Last news in Fakti

17 Юли, 2021 07:30 4 987 19

Катя Илиева: Абсурд! Гешев трябва да се разследва сам - как да излезе истината?!

  • катя илиева-
  • фрог нюз-
  • иван гешев

За да има някакво що-годе разследване, да поиска от Висшия съдебен съвет да бъде временно отстранен, за да може неговите колеги да извършат работата по проверките, смята главният редактор на Фрог нюз

Катя Илиева: Абсурд! Гешев трябва да се разследва сам - как да излезе истината?! - 1
Снимка: Кадър Евроком

”Поради абсолютно високата степен на достоверност, ние като медия се чувстваме задължени да информираме за нещо, което е изключително важно.” Това каза главният редактор в на Фрог Нюз във връзка с разкритията относно главния прокурор Иван Гешев, който отклонявал информация, свързана с Делян Пеевски за КТБ, докато е водил делото.

Още в студиото на "ЕвроДикоф" редакторът каза:

От справката, с която Фрог разполагаме, става ясно, че има първи документ, който всъщност е изведен от службатa. Oтишъл e в прокуратурата и с него е информиран Гешев. Нашата справка е вътрешноведомствен документ, той няма как да попадне в прокуратурата. Той е за вътрешна подкрепа."

Според Илиева прокуратурата ни внушава, че този документ "не е автентичен и че това цялото нещо е продукт на подсъдими лица"

"Изобщо не се сетихме, че те визират господин Цветан Василев." - уточни тя.

"Ние сме докарали до един абсурд, едни съмнения, свързани с противоправни действия на господин Иван Гешев, които трябва да се разследват от самия Гешев" - каза Илиева.

"Кой е този луд, който ще повярва, че истината ще излезе наяве. За да има някакво що-годе разследване, да поиска от Висшия съдебен съвет да бъде временно отстранен, за да може неговите колеги да извършат работата по проверките. Докарали сме го до там - да хвърляме павето върху главата си и да чакаме, че то няма да ни удари. Не, ще ни удари. Прокуратурата се оказа не последната инстанция на истината в тази държава, за съжаление" - коментира Катя Илиева.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Махнете

    16 36 Отговор
    Тая жълтокафява "журналистка".
  • 3 От кога

    7 15 Отговор

    До коментар #1 от "Росен":

    Сульо ,може да предлага кабинет!?
  • 4 Забележка

    20 15 Отговор

    До коментар #1 от "Росен":

    Хаджигенчо и Минеков са соросоидни джендъри
  • 5 Главния Прокурор е независима институция

    13 19 Отговор
    И не подлежи на разследване в много държави.
    В новото допълнение се въвежда една рекурсия или тъй наречена спирала където един ще разследва главния прокурор а него кой ще го разследва а този който разследвай кой ще го разследва. В някой държави е прието правната комисия да изисква отчет от главния прокурор.
    В някой държави главния прокурор има имунитет.

    Коментиран от #10, #11, #14, #17

  • 6 Ташо

    9 24 Отговор
    Ако я срещна в тъмното, ще трябва да си лея куршум против уплах.Ше я помисля за караконджул.Не стига ,че са с грозни и подли душици ами и външно са такива.
  • 7 Да,бе

    15 8 Отговор
    Това ще е прецедент- главния каскет ще сключи поредното споразумение,но със себе си.
  • 8 хаберих

    9 6 Отговор
    Тази година програмата „Фотошоп” ставала на 25 години... Всъщност били 38, но изглеждала като на 25.
  • 9 А кой ще

    7 9 Отговор
    Разследва ,разследващия главния прокурор!?И т.н.Някой чист и непорочен, като ДАМАДЖАНАТА ли?
  • 10 Буха ха

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Главния Прокурор е независима институция":

    В нормалните държави за главен прокурор се назначава човек с дълга и безукорна кариера, със солидни юридически познания, висока етика и морал, доказал се като прокурор или съдия и пр. На кои от тези изисквания отговаря Каскета, освен че е йорист от Магнаурската школа и прояви висок морал в прикриването на Шиши по случая КТБ?
  • 11 Да бе

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Главния Прокурор е независима институция":

    И може да прикрива престъпниците и крадците под крилцето си само срещу заплащане в офшорките на приятелката си ли? Е това ли е демокрацията според теб?

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Перо

    13 2 Отговор
    Никой от правителството не си мисли,че ВСС ще отстрани Гешев. Просто се извършва една рутинна,административна процедура,породена от предварителна проверка на МВР. Този акт ще документира правната политика и експертиза на ВСС и последваща мотивация за промени!
  • 13 Да бе

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Да бе":

    Повярвах ти.
  • 14 ТИ ЛЪЖЕШ

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Главния Прокурор е независима институция":

    Не подлежи на разследване само в КНДР, РСФСР и Сърбия
    В България я остатък от социалкомунизма!
    Такива са фактите!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 NeXu s

    0 5 Отговор
    А вие какво се месите в съдебната власт, която е независима? Май ви се искат старите времена, когато за един донос се колеше и бесеше?
  • 17 ФАКТ

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Главния Прокурор е независима институция":

    ,,,АКО Е "НЕЗАВИСИМА ИНСТИТУЦИЯ"...ТОВА ОЗНАЧАВА ДА Е НЕЗАВИСИМ ОТ НИКОЯ ПАРТИЯ И ОТ НИКОЙ ЧОВЕК...НАЛИ ТАКА..???..ПОНЕ СПОРЕД МЕН ТОВА ОЗНАЧАВА НЕЗАВИСИМ..ОТ КЪДЕТО СЛЕДВА ВЪПРОСА..ЗАЩОТО СЛЕД КАТО ИЗЛЕЗНАХА СНИМКИ С ЕВРАТА В ШКАФЧЕТО НА БОРИСОВ....ТОЙ ВЪОБЩЕ НЕ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ СНИМКИ..АМА ВЪОБЩЕ..ОТ КЪДЕТО ПРОСТИЧКАТА ЛОГИКА СОЧИ ЧЕ ЯВНО НЕ Е "НЕЗАВИСИМ"..А НАПРОТИВ "ЗАВИСИМ Е" И ТО МНОГО..ОТ ОПРЕДЕЛЕН ЧОВЕК И ТО..И ОТ ОПРЕДЕЛЕНА ПАРТИЯ ЯВНО...ИЛИ ДА РАЗБИРАМ ЧЕ ТОЙ НЕЗАВИСИМ САМО ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА..ЗА ДРУГИ СИ Е ЗАВИСИМ..ОТ КЪДЕТО ИДВА ВЪПРОСА..РЕДНО ЛИ Е ДА ИМА ТАКАВА "НЕЗАВИСИМА ПРОКУРАТУРА"...В БЪЛГАРИЯ КОГАТО ОЧЕИЗВАДНО НЕ Е "НЕЗАВИСИМА",,НИТО ПЪК ПРОКУРОРА Е "НЕЗАВИСИМ"...КАК ТАКА ЕДНИ МОЖЕ ДА ГИ РАЗСЛЕДВА..А ТОЗИ КОЙТО ГО Е НАЗНАЧИЛ..НИТО МОЖЕ НИТО ИСКА ДА ГО РАЗСЛЕДВА..СЪЖАЛЯВАМ НО НЕ СТАВА ТАКА...НЕ МОЖЕ УЖ ДА СИ НЕЗАВИСИМ..А ДА РАЗСЛЕДВАШ НА ИЗБИРАТЕЛЕН ПРИНЦИП..НЕ СТАВА ТАКА ПИЧ..ТОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ..ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН..ЗАЩОТО РЕАЛНО САМО ТОЙ МОЖЕ ДА РАЗСЛЕДВА БОРИСИВ..НО ТОЙ НЕ ИСКА ДА ГО РАЗСЛЕДВА..ЗАЩО..??..
    БОРИСОВ ДА НЕ БИ ДА НЕ Е ЧОВЕК..И КОЙ ВЪОБЩЕ МОЖЕ ДА РАЗСЛЕДВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА БОРИСОВ..САМО ТОЙ..НО ТОЙ НЕ ГО ПРАВИ..Е...КАКЪВ ПРОКУРОР Е ТОЙ..?:)ПРОКУРОР НА БОРИСОВ ЯВНО..ТО В ВСЕКИ ГРАД И СЕЛО СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ НА ПОРАЗИЯ ОТ ГЕРБ...И ВСЕКИ ЧОВЕК ГО ЗНАЕ ТОВА..ОБАЧЕ ПРОКУРОРА ГЕШЕВ..НЕ ЗНАЕ..ТАКА ЛИ..???ДАЛИ НЕ ЗНАЕ..??АМИ АЙДЕ ДЕ..КАКЪВ Е ТОЯ ПОКУРОР ,УЖ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ .ОБАЧЕ ЗА ГЕРБ И БОРИ
  • 18 въх

    8 0 Отговор
    В момента в който прокурора гони едни до дупка, а отказва да разледва други защото не иска да си го причинява, неговата независмост е меко казано съмнителна. Ако към това прибави че не вярва в разделението на властите, и че такова разделение се подържа от десни екстремисти, дори и на 80-те процента би трябвало да стане ясно че този Каскет не е подходящ за длъжността на която се е отзовал.
  • 19 Мисирки мамини

    10 0 Отговор
    Умствено ограничените мисирки можеха да попитат кака Сийка
    Мисисрка: как е шефа?
    Кака Сийка: благодаря добре.
    М: Как прекара неделния ден?
    К С: Добре, разпуска в резиденция Бояна
    М: Понеже от една страна не знаел за купуване на гласове, но от друга обича да ходи по селата, защо не се разходи да види какво се случва в село Буковлък, или в ромската маала?
    К С: Ъъъъ, кво казА?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове