води 12 г. :)))
  • 111 ГЕРБАДЖИЯ

    11 7 Отговор
    ПОЗДАРВИ НА КРЪЧМАРСКИТЕ СОЦИОЛОЗИ /ПИЧОВЕ АДЕ ДА СЛОЖИМ ПО 100 ЛЕВА КВО ШЪ КАЖИТЕ / ВИЖТЕ СЪБРАНИЯТА НА ГЕРБ И ТЕЗИ НА ОСТАНАЛИТЕ МУШМУЛИ
  • 112 Филип Георгиев

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Centurion":

    И ВЪОБЩЕ ЗА ЧОВЕК ЛИ СТАВА ДУМА?! ТОВА НЕ СА ХОРА! ТОВА СА MЪРШИ. ГЮБPE
  • 113 1618

    19 7 Отговор
    ГЕРБ губят изборите и падат от власт на 100% ! Българските патриоти няма да влязат в Парламента, остават под чертата! Този е платен социолог на Борисов и лъже!
  • 114 Ти тук

    7 5 Отговор

    До коментар #18 от "Аз ти той":

    При всички положения по-дори от простия пожарникар.
  • 115 АНОНИМЕН

    7 3 Отговор
    Червените градове станаха сино-червени-розови. Номенклатувата успя и си накупиха през тия 30 г, кой кво можа, а бедняка очаква, че като дойдат ще им постелят. Те се борят работещите с връзки след 1989 да им се размине безработицата, защото в провинцията останеш ли без работа след това едва ли би си намерил, това, което си получавал в държавното учреждение. Лично мое мнение. Не задължавам никого, но виждам нещата с очите си, кой кой е, но до тук, безсмислено е да се занимавам с тях, кой умее ше продължи с далаверите и кво от това, всички в отвъдното ще сме заедно. Успехи на отбора червен, син и розов.
  • 116 Възраждане

    9 6 Отговор
    Усещам леко така продуктово позициониране за ГРОБ и МВРО - теа, дето ни докараха до просешка тояга!
    И при предните избори проучванията също сочеха, че фалшивите патреоти ще влязат! но? А знаете ли, че с малки изключения, теа , които гласуват за ГРОБ ги е срам да си го признаят публично - мълчат си като мишки.
    В момента пък, при всяка песен в ютуб, която ми тръгне - введнага изскача реклама на "новите" лица от ДЕМОНОкратична БГ - яко безконечно финансиране имат от отвън.
    Опичайте си акъла и не бъдете наивни като някоя 20 годишна художничка
  • 117 Цар Вул

    6 2 Отговор
    А защо няма цветна графика с процентите (за тези 80% от Българите, които не могат да четат и да мислят) Или - то заглавието е достатъчно, другото са подробности
  • 118 СМЕРШ

    2 2 Отговор

    До коментар #108 от "Пак":

    И от къдети ти стана ясно бе, Ганчо?!? Дразнят ви, когато неудобни истини се казват публично, а? Ти от коя партия си, и защо? Я разясни коя е пртавата вяра? Сигурен съм, че там сте се събрали само от светец нагоре

    Коментиран от #121

  • 119 кога

    9 6 Отговор
    Публикувaнo във фaкти.бг: кoгa Бългaрия щe ce oтървe oт тaзи зaрaзa БКП (гeрб, бcп, дпc, cдc, и приятeли) дoшлa c пoмoщтa нa чужди cили и зaдкулиcиeтo oт прecтъпници?
  • 120 Съдията Дред

    5 1 Отговор
    Ваканцуващи е понятие, въведено от неграмотен потурнак, явно и мисирката е с с такъв умствен багаж.
  • 121 Пак

    3 3 Отговор

    До коментар #118 от "СМЕРШ":

    Аз като гледам, теб те дразни истината Ганчо! Иначе нямаше да ми драскаш! И не се чуди откъде знам, чия платена простотия, на кой подлец е! За човек с глава на рамената и ценящ истината и ненавиждащ лъжата и подлостта е пределно ясно! Не е важно за коя партия съм! Важно е, че не бих си дал гласа за подлец като копейкин, който плаща за лъжи и манипулации, с цел власт! Както и за останалата измет като него, плащаща на 0трепки, да си леят простотиите, лъжите и манипулациите по форумите! Сега по ясно ли е Ганчо! Не, че и преди не беше!
  • 122 Анти комунист

    6 15 Отговор
    БСП вече са осигурила Руски хакери да манипулират изборните резултати

    Коментиран от #131, #134

  • 123 Възраждане

    9 8 Отговор
    му е майката.Стига стари муцуни.
  • 124 100pera

    9 1 Отговор
    :)))
    Девизът на българските социолози:

    Никога не вярвай и не коментирай данни, които не си манипулирал лично!
  • 125 защо лъжете

    9 2 Отговор
    патрЕотарите. Има една статия в медиапул, че "Сова Харис" е най-недостоверната агенция.
  • 126 пънишмен

    22 8 Отговор
    Славка вдигнала подкрепата!????
    Защо го подкрепяте бе, нямам думи!?
    Слави и безумно ограничен тип, чух го как говори без сценарий и останах разочарован, не знаех, че е толкова ограничен!

    Коментиран от #127

  • 127 LOSHIA

    9 10 Отговор

    До коментар #126 от "пънишмен":

    НЕ СЕ ПЪНИ НЯМА ДА ТЕ НАДМИНЕ,ТИ ДЪРЖИШ ПЪРВОТО МЯСТО

    Коментиран от #129

  • 128 пънишмен

    24 7 Отговор
    Слави е кух та дрънка, който не вярва да види репортаж от срещата му в Пловдив. Едно момче му задаваше въпроси, а той му говореше все едно се намира в някое предаване, в което търси таланти!?
    Млад бил, приятел му бил, глупости на търкалета!
    Слави е прост, много арогантен и самовлюбен тип, дори повече от Бойко!

    Коментиран от #132

  • 129 пънишмен

    17 7 Отговор

    До коментар #127 от "LOSHIA":

    Няма нищо ве чалгар, ти си му от електората, същия кофар!
    Като пишеш с големи букви си по важен ли, комплексар смешен.
    Много си лош бе, селски, хахаха.
  • 130 НАРОДЪТ

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    ГЕРБ СА ВЕЧЕ ПРИ НДСВ!
    ФАКТ Е!
  • 131 LOSHIA

    2 6 Отговор

    До коментар #122 от "Анти комунист":

    И КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА???????
  • 132 ГЕШИШ

    11 15 Отговор

    До коментар #128 от "пънишмен":

    НЯМА ПО СВЕТА И У НАС
    ПО-ЛЪЖЛИВ И КРАДЛИВ ПРОСТАК
    ОТ КОМУНИСТА БОРИСОВ, НАЛИ?

    Коментиран от #133

  • 133 пънишмен

    15 15 Отговор

    До коментар #132 от "ГЕШИШ":

    И Бойко е комунист, но поне направи нещо! А какво е направил Слави или някой друг?
    Айде да говорим с цифри, не с клюки от сорта:"Една жена ми каза, че Бойко ......"
    И пак ти казвам, недей да пишеш с големи букви, по скоро дразниш, отколкото да изглеждаш важен!
    Освен това си сменил и никнейма, чу ли ме, ГаЛОШ?

    Коментиран от #137

  • 134 ти си трол

    14 6 Отговор

    До коментар #122 от "Анти комунист":

    Няма как!
    Машината дава фиш на гласувалият как е отразен гласът му!
    Всеки гласувал сам веднага контролира дали всичко е наред!
    Затова и Борисов, като удавник за сламка,
    инструктира герберите умишлено да се бавят и да саботират гласуването!
    Но напразно!
    ГЕРБ са вече при НДСВ!
    Скоро Борисов и Гещев ще са при манафите на Бай Ставри!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Съвет безплатен

    11 9 Отговор
    „Кoнcкитe мухи“ ca тaкa нaрeчeнитe прoтecтърcки пaртии.Тяхнoтo мoтo e:"Нищo нe oбeщaвaмe!Глacувaйтe зa нac!"



    Нo ниe НAРOДЪТ БЪЛГAРCКИ им oтгoвaрямe c твърдo "НE"!
  • 137 ГРЕШИШ

    13 6 Отговор

    До коментар #133 от "пънишмен":

    И как да е направил нещо Слави или който и да е,
    когато на власт чрез ИЗМАМИ ВЕЧЕ ТРИ МАНДАТА Е КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ?
    И КАКВО НАПРАВИ БОРИСОВ?
    ЗАКОТВИ БЪЛГАРИТЕ С ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НА ДЪНОТО НА ЕС, НАЛИ?
    С РУСКА ЕНЕРГИЙНА ПРИМКА НА ШИЯТА, НАЛИ!
    С ПРОПАДНАЛИ ПЛОЧКИ НА ТРОТОАРИТЕ И С ДУПКИ ПО АСФАЛТА НА ВСИЧКИ УЛИЦИ, НАЛИ?
    АХ, ДА!
    ЗАБРАВИХ!
    КУПИ НА МУТРЕСАТА СИ В БАРСЕЛОНА БУТИК И ЗАМЪК С БАСЕЙН!
    НАПЪЛНИ СПАЛНЯТА СИ С ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА!
    И КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ ИМА НАГЛОСТТА ДА ПРОТЕСТИРА, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ НАВЛИЗА В ЛИЧНОТО МУ ПРОСТРАНСТВО, КАТО ГИ Е ЗАСНЕЛ С ДРОН!

    Коментиран от #140, #141

  • 138 кога

    8 3 Отговор
    Публикувaнo във фaкти.бг: кoгa Бългaрия щe ce oтървe oт тaзи зaрaзa БКП (гeрб, бcп, дпc, cдc, и приятeли) дoшлa c пoмoщтa нa чужди cили и зaдкулиcиeтo oт прecтъпници?

    Коментиран от #142

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 пънишмен

    6 9 Отговор

    До коментар #137 от "ГРЕШИШ":

    Ти си упорит трол, като кариес! Явно взимаш стинки на коментар, че блъскаш с големи букви?
    Да видим, какво е закотвил!
    Виж БВП колко е преди след Борисов и ми покажи при коя друга партия го има този напредък????
    Дупките по улиците бяха преди Борисов, отвори Гугъл стрийт вю и ги виж, някъде са снимани по рано!!!! Разликата е осезаема!
    Руската примка си я имаше, има я и ще я има все още, защото сме зависими от Русия, за съжаление. Надявам се, че ще се освободим постепенно.
    Това, какво има Бойко в спалнята си и с кои жени спи си е негов личен проблем и не ме интересува! Айде да не говорим пък за другите преди него или да говорим за теб?

    Коментиран от #144, #145

  • 141 пънишмен

    5 10 Отговор

    До коментар #137 от "ГРЕШИШ":

    Това са нагласени снимки. Бойко си има сейф, предполагам! Освен това никой не си хвърля личното оръжие на шкафчето.
    Дори и да са истински, тези снимки не доказват нищо, освен, че Бойко има пари! И кво от това?
    Защо не гледат шкафчето на Р.Овч, примерно, или на Курнелия?

    Коментиран от #143, #146

  • 142 тотава

    7 6 Отговор

    До коментар #138 от "кога":

    Демократичните ЕС и могъщите НАТО са наши приятели и закрилници.
    Чуждите зли сили са тоталитарна Русия!
    България ще се оправи, когато скъса пъпната си връв с Русия!
    При приемането ни в ЕС, румънците яха след нас!
    Сега след три мандата на комуниста Борисов,
    здравеопазването е ужасяващо.
    Българите са с най-ниски заплати и пенсии в ЕС!
    Най-бедните сме с руска енергийна примка на шията!
    Такава е горчивата ИСТИНА!
    По пъпната връв от Русия тече отрова!

    Аксаков: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия!“
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 ГРЕШИШ

    7 6 Отговор

    До коментар #140 от "пънишмен":

    Безсмислено е да обяснявам на трол, но ще добавя:
    1. Руската енергийна примка моменталически изчезва,
    когато се построи интерконекора с Гърция, който комунистът Борисов
    за три мандата УМИШЛЕНО не построи! Нали? А за нула време комунистът Борисов построи с български милиарди руско турски газопровод за Сърбия, нали?
    2. Да спиш с пистолет, когато не охранява НСО? То ва е присъщо само на бандит, нали?
    3. Пачките на Р.овч или на който и да е трябва да са декларирани в НАП, нали? Защо Гешев не разследва произхода на пачкита на Борисов и дали са декларирани в НАП?
  • 145 Абе

    9 5 Отговор

    До коментар #140 от "пънишмен":

    Защо сте такива нагли, лъжливи и подли поддръжниците на тази така наречена" партия" герб? Обвиняваш останалите, в това което си ти! И ще те направи ли това различен от трол? 😃 Като споменаваш БВП, услужливо ли не споменаваш вътрешният дълг, с колко пъти е пораснал! Ами той влиза в сметката на БВП, за да се види реално, че на глава на населението, въобще не се е увеличил! Умишлено ли не споменаваме, защо километър магистрала е два пъти по скъп от Германия, а на места и три пъти?! Колко милиони и милиарди са изтекли по този начин? А останалите сфери? Няма място в държавата, където да пипнеш и да не стигнеш до милиони източени евро фондове и държавни средства! Къде щяхме да сме в момента с тия милиарди? Къде щяха да са доходите на населението? Затова книга може да се напише! Платени смешници! После се чудите, защо на някой му расте рейтинга, а на вас пада! Достойнство е разковничето! Нещо което банкянският глупак, си няма и понятие какво е!

    Коментиран от #148

  • 146 ГРЕШИШ

    4 6 Отговор

    До коментар #141 от "пънишмен":

    И най-гадното за Борисов!
    Много богаташи купуват коли, бутици и замъци на метресите си!
    Гадно е, но "парите не миришат"
    Най гадното при Борисов не са колите, бутикът и замъкът на Мис Бикини в Барцелона!
    А това, че отказа да даде ДНК-тест за бащинство на дъщеричката си!
    Има ли по-голямо падение от това?
    Това дори и циганите не го правят, нали?

    Коментиран от #150

  • 147 Павел Пенев

    3 5 Отговор
    Точно това иска тиквата и това е прогнозата на Сова харис. Браво, чудесна социология.
  • 148 Данъкоплатец

    7 5 Отговор

    До коментар #145 от "Абе":

    Приятел,
    Какво достойнство в комуниста милиционер-маркучодържател Борисов?
    Той за три мандата така и не проумя, че е ПРЕМИЕР, а НЕ ШОФЬОР на джипка!
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 ФАКТ Е

    7 5 Отговор

    До коментар #146 от "ГРЕШИШ":

    Добрите хора отиват в рая!
    Комунистите Борисов и Гешев отиват при Бай Ставри!
  • 151 Трудно е

    11 3 Отговор

    До коментар #107 от "Трифонов":

    да се повярва, че този човек, облечен в анцунг, с обръсната глава и сиво-синава кожа, който отказва да бъде сниман, се е превърнал в основния претендент за спечелването на предсрочните парламентарни избори, пише журналистът.

    Лидерът на „Има такъв народ“, който избягва изяви пред български медии, е дал интервю за френския „Льо Монд“. В него шоуменът-политик, на когото българският народ се кани да му връчи след няколко дни жезъла на властта, развива странни и доста объркани тези за Европейския съюз, предлагайки „трансформиране на ЕС в държава, отколкото да остане съюз на различни държави“.


    Вероятно Трифонов изобщо не си дава сметка, че безумната му идея означава отказ от национален суверенитет. Или по-простичко – България да спре да съществува.
    Интересен и даже опасен е мотивът му за това предложение – за да „се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария“, която се противопоставя на джендър-идеологията.

    Коментиран от #152, #156, #157

  • 152 Из статията

    6 3 Отговор

    До коментар #151 от "Трудно е":

    „Човекът, чиито редки изяви цяла България очаква с нетърпение, посрещна екип на „Льо Монд“ в седалището на телевизионната си продуцентска компания в сърцето на София.

    В офисите на „7/8“ – студиото кръстено на ритъма на балканската музика, която го превърна в национална звезда, в допълнение към кариерата му като телевизионен водещ.

    По стълбите към офиса му са наредени снимки в доста странни тоалети.

    На 54 години Станислав Трифонов, когото българите наричат ​​просто „Слави“, се мъчи да застане на диван в големия си офис. До него, обаче, има патерица. „Имах фрактура, от която имам проблеми с възстановяването“, уверява ни той.

    Но здравословното му състояние е обект на постоянни слухове в България, защото той почти не се появява в публичното пространство. Трудно е да се повярва, че този човек, облечен в анцунг, с обръсната глава и сиво-синкава кожа, който отказва да бъде сниман, се е превърнал в основния претендент за спечелването на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 11 юли в тази страна със 7 милиона жители, известна като най-бедната и корумпирана в Европейския съюз."

    Коментиран от #153, #154

  • 153 Иван

    5 5 Отговор

    До коментар #152 от "Из статията":

    Като човек винаги работил в частния сектор, СЕ ОКАЗВА, ЧЕ „ДЕСНИТЕ“ винаги са били на държавна работа, така че аз ще гласувам за лявата коалиция, пък после, ако има нещо, ще се разправяме.

    С културни хора може да се води разговор!

    Здраве и късмет на приятелите от форума!
  • 154 Какво

    8 3 Отговор

    До коментар #152 от "Из статията":

    се правите на неразбрали – той си го е татуирал на гърба отдавна, че идва и носи ада със себе си, т.е. не ви е излъгал….който разбрал, разбрал, да не кажете после, от къде ви дойде…. пука му, че му дреме, ни дете, ни коте, след него и потоп….
  • 155 Славчо

    11 3 Отговор
    пред Монд!

    Интересно на какъв език са си общували с журналиста?

    Най-нелепото е, че Учиндолския славей няма едно свястно интервю за българска медия, но тръгнал да дава интервюта по света.
    Тотално неуважение към избирателите му.
    Ако беше кандидат в някоя от страните, за които е готов да дава интервюта, нямаше да има и стотина избиратели с такова поведение.

    Отделно от това гусин Трифонов физически е развалина. Но далеч преди проблемите с физическото здраве са менталните проблеми на Чалгаря – умственно хром е.

    А да управляват страната шутовете му сценаристи е не само нелепо, а и опасно.
    Това са хора наемници, правили и правещи всичко за хонорар.

    Тези дето ще гласуват за ИТН нека се замислят.

    Да няма алтернативи, бих ги разбрал…
  • 156 От това

    4 3 Отговор

    До коментар #151 от "Трудно е":

    интервю се разбира, че сме на път да изберем „От трън та на глог“.

    Още един, който се кланя на „евро-атлантическите ценности“.

    Европа като една държава е пътят към новия световен ред, към едно световно правителство, а това е планът на глобалистите.

    Това ли искаме? Ако не, алтернативата е „Възраждане“ с номер 11.

    Между другото, голяма въпросителна е бъдещето на ЕU и еврото.

    До изборите в Германия през септември ще е още така мирно в Европа.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Славето

    8 4 Отговор
    е повече от ясен !

    Комплесиран гей, който натрупа милиони при същата тази система, срещу която уж се бори и опростачи поне две поколения българи!!

    След 12 ще си блъскаме главите, за да разберем от къде ни дойде и да ни покаже, че сме народ с къса пмет и кълвем даже само на кукичка !

    Ще видим !
  • 160 Истината

    7 4 Отговор
    Законите на чалгата:

    Политиката е чалга, която не се прави от чалгари, а от мошеници.

    Чалгарят не е мошеник. Той е просто страхливец, живеещ от овациите на тэъпаците.

    Всеки чалгар живее от демонстрацията на фалшива смелост, на която вярват само и единствено тъпаците.

    Кариерата на всеки чалгар завършва с крах.

    Няма чалгар, който да не е пострадал от собствения си нисък интелект.

    Колкото по-голямо е доверието ти в чалгар, толкова по-голямо е страданието ти.

    Чалгарят е индивидът с най-висока степен на заблуда в собствените си възможности.

    Всеки чалгар държи в ръцете си последните пари на т ъпака.

    Чалгарят съществува благодарение на невежеството на останалите.
  • 161 Б Брехт

    7 2 Отговор
    „Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност.

    Политически неграмотният не чува, не говори, не участва в политическите събития.
    Той не знае, че цената на живота, цената на зърното, на рибата, на брашното, на наема, на обувките и на лекарствата зависят от политически решения.

    Политически неграмотният е толкова глупав, че е способен да се пръсне от гордост заради факта, че мрази политиката.

    Този глупак не осъзнава, че проституцията, изоставените деца, най-големите крадци, лошите политици и корумпираните лакеи на национални и мултинационални компании се раждат тъкмо поради неговото политическо невежество.”
  • 162 баба мара

    3 5 Отговор
    ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ИТН ДА ВАРНЕ ГЕРБ МАФИЯТА

    Коментиран от #166, #168

  • 163 ВИЛИ

    7 5 Отговор
    АБЕ ТРЯБВА ДА СИ НАПЪЛНО ОТКАЧЕН ДА ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ МУТРИИИ ВЪН

    Коментиран от #171

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Запознат

    8 6 Отговор

    До коментар #164 от "Цитати,":

    Зад противната муцуна на Трифонов се крие още по-противната муцуна на Радев, който използва Слави да му свърши мръсната работа, тъй че гневът не се насочва в правилната посока.

    Льотчикът е разпоредителят, Слави – изпълнителят.

    А днешните фанфари за Три морета, за които бтв ще излъчва цял следобед, след като левите президенти на Европа я бойкотираха и само наш Радев се пъчи там, говорят ясно – не бийте самара Трифонов, а магарето Радев!
  • 166 Емил Боев

    8 3 Отговор

    До коментар #162 от "баба мара":

    Какво ги правят бе ? Как ги поставят за „фаворити“ на глобализма-сатанизма ? Бекграундът му е подходящ – от комсомолска семка, просто но напористо посредствено същество с дълбоки комплекси. Мечтаеш да бъде мутра и станал такава, стандартен крадец и мошеник който не плаща данъците си на държавата , ползвайки офшорки…

    Но за тези над двадесет години Наркоманът е станал милионер, с какво допълнително са го хванали ? С пари ? Тогава става въпрос за много пари !

    Или със заплаха че ще му „пресъхне шоуто“ ? Няма значение.

    Факт е че сме пред голяма опасност, нова и ужасяваща – този дегенерат да ръководи държавата.

    Има още три дни да се освестим. Вярно е че „изборите“ са предварително нагласени от Козяк, но все пак – не бива да имат и един глас за това недоразумение.

    Коментиран от #167

  • 167 Този човек

    5 5 Отговор

    До коментар #166 от "Емил Боев":

    е събрал най-лошото, което ни застрашава: чалга, простотия, популизъм, високомерие, див неолиберализъм, продаден на англосаксонците и не вярвах, че е и хомосексуалист, съмнявах се, че има наклонност към педофилия.

    Просто природно и политическо чудо.

    Няколко пъти писах, че и за когото и да се гласува получаваме едно и също – Н.П. Х. Мустафа.

    С пълна съвест, макар че съм стар костовист, ще гласувам за „Възраждане“!

    Родината ми е скъпа и съм се клел по знамето и’, каквото и да значи това за някой соросоиди
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Поредният

    5 3 Отговор

    До коментар #164 от "Цитати,":

    ментално и физиологически импотентен, бездетен психопат, подкрепен от глобалните и местни олигархически финансови капитали от престъпна дейност, който се опитва да налага „еврогейски ценности“ върху нормалните хора.

    На това немощно нещо с патерици, ако партията му спечели каквато и да е власт, трябва да се отговори с категоричен масов отпор по площадите на България. Гражданска реакция в защита на българската нация!

    Коментиран от #170

  • 170 На вратата ни

    6 6 Отговор

    До коментар #169 от "Поредният":

    чука зло, по-голямо от мутрорежима на Борисов. Този е и ди от, лижещ подметките на всеки, от който вижда полза.

    Бягайте да бягаме от тоя чалгарски психопат. Ако някой гласува за тоя, значи сме станали нация от доброволци за обедняване в полза на еврокомисарите и тотални психопати.
  • 171 Виждате ли го

    8 5 Отговор

    До коментар #163 от "ВИЛИ":

    тоя новият месия дето ще оправя България след три дни Боже Боже много сме грешни като народ , щом си решил да ни унищожаваш.

    Този татуираният ли прост чалгар дето съсипа живота на цяло едно поколение млади Българи със просташките си песни ще бъде начело на държавата ни чрез партията си .

    Явно си заслужаваме съдбата като избираме корумпирани и крадливи и неграмотни политици да ни управляват .
  • 172 Юлия

    3 6 Отговор
    Даа...ама не!!! Мисля, че ГЕРБ ще са втори с многооо мъкааа!
  • 173 Кака пенка

    10 7 Отговор
    Този път колкото и да ви е мъчно ГЕРБ ще са първи.
  • 174 Ихааа

    5 8 Отговор
    трола на копейкин се е развихрил! Ами подлеца копейкин, не е ли наясно, че достойнство на човек се сваля с достойнство, а не с лъжи и манипулации! А? С лъжи и манипулации си служат само подлеците! Е мерси! Ясен си копейкин! Щом плащаш на глупаци по форумите за лъжи и манипулации, си подлец, борещ се да се докопаш до власт! А плюенето точно по Слави и Президента, показва, че изпълняваш поръчка! Та чия задкулисна поръчка изпълнява подлеца костадинов? Мисля, че не всички е видно! Хубаво е, че възраждане си показа, гнусното подло лице, че да не се лъжат хората да гласуват за подлеци!
  • 175 Радефф

    5 3 Отговор
    Ей, няма да ви уврат главите ей!
    Какво са пените бе? Аз откога съм готов с резултата от изборите?!
    За кво ги купихме тез машини?
    Ще изкараме и другите избори на есен с тях, пък после ще видим!
  • 176 Долу ГЕРБ!! Мутри Сбогом!!!

    10 5 Отговор
    Мутри Сбогом!!!
  • 177 Агенциите лъжат на поразия!! Жътва е за

    8 4 Отговор
    Тях!! Но затова им плащат, да Лъжат!!!
  • 178 неразбрал

    4 2 Отговор
    Не знам СОВИ-ГАРГИ ама бактън от '' социологически проучвания ''и ръсене на проценти...Познавате само когато трябва да идете в Нужника на село
  • 179 Совите не са това, което са.....

    8 3 Отговор
    НАРОДА срещу изчегъртаните тикви !
    Гласувайте за партиите на протеста !
  • 180 Има такъв народ CHICAGO,USA

    3 3 Отговор
    Каквото и да правят ние сме първа политическа сила. И ще си чагърткаме статуквото до дупка !!!
  • 181 ЪРП

    3 5 Отговор
    АЙДЕ, ЧЕКМЕДЖЕЕЕ*ГЕРБЕРАСКИТЕ ИЗМЕКЯРИ ДА ВИДЯТ АНКЕТАТА НА ФАКТИ, КОЯТО Е ДОООСТА ДОСТОВЕРНА:

    https://fakti.bg/poll/1666-za-koya-partiya-shte-glasuvate-na-izborite-za-parlament-na-11-yuli-
  • 182 ЧЕКМЕДЖЕ

    1 10 Отговор
    ГЕРБ са велики , а Вожда им е ВЕЛИКАН , при това и физически и интелектуално ! Бог !

    Коментиран от #183

  • 183 KIKO

    2 4 Отговор

    До коментар #182 от "ЧЕКМЕДЖЕ":

    СОВА МЕНТЕ,ПЛАТЕНИ КУ..И,И ПЕ......И,ТОВА СТЕ ВИЕ
  • 184 Жоро

    4 4 Отговор
    Ай пак ще говорим след изборите. Да ви видя тогава кой НЕ-ПАТРИОТ ще е влзезнал и какви ще са позииците на ГЕРБ/ДПС/БСП. Щото българина е подготвил ОТПОР тоя път ще има ГОЛЯМОТО ШАМАР! Тъй ще ги изпукаме тия крадци че тътен ще се носи 4 години. Откъде знам ли? Ми вижте последните избори от 4-ти? Герб викаха по всички телевизии че били Първи че били Били и не знам си какви глупости а те се оцапаха че се размириса. Сега служебното правителство дето ръчне на акита мирише. БСП какво стана? Рекорд ама надолу. Общо взето чакаме ШАМАРА на 11-ти, не МИШО ШАМАРА обаче.
  • 185 ЗАТВОР КРАДЦИ

    5 4 Отговор
    ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕ СА ВАЖНИ СЛЕД 2 МЕСЕЦА ЩЕ ИМА ДРУГИ ! КРАДЦИТЕ ПЪРВО ТРЯБВА ДА БЪДАТ В ЗАТВОРА !
  • 186 Политанализатор

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    " Совата" ЛЪЖЕ!! Шкембе Паспортов, биещия възрастни жени на границата и аптекарчето със ефективна присъда и шайките им в Парламента??? Ха ха ха!!
  • 187 yordan

    2 4 Отговор
    ГЕРБАВА ПЛАТЕНА МИСИР АГЕНЦИЯ. ТОЯ ПЪТ НЯМА ДА ПОЗНАЕТЕ .ОРИЕНТИПАЙТЕ СЕ КАМ ХОРОСКОПИ КАТО ВИТАНОВ
  • 188 Е, браво !

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бухал Дарис":

    За съжаление си прав !
  • 189 Дядото

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Vladi":

    Влади многи си невеж като избирател. С машинното гласуване които контролира софтуера на машините за гласуване той ще покаже изборния резултат. Президента Мадуро на Венецуела с машинното гласуване получава изборни резултати за чудо и приказ още повече, че там има руски и кубински съветници. А в България главен отговорник за машините измами и манипулирани резултати ще е другаря президент Радев Решетников и неговото служебно правителство съставено само от другари от руската партия Бсп, Дс под ръководството на руското посолство. Че ще има изборни манипулативни резултати и машинни измами в полза на партийте от червеното статукво начело с най старите кагабейски партии Бсп, Дс и Дпс няма съмнения. Пита се в задачата, защо има избиратели които да вярват, че президента Радев и на такива като другаря министър на Мвр Бойко Рашков, които притежава с жена си 19 имота за десетки милиони долара може да се бори с корупцията. Ами вижте имотите му как ги е придобил и с какви средства ги е купил и едва тогава преценете всъщност той може ли да се занимава с такава дейност. Най големия олигарх В. Божков черепа си пазарува избиратели за да се скрие зад депутатски имунитет, а другаря министър Рашков в това време гледа към прелитащите птици. Смях в залата.
  • 190 ВРЕМЕ Е

    2 3 Отговор
    БОЙКО ЩЕ ПОБЕДИ ЗАЩОТО ПОСТРОИ 500 000 000 КИЛОМЕТРА МАГИСТРАЛИ И ОЩЕ ТОЛКОВА МЕТРО И ЖП ЛИНИИ , ВНЕСЕ НАЙ НОВИТЕ РЕЦИКЛИРАНИ ЛОКОМОТИВИ И КУПИ НАЙ - НОВИЯ МОДЕЛ ИЗТРЕБИТЕЛИ ОТ 1968 ГОД. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ПОБЕДИ НО МОЖЕ ДА ГО БИЕ В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ ИНАЧЕ ОТ ПРОСТАК КАТО НЕГО ОТЪРВАНЕ НЯМА
  • 191 ТАЯ ИГРА

    2 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИЗБОРИ В КОИТО ВСИЧКИ КРАДЦИ СЕ СЪРЕВНОВАВАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ , А НАС НИ МАМЯТ С МОРКОВ ДА ГИ ИЗБЕРЕМ ЗА ДА НИ КОЛЯТ КАТО ОГЛАДНЕЯТ........ КАК МОЖЕ УГЛАВЕН ПРЕСТЪПНИК , КРАДЕЦ И УБИЕЦ ДА Е НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ТО ИЗБРАН ОТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ СОБСТВЕНАТА МУ ШАЙКА ...... ТАКИВА ИЗБОРИ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОСВЕН В БЪЛГАРИЯ
  • 192 ЗАТВОР БОКО

    3 3 Отговор
    БОЙКО ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА КОГАТО ИМА ИЗБОРИ ! ОСТАНАЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СЪЩО , ИНАЧЕ НЯМА КАК БЪЛГАРИНА ДА ОТИДЕ ДА ГЛАСУВА .......... ТАКИВА ИЗБОРИ СА ОПОРОЧЕНИ ПО НАЧАЛО !
  • 193 Без номер 5

    4 2 Отговор
    Има едни хорица дето не стоят пред компютър, лаптоп, таблет и телефон
    Те няма да гласуват за номер 5.
    Защото нямат пари за хляб.
  • 194 възпитан

    3 2 Отговор
    Патриоти днешните патриоти ли са,те са крадливи иди--и
  • 195 Електра

    3 1 Отговор
    Изравнени изравнени колко да са изравнени. На това поръчково плюене от Хунтата на Кауна и ПедеРашков, половин% са си ръст за ГЕРБа...
  • 196 Гоуст

    3 1 Отговор
    Мислех да не гласувам но после видях че тук отново е Великият ЖАН ВИДЕНОВ това име е институция в България
    Сега е ясно кого ще подкрепя
  • 197 И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO

    2 0 Отговор
    Знаете,че ще спечелим изборите !
    Затова не си хабете гласовете за Гроб !
    Гласувайте за нас,за да сте в час !
  • 198 бухал рисърч

    0 0 Отговор
    Абе и совите не са това, което бяха! Едно време какви проценти, какво чудо, с пъти преднина на ОПГ-то пред куманистите даваха, а ся един мижав половин процент, колкото да си оправдаят получените няколко банкноти от чекмеджето...
  • 199 qwerty

    0 0 Отговор
    Влизат едни патриоти, ама не тези.
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 reng

    1 0 Отговор
    Сова платена от най-големия прост$к премиер в историята ни!
  • 202 Димитър

    0 0 Отговор
    Да гласуваш за най големия малоумник управлявал България като Жан Виденов при което червено управление имаше хипер инфлация 1 долар стигна цената от 3500 лева. 15 банки дадоха фира, а спестяванията на хората бяха ограбени от банките и банкерите които бяха от Бсп, Дс. Да гласуваш за Виденов е истинско безумие. Тези национални предатели които са си присвоил девиза на великия В. Левски за чиста и свята република. А точно Русия и граф Игнатиев са издейства ли смъртната присъда на Левски, защото не се е съгласил да стане руски шпионин. Да гласуваш за тези руски шпиони като Николай Малинов обвинен за шпионаж в полза на Русия си е чисто национално предателство спрямо Васил Левски и неговите национални идеали. Ама моля ви се мислете преди да пишете такива глупости и откровени простотии. Става на въпрос за европейска и натовска България, а не за руска губерния. Засрамете се от 1500 годишната история на България.
  • 203 дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Centurion":

    тия са платени фирми да проучват,колко платиш това казват,трябва да са забранени
  • 204 ГОРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Centurion":

    Трябва да си прост!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове