9 Юли, 2021 07:08 11 035 60

Бойко Рашков: Сега виждам какво бедствие представлява купеният вот

  • бойко рашков-
  • купуване-
  • вот-
  • избори

По думите му не само ромският етнос е засегнат от купуването на гласове, но там тази търговия е много разпространена

Бойко Рашков: Сега виждам какво бедствие представлява купеният вот - 1
Снимка: БГНЕС

Хората са готови за 30, 50 и 80 лева да продадат своя глас и да съдействат на една политическа машина, която изобщо не е изрядна. Това каза пред 7/8 TV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Изключително изобретателни са. В една област установихме, че лекар издава медицински документи на множество избиратели. С каква цел ще се запитате? С цел да може да се формира една секция с подвижна форма на гласуване, която ще е с хартиени бюлетини. Или пък в селския магазин, обичайно е да се дава на вересия. Сега се дава на вересия, но ще се опрощава ако гласуваш за някоя партия. На предходните избори в кюстендилската област имат около 100 хиляди души избиратели, а се оказва, че там е имало с 13 500 повече гласували. Дали са дошли от Македония или другаде? Борисов е казал на Ердоган, че българските мюсюлмани са мостът за добросъседството между България и Турция“, разкри той.

По думите му не само ромският етнос е засегнат от купуването на гласове, но там тази търговия е много разпространена. Според него стандартът на живот оказва влияние.

„Ако към 4 април няма никаква активност на МВР, сега имаме в пъти повече операции, действия и образувани дела. До 4 април са заведени 0 дела за престъпления против политическите права на гражданите. Към днешна дата досъдебните разследвания, започнали само в МВР са около 50. Имаме около 7-8 пъти повече сигнали от граждани с информация за подобни престъпления. Аз го оценявам като повишено доверие на българските избиратели към МВР, след като всички видяха, че това министерство може да работи.

А и всички знаем, че министърът на вътрешните работи, който беше на стола преди мен – г-н Терзийски, като и по-предишният - Младен Младенов, са кандидати за депутати. Така е устроен у нас политическия живот, че тези министри не са си вдигнали и малкия пръст срещу престъпленията против правата на българските избиратели“, коментира още служебният вътрешен министър.

„Ако съм заслужил одобрение на хората, то е заради работата, която се върши. Със задачите, които има МВР. Те съвсем естествено насочват вниманието на българските граждани. Това ведомство е натоварено с много отговорности. До момента около изборите това ведомство не е правило нищо. Така се оказва не само чисто статистически, но и ако погледнем реалистично. Една проста съпоставка за онова, което е правено до 4 април, с това, което сега сме направили, показва, че около 4 април има абсолютно бездействие от страна на МВР. Почти никаква подвижност в посока противодействие на така нареченото купуване и продаване на гласове.

От кухнята сега виждам какво бедствие представлява това за политическия процес, наречен избори за Народно събрание. Не съм очаквал, че мога да се срещна с такива мащабни действия в тази посока. Оставам с впечатление, че някои наши политически партии нямат нужната тежест със своя авторитет, политически програми и идеи да завладеят избирателите. Затова просто си плащат. Политическият живот стана пазар и търговия“, добави Бойко Рашков.

Вътрешният министър отрече да има амбиции да става главен прокурор, а и няма право да стане такъв. „Нямам такива амбиции да ставам главен прокурор. Аз и възрастово не отговарям на изискванията“, отбеляза той.

„Иван Гешев срасна прокуратурата с политическата власт. Превърна се в един сътрудник на Бойко Борисов. Той е избран от него, както и Цацаров е избран от него“, коментира още Рашков.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САНДОКАН

    152 18 Отговор
    То с този вот ТУЛУПА НИ крадеше 12 години

    Коментиран от #41

  • 2 Миризлив пор

    14 113 Отговор
    Докато гласуваха за вас ви беше хубаво, кога отвориха чекмеджето и вдигнаха цената на глас и започнахте да ревете. Нещо нелоялна конкуренция ми се вижда

    Коментиран от #19, #54

  • 3 АЙ СТИГА БЕ

    33 112 Отговор
    НИМА КАТО БЕШЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БСП НЕ БЕШЕ КУПЕН ВОТА ?! ВСИЧКИ СТЕ ЕДНИ И СЪЩИ , НЯМА ЧЕСТНИ ХОРА В ТАЯ ДЪРЖАВА ОЩЕ ПО МАЛКО ПЪК ПОЛИТИЦИ !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    16 53 Отговор
    РАШКОВ , НЕ СЕ ИЗДАВАЙ БЕ - ЗА ТОВА КАКВО КАЗАЛ БОЦИ РАПОНА НА ДОМУЗАН В ИСТАНБУЛ
    ....................... ..................... ......................
    СЕГА БОЦИ РАПОНА И ДЖОЛАНА ЦЯЛ ДЕН ЩЕ МИСЛЯТ КОЙ Е АГЕНТА НА ДАНС , КОЙТО Е БИЛ ЗАЕДНО С РАПОНА В ИСТАНБУЛ :)))
  • 6 Само да попитам

    36 59 Отговор
    А какво бедствие са купените имоти,виждаш ли?
  • 7 Разфасовай тиквата

    85 13 Отговор
    и я превърни в тиквеник,нека хапне народът вдругиден..
  • 8 Анонимус

    97 6 Отговор
    Бръкни в САМОКОВ и ИХТИМАН. Там ще се хванеш за главата.
  • 9 NeXu s

    29 81 Отговор
    Рашков защо не казва нищо за купения вот на Мутри - вътре? Или като са наши хора - може? Така ли е, другарю комунист?
  • 10 Гост

    25 54 Отговор
    Рашков,говори конкретно за сестра Галева и нейните пазаруващи мутри.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1111

    12 50 Отговор
    що не си спази обещанието бе лъжец нали боко щеше да е в затвора
  • 13 Гражданин

    21 86 Отговор
    Докато Рашков лови дамаджани, престъпността се развихри.
    Две убийства на деца само за месец, бум на въоръжените грабежи, а полицията се занимава с политически репресии над опоненти на режима на Радев.
    Само един месец в страната бяха жестоко убити две деца. Снощи във Велико Търново бе открито тялото на убита 15-годишна ученичка, издирвана в продължение на два дни от роднини, приятели и съученици.
    Развихрилата се престъпност показва много точно, че властта е слаба. Тоест, че има безвластие, мътна вода. А знаете кой лови риба в такава вода.
    И, че докато лови дамаджани вътрешният министър Рашков изобщо не си върши работата, а се занимава с фойерверки и фейк новини.

    Коментиран от #35

  • 14 РАШКОВ, СЛАБА РАКИЯ СИ

    19 77 Отговор
    НИТО ЩЕ СПРЕШ КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ, НИТО ЩЕ ВКАРАШ БАЦЕТО В КАУША..ВИЖ ДА СИ ВЗЕМЕШ НЕКОЙ И ДРУГ АПАРТАМЕНТ....МОЖЕ

    Коментиран от #24

  • 15 оня с коня

    15 60 Отговор
    А случайно да вижда Рашков НАГЛАТА ВРЪТКА която напълни гушата на определени хора с покупката за СТОТИЦИ МИЛИОНИ/Монтаж и Логистика на машините - Башка/ на Машините ,които щели да "Пресекат" купения и Корпоративен вот?!
  • 16 РАШКОВ, КОЛКО ПЛАТИХТЕ ЗА

    10 57 Отговор
    МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ......МАЙ МНОГО НАД 6.7.МИЛИОНА ЛЕВА........ПРИЗНАЙ СИ....
  • 17 Гого

    12 68 Отговор
    Рашков видяхме и какво бедствие сте комунистите.Или да ми дават пари да се ваксинирам не е корупция така ли ? По добре купен вот и номална власт от колкото комуняги на власт

    Коментиран от #26

  • 18 5kof

    55 3 Отговор
    С. Смоляновци е малко полупланинско село, на около 30км от гр.Монтана. В него живеят 100 процента компактно българско население, православни християни. На изборите, проведени на 04.04 печели кандидатът на ДПС за региона, известен представител на циганския етнос, познат като Пимата. Официално и не само, масово са предлагани по 50лв на глас. Поголовно, без срам, задръжки и скрупули. Дори и сред педагогическия колектив на средно училище в областния център е имало "учители", които са предлагали на своите колеги да гласуват срещу заплащане. А да видим сега в неделя кое как ще стане.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Прав е

    66 6 Отговор
    Това наистина е бедствие! Кражба на бъдеще от народа! Това правят герб и дпс! Изключително вредни!
  • 21 Зайо

    11 48 Отговор
    Дамаджане,по татово време беше купена цяла България,включително с твое съдействие.
  • 22 Калин

    37 2 Отговор
    В нашето село, на кметските избори се раздаваше олио, купони за хляб и пр. Всичко се правеше открито. Храните се разкарваха със служебен автомобил на местната кооперация. Кандидат и по настоящем кмет (2-ри мандат) беше и е, бившата съпруга на шефа на кооперацията.
  • 23 Кралят

    10 37 Отговор
    На имоти се изказа 😄🙄🙄😄🙄🙄всичко ясно но само нее ясно как купи имоти за милиони от държавните Заплати. Пидръжката на един имот за охрана е 25,000лв месечно!!!!!!!!!!?????!!! От къде тези пари???? Всеки българин работел на държавната заплата би ли си го пов. зволил
  • 24 Слаба

    37 4 Отговор

    До коментар #14 от "РАШКОВ, СЛАБА РАКИЯ СИ":

    ама ракия, досега другите бяха помия.
  • 25 Сестра Галева

    9 41 Отговор
    Така даваи рашков и ти като мунчо юмручето ако печелите вие са честни избори ако загубите са фалшиви и купени как тогава мунчо юмручето стана президент като беха фалшиви всички избори

    Коментиран от #29

  • 26 hh88

    42 4 Отговор

    До коментар #17 от "Гого":

    За тези ли комунисти става дума?
    1.Бойко Борисов - комунист, майор от МВР, и син на полковник от МВР.
    2.Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
    3.Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
    4.Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Пешо Танкиста , и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
    5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
    6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
    7.Симеон Дянков – комунистическо синче ; стипендиант на фондация Людмила Живкова.
    8.Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
    9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанският отряд „ Чавдар” !
    10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
    11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
    12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов
    13.Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година
    14.Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител
    15.Димитър Николов – московски възпитаник израснал в семейство на комунисти.
    16.Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията
    17.Мен
  • 27 В Гр. Стражица

    15 7 Отговор
    ГЕРБ, БСП.. РАЗДАДОХА 200 ХИЛЯДИ ЛВ ДА КУПУВАТ ГЛАСОВЕ
  • 28 Жан еалжан

    26 3 Отговор
    Освен това Полицията и Прокуратурата си затваряше очите за грабежа над българския етнос от ромския! Мен като ме рекетира банда мними майстори Полицията написа преписка до Прокурора и ми каза що им даваш а Прокурора ми прати писмо, че нямало престъпление те си искали аз съм давал!
  • 29 Просто ве

    24 4 Отговор

    До коментар #25 от "Сестра Галева":

    С голяма избирателна активност! Що ви плащат да лъжите, че няма да се гласува и ще е ниска избирателната активност? 😃 Ако гласуват 2 милиона и са купили 200 хил. гласа, то имат 10 %! Ама ако са гласували 4 милиона, са 5 %! 😃 А тогава колкото и да се напъваха, изборната активност, бе голяма! И колкото и да купуваха и плащаха на глупаци да лъжат по форумите, не се получи! Та ни падаме от Марс драги! Други детски въпроси, платени от тъпото от Банкя, имаш ли?
  • 30 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    5 19 Отговор
    ЖЕГА....МАТА ХАРИ МИ ПОДНАСЯ СУТРЕШНОТО КАФЕ...ТОА РАШКОВ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА......БРАВО РАШКОВ......РАЗВИВАШ СЕ
  • 31 Docenta

    9 32 Отговор
    Тоя клоун милионер от държавна заплата бойко чашков ще бъде следващия разследван за корупция.Другия кандидат дежурен пандизчия е Румбата Гадеф
  • 32 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    5 28 Отговор
    ЖЕГА...МАТА ХАРИ МЕ ГЛЕДА С ВЛАЖЕН ПОГЛЕД....РАШКОВ СЕ СТРЕСНАЛ ОТ РАЗМЕРА НА КУПЕНИЯ ВОТ...НИЕ СЕ СТРЕСНАХМЕ ОТ РАЗМЕРА НА КУПЕНИТЕ МУ....АПАРТАМЕНТИ

    Коментиран от #34

  • 33 Перо

    23 5 Отговор
    Не може престъпна партия,като ГЕРБ да не ползва престъпни методи и в изборния процес.Това е разковничето за съществуването на престъпната партия и цялата престъпност,корупция в БГ!
  • 34 Като ти е жега

    12 4 Отговор

    До коментар #32 от "ОТ ХАМАКА В БАНКЯ":

    Мата Хари да ти прави златен дъжд щото си пенсиониран вече.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Доцента

    6 14 Отговор
    Бойко чашков не беше ли служител от милицията на престъпната комунистическа партия??? И опитваше ли чашков да прикрие репликите на Петър Младенов "да дойдат танковете"Тоя милиционер Чашков не заплашваше ли журналистите от БНТ тогава да му дадат касетата.Как тоя милиционер стана милионер?????

    Коментиран от #40

  • 37 СЛОНА

    7 11 Отговор
    ЖАДЕН ЗА ВЛАСТ ФАТМАК!!!...
  • 38 Калинчо

    12 3 Отговор
    Аз само да питам ,за един приАтел . Когато в огромния вече двор на Кмета на село е казана за ракия , сервиза за автомобили с голямото хале , покритата част тип ресторант с 40 големи маси за да се правят сватбите на непълнолетните братя роми и няма нито един граждански брак, кухня , бар , транжорна в мазата , търговията със строителни материали с частен огромен камион ,заградените 20 дка. двор с прилежащото дере направил бент за да въди риба , кафе автоматите дори и в кметството , над 100 дка заградени плътно до река и там работи временната заетост на която държавата т.е. ние плащаме част от надника и той доплаща евентуално и всичко което се сетите . Та въпроса ми е , ако не бе кмет за 10 години щеше ли да е милионер вече в евро с кметската заплата ? Това феодализъм ли е или друго ? Защо изтънява тетрадката с верисиите от казана след избори и защо някои сватби са по-евтини от други . Къде е касовия апарат и разрешителното за ресторант за масови мероприятия дори и в пандемия. Кой ще проверява такива проверяващи и отговорни Кметове станали такива от създаването на Герб . Преди това върли членове на други партии. Този не е единствения във Варненска област.
  • 39 гражданин

    13 2 Отговор
    Г-н Рашков!Елате за един час в Етрополе и побеседвайте по тези въпроси с хората, седящи на пейките на площада.Ще се хванете за главата.

    Коментиран от #43

  • 40 ПП гепи

    16 5 Отговор

    До коментар #36 от "Доцента":

    Що да е милионер? Всички доходи по СИО са декларирани от него и жена му , строи къща 7 години , гаражът му е имот според герберите , хаххахах и е теглил кредити. Бил милионер - глупости. Ти кажи за тиквата и чекмеджетата кажи , кажи де ? хехехех Бойко мутрата какво е свил ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Мда

    6 14 Отговор
    Тоя крадец и комунистически боклук Рашков, заедно с измамната си фамилия, прикриват зулумите които е вършил и имотите които е откраднал.

    Коментиран от #55

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ъхъъ

    12 4 Отговор
    Борисов и ромската му партия са от етноса, затова последните 12г. всички престъпления от ромите нямаше наказани ….
    Гласувайте пак за ГЕРБ ако искате да ви управлява крадец от ромски произход !!!
  • 46 2253

    9 3 Отговор
    Хората се продават за 30-40-50 лв, защото живеят ден за ден. До това доведе Преходът, продължил 30 год.
  • 47 кога

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: кога България ще се отърве от тази зараза БКП (герб, бсп, дпс, сдс, и приятели) дошла с помощта на чужди сили и задкулисието от престъпници?
  • 48 Чучо скруч

    4 6 Отговор
    Рашков не всеки може да се продава като теб за милиони
  • 49 МУТРИ ВЪН

    8 4 Отговор
    Мачкай Рашков. Ти си човека. В теб е моята надежда.
  • 50 Бойко Тарашков

    4 6 Отговор
    Тролчета не ме слушайте, какво Ви лъжа, а ме гледайте какво правя. 19 имота за милиони имам с 12 тоалетни. Само с една милиционерска заплата съм ги купил. Ще си тролите по цял ден във ФБ и в жълто кафявите сайтчета да заработите за поредната доза наркотик.
  • 51 Бойко Рашков

    3 7 Отговор
    Това че очите ми са кървясали, не е от алкохола. Не мога да си избера в кой от 12-те нужника да отида... стискам... мисля... стискам... мисля...
  • 52 ЯКО. ЧАГЪРТАЙ ! РАШКОВ !

    7 1 Отговор
    Искаме лицето Бойко Методиев Борисов в затвора! Да бъде въдворен на 12 юли !!!
  • 53 Арест на Борисов On line !

    7 1 Отговор
    Да се предава по целия свят !
    После 3 дена всенародно веселие !
    Ядене и пиене на корем ! У ха !
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 пенсионер

    2 4 Отговор
    и 50 лв за пенсионера са мното пари другару рашков работихме 45 години за 200 лв пенция а такива като теб с 10 апартамента
  • 57 Петрова

    6 0 Отговор
    Бойко Рашков, в Силистра от години едни и същи феодали, посредствени,, хора,,, които имат качества на селски тарикати се заиграват с истинските правила за демократични избори. Надявам се да ги видите.
  • 58 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 5 Отговор
    1 РШ- единица мярка за наглост...По-удобно е да се ползва милиРШ...
  • 59 ТОНЧО

    3 0 Отговор
    1 ББ - единица мярка за наглост.
    Реципрочната й величина е учтивост и има единица мярка 1 РШ. Това е подобно на Ом =1/Сименс, т. е. Съпротивление [Ом] е реципрочен на проводимост [Сименс]
  • 60 ЕПИхлорХИДРИН

    1 0 Отговор
    Браво Рашков ! Изгаври се с простака Бойко , отново и пак !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове