Last news in Fakti

22 Юли, 2021 11:47 6 997 56

Лют скандал между ДПС и ДБ за "Росенец" и "Буджака"

  • христо иванов-
  • росенец-
  • буджака-
  • нс

Устройствени проблеми има на всеки ъгъл

Лют скандал между ДПС и ДБ за "Росенец" и "Буджака" - 1
Снимка: БГНЕС

От Демократична България поискаха създаване на Комисия за "Росенец". Искането отправи от парламентарната трибуна председателят на ПГ на коалицията Христо Иванов.

"Лесно е да се предвиди атака срещу Ахмед Доган, който се е оттеглил в малка виличка и гледа БИО краставици. Лесно е да се върнем към събитието от преди година, ние обаче обръщаме въпроса към действията и бездействията на българските власти", коментира Иванов.

"Устройствени проблеми има на всеки ъгъл, не е това темата, а защо е възможно за определени хора законът да се изключва. "Росенец" е епикриза на този момент. Защо българските институции обслужваха и пазеха едни хора. Нека комисията да изясни това", обясни съпредседателят на ДБ. За да няма политизиране, то Христо Иванов няма да е част от Комисията, съобщи самият той.

"Ние също сме "за" разкриване на факти и обстоятелства за "Росенец", но сме против лицемерието. Говорите за действия на едни хора, но изключвате други, които са правили същото, по ваши думи", обърна се Йордан Цонев от ДПС в отговор на Иванов.

Ще поискаме разширяване на обхвата на тази Комисия, категоричен бе депутатът от ДПС. От партията искат разследване и за "Буджака", според които олигарх е създал щети за природата на място.

Дали се изливат фекални води от къщата на Иво Прокопиев към залива?, попита Севим Али от ДПС.

Явно този парламент ще бъде "омазан". Оставихте мръсните си отпечатъци последните 30 години в парламента, обърна се към ДПС Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Подобни опити за омаскаряване на Комисията за Росенец са безпочвени, каза още той.

Христо Иванов поиска още едно изказване, на което нямаше право, а Хамид Хамид от ДПС каза от парламентарната трибуна: Не сте го разбрали, той се изказа от негово име, а сега иска изказване от името на неговия ментор г-н Прокопиев. тази реплика получи предупреждение от председателстващия НС Ива Митева.

"Виждам, че ви в е весело в ДПС. Ако искате комисия за Буджака, то го направете като отделно предложение и в отделна комисия. В Росенец ДПС и ГЕРБ събра модела Доган-Борисов. Искаме да покажем как един човек си присвои един бряг, заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

"Това е българският бряг, а това е български офицер на НСО, който изхвърля знамето. Това искаме да разследваме, а вие ми говорите за фекалий на някакъв бизнесмен", показа кадър от момента на Демократична България на плажа през 2020 г.

Цонев от ДПС отговори: "Темата е действия и бездействия на органите по повод лица. Медийният магнат, монополист и олигарх упражнява сериозна власт в последните 25 г. в България. Това не е тайна, както и политическият му инжинеринг относно партии, включително и във вашата. Тази тема ще я доказваме. Най-емблематичният пример за дълбоката държава е Иво Прокопиев, ще го докажем.

Знаете ли, че докато вие мирните граждани бяхте от едната страна на Росенец, то от другата страна бе футболна агитка, пратена от един олигарх. Да, искаме разследване на действията на МВР, НСО и by the way, на вашия любим език, се ръководят от президента на страната. Да попитаме държавния глава защо неговите хора поругаха българския флаг. Не ние сме го наредили, допълни депутатът от ДПС.

Христо Иванов не иска разследващата комисия да става "мега-комисия" и да се пакетират случаите. Чрез процедурни хватки се опитвате да убиете темата, обърна се председателят на ПГ на ДБ към Йордан Цонев. Направете комисия за Буджака, ще я подкрепим, така няма да има лицемерие, апелира Иванов.

"Това не е аргумент, защото тогава комисията на Мая Манолова е супер-гига-мега", отвърна му Цонев.

Да, добре, а̀школсун, г-н Цонев. Няма да има две теми в една комисия, защото Росенец е голяма тема. Българските граждани освободиха плажа на Росенец. Пажът е доказателство за надзаконност, символ на завладяната държава, обърна се Антоанета Цонева от ДБ към ДПС.

Росенец е символ, точката от която започна промяната и българите казаха: Стига! , категорична бе народната представителка от "Демократична България".

След дебати беше прието предложението на Демократична България и отхвърлено това на ДПС.

Народното събрание прие предложението за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“, гр. Бургас.

Гласуваха 206 народни представители - За - 193; Против - 1 и Въздържал се - 12.

За председател и членове на Комисията предложиха - от ИТН предложиха - Александър Рашев и Златимира Мострова; от ГЕРБ-СДС - Даниел Митов и Жечо Станков, БСП за България - Атанас Зефиров и Манол Генов, от ДБ предложиха Калоян Янков (за председател) и Димитър Найденов; ДПС - Хамид Хамид и Рамадан Аталай и от "Изправи се БГ! Ние идваме!" - Светослав Колев (зам.-председател) и Данаил Георгиев.

Гласуваха 209 народни представители, като 207 - За; Против - 1 и Въздържал се - 1.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    37 8 Отговор
    2 в 1, ноември. То се видя.

    Коментиран от #8

  • 2 Ахахах

    58 10 Отговор
    Малка виличка... с офромно пристанище, заради което не сме в шенген

    Коментиран от #50

  • 3 сила

    82 7 Отговор
    ИСКАМ БОКЛУКА КОЙТО ИЗХВЪРЛИ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ДА МУ БЪДЕ ОТНЕТО ГРАЖДАНСТВОТО И ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН ОТ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #5, #37

  • 4 Гай Турий

    58 13 Отговор
    Решеинята на Народното събрание са със силата на закон. С решение на НС да уволнят Гешев!
  • 5 въпрос

    17 32 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    Имаш предвид, Редевото НСО?
  • 6 Гешев и Цацаров

    41 6 Отговор
    Са за съд и присъда
  • 7 Софиянец

    28 6 Отговор
    А ИТН и ГЕРБ се снишиха ;)
  • 8 бъдете прости

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "наблюдател":

    Божке ... и от тия Ганьо очаква промяна и да го оправят ... Прост народ - слаба държава ...
  • 9 мдда

    21 12 Отговор
    Какъв "лют скандал" той Ристе от тях...
  • 10 дпс

    30 3 Отговор
    мафията продукт на задкулисието, ще брани откраднатото със зъби и нокти
  • 11 Верно ли

    24 6 Отговор
    Изобщо не виждам смисъл от такива циркове, защото това са си циркове, и то по сценарий. Веднага две комисии - и за Росенец, и за Буджака.
  • 12 ДПС и ГЕРБ

    33 11 Отговор
    Забелязвате ли само Демократична България захапва ДПС.

    Коментиран от #19

  • 13 Миро

    25 5 Отговор
    Нормален парламентарен дебат. Не е имало никакъв скандал. Измислици пълни.
  • 14 Ади сега ?!

    26 3 Отговор
    Лют скандал ?! Цирка, за пред публиката, започна. Нищо ново в НС, освен залата :-) Ей така, в скандали и закачки, ще си изкарат мандатчетата. А мат'риала, ще се радва как ''наш'те им го ... на ваш'те''.
  • 15 Българка

    27 13 Отговор
    Добрата новина в тоя лют дебат, на моменти явен скандал, е че от БСП открито застават на страната на промяната и са гласували с ИТН, ДБ, ИБГНИ. А ДПС определено искат да саботират разследването на безобразията, които доведоха до превзетата държава.
    Гешев е позор! Оставка и затвор!

    Коментиран от #24

  • 16 Сссс

    20 2 Отговор
    Тази комисия ще стане като комисията по досиетата! Ще се прехвърля от парламент на парламент, само пари ще получават работа никаква. То само "Росенец" да е, ами какво става с Тец Варна, а какво стана с водното огледало в Кърджали, на което Доги беше хидролог.?
  • 17 Фффффф

    14 9 Отговор
    Това нещо Росенец е вратата на руските тайни служби да влизат безпрепятствено в България и Европа,а ДПС трябва да се закрие
  • 18 olo

    8 0 Отговор
    буря в чаша вода .
  • 19 Миро

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "ДПС и ГЕРБ":

    Факт. Идеята на демократична България е да извади ДПС от играта за балансьор. Играят се игрички големи.

    Коментиран от #27

  • 20 Пролича си

    15 2 Отговор
    Истинското управление на робска България.....зависимостта на всички депутати от босовете от ДС с пари...нашите депутати са само дупедавати и страхливи безлични човечета.Хвани едните,удари другите,е казал народа........най-некадърните,най-мързеливите,най-хитрите и долни....депу...тати.
  • 21 Бацо Гацов

    9 3 Отговор
    Интересно ми е ДПС как гласува за създаването на тази комисия? Естествено ЗА. Май ДПС играе заедно с ДА БЪЛГАРИЯ.
  • 22 Пипи Чорапчето

    16 5 Отговор
    Между строежите на "Чукалята" и "Буджака" има една дебела разлика : на "Чукалята" има една единствена "оранжерия" за биокраставици - тази на Доган;) и само той има изключителното право да си ги отглежда там! На "Буджака" има доста вили и други палати!
    И не, не съм против да се види чии са, законни ли са и ако не са - да се събарят!
    А иначе - изтръпвам като си представя представите на Данчо Ментата за "истинска независима съдебна система";))
  • 23 Мишките

    8 4 Отговор
    На До..ган срещу мищките на Прокопи...ев,и с зам.председател на Народното събрание-мишки на Та..ки.Честито ....
  • 24 Миро

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    БСП изчакват търпеливо и не дават явна подкрепа за сега на новите партии. Не е ясно много какво става.
  • 25 Христофор

    6 1 Отговор
    Най-накрая и аз да влеза в парламента.....белото от мен без пари за всеки депутат......
  • 26 още от същото

    10 2 Отговор
    По изконна традиция българската депутатщина харчи парламентарното си време за теми , които не са от приоритетите на хората , които уж са ги пратили там да им решават проблемите.
  • 27 Пешо

    17 10 Отговор

    До коментар #19 от "Миро":

    Мисля, че ДБ си прави ПР с ДПС. Какво толкова има в Росенец? Костов продаде България и сега се е заял с някаква къща в Росенец. Не мисля, че къщата на Доган е проблемът на България. И Бойко събори някаква беседка на Доган за ПР. Народа ликуваше. След това 12 години герберщина. Сега е наред нещо друго - може да е пак за 12 години. Всъщност проблемът е правенето на политика, плюейки други.

    Коментиран от #28

  • 28 Верно ли

    12 10 Отговор

    До коментар #27 от "Пешо":

    Точно, това си е PR акцийката на ДБ, направо си умрях като ги видях двамата шкембелаци да акостират там с Българското знаме и прилежно записващи какво става. Така че, време е цирка да приключва и да има комисии и за Росенец, и за Буджака (пред които има доста по-належащи теми, ама на Ицето му е много зор да се прави на родолюбец) и да започват да се занимават с важните неща.
  • 29 Rambler

    12 1 Отговор
    Още на 2-рия ден са 206 депутата. Веднага уволнение на тези, които не са на работа. И намаляване на щата!

    Коментиран от #39

  • 30 Пенсионер

    6 5 Отговор
    Правят панаири за пред хората, а се готвят да се гушнат и да управляват заедно с ДПС. Какви общи интереси имат ДБ и Доган, та да са в една коалиция? Долни лъжци и измамници.
  • 31 Асен

    6 5 Отговор
    С тая съмнителна коалиция и участието на ДПС и комунистите нищо няма да се промени. Системата си остава същата, само мутрите са други.
  • 32 Дани

    11 1 Отговор
    В библията има една думмичка ,,юда".Еничарите са били по-зли от османците.
  • 33 Subaru WRX

    8 10 Отговор
    Страх тресе кочината ГЕРБ-ДПС! Идва време престъпниците да отговарят пред закона! Народът не е забравил престъпленията на борисово-доганова-цацарова-гешево-пеевска мафия! Това е само началото на техния край! А до вчера се смятаха за недосегаеми. Какваирония на съдбата!

    Коментиран от #38

  • 34 Преоблякъл се Илия

    11 0 Отговор
    Огледал се...пак с тия.
    Нищо няма да се промени мили хора.
    Докато народа не излезе със сопите,нищо няма да се промени.
    А стадото спи и чака да го издоят.
  • 35 Кикор

    13 1 Отговор
    Днес за първи път се загледах в "на живо" предаването от народният кокошарник. Отвратен съм от почти всички вътре в него. Едните се държат като обидени булки, другите се държат като някакви биячи(да не кажа мутри) трети гледат да минат метър за всичко едни да там за сеира а другите милите халхабер си нямат представа за какво са там. Единствената адекватна на 100% беше чистачката която им забърсваше плюнките от микрофоните.
  • 36 Мармалад

    12 1 Отговор
    Стига с тези разследващи комисии Не съм гласувал за комисии и любители следователи тип жълт вестник кой къде пил ял или не.Ясно е че са го правили да бе и тези от мутрите вътре тези комисии губят парламентарно време което може да се използва за обсъждане и приемане на закони което е ОСНОВНАТА работа на народното събрание Ако някой иска да е главен прокурор да се кандидатира за такъв.
    От тази комисия за ревизия единствено има полза за фризьорката на Манолова щото по често е дават на телевизора и се вижда какъв кеф(цена няма) изпитва .Тези така наречени ревизии не са такива.Компетентни са сметната палата прокуратура КОМПИ финансово разузнаване още един куп агенции където им го пише в устройствените закони.Нека депутатите приемат закони и да ги обсъждат .Затова сме ги избрали а не за ревизори.Идеята на последните избрани беше да живеем всички още по добре от преди ГЕРБ .Ако стане обратното ревизорите със сигурност ще чуят и усетят РЕВ и ЗОР от тези които са ги избрали (суверена - българският народ)
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 обектив широкоъгълен

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Subaru WRX":

    Законът е писан от адвокатите в НС Манолова Дончева Ципов и много други през всичките тези години Никой няма да осъдят Не са писани да осъдят когото и да било особено богатите дето са давали пари за изборите срещу нещо.Ще го отнесе цацата и хамсията
  • 39 Е, де

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Rambler":

    Няма ги само 'касиерите' - на срещи с избирателите са. Имат да 'оправят едни работи'.
  • 40 Вал

    6 0 Отговор
    По-циркаджийско може ли да стане? Нищо де, нали сме си ги избрали ние, ще гледаме сеир....
  • 41 ринг свободен

    9 0 Отговор
    Свада между турски и американски мекерета.И двете партии са вредни за България.
  • 42 Правова държава!!!

    5 3 Отговор
    Комисията още сега знае, че там на Росенец всичко е незаконно - сгради, терени, кейове, пари за придобиване произход, начин на придобиване и т. Н. Дано ДБ спешно вкарат доклада в прокуратурата, за спешно образуване на дело държавата срещу доган, да видим кой кого

    Коментиран от #44

  • 43 Ментарджията

    9 0 Отговор
    Парламент от парла менти,
    купища от екскременти,
    лакоми за дивиденти
    от бандитски регламенти!
  • 44 Хи хи

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "Правова държава!!!":

    Ха, ха, не могат да пипнат Доган, всичко е изрядно и Иванов го знае много добре, но това няма да попречи да погостува на семейния приятел на родителите си.Няма лошо Доган ще го посрещне подобаващо.
  • 45 Шамандуров

    6 1 Отговор
    Ментата се дърви на САЩ - били сме независима държава! Кой плаща на ДПС за тази смела позиция, дали някой знае?
  • 46 Вели

    5 0 Отговор
    Почнаха с цирковете от първия ден
  • 47 Аспарух

    5 0 Отговор
    Да поискат обяснение как Ментата е присвоил плажа Силистар!!! Защо отлагате да го изправите пред народа,да даде обяснение-нали се заклева вече десетилетия в НС.Длъжен е да обяснява-или като Росенец,нищо няма да стане,само парлами пред народа!?
  • 48 Бат Вальо

    5 1 Отговор
    Къв скандал, бе, ми то долнопробно тИатро ... и всеки път, щом лъсне истината, че Ицето е човек на Доганя, ще ни баламосват с 500 кв.м. чакълест бряг /южно от вилата на СоПола/, на който никой никога няма да плажува. Престанете да заблуждавате хората - плажът Росенец е и винаги е бил свободен за плажуване !!! Просто Ицето е поредния проект на Ахмедката ... както и ИТН /Идиоти Такива Нема/ ...
  • 49 Наката

    2 1 Отговор
    Този бардак,с толкова стари куроветини-няма да продължи дълго!
    2 в едно с ...!
  • 50 ИСТИНАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ахахах":

    Завладяната държава от серийният убиец Борисов!

    22-ри юли,
    1966-та година.


    Роден е Георги Илиев.

    Убит е 2005-та година.

    Георги Илиев е първият значим бизнесмен,
    който в значителна степен се еманципира
    от комунистическите обръчи и групировки!

    Георги Илиев си подписва смъртната присъда,
    след като издава, че Бойко Борисов държи
    венецуелската връзка с трафика на кокаин в България.

    От там произтичат и конфликтите на Борисов
    със Сретан Йосич, с Бай Миле, с Поли Пантев, с журналиста Младен Дочев и др.

    Това личи от многото документи на службите за борба с наркотрафика,
    които в последствие Борисов, като главен секретар на МВР,
    не е успял да унищожи.

    Групировката СИК на комуниста Борисов
    успява да надделее над останалите,
    като ги ликвидираше физически
    или присвояваше бизнесът им с помощта на Прокуратурата!

    Пресен пример е хазартният бизнес на Божков!
    Безсмислена е пост фактум издадената присъда,
    че хазартният бизнес на Божков е отнет незаконно!
    След което Прокуратурата му повдигна още 18 обвинения...
    Самият Божков избегна смъртта си,
    като избяга в Дубай!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Анджело

    3 0 Отговор
    Данчо ментата е велик играч на Уолстрийт и финансов гений. Резултатът се вижда в теглото и портфейлът на Дебелян Пеевски
  • 53 1121

    0 0 Отговор
    Мустаfa, ако не се бърка и избирите бъдат честни, то Бойко Метидиев Борисов ще бъде избран от ххх за Президент. Мохамеданите твърдо зад бб са. 1/1
  • 54 Гост

    0 0 Отговор
    Цъкни роко бръмбарова... Б.К.
  • 55 Гост.

    0 0 Отговор
    Нинова жената ви го каза. Отдолу са силни.. От бкп в сдс, ндсв, абв, герб.
  • 56 Анонимен

    0 0 Отговор
    Помаците твърдо зад ББ. И са прави.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове