Last news in Fakti

16 Февруари, 2013 08:30 20 210 8

КАТ пускал крадени лимузини срещу 6 бона

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Имам 700 лв. пенсия, 3000 сметка за парно, а ми се ходи в Египет, споделя Мутафова пред в. „24 часа“

„Тези дни щях да се откажа от сцената, но излязох да играя и се заредих с енергия“, казва в интервю за всекидневника голямата актриса. И после добавя: „Уморена съм. Няма да играя повече!"."Кажете ми какво да правя? Имам 700 лева пенсия, а сметката ми за парно е 3000 лева. Обади се една госпожа и ми вика: ще ви съдим, плащайте. Сега плащам на части, разсрочено - жалва се актрисата. - Никой не те пита коя си, каква си, как си се раздавала, какво си загубила в личния си живот заради сцената, как ще оцелееш на старини“.


КАТ пускал крадени лимузини срещу 6 бона, издава в. „Монитор“

Тарифата за прекарване на автомобил с нередовни документи през каналите на столичния КАТ е започвала от 3000 лева и е стигала до 6 бона. Най-тънката тарифа вървяла, когато целта е била да се прекара кола, която не е крадена, но идва от трета страна и трябва да се спести плащането на голямо мито. За получаването на регистрация на задигната лимузина от ЕС сумата се умножавала по две. Средно между 5-6 хиляди лева излизало регистрирането на кола, която е обявена за издирване, и номерата на рамата и двигателя й са били пренабити.


Амнистия за „пушалните“, обявява в. „Труд“

Столичната община няма да санкционира или да иска премахване на "пушалните" пред заведенията, които сега са опаковани с найлон. "Не успяхме тази зима да въведем регламент за тях, а и скоро собствениците ще ги махнат. Предписания се пишат само на онези, които са си позволили да ги изградят върху тротоарите", обясни главният архитект на София Петър Диков. Според проверка на инспектората в града има над 500 найлонови пушални. Преди около месец проверяващите поискаха тълкуване от Диков дали те са законни.

 

От простак певец не става, твърди вокалът на „Сигнал“ Данчо Караджов пред в. „Стандарт“

В интервюто става ясно, че „Сигнал" и "Щурците" са били като "Левски" и ЦСКА. Много ожесточена конкуренция - и в музиката, и за публиката. „Между групите имаше феърплей, но не и между агитките. Ходеха и се биеха по градинките заради нас“, казва Караджов. Другото сравнение е, че са били като "Бийтълс" и "Стоунс". Все пак групата на Данчо се родеела повече с Мик Джагър и компания. „Ние се възприемахме като "Стоунс" в нашата действителност и чисто стилово бяхме по-твърди като музика. Киро (Маричков) ако прочете тези редове, няма да се съгласи, но мисля, че е така. Ние сме в добри отношения до ден днешен“, споделя фронтменът.

 

Поскъпването на храните стопи увеличението на доходите, алармира в. „Сега“

Доходите на българите в края на 2012 г. отчитат сериозен ръст с над 16% спрямо същия период на 2011 г., но причината са традиционните еднократни премии и по-високи надници за извънреден труд по празниците. По-голямата част от допълнителните пари обаче е изядена от сериозното увеличение на разходите с 13,4%. Това показват резултатите на НСИ от наблюдението на доходите и разходите на домакинствата за последното тримесечие на миналата година. Домакинствата са разполагали с общ доход средно на лице от 1157 лв. при 997 лв. година по-рано. И са изхарчили близо 1058 лв. при 933 лв. през последното тримесечие на 2011 г. 

 

Датчани снимат филм за Емануела, разкрива в. „Новинар“

Датски кинаджии ще снимат биографичен филм за актрисата Силвия Кристел, която стана известна с провокативната еротика „Емануела”. Консултант на проекта ще бъде синът на звездата – Артър Кристел, като се очаква лентата „Силвия Кристел: Обект на желание” да се появи в кината през 2015 г. Актрисата стана известна по целия свят през 1974 г. с първия филм от поредицата „Емануела”, която скандализира пуританите. Въпреки това тя успя да се наложи като сериозна актриса. Преди 2 г. дори посети България, за да представи последния си филм като режисьор. Малко след това Кристел почина от рак.

 

Национализацията – лудост или необходимост, пита в. „Дума“

Макар че е силно идеологизирана и героизирана, частната собственост защитава ограничения интерес, насочен към Нейно величество "печалбицата" - сега и веднага! Именно така изглеждат например протестите на собствениците банскалии за още повече "разчистване" на Пирин в ползу "общината" и "местните", независимо от авторитетната подкрепа на мъдри и "проевропейски" стратези като Цачева, Цветанов или Добрев... Равновесието между частно, държавно и обществено се мени през столетията в полза на последното. Джеферсън е можел да си купува роби, но Бил Гейтс или Гриша Ганчев – не, пише в органа на БСП проф. Боян Дуранкев.

 

Военни дълбаят под паметника на Левски, пише в. „168 часа“

Под паметника на Левски в София има царичинска дупка! Тя също е прокопана от военните в търсене на човешки кости и също е зазидана като знаменития забой в софийското село, водещ към гроба на прародителя Адам. И тази дупка, също като тунела в Царичина, нашата славна армия копае в пълна секретност според смътните видения на някаква жена. Копаенето под паметника също трае 3 години като царичинското и също се ръководи пряко от Генералния щаб. То започва през 1938 г. и завършва през 1941 г.

 

Проф. Пимпирев се връща от Южния полюс, съобщава в. „Преса“

На 16 февруари с полет от Франкфурт на летище София се завръща директорът на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев, който постави българския флаг на Южния полюс. Тази година на 8 януари той заби родния трибагреник в най-южната точка на планетата и е първият българин, направил това. Пимпирев и монголският проф. Лхамсурен Дугержав заминаха за Антарктида на 29 декември 2012 г.. Двамата бяха включени в състава на международна експедиция, посветена на годишнината от покоряването на полюса от експедициите на Руал Амундсен и Робърт Скот.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тунингтм Тунингтм

    9 1 Отговор
    Имам 700 лв. пенсия, 3000 сметка за парно, а ми се ходи в Египет, споделя Мутафова пред в. „24 часа“ normalnite hora zimat po 200 leva toest nenormalnite 6ot sme v bylgariq .... a taq mi zima 700 leva bez da prai ni6to ...........
  • 2 лекарка

    4 1 Отговор
    Ами в криза всеки да си прави сметка включително и Мутафова,тя си ги е навъртяла тези 3000 лева. А като и се ходи в Египет да отива ,какво занимава хората с това. За това че е работила и че понякога продължава да работи и се заплаща достойно според държавата,в която живеем.Ако не и харесва да пробва в чужбина ,да види там как е тогава да се оплаква.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Абе тунингтм , защо не се завреш обратно в дупка от която си изпълзал . Първо се научи да пишеш на Кирилица , после ако имаш 2 грама мозък помисли кой взима 200 лв пенсия ,този който е работил за 500-600 лева. Е колко искаш да взима Мутафова като е народен артист.Ти как мислиш лесно ли се става народен артист , а.!!!!!!!!!
  • 4 Насакоту Яката

    1 0 Отговор
    Продавам опел кадет ,дето съм го внесъл от Гер. преди дни на мое име хората го вземат след канала с пълномощно, след 2 г. ми звънят , номера на мотора бил пренабит, кога викам нали го взехте след канала , отивам в кат оня вика -ще оправим нещата срещу 300 лв ще пи6ем че е ръждясал номера и те пращам за пренабиване, там нищо няма да правят но ще има документ че е пренабит от кат.Сетете се сами ако бе6е крадена става ли същата схема
  • 5 Таралясника

    1 0 Отговор
    Идете в кат Русе и вижте какво става.Стотици Румънци на ден.Регистрират се коли на адреса на Български граждани -за което съответните ги жюлят по 150 Евра.Има хора с по 500 автомобила вече.Нима в КАТ не виждат това.Ама и там сигурно играят комбина.
  • 6 Джаро

    0 0 Отговор
    и трябва да се очудим ли?
  • 7 4x4

    1 0 Отговор
    Значи слушай мойто момче ! Румънците са в пълното си право да регистрират коли и КАТ не могат да направят нищо. Аз съм от Видин и всеки ден пред КАТ стоят опашки от коли на румънци ! България направи така, че вдигна ЕКО таксите от 30 лв. на 300 лв. заради тях !
  • 8 Милчев

    1 0 Отговор
    Крайно време е КАТ да го няма,както е в другите държави с един номер от началото до бракуването...!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове