Last news in Fakti

10 Юли, 2021 21:45 4 599 43

Димитър Манолов: Таванът на пенсиите ще отпадне сам

  • дивитър манолов-
  • кт подкрепа-
  • пенсии-
  • доходи

Има група от хора, която влачи след себе си други пороци на предишната осигурителна система, заяви перзидентът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов: Таванът на пенсиите ще отпадне сам - 1
Снимка: БГНЕС

Следващият парламент ще разгледа два различни варианта за повишаване на пенсиите. Единият вариант е за преизчисляване на пенсиите със среден осигурителен доход от 2018 г. или 2019 г., като експертите на НОИ са направили разчети и за двете години. Вторият вариант е с увеличаване на приноса на осигурителния стаж в пенсионната формула.

В студиото на „Офанзива с Любо Огнянов" темата коментира президентът на КТ “Подкрепа“ Димитър Манолов.

Според него при първия вариант е по-добре да се вземе осигурителният доход от 2019 г., тъй като той е по-висок. При втория вариант пък, Манолов е на мнение, че ще има по-дългосрочен ефект и за пенсиите, които ще се отпускат и в бъдеще.

„Тези варианти имат обаче един основен недостатък. Те ще дадат резултат по-нисък от 50 лева за немалък брой пенсии. Изчисленията, които съм чувал, че се правят, варират около това колко ще са хората, за които увеличението ще е по-малко от 50 лева. При различните варианти броят е различен, но хората са никак малко”, коментира той.

„Харесвам варианта да се увеличи приносът на осигурителния стаж в пенсионната формула заради това, че той ще даде възможност и на тези, на които им предстои да се пенсионират в бъдеще да получат един по-достоен принос”, каза още той.

Димитър Манолов коментира и таванът на пенсиите. „Този таван ще отпадне сам. Има група от хора, която влачи след себе си други пороци на предишната осигурителна система. Основният е, че имаше период, в който хората можеха да се пенсионират и да изберат само 3 години от целя си стаж. Има и други пороци със законовото преизчисляване на осигурителния стаж, има хора, които са се пенсионирали с по 100 години осигурителен стаж, което не е редно. Докато всички тези пороци не бъдат изправени, е добре да има таван на пенсиите и той да е на разумно ниво”, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    77 2 Отговор
    С такива синдикати, сме си без синдикати.

    Коментиран от #3, #14

  • 2 Прогресивен Гербер

    16 14 Отговор
    Слушай ко ,живота не е пенциЙ и пенцьонери ...животът е децки гардини ,ясли ,родилни домове ,кофьози и кофчета за дренажи
  • 3 ЯЖЛАЙНО

    4 26 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Болшевико !
  • 4 :))

    21 1 Отговор
    ...речи и съ оригна на мастика !:))
  • 5 БОЛШЕВИК

    48 2 Отговор
    През 90-те години работехме без да ни осигуряват, сега ако ни осигуряват не ни осигуряват на пълния размер на заплатата, и после ще кажат, че работещите са си виновни и затова ще са им малки пенсиите. А че няма държава която да контролира и наказва робовладелеца, кой ще е виновен?
  • 6 Последния Софиянец

    38 1 Отговор
    Минималната пенсия трябва да е колкото минималната заплата.Един пенсионер има разходи колкото един работещ и с лекарствата даже повече.

    Коментиран от #8

  • 7 ХА ХА ХА

    6 24 Отговор
    Нека каже Харварския м#ан*го .....как ша вдига тия пенсии ???? Как ша ги увеличава , като ги намали ТОЯ месец ??? Гледа със тия патладжанови очи и те лъже във лицето !!!!

    Коментиран от #9, #19

  • 8 Ще си признаеш ти

    5 11 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    дъртапръдня
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 без пенция

    22 6 Отговор
    Този синдикат и този на снимката са най-голямата болшевишка безумица на природата!
  • 12 ПЕНСИОНЕР

    8 28 Отговор
    ТОЯ ФАТМАШКИ ПСЕВДО МИНИСТЪР , МЕ ОСАКАТИ ТОЯ МЕСЕЦ ! ПЕНСИЯТА МИ Е 1500 лв. НО ВЗЕМАМ 1440 лв. НЕ МИ ДАДОХА УВЕЛИЧЕНИЕ 5% ! ТЪЙ , ЧЕ КАТО СКОЧИ ТАВАНА ....ТОЯ МИШОК КАКВО ЩЕ ПРАВИ , ЩЕ МИ ИЗЧАСЛЯВА ПЕНСИЯТА ЛИ ПАТЛАДЖАНА ????

    Коментиран от #20

  • 13 00417

    33 0 Отговор
    Поредния мишок който изпълза от дупката си, а до като бяха ГЕРБ на власт се беше покрил! Бай Мите отврат си и на гледане и на слушане! Да те няма!
  • 14 По добре

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    щеше да е без такива синдикати, но сме с тях... Навремето самообявилия се за луд, за да не ходи в казармата - Тренчев- ви лъжеше всички, че прави нещо за вас - сета - тоя... Паразитна прослойка.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ОСТАВКА

    3 25 Отговор
    На Фатмашкото некъдърно правителство !! Оставка на Айлякчията - фатмак !!! Оставка на МЕТЕЖНИКА- ЛЪЖЕЦ !!! ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР!
  • 17 Пенцьонери от всички общини

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "Пенцьонери от всички общини":

    И на Малефишън Мая не прощавайте ,бийте я по трима ,единия да ви вее с кърпа
  • 18 Учено чалгаджииче

    13 1 Отговор
    Мааалллееиииййййййй ! Всеки за пари плаче ....мааалллееиииййй ! Как ша вдигаме наште минимални малки скромни депутатски заплати ???? Маааалллллеееииийййй ! ТИЯ пенсионери , тъй са нагли и НАХАЛНИ....., ЧЕ живеят повече от колкото им се полага !!! Мааааллллеееиииййй !!
  • 19 Пенсия се вдига

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "ХА ХА ХА":

    ако има база - добро производство. След над десетгодишно некадърно управление какво се случи с икономиката на България и какво - с другите страни от ЕС? Виж, в краденето гербаджиите си бяха добри... Малка задачка - за колко пенсии ще стигнат парите от шкафчето на Борисов? А от къшичката на Вл.Горанов? А от заплатите на калинките? Та там е проблемът.

    Коментиран от #22

  • 20 ПЕНСИОНЕР

    11 9 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕНСИОНЕР":

    ЩО ПИШЕТЕ МИНУСИ БЕ ЧАЛГАРИ ....??? ЩЕ ДОЙДЕТЕ НА ДЯДОВИЯ ....И ЩЕ РЕВЕТЕ ....АМА ЯКО !!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПЕНСИОНЕР

    7 7 Отговор

    До коментар #19 от "Пенсия се вдига":

    АБЕ ТИ НЕ МИ КАЗВАЙ КАК СЕ ВДИГАТ ПЕНСИИТЕ ....!!! ВИЖ КАКВО Е ОБЕЩАЛ ПАТЛАДЖАНА !!! ЩЯЛ ДА ВДИГА ПЕНСИИТЕ ....АМА ГИ НАМАЛЯ ПРОСТАКА !!!! ДА КАЖЕ КОГАТО ИМА ПАРИ ...ТОГАВА !!! А НЕ ДА ЛЪЖЕ ИНДИЕЦА !!!
  • 23 оня с коня

    18 2 Отговор
    ПРИНЦИПНО Синдикатите се създават за да затитават Правата на Работещите срещу Произвола на работодателите им.Пенсионерите НЕ СА РАБОТЕЩИ/има и Работещи пенсионери,но те са незначителен процент/ и Синдикатите там Нямат думата.Тоя на Снимката обаче е решил да се прави на Всестранноразвит и се втурва да обяснява как таванът на пенсиите САМ щял да се Срути,като вероятно има предвид падналите Обилни дъждове...
  • 24 Ей Go

    4 3 Отговор
    Ще опрай България ,заплатите и пенцийте,но да издържи критичната първа половин година ,докат лейбърите ощъкат батериите и ги дадат в съседния пунк
  • 25 мнение

    14 4 Отговор
    за да има пенсии трябва да има доходи- заплати.
    Ниска заплата - ниска пенсия

    Никаква заплата - никаква пенсия.

    Въобще бисмарковата система е провалена в българия.
    при 2.5 млн работещи имаме 500 000 ТЕЛКА.

    Не палучается сметка

    Коментиран от #42

  • 26 Перо

    14 0 Отговор
    Този мишок е от картела Подкрепа-КНСБ. Двата синдиката са хванали само държавните ведомства и фирми,защото плащанията на заплатите и чл.внос са редовни,иначе подкрепата за служителите и работниците е ала-бала,според искането на работодателя. Елементарни тарикати!
  • 27 ГИНИРАЛ

    11 2 Отговор
    НЕ МОЖЕ МОЯТА ПЕНСИЯ ДА ЗАВИСИ ОТ ТВОА КОЛКО ВНАСЯ СИНА МИ БЕ МАЛОУМНИЦИ ПИТАМ КЪДЕ СА МОЙТЕ ПАРИ / ОТКРАДНАХ ТЕ ГИ И СЕГА СЕ МЪЧИТЕ ДА ЗАПУШИТЕ ДУПКАТА ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ /НИКАКВИ ПЕНСИИ НА НИКОГО ДО КОГА ЩЕ ХРАНИМ ЛЕШПЕРИ ПОЛИЦАИ ВОЕННИ БАЛЕТИСТИ МИНЬОРИ И КВО ЛИ ОЩЕ НЕ ЗА ТЕЖКА РАБОТА ВИСОКА ЗАПЛАТА ПЕНСИЯТА ЕДНАКВА ПО СТАРОСТ
  • 28 Аспарух

    13 0 Отговор
    Мазник,преструващ се че защитава хората,работещи в условия,близки до мизерия-можем категорично без вас,защото сте на държавна хранилка цял живот!!! Вие сте повече от депутати и само плямпате,а нищо не правите!!! С оня от КНСБ и оная новата звезда/любовница/,заедно да се махате веднага!!! Всеки работещ българин,може да се защити сам,когато се наложи пред работодателя!!! Няма нужда от посредник като вас,който никога не е спасил някой от уволнение!!! Ще го предложим в новият парламент да ви премахнат!!!
  • 29 ФИНАНСИСТ

    8 0 Отговор
    ЗА ДА ПОЛУЧИ ПЕНСИЯ ПЕНСИОНЕРА ДА ПОДПИШЕ ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ НЯМА ДА ЖИВЕЕ ПОВЕЧЕ ОТ 36 МЕСЕЦА СЛЕД ПЪРВИЯ ТРАНЖ /ЗА ВОЕННИ И ПОЛИЦАЙ В ПРЕДВИД НА РАННОТО ИМ ПЕНСИОНИРАНЕ 18 МЕСЕЦА/
  • 30 Иво

    9 4 Отговор
    и тия къде са си клатили краката на държавна работа първа категория ще взимат тавана,а хората където са се мъчили и работили взимат 300-400лв
  • 31 Петров

    8 6 Отговор
    Не си се осигурявал - няма пенцийка.
    Осигурявал си се на минимална заплата - минимална пенцийка.
    Толкова е просто.
  • 32 Багера

    7 0 Отговор
    Построихме за трилиони в България, която беше 80% селско население,а днес е 20%,с нашите пари за трилиони днешни лева!заграбиха го група мошеници и сега искат по скоро пенсионерите да умират и затова пенсиите на учителите и други достойни българи са под линията на бедността! Възмездие ще има за всички които се гаврят с възрастните хора!
  • 33 Георги

    8 0 Отговор
    Вече не знам колко години го гледам тоя да оправдава ограбването на работещите хора. Правителства и министри се сменят само той е непоклатим. Един от най лицемерните типове в държавата. Който е на власт на него е ибрикчия.

    Коментиран от #36

  • 34 На запад пенсиите са високи защото...

    3 3 Отговор
    Поколения наред изграждат материално техническа база над която правят надстройка в България преди и след 1944 и 1989 всичко беше вносно и от тогава останаха само сградите всичката техника шир потреба и машините и съоръженията са внос даже печатницата за пари която беше на БНБ вече е не е 100% на БНБ далавера далавера всичко е алъш вериш депутати и министри всичко прави се на мъж
  • 35 Пенсионер

    10 0 Отговор
    Това са приказки на болшевик с 20000 лв, бордова заплата. Говори глупости.
  • 36 Пенсионер

    14 0 Отговор

    До коментар #33 от "Георги":

    Абсолютно! Той и затова при всички правителства е на тлъста хранилка. Удобен и Непоклатим!
  • 37 Перо

    7 0 Отговор
    Казионен мишок!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Фен

    3 0 Отговор
    МАНОЛОВ хитрецо! За 30г. комунистическа власт отново се надявате на поредния капан за ниски пенсии в бъдеще. ПРЕЗ 2016г. промяната в пенсионирането за много българи остана далеч в бъдещето. Изравняването на ПЪРВА категория труд с ВТОРА вече дава своите резултати Няма справедливост и отново държавния служител ще получава ,а" частния работник ще духа супата". Еничарските ви законови похвати прокудиха много българи на работа в чужбина, които днес ще ви решават съдбата. Аман от хайдути и нека за в бъдеще си получиш пенсия , каквато заслужаваш но да я харчиш малко години.
  • 40 Пенсионер с таван

    5 1 Отговор
    А, защо трябва да има таван? После не се питайте, защо работещите българи се осигуряват на минималната заплата. То е кристално ясно! Изводът всеки за себе си.
  • 41 гнус

    0 0 Отговор
    Работещите по време на Прехода загубиха много. Алчните частници се възползваха от несигурната обстановка и осигуряваха хората, ако искат, на колкото часа искат, на каквато сума искат, най- често минимална. Сега ще накажете за пореден път пенсионерите от ония мътни времена, ако търсите осигурителния принос. От осигурителния принос ще спечелят само чиновниците. Работилите в частния сектор ще са прецакани. Престанете да прецаквате хората!
  • 42 гнус

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "мнение":

    А как ти се получава сметката с близо милион държавни чиновници и публичен сектор, на които вдигнаха заплатите с 30%. Няма проблем, когато им изплащат големите заплати на търтеите, нали?
    Никой не пише по 3 статии на ден за заплатите на държавните хрантутници, а за пенсиите ореваха света и измислиха врътка как да прецакат пенсионерите.
  • 43 разума

    2 0 Отговор
    Да минем като депотатите осъвременяване на пенсии и заплати на всеки 3 месеца според средната заплата в страната.Като допълнение по още някой безотчетен лев като тях за да се консултираме по някои въпроси със специалисти, да се срещаме със наши другари и т.н. Ако стигнат парите може и безплатни билети и карти за градския и международния транспорт.Ако няма за нас да няма и за тях-реши народа . Никога народа не им е дал право сами да си гласуват заплатите и добавките.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове