Last news in Fakti

19 Юли, 2021 15:02 3 070 51

Доц. Кунчев: Идващите от "червена зона" ще могат да си направят PCR тест и у нас

  • covid-19-
  • 10-дневна карантина-
  • ваксинирани

Ако е отрицателен, се отменя 10-дневната карантина

Доц. Кунчев: Идващите от "червена зона" ще могат да си направят PCR тест и у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Влизащите българи от „червена зона“ ще могат да си направят PCR тест и у нас в рамките на 24 часа. Ако той е отрицателен, 10-дневната карантина отпада. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг относно новите мерки за пристигане от чужбина у нас.

От днес българските граждани, които пристигат от държава, попадаща в "червена зона" за COVID-19, трябва да представят пред граничния здравен контрол отрицателен PCR, направен до 72 ч.

"Българските граждани, влизащи в страната е по-добре да имат предварително направени изследвания, но за тези които нямат, ние изискваме PCR, ако нямат, те се поставят под карантина за 10 дни. В случай, че го направят веднага след влизането и изпратят по електронен път съответния документ, то директорът на РЗИ отменя карантината", уточни главният държавен здравен инспектор.

Може да очакваме, че вълната ще се развива и ще достигне до всички страни, добави Кунчев.

Експертът обясни, че ваксинираните също ще се наложи да се подложат на тест, защото може да са преносители и това ще ни гарантира, че няма да има разпространение на нови варианти на вируса в страната.

"Очакваме и постепенно повишение на случаите на индийския вариант у нас", каза още той и добави, че нова вълна може да има септемри-октомври.

Според него при повече ваксинирани вълната ще мине по-леко и с по-малко критични ситуации.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    38 6 Отговор
    Защо тая калинка гербераст, все още се разпорежда, а не е в Затвора за всяване на Паника?
  • 2 гост

    6 30 Отговор
    Хайде сега да настава воят от всеки емигрант- щото ще трябва да дава повече парички за пътуването, а всъщност той си идва от заразената държава в България, защото И ТАМ НЕ ИСКА ДА ТРАЕ ОГРАНИЧЕНИЯТА, НО ТАМ Е ЕМИГРАНТ И НЕ СМЕЕ ДА ШУКНЕ, А В НЪЛГАРИЯ СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМА РАБОТА, ТУК МЕРКИТЕ СА РАЗПУСНАТИ И ДОРИ СЕ ПРОБВА ДА НИ УЧИ НА УМ И РАЗУМ... Отврат.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    1 19 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    НЪЛГАРИЯ- т.е. БЪЛГАРИЯ
  • 4 Последния Софиянец

    22 6 Отговор
    Слави не му ли е казал на тоя да мълчи? Коронавируса вече е в историята. Такива като Кунчев са за Белене

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Доценте,

    25 2 Отговор
    Това не се ли нарича рекет? Защо ни карате да се ваксинираме като не важът бе? Така се обезсмисля ваксииранто. Защо тези тестове се правят от частни фирми? Не може ли от болниците, и беа това нямат пари. Трето в Испания няма ограничения от 1.07.2021. Абе най-добре си подай оставката поради некадърност
  • 7 опа

    28 0 Отговор
    Опа, тия верно под команда действат. Някой е дал тон и всички дето пеят в хора са на линия днес.
  • 8 123

    24 1 Отговор
    Разкарайте го тоя измамник.
  • 9 Народа

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    каквато и да е ситуацията , не пожелавай никому/дори на най-големият си враг/ онова,което не искаш да ти се случи.......
    из законите на Вселената....
  • 10 др Гей Билтс

    24 0 Отговор
    Кунчо усети, че се прибират доста българи август в отпуск и го активираха от PCR мафията. Да си правят тест веднага, у кабинетчето у летището. Само в България един ПЦР е 50 евро, навсякъде в Европ е до 30 евро.

    Коментиран от #12, #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Манол

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "др Гей Билтс":

    У квартало ми е даже 100, да ги и у лаборантите. Нищо, Слави ще ги накаже
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Грульо

    14 0 Отговор
    Кунчев много ошопарен в лицето и надолу. Да не е последствия от ковит? :D

    Коментиран от #26

  • 16 Мангъров

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "др Гей Билтс":

    В Западна Европа е безплатен
  • 17 гост

    2 35 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Не съм гербав и за разлика от теб, съм учила микробиология, паразитология и вирусология, схвана ли...Каквото и да си изкарал, вече не си същия човек, колкото и да твърдиш, че това не е така. Тези , които спазвахме стриктно противоемидемичните мерки, до сега имаме НУЛА срещи с ковид, работоспособността ни е на макс, не ни уволняват заради това, че трябва да си вземаме 1 година болнични и прекаралите дори леко ковид НЕ МОЖЕТЕ да си възвърнете работоспособността на макс, от времето, когато не сте се срещали с него. Това значи, че за в бъдеще НЯМА да можете да се състезавате за 1 работно мпсто с тези, които никога не сме имали среща с ковид- ХА, ЧЕСТИТО НА ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА МАНГЪРОВ- ПРЕ ВАС МИНА ''ЛЕКОТО ГРИПЧЕ'', КОЕТО ВИ НАПРАВИ ПОЛОВИН ИЛИ ЦЕЛИ ИНВАЛИДИ НА 30 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, през вас мина опустошителната му сила, а ние ще изчакаме да се ''заразим' с него, когато вече е омаломощен до нивото на обикновен грип;0 Като теглиш чертата, кой от двамата излиза на плюс от ковид пандемията, а- ние или ти;0 Вие бяхте опитните мишки на мангъров- при това- БЕЗ да получите никакви пари за това, че се съгласявате да участвате в медицински експеримент с хора, понеже сте много здрави, много умни, много свободолюбиви, много учени и много ербап;D

    Коментиран от #20, #21, #29

  • 18 др Гей Билтс

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Грух":

    Какво кълнеш бре, надупчено морско свинче. Аз когато съм преживял Ковид, ти си бил заврян под фустата на жена си, или под масата. Имам доживотен имунитет към антрас/новичок/ковид.
  • 19 КУНЧИИИИ

    26 0 Отговор
    ВЛАСТТА СЕ СМЕНЯ А КУНЧИ ПАК ДЕРИБЕЙСТВА ЗАЩО ?НАТОВЕЦА НАЛИ УЖ Е ДРУГ И НЕ Е КАТО БОЮ АГА?
  • 20 Шматката

    28 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ, ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ СТАВА НА ВЪПРОС ЗА ПАРИ, А НЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВО. НИКОЙ ГО НЕ БоЛИ ШЛИФЕРА ЗА ВАС ИЛИ ЗА ВАШЕТО ( НАШЕТО) ЗДРАВЕ. ВАЖНОТО Е ДА СНАСЯТЕ РЕДОВНО И ПО МНОГО, ДРАГА МИ ГОСТЕНКО. ЗА ПАРИ СТАВА НА ВЪПРОС, ЗА ПАРИИИ..
  • 21 ОЛЕЕЕЕЛЕ

    27 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    СЕКТАНТКА ,ТЕЖКА ЗАВИСИМОСТ ОТ СЕКТАТА КОРОНАБЕСИЕ!
  • 22 гост

    1 30 Отговор
    Когато писах в този форум- хора, не се заразявайте умишлено с овид, спазвайте мерките, те са, за да ви се опази живота, защото никой политик няма интерес да му намалее човешкият ресурс в работоспособна възраст, защото този човешки ресурс пълни държавната хазна; запазете си живота и се опазете от ковид, всички политически тролове се надпреварваха да ме остракизират, да се подиграват с мнението ми, да ме наричат '' мишка'', ''роб'', ''говедо''. Ккато стана ясно, сега същите тези вече си мълчат, защото ковида им разказа играта- лежаха по болници, пиеха скъпоструващи лекарства, уволниха ги от работа, а някои заразиха и семействата си и целите им семейства загубиха доходите си, защото семейният партньор също се карантинира и не може физически да ходи на работа... Хайде СЕГА ЕЛАТЕ да се състезавате с моето семейство- да видим кой е по-здрав, кой е по-работоспособен, кой ПРОДЪЛЖАВА да помага финансово на родителите си въпреки ковид кризата; кой не реве, че не може да си покрива разходите и т.н. Както се казва- от умовете си теглите, не от нечие правителство, дори ако то беше съставено само от комунисти или само от фашисти. Това, което ви причини собствената ви глупост, никой друг на земята не може да ви го причини, дори и да иска...

    Коментиран от #24, #40

  • 23 ИНЖЕКТИРАН

    34 1 Отговор
    УЖ С ВАКСИНА ПЪК СЪМ ПРЕНОСИТЕЛ,А ТУЙ ТО!ЗНАЧИ ТОВА НЕ Е ВАКСИНА ,А КАКВО Е ТОГАВА И ЗАЩО ИНЖЕКТИРАТЕ?ПРИ СТАРИТЕ ВАКСИНИ НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАШ СЛЕД КАТО СИ ВАКСИНИРАН ЗАТОВА СЕ НАРИЧА ВАКСИНА!ВОНИ НА ГНИЛОЧ ЦЯЛАТА РАБОТА С КОРОНАТА.

    Коментиран от #27, #28

  • 24 ЗА ТРИБУНАЛА

    30 1 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    ТИ СИ ЗА ТРИБУНАЛА И НОВ НЮРБЕГСКИ ПРОЦЕС ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ!
  • 25 Немерси

    17 0 Отговор
    Предпочитам карантина отколкото някой невежа да ми пробие дупка до мозъка.Вече имам позната на която половин година и тече носа и постоянно ходи на доктори и всеки път и казват синузит.Наскоро се установи,че е мозъчна течност от теста и ще и трябва повече от година да се възстанови
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Грульо":

    това е следствие кортикостероиди!Пият ги....Профилактично....после се чистят....С това борят НЕщото си разрушават организма!
  • 27 гост

    1 23 Отговор

    До коментар #23 от "ИНЖЕКТИРАН":

    ОСТАВИ ВАКСИНИТЕ- аз пиша за това, че ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ВПРВАТЕ НА МАНГЪРОВ, ЧЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ИЗОБЩО ДА СЕ ЗАРАЗЯВАТЕ С КОВИД, ЧЕ КОВИД ОСТАВЯ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ В ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА- нещо, което мангъриов не измъцка ни веднъж...Впрочем- чети на какво точно имате право, ако участвате в медицински експеримент с хора-
    ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО
    Чл. 197.(2) Медицинско научно изследване по смисъла на този закон е всеки опит върху хора, който се извършва с цел повишаване на медицинското познание.(3) Изследваното лице има всички права на пациент.
    (4) Медицинското научно изследване се осъществява при осигуряване на максимална безопасност за здравето на изследваното лице и запазване тайната на личните му данни.
    (5) Интересите на изследваното лице са по-важни от научните и финансовите интереси на изследователя във всеки етап на медицинското изследване.Чл. 199. (1) Медицински научни изследвания се извършват само върху лица, които са изразили писмено информирано съгласие след писмено уведомяване от ръководителя на изследването за същността, значението, обхвата и евентуалните рискове от изследването.
    (2) Съгласие за участие в медицинско научно изследване се дава само от дееспособно лице, което разбира същността, значението, обхвата и евентуалните рискове от клиничното изпитване.
    (3) Съгласието се дава лично в писмена форма. То може да бъде оттеглено по всяко време.
    Ето- ТОВА извърши върху вас мангъров, без обаче ДА СПАЗИ закона и като пвно го наруши, а вие

    Коментиран от #48

  • 28 гост

    0 23 Отговор

    До коментар #23 от "ИНЖЕКТИРАН":

    МНУ ПОЗВОЛИХТЕ ДА ГО ИЗВЪРШИ ВЪРХУ ВАС АБСОЛЮТНО ДОБРОВОЛНО. Вие не си знаете правата, но ревете нонстоп, че някой ви ограничава правата, когато този някой иска да ви защити ЖИВОТА - НАЙ0- ВАЖНОТО ЧОВЕШКО ПРАВО- ПРАВОТО НА ЖИВОТ. Казано по друг начин- евтини сте на брашното, а сте скъпи на триците.

    Коментиран от #42

  • 29 Фаро

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Моите уважения за вашите знания,но не сте ли чувала за"професионално изкривяване"?Особено при работещите в медицината в сектори паразитология и вирусология постоянно мислят за тези малки невидими с просто око гадинки,които са покрили всички повърхности и трябва да бъдат изчегъртвани непрекъснато и постоянно с белина и спирт.Нали знаете също,че тези същества ги слагат и във ваксините и ги вкарват в телата ни,ако не можем да се заразим с цел да не се заразяваме?Обърнете сериозно внимание на себе си и спрете да тормозите своите близки да чистят постоянно вървете сред природата станете риболовец и си осиновете куче или коте.Има надежда от опит го знам

    Коментиран от #30

  • 30 гост

    1 23 Отговор

    До коментар #29 от "Фаро":

    Благодаря Ви за съветите, но когато Вие сте на позиция с 5 цифрено заплащане месечно и работите от дома си, като съпругът ми, тогава ще сте в моята социална група. Засега сте в групата на губещите от заразяване с ковид и не сте реализирали защитата си на най-важното си право- правото ви на живот.

    Коментиран от #31, #32, #33, #34, #38

  • 31 МАДЕ ИН ЦОКАЛ

    23 1 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЕБЕ МА ИДИ ДА ПАСЕШ ПАТКИТЕ С ДРАСКАНИЦИТЕ СИ!РАБОТЕЛ ОТ ВКЪЩИ ЗНАЧИ Е САМО КОНСУМАТОР,РАБОТАТА СЕ ИЗРАЗЯВА В ПРОДУКТ,ТОЧНО ЗАТОВА БЕШЕ ИЗМИСЛЕНА ЛЪЖАТА КОРОНА СКОРО ЩЕ СИ ГУБЕЩА И ТВОЙТЕ ХАРТИЙКИ ВЛИЗАТ В ЦИФРАТА ,ЩЕ СИ КОНТРОЛИРАНА КАТО УФСЪ!ГОЛЯМ АНАЛИЗАТОР А КУХА КАТО РАЗПЛЕТЕНА ДАМАДЖАНА И ТО МНЕНИЕ ДАВА...ВИЖ СИ МИНУСИТЕ...ДЕ ЛИ ВИКА ЧАКАЙ И АЗ ДА ДАМ МНЕНИЕ ХАХАХАХАХ КОРОНА-СЕКТА ИЗЛЕЗ ОТ СЕКТАТА И ВЛЕЗ В РЕАЛНОСТТА!
  • 32 Псевдоним

    14 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Тогава какво прави височайша особа като Вас в нашата "социална група"? Мъжът Ви знае ли?
  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 1 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    не разбирам???Вашата социална група,някаква висша каста ли е???Живота ме научи винаги,когато печеля да погледна...Какво съм загубил!

    Коментиран от #35

  • 34 АНОНИМЕН

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Дотук 8 твои коментара от 31! Имам ти доверие - ще ги заформиш на поне 10! Та това твоето си е с уважение написано словесна дрискавица, т.е. Логорея: Cпoрeд пcихиaтритe cлoвecнaтa дриcкaвицa e ocнoвeн признaк?! „Пaциeнтитe нямaт cтрeмeж дa изcлушвaт cъбeceдникa, дoри нe му дaвaт възмoжнocт дa ce изкaжe. Нeрядкo прocтo нe cпирaт дa гoвoрят бeз прeкъcвaнe.“[1] Кaтo cимптoм ce нaблюдaвa при ceнзoрнaтa aфaзия, мaниaкaлнитe cъcтoяния и шизoфрeниятa.

    Коментиран от #36

  • 35 АНОНИМЕН

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не е дори трол, колега! Чисто и просто логорея - словесна дрискавица!
  • 36 гост

    1 10 Отговор

    До коментар #34 от "АНОНИМЕН":

    Коментарите са толкова на брой, защото темата живо ме вълнува. Сега си проличава колко тъпи, прости, глупави и ограничени са тези партийни тролове, които в този сайт ме обиждаха с думите ''мишка, овца, говедо, роб'', когато написах, че семейството ми спазва стриктно противоепидемичните мерки. Отмъщението се сервира студено- сега е време аз да ги наричам така заради глупостта, тъпотията и невежеството им. Била съм роб, а- роби сте всичкйи, които не схващате,че противоепидемичните мерки спасяват живота ви, заразявате се с ковид, и после ревете, че вече не сте същите хора; че не можете да изминете сами 30 метра; не можете да прочетете една книга, изморявате се от всишчко, не можете да мислите аналиттично... Малко ви е - дано повторно се заразите от ковид, за да ни докажете за втори път колко сте велики и как вас нищо не ви плаши, имате желязно здраве и т.н.

    Коментиран от #44, #50

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бе ти наисина

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    си вярваш на дитирамбите дето ги лееш. Я се постегни малко и отговори защо тогава те карат да подпишеш тази прословута "декларация за осведоменост"? И от кого са "ваксините"? От най - съдената и осъждана фарма в света за вреди от нейните продукти. Като имаш такова образование, каквото твърдиш, как можеш да наречеш това нещо- РНК-то ваксина, което противоречи на всички международни стандарти и определения за ваксина? И би ли казала какъв срок трябва да мине, за да се ГАРАТИРА ЕФИКАСНОСТТА И БЕЗОПАСНОСТТА НА ДАДЕНА ВАКСИНА? ОТГОВОРЪТ Е: МИНИМУМ 10 ГОДИНИ, А НАЙ ДОБРЕ Е 20 - 25 ГОДИНИ. Аре бегай да береш ягоди и картофи, специелистке!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    0 7 Отговор

    До коментар #44 от "АНОНИМЕН":

    Пожелавам ти да го изпиеш ти- аз нямам нужда от хапчета за психично болни хора0 за разлика от теб. След 1 месец ще ревнеш за социални помощи за безработни, но...хазната ще мине и без приходи от високи данъци от моето семейство. А ти си реви- не ме инбтересува ревът ти...
  • 47 Гост

    3 0 Отговор
    Доста от чужбина се ваксинираха, за да не плащат ПСР и ся ко стана пак ще плащат.
  • 48 Gost

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Ти не си наред! Ковида го изкарах за три дни и отидох на работа! Даже и тест за количество антитела имам. Какво да тези глупости?
  • 49 адеее

    2 1 Отговор
    Сертификата за положени две ваксини важи за цяла Европа ,само за подобието на държава България не..Как може толкова малка страна да народи толкоз ИДИОТИ.!!?

    Коментиран от #51

  • 50 Делта Гамма

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Тука са предимно изкукали антиваксъръ, пенсии от БСП и чалга патриоти със силно занижен умствен хоризонт. Хич не им се връзвай или обяснявай - тези никога няма да поумнеят - подборът на Дарвин ще си свърши работата когато Делтата ги изпраска.
  • 51 Жива да ни бях

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "адеее":

    Ами може, нали лъжливото овчарче Кацаров пуска заповедите. Днеска му се смях как определял страни от "зелената" зона: под 75 заразени на 100 000 (до тук добре), но НАД 4% положителни тестове ?????? Не разбрах какво става ако и тестовете са под 4% положителни, в коя зона е страната ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове