Last news in Fakti

13 Юли, 2021 06:29 5 619 35

Дайнов: Дързък ход на Трифонов, но без дълбочина

  • евгений дайнов-
  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • правителство

Лидерът на ИТН е подценил политическия проблем, който имат ДБ и ИМВ, смята политологът

Дайнов: Дързък ход на Трифонов, но без дълбочина - 1
Снимка: БГНЕС

"Проектокабинетът на Слави Трифонов би бил чудесно служебно правителство в мирни времена. Ходът му е рязък, никога не е правен, но няма дълбочина - липсата на разпознаваеми фигури от неговите съюзници в този кабинет го прави дързък, но без дълбочина". Коментарът направи в интервю пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Той добави, че лидерът на ИТН е подценил политическия проблем, който имат ДБ и ИМВ:

"Те са между чука и наковалнята. Ако подкрепят този кабинет, от който отвсякъде мирише на НДСВ, ще ядат бой от своите последователи. Ако не го подкрепят, Слави Трифонов ще каже, че създават хаос и са виновни, че няма правителство".

По думите на проф. Дайнов решението е щяло да е лесно за Трифонов, ако e имал достатъчно опит, трябвало е да направи като президента със служебното правителство - да сложи от всички, които го подкрепят и очевидно трябва да са му партньори, и известни личности:

"Ако беше напълнил този проектокабинет с видни фигури от ДБ и ИМВ, познати на хората. Ситуацията щеше да е друга".

Според политолога са възможни и нови предсрочни парламентарни избори през есента.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    32 3 Отговор
    На нас ни е на дълбоко , народа ни счупи патериците и сега сме куцукаща опозиция с мрачно бъдеще

    Коментиран от #23

  • 2 Дедо ви

    43 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Дайнов: Дързък ход на Трифонов, но без дълбочина"....Напротив, има голяма дълбочина. И тоя глупав ход ще го завлече на дъното. Щото баш тия самоуверените плувци най-се давят

    Коментиран от #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ...

    31 2 Отговор
    ДБ не трябва да подкрепя това тв правителство и трябва незабавно да реагира. Чалгарят си е чалгар и действа по чалгарски. Нови избори!

    Коментиран от #6

  • 5 Прав е

    32 1 Отговор
    Аз гласувах за Демократична България и искам те да оглавят министерство на правосъдието и да започнат реформи. Мая също има хубави идеи за социална политика, права на гражданите спрямо рекета на топлофикация, енерго дружествата и други безчинства на банки, кредитори и монополи в горивата.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ...

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Прав е":

    Аз също гласувах за ДБ. Смятам, че Христо Иванов единствено е адекватен на проблемите в страната. Но Станислав Трифонов - верен на шоуменско-чалкарския си характер, с това арогантно предлагане на кабинет, шантажира останалите партии. И ДБ трябва да подходят принципно, а това означава пълно разграничаване от чалгаря и нови избори.

    Коментиран от #19, #27

  • 8 предател

    29 2 Отговор
    Трифонов не иска да има правителство. Така са му наредили господарите- олигархично-мафиотско-ДеСарските кръгове .Целта е създаване на хаос, бъркотия, политическа криза, България няма да се оправи, обратното. Трифонов е предател и мръсен човек.
  • 9 Чалгев

    17 1 Отговор
    Чалгаджията изобщо не се допита до ДБ и ИМВ, тези, които бяха на площада миналата година. А той нито веднъж не дойде, сега играе соло, изпълнява чужда воля. Малкия Мук за нищо не става, хитър варненски измамник, и другите, предложени от Учиндолския боклук, са за бунището- милиционера Радулов, Килиев- едно асистентче от ЮФ на Университета, Саня -бар дамата, гола вода са всичките.
  • 10 ле ле

    3 19 Отговор
    Соросоидни въшки...стига сте ревали..свикнали сте да крадете от коалиции..да разпределяте баница..а сега какво стана..нали искахте Слави да поеме отгворност..Мечти за постове са разбиха...ха ха ха ..
  • 11 Учин дол

    24 0 Отговор
    Чалгата нищо не каза за съдебна реформа, нов Висш съдебен съвет, нов гл. прокурор, конституционни промени, реформи в образованието, външната политика, нищо....Щял да строи детски градини- вижте му учиндолския "акъл". Трябва да бъде отстранен от политиката и да го пратят да се цери в някоя психодиспансер.

    Коментиран от #13

  • 12 Несъгласен

    3 10 Отговор
    Професоре, да разбираме, че Вие предлагате разпознаваеми лица като Мая, Татяна, Христо Иванов. Не, благодаря. По-лошо от сегашното състояние не може да стане. Стига с тези коалиции, чиято цел е само да се докопа парче от баницата. Видя се патриотите как се обърнаха на 180 градуса като разбраха, че Боко приключи. Четири години крадяха и изведнъж разбраха, че трябвало да има промяна.
  • 13 Имам

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Учин дол":

    По-добро предложение! Да нарамва БМБ и двамата да са първите български астронавти. Направо да се заселват на Луната, няма защо да се връщат!
  • 14 Сарайски

    17 0 Отговор
    Трифонов да си оттегли предложението, иначе страната отива към нови избори и тогава неговата партия ще вземе 5%. Но сигурно това е целта-хаос, според заповедите на ДС и мафията. А сигурно и Сараите, което е едно и също.
  • 15 Бойко Победонос

    9 15 Отговор
    Вeчe cтaнa яcнo чe зa избoритe в БГ и в чужбинa нaд 50 милиoнa лeвa e oтдeлил мacтит чeрвeн oлигaрх, пoпaднaл пoд удaритe нa ГEШEВ кaтo "бухaлкaтa" нa Зaкoнocттa , зa дa мoжe дa cвaли Бoйкo Бoриcoв oт пoлитичecкaтa cцeнa.
    Нaрeд c пaритe нa oлигaрхa, Бoриcoв ce прeвърнa в ocнoвнa мишeнa нa пРeзидeнтa Рaдeв и нeгoвия пaртиeн бoeн юмрук Бoйкo Рaшкoв. Бившият шeф нa cлeдcтвиeтo прecлeдвaшe тoлкoвa нacтървeнo и oжecтoчeнo Бoриcoв И cъпaртийцитe му , чe вce eднo ca му кoнфиcкувaли нeзнaйнo кaк придoбититe 19 имoтa.
    Зaд кулиcитe пък нaдничaхa ceнкитe нa Бoбoкoви и други пoдoбни кaтo нaд вcички ce рaзвявaшe призрaкът нa Кocтoв, изплaшeн дo cмърт oт зaпoчнaлитe рaзcлeдвaния нa Бoриcoв и Гeшeв cрeщу знaкoвитe фигури и мутри oт прeхoдa, кaтo злoбнo им приглacяхa прoвaлилитe ce cтaри чeрвeни муцуни и бълвaщитe лъжи и клeвeти, Мaя Мaфиянcкa, Мрaвoядa и Тaня Дoнчeвa , Хaджигeнoв иМинeткoв c oтцeпникът Цвeтaнoв...!!!
    В крaйнa cмeткa Гeнeрaл Бoриcoв нe бe cмaчкaн oт злocтнитe aтaки, a излизa oщe пo cилeн oт биткaтa c дeмoнитe нa Злoтo и пaртиятa му уcтoя нa cтoтицитe лъжливи кoмпрoмaти и щe прoдължaвa дa имa вoдeщa лидeрcкa рoля зa Бългaрия, зa рaзликa oт други, кoитo вeчe щe ca caмo cпoмeн....!!!

    Коментиран от #21

  • 16 Евг. Дайнов, понеже не си Наивник, а

    5 6 Отговор
    Умен човек, не смятам, че преценката ти за Хода на Слави е това, което пишеш, Мислиш нещо съвсем различно!!???
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 mi6osp

    9 3 Отговор
    Правителството на Борисов бе от послушни лакоми калинки, които изпълняваха безропотно това, което им нареди мутрата, дори да е незаконно, стига да има обилно папкане и за тях и да им е осигурена безнаказаност. Очевидно със същите цели Трифонов предлага правителство от безлични сиви мишки. Предлага се пребоядисано управление на държавата от шайката в сянката на лидера.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Не проумявате ли

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ви":

    Това е проекто- кабинет, никъде не пише ,че ще е тоя накрая.
    И аз не харесвам двама от кабинета, един е доста спорен.
    Ще видим , ще се решава в последстие.
    Като не го харесат, пак служебното, и така до смазването на гнилата банкянска тиква.

    Коментиран от #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 безпартиен

    9 0 Отговор
    И какво му е нормалното на този ход?Това да има министерство на ц.иганите/ромите не разделя ли народа ни?Защо да няма тогава и министерство на турските,арменските,гръцките,влашките и т.н. въпроси?Законите са едни и трябва да се спазват от всички независимо от етноса!!!Дали в САЩ има министерство на индианските,афро-американските,мексиканските??????Законите добри или лоши трябва да се спазват от ВСИЧКИ!
  • 23 Генерала

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    Нищо не е счупил,след цялата помия и атаки и компромати ние пак подкрепяме Герб.Правим го безплатно,от чисто сърце!Тези над половин милион хора няма как да бъдат изчегъртани,защото ние не се продаваме.Тия кърлежите вече избягаха,сега сме истинските!
    Генерала пак ви с 200,въпреки масовата атака.Няма друга такава партия,да оцелее след всичките гнусотии,но ГЕРБ е жива!
  • 24 кочо

    2 0 Отговор
    слави избърза натискан от западняците.в целият му кабинет има само юпита и комунисти.може да е силин в думите но слаб в държането и правата на българите .слави не си бягай от корените.няма да можеш да командваш тези букови дъски както би казал баща ти.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 един от многото

    8 0 Отговор
    Славчо си мисли , че това е шоу! Ще се посмеем малко на кабинета му и ще продължим напред , да ама не! С тези си прибързани и необмислени действия сами работят срещу себе си. Управлението на държава и народ не е като да си правиш гаргара с някой човечец в комедийното му шоу и за капак да пускаш чалга , до следващия път. Следващ път няма да има!
  • 27 Дай България

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "...":

    Аз не мога да разбера защо сините смятате че сте цвете за мирисане. Половината сте бивши патерици а ГЕРБ, другата половина сте костовисти. Я слезте на земята.
  • 28 АУУУУУ

    2 0 Отговор
    Най-важното е че ще имаме астронавт в НАСА...... И нашия астронавт ще кл..ца една морна Македонска астронавка онлайн .... ХА ХА ХА
  • 29 ДБ привърженици

    2 3 Отговор
    Лаят на умряло!!!!!
  • 30 Аплодисмент

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не проумявате ли":

    Ще ми се повечето Ган да разсъждава като теб..
  • 31 Един

    0 1 Отговор
    Дойнов , наслушали сме се на "дълбоки приказки"!
  • 32 ЧИБА МАЛЪК МУК

    1 0 Отговор
    C учacтиeтo cи в избoритe бългaритe oт чужбинa дoкaзaхa, чe иcкaт дa учacтвaт в cлучвaщoтo ce в cвoятa рoдинa. Избирaтeлнaтa ни cиcтeмa нe пoзвoлявa дa ce фoрмулирa eднo яcнo мнoзинcтвo. Никъдe в cвeтa нямa 36-37 пaртии, никъдe нямa cубcидии зa мeдийнa изявa. Тaзи cиcтeмa пoзвoлявa дa ce рaзпръcквa нeдoвoлcтвoтo и дa нямa eднa пoлитичecкa cилa, кoятo дa бъдe aлтeрнaтивa. Вcичкo тoвa трябвa дa ce прoмeни c врeмeтo, нo тo тeчe. Oкaзвa ce, чe кoйтo влeзe в пaрлaмeнтa нe иcкa вeчe нищo дa прoмeня. Aкo имa мaжoритaрнa избирaтeлнa cиcтeмa c двa турa, пoлoвинaтa щe изчeзнaт. Тoвa зaяви в cтудиoтo нa ФAКТИ пиcaтeлят и журнaлиcт Бoжидaр Чeкoв.
  • 33 вили

    0 1 Отговор
    АЗ ГЛАСУВАХ ЗА ДА БЪЛГАРИЯ
  • 34 Ицо

    1 0 Отговор
    Слави ще настъпи мотиката
  • 35 гоям кеф

    1 0 Отговор
    Дайнов аз съм на домашна ракия ,ти на какво си.Ха наздраве.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове