Last news in Fakti

22 Юли, 2021 17:27 1 762 25

Запали се локомотив на пътнически влак в Плевенско

  • пожар-
  • локомотив-
  • пътнически влак

Пътниците са изведени своевременно, няма пострадали

Запали се локомотив на пътнически влак в Плевенско - 1
Снимка: БГНЕС

Самозапалил се е електрически локомотив на пътнически влак. Това съобщават от ОД МВР в Плевен.

Инцидентът е станал на 21 юли към 17:30 часа в композиция, пътуваща от Горни Дъбник към жп гарата в Долни Дъбник.

Пътниците са изведени своевременно, няма пострадали.

По първоначални данни причината за пожара е късо съединение.

Огънят е загасен от екип на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    14 0 Отговор
    Кое точно се е съединило накъсо и защо не са изключили защитите? Не, не е от късо, не е и от дълго - просто не се поддържа техниката, защото това струва пари, няма и кой да я поддържа, защото това струва много повече пари.

    Коментиран от #2, #24

  • 2 Счупи тъпомера

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    И защото локомотивите са на по 50-60 години.

    Коментиран от #3

  • 3 русенец

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Счупи тъпомера":

    То и на 100 да са, какъв е проблема? Когато една техника се поддържа грамотно, то тя е вечна. Американците като експлоатират В-52 от 65 години, а спряха няколко модела стратегически бомбардировачи, които трябваше да ги заменят, какъв им е проблема?:) Над 90 % от произведените Ролс Ройси са все още в движение, те са на 100 години. Нямаме ръководство в железниците, нямаме компетентни хора - как да не се палят локомотиви?

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Счупи тъпомера

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    Кое от една електрическа машина, ще издържи 60 години и ще е още годно, колкото и да го поддържаш? Двигателя, изолацията на намотките, контактори, клеми, връзки? Таблото за управление, трансформатора, кое? Всичко е морално и физически остаряло. При това не подлежи на смяна, защото тези части не се произвеждат от много години. За механиката няма да ти говоря, поддържаш, но и тя не държи вечно. И да, точно от таксито ти пиша, докато въртя курсове на черно. Ако си чувал солид уъркс, какво означава, ще ти дам бонус, не е програма за автономно управление на такси.

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Един миньор

    3 0 Отговор
    Запалил се и локомотив по жп линията Смолян - Рудозем. Защо не се отразява?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Счупи тъпомера

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Говориш за военна техника, за която си произвеждат сами частите, за тези локомотиви, части няма отдавна. Няма да се учудя, да няма термици и да са шунтирани. За колекционерски автомобили не ми говори, там има части, но струват майка си и баща си, не знам на каква база ми сравняваш колекционерски ролс с чешка електричка?

    Коментиран от #22

  • 11 Много

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Счупи тъпомера":

    се изкушавам да ти запаля врата хахахаха..и ше го направя

    Коментиран от #13

  • 12 русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Счупи тъпомера":

    Всяка, ако се поддържа както трябва. Кое гори в един електровоз? Маслото в трафа, друго няма. Защо се запалва? Защото диелектричната му проницаемост пада с времето на експлоатация и трябва да се сменя. Проблемът е, че това струва много пари. Кое ще се запали в един електромотор, бе компетент? Не обсъждай неща, от които видимо абсолютно нищо не разбираш!

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Счупи тъпомера

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Много":

    Ще ми запалиш к.0.Р.а , няма да казвам с коя твоя част.

    Коментиран от #14

  • 14 русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Счупи тъпомера":

    Определено отдавна си счупил тъпомера. Изгубих си времето да правя опити да общувам с теб.:) Не се притеснявай! Със сигурност ще ти назначат някаква клинична пътека. За другото е ясно, че нищо не разбираш.

    Коментиран от #17

  • 15 Сега

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    ще прегледа Гугъл и след 5-6 минути ще видиш какъв колосален експерт е по въпроса с локомотивите..ама май и ти го направи това,а?
  • 16 Счупи тъпомера

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    За ти написах за изолаците на намотките, на двигателя примерно или викаш ще пренавиваме двигатели на 60 години. То ако беше изгодно, другите нямаше да си сменят локомотивите, ами щяха да си поддържат старите. Ама то вий у РусИ, главитИ ви стомана като моста на дружбатЪ и пълни с бутер.
  • 17 Счупи тъпомера

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "русенец":

    Ама и ти си един разбирател, аз поне съм виждал електрически машини на 40 години, а ти само на картинка.

    Коментиран от #18

  • 18 Аха,ти

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Счупи тъпомера":

    колекционер на шамари ли си?

    Коментиран от #19

  • 19 Счупи тъпомера

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Аха,ти":

    Айде още един шамаросващ, и ти ще ме шамаросаш по к.0.Р.а, с една твоя задна част от тялото.
  • 20 Не се карайте жегата е виновна

    3 1 Отговор
    Пътническия влак се движи бавно и не се охлажда маслото в трансформатора достатъчно поради липса на охлаждащи мощности и възможности

    Коментиран от #21

  • 21 Счупи тъпомера

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не се карайте жегата е виновна":

    Абе то и аз си мислех, че вече не мога да бягам 3 км, защото е жега, ама се оказа от ЕГН-то. А за охлаждането на тансформаторите си има вентилатори, стига и те да не са на по 60г.
  • 22 Но и ти не си

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Счупи тъпомера":

    от най-компетентните - чешка електричка няма, има съветски /рижки/електрички -32 серия,тук-там и 33 та, още движат влакове . Чешките локомотиви са Шкоди от 1975 година , достатъчно остарели, а и навремето не бяха от най-добрите, особени първите внесени, мисля ,че два /или три?/ изгоряха още тогава. Днес проблемът е друг - има и име - Московски и Владко, а преди него -и Николайчо, дето щяха да го правят министър-председател. И, разбира се, магистралният всевластник Борисов. Новозакупените Сименси също не са най-доброто решение, но това е друга тема.
  • 23 много поздрави от чешкия скулптор

    1 0 Отговор
    Още на железни коне се возят, а се тупкат в гърдите, че европейци са били. Той и героят на Алеко беше европеец, скачайки в шадравана и викайки булгар, булгар
  • 24 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Освем, че струва много повече пари няма нови, млади кадри за ремонт ! Младите бягат по ТЪЧА и лесния начин за печалба, като ИТ специалисти при които 50% нищо не могат, но са учили за такива !!!
  • 25 Бойко

    0 0 Отговор
    Че още ли има НЕизгорели локомотиви? :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове