Last news in Fakti

12 Юли, 2021 19:54 8 579 46

ЦИК отговори на критиката на Бойко Борисов

  • цик-
  • росица матева-
  • резултати

Ние резултат не сме обявявали. Обявяваме тези резултати, които са въведени вече. Предстои още няколко секционни избирателни комисии с резултатите от гласуването извън страната да бъдат въведени, каза Матева

ЦИК отговори на критиката на Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

От ЦИК не е излизала информация за евентуалното разпределение на мандати. Това каза в предаването „Лице в лице” говорителят на ЦИК Росица Матева в коментар на упрека на Бойко Борисов, който изрази учудване, че 98% бързо са преброени, а 2% бавно се броят и може ли Слави Трифонов предварително да е знаел подредбата, след като днес направи изявление преди да има разместване между първия и втория в резултата.

„Не знам откъде се вади този извод. Ние резултат не сме обявявали. Обявяваме тези резултати, които са въведени вече. Предстои още няколко секционни избирателни комисии с резултатите от гласуването извън страната да бъдат въведени. В страната всички секционни избирателни комисии отдавна са въведени в базата данни. Много бързо беше обработен резултатът този път. За първи път толкова бързо бяха обработени резултатите. През нощта, към 2-3 ч., имаше доста Районни избирателни комисии, които бяха приключили изцяло с въвеждането. За първи път толкова много РИК идват в понеделник след изборите да предават документите в ЦИК”, обясни тя.

Днес ще имаме 100% обработени протоколи, категорична беше Росица Матева.

„Въвеждат се в момента още около двайсетина протокола от чужбина, но чакаме в две от секциите извън страната – в Малта чакаме допълнителни документи от машинното гласуване, и една секция в Лондон – 481-ва секция, изобщо не е предала никакъв резултат и се опитваме да се свържем с членовете на Секционната избирателна комисия, за да изпратят резултата. Тогава вече ще имаме въведени 100% от протоколите. Но няма как да обявим резултат, тъй като знаете, че в ЦИК се извършва повторно въвеждане на всички данни. Сега започва въвеждането на тези 20 Районни избирателни комисии, които са пристигнали вече, до края на деня очакваме още 7 да пристигнат. Утре ще пристигнат четири РИК, като се надяваме да пристигнат до обяд, за да можем да направим по-бързо повторното въвеждане и тогава вече ще имаме 100% и ще имаме възможност да обявим резултата”, каза още Матева.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    156 21 Отговор
    Бойко е история.Лоша история.

    Коментиран от #20

  • 2 КОТарАК

    118 16 Отговор
    абе ко се занимавате да му отговаряте на тая тиква. не виждате ли че е за лечение . от година симптомите му се влошават. скоро ще му трябва усмирителна риза , ако се мерне в парламента ще стане ясно за всички
  • 3 хах

    105 15 Отговор
    Няма ли кой да го прибере тоя психопат,вече не се трае,как му ги ражда тиквата толкова глупости не знам! А тези които гласуват за него явно са увредени психически или се хранят яко на хранилката!
  • 4 Гроб е вече група....

    84 13 Отговор
    От няколко тулупа !
  • 5 Няма го Мишо

    77 13 Отговор
    Да му сложи 2-3% ей така отгоре.
  • 6 Docenta

    16 111 Отговор
    Бойко пак го заби на Румбата с 200.Цик нагласят машинките в момента в полза на Дългия,за да оправдаят ниския си резултат и мангизите коиро похарчиха на вятъра

    Коментиран от #11, #18, #37

  • 7 ТОЗИ Е

    82 12 Отговор
    (БИБИТКО) ОБЪРКАН ЛЪЖЕЦ
    КРАДЕЦ И ПОПУЛИСТ. И този
    НИ управлява 12 ГОД. СЪД И
    Затвор.
  • 8 гост

    20 42 Отговор
    Гледайте много внимателно данните за чужбина , особено тия дето разправят , че имало милион от там !! 27 000 (двадесет и седем хиляди) гласа в Турция при над 100 секции !!!!!! Това не стига за един мандат даже !!!! От всички останали има няма 250 000 от които една трета от почиващи в чужбина !!!! Ако някой не помни снощи в 8 часа разликата Герб - ИТН беше 1 % , а днес след гласовете отвън стана 0,3 % !!! Ей това ви е всичкия "вот" от чужбина !!!
  • 9 Пенсионер ,200 + петдесет изборни

    77 13 Отговор
    ДОСЕГА НА БОЧКАТА МУ БЕШЕ ШИРОКО ОКОЛО ВРАТА, РАЗХОЖДАШЕ ЕГОТО СИ С ДЖИПКАТА, БЕШЕ МУ ГОТ. СЕГА, ОБАЧЕ, НЕЩАТА СА ПРОМЕНЕНИ И ЩЕ ТЕЯБВА ДА ОТГОВАРЯ НА МНОГО НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ. ЗАТОВА Е НЕРВОЗЕН!

    Коментиран от #16

  • 10 Хаха

    53 13 Отговор
    Бойче стига вече Циба!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бойко Борисов

    61 12 Отговор
    Дали сега ще ходи на работа в парламента когато е опозиция?
  • 13 Алфа Вълкът

    16 84 Отговор
    Бойко днес на пресконференцията на нашата партия ГЕРБ разгроми чалгара! С факти разби и ЦИК как в последните минути са обърнали резултата в полза на Учиндолския чалгар! За да могат да излязат и да кажат -"Ето бихме ги"! Бойко също така изнесе факти как в деня за размисъл в събота Рашков е бил и давал интервю в партийната телевизия на Трифонов! На следващия ден в неделя е разпъвал чадър Трифонов да купува гласове. Още много факти изнесе Борисов за ЧАЛГАРЯ и го довърши!

    Коментиран от #22, #32, #34, #44

  • 14 не бива

    66 12 Отговор
    Не бива на лъжеца от Банкя въобще да му обръщате внимание. Този нагъл интригант, не заслужава никакво внимание. Още си мисли този пропаднал некадърник, че е някакъв фактор. Отминавайте му глупостите с презрение.
  • 15 Слави

    19 24 Отговор
    Сам си вкара автогола
  • 16 Бойко

    13 10 Отговор

    До коментар #9 от "Пенсионер ,200 + петдесет изборни":

    Аз пак с ДЖИПКА ще се " разкарвам ", и ще ми е широко около врата ,щото Рал Хлорен правят удобни дрехи ,тряа пробваш некоя ризка тяхна наботе ,михихихи

    Коментиран от #45

  • 17 Защо ЦИК прави изявление по частна ТВ

    25 9 Отговор
    Някои организирани държави си имат държавни телевизии други организирани организации си имат частни телевизии
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Докога ще се занимаваме с ГРОБа ?!

    22 11 Отговор
    Те са скелет в гардероба !
  • 20 Мдааа

    26 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тиквата ревльото реве за власт , никога повече!!! Отиде в небитието както сдс царя дето ни го пробута както шкембе войводи магарешки и сие, там разни пияници всички са АУТ получиха як шут в г ъ за!!!
  • 21 смях в залата

    14 9 Отговор
    Само 200 000 гласували "българи" в чужбина а толкова разчитаха на тях толкова ги хвалеха и им угаждат за да гласуват къде да тези милиони българи в чужбина при уж 500 000 живущи в САЩ само 11 000 гласували
  • 22 Един Човек

    23 9 Отговор

    До коментар #13 от "Алфа Вълкът":

    Когато казваш ФАКТИ,трябва да имаш доказателства като например:едни кюлчета в едно чекмедже,или няколко разговора за “уреждане “ на сметки по GSM-a,или един собствен прокурор,или една ПКП,или вила в Испания,или един куп компромати подкрепени с доказателства!!!Схващаш ли?Само с една говореща глупости тиква…не става!!

    Коментиран от #31

  • 23 Подписка за въдворяване в ЦСЗ на

    18 8 Отговор
    Лицето Бойко Методиев Борисов !
    Утре пред Народното събрание !

    Коментиран от #26

  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 8 Отговор
    Много добре знае как се играе тази игра,толупа!Ясно е,толупа излита с 200.Тези,които го издигнаха,те го свалиха.И да писка и да не писка това,което ще стане ще стане!
  • 25 Ц ИК нее правил никакво изявление!!

    5 9 Отговор
    Някой беше пуснал изявление от името на ЦИК, защото на ИТН беше написано 17,6%че са спечелили, а на първо място ГЕРБ,!! Хакерско изпълнение, на някоя централа, и една снимка към Бившия Парламент(партиен дом) Фалшименто история!!! От Светофара беше правена снимката!!!
  • 26 М М

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "Подписка за въдворяване в ЦСЗ на":

    Хи хи с "подписка" ще го вкарва в затвора!80 процентов БРАВО!!!
  • 27 Шопо

    11 7 Отговор
    До седмица примата от Банкя ще е забравен 🎃🎃🎃🎃💩💩
  • 28 Активист на БКП

    5 7 Отговор
    Сменете му памперса
  • 29 kkk

    8 9 Отговор
    Кефи мъ колко бързо се смятат нещата когато няма подправени бюлетини обявени за "невалидни", невъзможни са значителни грешки в протоколите и т.н. измами просто защото машината НЕ ЛЪЖЕ в бройките и там няма "невалидни"...

    За справка- неотдавна имаше 160 000+ невалидни бюлетини, а днес 5-6000 гласа ще решат кой е 1-ви.

    Днес тези 160 000+ гласа са:

    - буквално половината гласове за ДБ
    - малко под половината гласове на БСП
    - почти 2 пъти повече от резултата на ВМРО или Възраждане (все около 80 000 гласа се въртят)
    - малко над 3 пъти повече от резултата на Божков
    - повече от резултата на пчеличката Мая (или сестра Галева- както ви харесва)
    - близо 2/3 от резултата на ДПС
  • 30 Боко Тиквата

    9 5 Отговор
    Ако се задържиш в цирка повече от десетина години, не е на добре, най-малко ставаш смешен!
  • 31 Не че нещо

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Един Човек":

    А твоите доказателства къде са, че нещо стана смешен без да искаш? Ама то от трол, какво да очакваш...
  • 32 Made in Bg

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Алфа Вълкът":

    Това което го правят ГЕРБ ,като незаконно го приписват на другите! Мислиш ли ,че съм /сме/ балъци ,за да не виждаме това! Това е уникална за мен идиотия,да правиш манипулаций присъщи на деветдесетте години далавераджийски врътки ,но да си такъв мързелив търтей да не си мръднеш пръста да докажеш плямпанията и нападките срещо други! Грозно ,долно и позорно! Както казвам-Балъците умреха- Алфа Вълк! Бъди здрав и всичко най добро от мен- Бандерас😎
  • 33 ХАРОН

    1 9 Отговор
    Отличен 10 за ФИГУРАНТА, така се правят избори! Дибелоту ЖЛЯБЕ газ пикае, че не му се получи аритметиката!
  • 34 Урко

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Алфа Вълкът":

    Не Рашков а назначените и все още действащи служители .
  • 35 достойнство

    3 9 Отговор
    САМО ИСТОРИЯТА МОЖЕ ДА ДАВА ОЦЕНКА НА ПОЛИТИЦИТЕ А НЕ ХОРА ОЗЛОБЕНИ ЗАЩОТО ИМ Е СПРЯЛ ДАЛАВЕРАТА.КОГАТО СРУГ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК В ЕДИН МАНДАТ Е НА ОФИЦИАЛНИ ПОСЕЩЕНИЯ И СЕ СРЕЩА С ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА РУСИЯ ,САЩ,ТУРЦИЯ И ВСИЧКИ ВОДЕЩИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ,КОГАТО НЯКОЙ ДРУГ УВЕЛИЧИ БВП НАД 100% И Т.Н.И Т.Н.СЪЩОТО Е БИЛО СЪС СТАМБОЛОВ ПРЕДИ 100г.НО СЕГА СТАМБОЛОВ ИМА ПАМЕТНИК А НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ НИКОЙ НЕ ГИ ПОМНИ.

    Коментиран от #42

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Кеф

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "Docenta":

    Троловете са в истерия!
    Щом комунисти и герберисти хорово плюят Слави,
    значи всичко е наред!
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    БОЙКОе престъпник
  • 39 ПРЕСА

    4 3 Отговор
    къдее са паритеее къде е Мата Хари
  • 40 ФАЛШ

    2 3 Отговор
    На 01.05.2021 г. в ДВ е обнародван „Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс”, който дава възможност да се фалшифицират всички последващи избори чрез машинен вот, уж за да няма манипулации. Няма по-голяма манипулация и измама от проведените избори с машини сертифицирани от чуждата фирма Смартматик, на лорд Молох Браун, който е шеф на "Отворено общество" за САЩ и личен приятел на Дж. Сорос. Машини, които са произведени в чужбина, за да не могат ефективно да бъдат проконтролирани и тествани, а не в България; машини, които останаха непроконтролирани чрез нужните тестове за всяка една от тях.

    Но най-голямата манипулация и измама е заложена в горния Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, който в нечия услуга и полза замълчава за необходимостта да се брои и отчита, чрез разписките, вотът подаден по партии. С каква цел не се отчита вотът на избирателите по партии, чрез преброяване на разписките? Дали не, за да не се разкрие подигравката с така наречените „честни, свободни и демократични избори в България”? Защо този Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс не съдържа юридическа постановка, която да приравни издадената разписка до статута на хартиената бюлетина, а машинния протокол да бъде сведен до документ за справка и контрол?

    Една такава постановка би пресякла в зародиш всеки замисъл за фалшификация на машинния вот, която е най-вероятно да се състояла. За извършена вероятна фалшификация на машинния вот свидетелства и о

    Коментиран от #41

  • 41 ФАЛШ

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "ФАЛШ":

    (продължение)

    Една такава постановка би пресякла в зародиш всеки замисъл за фалшификация на машинния вот, която е най-вероятно да се състояла. За извършена вероятна фалшификация на машинния вот свидетелства и отчитането на гласовете от последните 99-и и 100-тен процент от ЦИК, което зацикли и не може да завърши в продължение на целия ден на 12.07.2021 г.

    Сегашният машинен вот предполага да се издава вярна разписка на гласувалото лице за партия „А”, а гласът му в машинния протокол да е отчетен като подаден за партия „Б”.
    НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА, ОСОБЕНО В ЧУЖДИЯ, НЕПРОВЕРЕН, НЕТЕСТВАН МАШИНА ПО МАШИНА ХАРДУЕР (ДЪННИ ПЛАТКИ С ВГРАДЕНИ В ПЛАТКАТА ПРИЕМО-ПРЕДАВАТЕЛНИ АНТЕНИ) И СОФТУЕР.

    Коментиран от #46

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Йеронимус БОШ

    2 3 Отговор
    От ЦИК са се изсмяли на БИВШИЯ премиер ! Простакът си е ПРОСТАК , без значение къде и как !
  • 44 Киркор

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Алфа Вълкът":

    Видяхме,видяхме как и колко го довърши!
  • 45 Незнаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бойко":

    Рал Хлорен да не са дапочнали да шият раирани дрехи?
  • 46 Баба Вуца

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "ФАЛШ":

    Аз пък чух баби,че Румен Радев с дрон, който имал антена,обикалял по изборните секции и променял резултата?Дали е верно ма баби,кажи на баба,по си умен!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове