Last news in Fakti

12 Юли, 2021 20:50 5 247 33

Политолог: В парламента сега ще е политическият екшън

  • димитър ганев-
  • правителство-
  • кабинет

Ако другите партии нямат интерес от предсрочни избори, защо да не подкрепят кабинета и да се явят на предсрочни избори, когато могат да свалят този кабинет след 3-4 месеца?, пита Ганев

Политолог: В парламента сега ще е политическият екшън - 1
Снимка: БГНЕС

Кабинетът, който Слави Трифонов представи, ще бъде предложен в НС. Според мен ще бъде гласуван. Това вероятно ще е следващото редовно правителство. Това мнение изрази пред БНТ политологът Димитър Ганев.

„Ако съберете демографския профил на ГЕРБ и този на ИТН, ще получите избирателя на ГЕРБ през 2009 г. Това не са същите хора. Този демографски профил гласуваха през 2009 г. за Борисов и за ГЕРБ. И когато се чудим защо това е същия тип, защо се говори по същия начин... Тези хора чувстват представителството си през такъв тип лидери”, добави той.

Що се отнася до това дали правителството на ИТН ще бъде подкрепено в парламента, Ганев попита: „Има ли партия в момента в страната, която иска нови избори? Ако другите партии нямат интерес от предсрочни избори, защо да не подкрепят кабинета и да се явят на предсрочни избори, когато могат да свалят този кабинет след 3-4 месеца?”.

„Нинова иска ли да иде на нови избори, след като 3 месеца има по-нисък резултат? Манолова дали ще влезе в парламента при нови избори? А ГЕРБ имат ли интерес от предсрочни избори заедно с президентските?”, добави той.

„В парламента сега ще е политическият екшън”, прогнозира още политологът.

Според колегата му Димитър Аврамов минаваме от режим на неофициална в официална политическа чалга.

„Това прилича на кабинет НДСВ, по-скоро прилича на статукво. Слави предлагат правителство на малцинството и казва, че няма нещо като малцинство и мнозинство. Политиката е сериозно нещо, не може всеки да си говори всякакви неща”, отсече той и добави, че коалиции за постигане на цели са най-хубавото нещо в демокрацията.

„Със сигурност има правила на играта и политически етикет. Изборите са за НС, а не за кефа на Слави Трифонов да обяви, или да не обяви правителство, т.е. изчакваш резултатите”, каза още Аврамов.

Според него, кабинетът на Трифонов има шанс да мине, „колкото и този, който аз ще ви разпиша след 15 минути”.

„Нито една от политическите сили няма разумни обяснения, ако приеме този кабинет. Защо ви е кабинет на човек, който продължава да говори в „аз” форма? Протестите бяха израз на „ние”, а получаваме „аз” герой”, каза още той.

„Нещата, които правим и логиката на развитие на обществото диктува друг вид на политическо поведение”, заяви Аврамов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    36 7 Отговор
    Азът на една нищожна душичка...

    Коментиран от #22

  • 2 Сър

    58 9 Отговор
    Ако този кабинет бъде избран, ще започна строеж на палатков лагер от Плиска до Люлин. Прехода ще ви се види детска игра.
  • 3 русенец

    37 6 Отговор
    По-лошо! В парламента ще е още по-тъп водевил от предишните парламенти.:(

    Коментиран от #24

  • 4 КОТарАК

    16 45 Отговор
    има доста голяма вероятност Слави да излъчи правителство наистина. и ако то си върши работата , никой няма да посмее да го пипне. има и личности със спорно минало в тоя проектокабинет , но Слави е шефа , което го е доказал през годините в бизнеса си , и ако не слушат и не работят правилно са пътници. иначе безспорно са добри професионалисти. не се съмнявам , че ще тръгне да изпълнява , това което обеща в обръщението си и че ще търси съдебна отговорност на предишниоте , което каза в края на клипа-това удобно не се споменава от критиците му

    Коментиран от #8, #16, #30

  • 5 GnG

    13 3 Отговор
    "ПАРЛАМЕНТИТЕ И ВСИЧКИ ДРУГИ СЪБРАНИЯ СА АРЕНИ НА БЪРБОРСТВО.

    Неуморими бъбрици обърнаха заседанията на парламентите и на административните събрания в ораторски състезания. Дръзки вестникари и безсрамни памфлетисти ежедневно нападат административния персонал. Злоупотребите с властта окончателно ще подготвят всички учреждения към падане и скоро всичко ще се сгромоляса надолу с главата под ударите на тълпите." - пасаж от "Протоколи на Ционските мъдреци"
  • 6 Гавриил

    27 3 Отговор
    Дали г- н Трифонов си дава сметка, че проявата на егото му разрушава души? А това не можем да върнем с още 2-3 избора. И колкото повече познати егоцентрици като него и предходника му проявяват егото си по този начин, възстановяването на душите става все по- … невъзможно.
  • 7 GnG

    37 4 Отговор
    "Кабинетът" на г-н Слави Трифонов ДЕМОНСТРИРА КОМПЛЕКСИТЕ му !
  • 8 Майна

    34 4 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Славуцата все подчертава ,че е продавал мартеници, както Тиквата,че е ял гилии с мас...Е, сега може да се похвали ,че е продал ДОВЕРИЕТО на сънародниците си....

    Коментиран от #10

  • 9 Майна

    27 3 Отговор
    През уикенда водил преговори със служебните министри...,той като че ли ще пазари оркестър за сватба....Няма Такъв Прост Народ!
  • 10 КОТарАК

    5 20 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    как точно го е продал? доколкото виждам тръгва да си изпълнява обещанията.
  • 11 Тоалетната хартия

    24 2 Отговор
    До сега дпс беше в управлението на България. Със славуца, България падна под турско. Ако чалгарина бъде оставен , тива означава,че дпс управлява България. Радев да обяви военно положение.....Дедите не са ни умирали, за да даваме България на концесия.
  • 12 Johansson

    13 4 Отговор
    Сланчо едофилa. Ще му сиръ в шибъния гпоб. Той скоро ще е мъртъв.. храна за плазмодииите. Мъпреки че и за гях ще е противен.

    Коментиран от #14

  • 13 лоййй

    25 4 Отговор
    Кабинетът на Слаи Трифонов не е български!!
    Роми и турци във всички министерства.. Няма да стане тая!
  • 14 т-п трол гербав

    9 9 Отговор

    До коментар #12 от "Johansson":

    Не харесвав Слави, но ГРОБаджии мразя в дъното на душата си. Само трудов лагер за теб, да ходиш на тиквата дупките да оправяш докато изгниеш
  • 15 оня с коня

    15 4 Отговор
    Това което Казва Политолога съм го писал Неколкократно под различа Форма- че ГЕРБ НЕ ЖЕЛАЕ нови избори ПОНЕ Половин година,за да може Народа да Огладнее Хууубаво под Вещото Управление на Слави,след което Не само ще падне от самосебе си под Напора на Протестите,но и КОНФИГУРАЦИЯТА в Парламента ще е съвсем Друга поради Срутване на Народното Доверие в "Партиите на Промяната".Тогава вече и ГЕРБ ще има с кого да се коалира СТАБИЛНО.С 2 думи,въпросът опира до това Кой ще оживее през тази половин година!:)

    Коментиран от #21

  • 16 1618

    3 14 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Учудваща недалновидност и злоба от Хаджигенов и опонентите на ГЕРБ типична за ограничения ум на приматите! Хаджигенов с това егоистично примитивно поведение най- напред да говори - после да мисли ще изкара на следващите избори партията му извън Парламента!
  • 17 дявола

    14 0 Отговор
    В парламента до сега еротика сега ще е пълна порнография
  • 18 Чичо

    4 5 Отговор
    Ристе и Слави имат интерес от нови избори, резултаъабрасте, баце и корнела нямат интерес, резултата намалява, звънкат на медю след магнитската криза и резултата е три пет осем
  • 19 Аспарух

    19 0 Отговор
    Ще се случат и трети избори,но народа го заблуждават,осъзнайте се! Ние народа трябва да сме нащрек,защото те си редят пъзела,но ако пенсиите,детските и грижата за хората- не е на ниво,значи нещо куца! Реално,ако заплати,пенсии,детски са на ниво европейско- да властва който ще! Ако не- ще ги гоним до дупка!

    Коментиран от #20

  • 20 ТИ КАДЕ ЧУ В РЕЧТА МУ

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Аспарух":

    ПЕНСИОНЕРИ И ДЕТСКИ НАДБАВКИ ОСВЕН ЗА ДЕТСКА БОЛНИЦА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ТО ТОВА ДОКАТО СТАНЕ ТОЙ ВЕЧЕ ЩЕ КРЪЖИ С МАКЕДОНЕЦА В ОКОЛО ОРБИТА НА ПЛАНЕТАТА ПЛУТОН ХОДИ ГО ТЪРСИ КОСМОНАВТА😡
  • 21 Прав си....

    12 7 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Но според мен, ще мине година. Ще спрат фондовете и...стой та гледай. ГЕРБ ще се върне по-силен от всякога.

    Коментиран от #33

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 несериозно

    7 4 Отговор
    Служебното сегашно правителство е по-добро от това на Слави. Преоритетите на Слави са сбъркани. На първо място трябва да е дълбоката съдебна реформа, а не таблети, космонавти и 1% субсидия за партиите!!!
  • 24 3 в 1

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    З в 1! Путин е и комунист, и олигарх, и диктатор!

    ЕС и НАТО постигнаха нещо изумително!
    За първи път в хилядолетната история на Европа!
    Вече над 75г. в Европа няма войни!
    И естествено, народите благоденстват!
    Според способностите на елитите на нациите и според труда на масите в отделните европейски държави!

    Ето затова Путин ненавижда цивилизованият ЕС и могъщият НАТО!
    Защото, ако Путин не дрънка оръжие, РСФСР е обречена на разпад, както СССР!
    Ако не чува дрънкането на оръжие, "великият" руснак ще осъзнае
    мизерното си клечене в миризливите комуналки с турски клекала!
    "Великият" руснак ще осъзнае мизерията си в изключително богатата на ресурси олигархична Русия,
    но която днес прилича на Нигерия, но покрита със сняг!
    И изтрезнелият се от шовинизъм руснак,
    ще направи с диктаторчето Путин това,
    което направи румънецът с Диктатора Чаушеску!

    Ето затова пожизненият президент Путин дрънка оръжие и мрази ЕС и НАТО!
    Но олигархът Путин се страхува повече от пробуждането на руският народ!

    В България в ЕС и НАТО,
    поне едно вече е сигурно!
    Няма вече комунисти като Борисов,
    безнаказано да строят с български милиарди
    транзитен газопровод на руската газ за Сърбия!
    А българите да са най-бедните в ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
    Слави каза просто и ясно три жизнено важни за всеки българин неща!
    1.Свързване на газопровода с Гърция!
    2. Съдебна реформа и отстраняване на корумпираният Гешев!
    3.Чувствително съкращаване на пар

    Коментиран от #26

  • 25 Ще става

    4 1 Отговор
    интересно . Във този политически “футбол” вправилата се пишат в момента на самата игра. Да видим кой как ще рита “топката” ?
  • 26 Браво

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "3 в 1":

    Много актуално изказване.
  • 27 ...

    4 6 Отговор
    РАДЕВ ДА ОБЯВЯВА ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ВЕДНАГА

    Коментиран от #31

  • 28 Х8й

    8 1 Отговор
    От времето на тройната коалиция никой не беше показвал такъв среден пръст на хората гласували за него.
  • 29 ХМ хм

    2 5 Отговор
    Слави е прав - ако партията му ще носи политическа отговорност, има право да си избере министрите още повече че тримата от ДБ, които е искал да вземе, са се връцнали като ощипани моми (познавайки психопортрета на ДБ - или им е 'под нивото'/или пак някой им е длъжен, едно време така дразнещи бяха червените бетонни глави; както и да е - това си е тяхно право). Иначе при всяка грешка ще си подхвърлят горещия картоф кой е виновен - ИТН или партията, от която е излъчен съответният министър. Освен това предателствата са често срещани по нашите земи.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Радев

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "...":

    по-скоро ще обяви капитулацията на държавата, както е тръгнало.
  • 32 7598

    2 0 Отговор
    политическият екшън? Ха хахахах, по-скоро 7/8 шоу начело с балета, горкият Ванка. Сега ще трябва да чисти и парламента
  • 33 6485

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Прав си....":

    Това е целта, заговора между тях С и Б.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове