10 Юли, 2021 18:55 2 629 33

Васил Велев: България отделя най-много пари за полицията и съдебната система

  • васил велев-
  • пари-
  • образование-
  • полиция-
  • съдебна система

По отношение на отделените пари за образование сме почти на дъното - има само две държави има след нас

Васил Велев: България отделя най-много пари за полицията и съдебната система - 1
Снимка: БГНЕС

"България отделя от БВП по-малко пари за пенсии от средноевропейското – 8%, а в Европа е 11%, но 12 държави отделят по-малко от нас". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова телевизия председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

"За съдебната власт и полицията сме на първо място по отделяне на средства. 1,4% ние - 0,9%. По отношение на отделените пари за образование сме почти на дъното - има само две държави има след нас", обясни той.

Васил Велев направи и важни пояснения за пенсиите.

"Пенсията се получава като средния осигурителен доход към момента на пенсиониране се умножи по сумата от съотношението на личния осигурителен доход към средния осигурителен доход за всеки месец трудов стаж. И всичко това се умножава по 1.2% за всяка година трудов стаж", каза той.

По думите му у нас ръстът на доходите е в пъти по-висок от инфлацията.

Според него ако искаме да въведем съответствие между осигурителния принос и получаваната пенсия и да ограничим стимулите за сива икономика, трябва да приемем преизчисляване на пенсиите с осигурителен доход 2018 г. или 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма да се ваксинирам

    15 6 Отговор
    С експериментални течности.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Рашко

    7 13 Отговор
    Къде бяха мъшините за гласуване цялата нощ????? Защо е тоя таксиметров превос в Съединените??? Кой рови в тях???? Е
  • 3 Магистратчето

    14 1 Отговор
    Не ми барайте безотчетните.
  • 4 Доходите

    13 3 Отговор
    в пъти превишавали информацията - този вярва ли си ?
  • 5 Браво

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Няма да се ваксинирам":

    Никога ваканция
  • 6 Спокойно

    3 1 Отговор
    Спокойно няма да има нужда. След още няколко вълни с иглата няма да има нужда
  • 7 Правилно

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Няма да се ваксинирам":

    Долу ваксърите, свобода на народа
  • 8 БСП на Бунището

    27 2 Отговор
    При 20 хиляди армия имаме 70 хиляди Полиция и жандармерия!!!Две години не им стигат на съдиите да Осъдят виновен в Престъпление.

    Коментиран от #16, #20

  • 9 БОЛШЕВИК

    24 3 Отговор
    Тоя робовладелец не казва нищо за 3 - милиарда дадени на американците без насреща да има нещо! Тия робовладелци в България като тоя, ако зависеше само от тях, щеше да им работим, и тия нямаше да плащат нищо.
  • 10 Гост

    7 3 Отговор
    Този се намести отново. Нищо добро не ни чака. Платил е на всички и пак ще му лижат ....
  • 11 РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ МАЧКАЩ

    7 1 Отговор
    НАРОДЕЦА И ПАЗЕЩ БОКО МОКО КОКО ДЖОКО И СИИИЧКИ СХЕМАДЖИИ И КРАДЦИ ТРЯА ДА СЕ ХРАНИ И ПРЕМИИ ТРЯА ДА ИМАТ..
  • 12 Петев

    19 3 Отговор
    След управлението на ГЕРБ и бившия премиер Бойко Борисов, продължило повече от 10 години, служебното правителство установи възлизащи на милиарди данъчни задължения на големи предприятия, които в продължение на години не са били търсени от Националната агенция по приходите. Само за периода от 2017 до 2020 година към пет милиарда евро не са постъпили в бюджета на страната.

    В резултат на внезапни проверки по граничните пунктове стана ясно, че редица митнически контролни инструменти изобщо не са свързани с Агенцията по приходите. Дори само тези неплатени данъци възлизат на двуцифрена сума в милиони, пише кореспондентът на обществената телевизия ARD Клеменс Ференкоте.
  • 13 Прокурорчето

    11 1 Отговор
    Четири бонки ми се събират само до десето число. До края на месеца още два пъти по толкова. Блага службица.
  • 14 6969

    8 0 Отговор
    Разформироване, намаляване минимум на 1/2 вдигане на заплатите х 2 и инвестиции в камери и съдебни заседатели от всички прослойки (нещо като народен съд) за да няма хора с по няколко хотела на морето?
  • 15 В Пазарджик съдийка падна от тераса

    4 2 Отговор
    Радев и Рашков дали не са с намяса ?!
  • 16 далекоглед

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "БСП на Бунището":

    Тоя с това ще го запомня. Големият предприемач работодател бивш шеф на комсомола.Все МВР му пречи ами като си толкова кадърен що разчиташ на бюджета.Иска в Шенген там има изисквания. Този и Божидар Данев .То издръжката на МВР толкова си струва ама затова имате по ниски лихвени проценти.Може и с по малко полиция ама изкарайте паспортите от МВР и регистрацията на МПС и ще паднат още разходите.Ама не го правят .

    Коментиран от #29

  • 17 БКП=герп=сдс

    5 0 Отговор
    "За съдебната власт и полицията сме на първо място по отделяне на средства" и по корупция и престъпления!!!
    Ние сме държавата с най-много милиционер на човек от населението!!!
  • 18 Европа

    7 0 Отговор
    Закриване на милицията и създаване на полиция служеща на народа!!!
  • 19 Тоя е меко казано неграмотен

    3 1 Отговор
    Не прави разлика между МВР и полиция, смях и бил нещо си, ало полицията е само едно нещо от мвр
  • 20 Мъка мъка

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "БСП на Бунището":

    Армията е 25 по щат но практически са по малко.МВР със чистачките паспортистките регистрацията на МПС Граничарите и жандармерията разследване и експертите са 48 000 по щат но са по малко от 44 000.70 000 не са от поне 20 години.Тая мантра за многото полицаи не е вярна.Изборите се пазят от 14 000 толкова е полицията.Другото са гореизброените.За сведения през1943 полицията е била 27 000..МВР има и пожарна на запад те са отделно.Като събереш с какво се занимава МВР и сродните служби в Европа ще се види че бройките са равни но заплатите не.Този все се оплаква от МВР а имат възможност да дават големи заплати вместо да си купуват Майбах яхти и какво ли не .Работодателите като цяло са калпави затова хората отиват да работят навън.Познавам полицаи които напуснаха дадоха им 20 заплати но за 6 месеца работа в Германия като шофьор изкара повече от това което му платиха Циганите и те отидоха навън и работят същото.Значи нашите са калпави и най вече ей този Калпав си господин Велев Търсите оправдание вместо начин

    Коментиран от #28

  • 21 Третия Свят

    3 0 Отговор
    Да не забравяме администрацията.
  • 22 chi

    3 0 Отговор
    Не си прав Велев, най-много се отделят за далавери!
  • 23 маргинал

    2 1 Отговор
    Абе ,Велелееев...червен чаманаджик ...до сега си мислех ,че само ченгетата са повече на глава от населението ... ама след ,като напълнихте чамаданите ...то и разните му "професосори" ,"доценти" и всякакви "доктори на науките сае развъдиха бе ... А вие все по-богати и недосигаеми ставате ... обратно пропорционално на разрухата и обедняването в страната ...
  • 24 Перо

    4 0 Отговор
    Овластеният бандит от СИК,винаги го е страх от Аншуц,кал.22.!
  • 25 нелъжещ се

    5 1 Отговор
    "По думите му у нас ръстът на доходите е в пъти по-висок от инфлацията."
    мишлето не е уточнило единствено, че става дума за ръста на доходите на онази клика, чиито интереси отстоява.
    у лево!
  • 26 Мармалад

    6 1 Отговор
    Велев навсякъде в развитите държави плащат големи данъци.САЩ също имат много полицаи Гейтс Безос и Зукърбърг не са почнали като тебе с начален старт от комсомола.Ама що не сравните .А и там плащат яко данъци застраховки осигуровки и не се сещам държавата да им е помагала.Освен това и бюджета на САЩ за отбрана расте и никой не говори да го намалява. Това което твърдиш е доказателство колко сте некадърни комсомолците работодатели
  • 27 маргинал

    2 1 Отговор
    Велееввв ,мечтата ми е да те видя бригадир -ударник на изкопчии в гьола в Белене ,начело на цялата шайка пладнешки червени боклуци ... дето окрадохте и опоскахте България !
  • 28 Филип Георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мъка мъка":

    В АВСТРИЯ НАСЕЛЕНИЕТО Е 10,4 МИЛИОНА, ПОЛИЦИЯТА Е 28000. ВЪВ ФИНЛАНДИЯ, КЪДЕТО ПОЛИЦАЙ Е НАИСТИНА УВАЖАВАНА ПРОФЕСИЯ СА 8000, ПРИ НАСЕЛЕНИЕ МАЛКО НАД 5МЛН. И НАШ"ТО НАСЕЛЕНИЕ РЕАЛНО Е ПОЧТИ ТОЛКОВА. А РАЗЛИКАТА М/У ТЕХНИТЕ ПОЛИЦАИ И НАШ"ТЕ MИЛИЦИOHEPИ ДА Я ОПИСВАМ ЛИ?! КОЛКО МОГАТ ДА ПОКРИЯТ НЯКАКВИ НОРМАТИВИ. ТА 70% ОТ ТЯХ СА ОБИКНОВЕНИ БИТОВИ АЛКОХОЛЕНДЪРИ. ЗАПЛАКАЛ СИ МИ ЗА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ! НЕ МИ ЦИТИРАЙ ЗАПЛАТИ! КОЛКО ИЗВЪНРЕДНИ ВЗЕМАТ.КОЙ И КЪДЕ ПОЛУЧАВА НАКУП ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ 20 БРУТНИ. НАД З800 MИЛИЦИOHEPA ПОЛУЧАВАТ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА. ЗА КАКВО? ВАШ"ТА СВЪРШИ! ПРИКЛЮЧИ ЗАЕДНО С БAHKЯHCКИЯ OPAHГУTAН. ЕДНО ВРЕМЕ БРЪЩОЛЕВИХТЕ "ТОЙ Е ЕДИН ОТ НАС" ПОМНИШ ЛИ? СЕГА САМО НЕДЕЙТЕ ДА МИ РИВЕТЕ!!!

    Коментиран от #31

  • 29 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "далекоглед":

    Божидар Данев почина преди 3 години.
  • 30 коцев

    1 0 Отговор
    Във България има най много полицаи сравнено с броя на населението в цяла Европа , а и в сравнение с много други държави по света изключая Северна Корея и Китай. Заплатите на тези полицейски служители в сравнение със средната в страната са доста по високи, а ефективността от работата им е много ниска.В областните дирекции има сектори който съществуват само за да обощават едни данни еднократно в месеца , а вземат големи заплати с нищо неоправдани.Има специализирани полицейски сили чиито служители по цял ден не правят нищо . В съда и прокуратурата е още по лошо заплатите на един прокурор и съдия от най нисък ранг е над 4000лв.Натовареността на тези съдиии прокурори в малките населени места като Джебел, Момчилград,Гълъбово и др.е много ниска имат по 2-3 дела на месец а си получават високите възнаграждения.Няма да коментираме имущественото състояние на магистратите и висшите полицейски служители който чрез подставени лица притежават големи недвижими имущества и влогове в страната и чужбина което е обществена тайна.Решението е цялостна реформа в службите за сигурност и в съдебната система ,със спестените средства да се подпомогне развитието на бизнеса и да се използват целенасочено за социални дейности.
  • 31 0808

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Филип Георгиев":

    .... моите искрени благодарности за правдивата Ви статия...учтиво ще добавя, че тези 70 К клатику-вци всяка година вдигат по 3 стачки за увеличаване на заплатите, струват ни над 2.5 000 000 000 лв ( с думи два и половина милиарда лв). Излезте на оживен кръстопът: Часове ще минат ако въобще видите пеш полицай...нека направим тест- колко от тях ще се наберат поне два пъти на лоста или направят 20 лицеви опори...шкембета като тиквуний..трябва да се уволнят половината...
  • 32 кочо

    0 0 Отговор
    има 3 п-та.политика прокуратура и полиция и престъпност.всичките искат 4-то то- ПАРИ ПАРИ.
  • 33 кочо

    0 0 Отговор
    ПЛИЦИЯТА Я РАЗВРАТИ БФЙКО БОРИСОВ.ТО НЕ БЯХА ПАРИ ПРЕМИАЛНИ СЪДЕБНИ ЗАЩИТИ И ПРОЧИЕ.ТОЙ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В ПОЛИЦЕЙКА ПРОВИНЦИЯ.ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е АРЕСТУВАН И РАЗСЛЕДВАН.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове