Last news in Fakti

25 Юли, 2021 11:20 2 339 77

Акад. Петрунов: Децата над 12 г. могат да се имунизират спокойно

  • богдан петрунов-
  • ваксини-
  • ваксиниране

Академикът заяви, че не е оптимист за това, което ще се случи през есента, предвид слабия интерес към ваксините

Акад. Петрунов: Децата над 12 г. могат да се имунизират спокойно - 1
Кадър БНТ

Нов вариант на коронавируса е регистриран в Южна Америка. Наречен е Ламда - вариант и засега няма много информация за него. Академик Богдан Петрунов поясни в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ, че имунитетът, който получават преболедувалите, е по-слаб от този, получен след имунизация.

Академикът заяви, че не е оптимист за това, което ще се случи през есента, предвид слабия интерес към ваксините. Той каза още, че наличните четири ваксини по препоръка на Световната здравна организация могат да се прилагат на деца над 12 години.

"Всички ваксини, в момента са 4, които са налични, в програмите си за изследването имат много сериозно проучване на деца от 12 до 18-годишна възраст. Решението на СЗО и всички контролни органи е, че децата над 12 години могат да се имунизират спокойно и е добре да се имунизират, защото децата по-малко боледуват, много по-малко се заразяват, но те са носител, резервоар за разпространението на инфекцията", заяви акад. Петрунов.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    113 7 Отговор
    Не пипайте децата че ще ядете дървото!!!

    Коментиран от #27, #69

  • 2 CoV TV

    92 3 Отговор
    Петрунка по - добре от естествен имунитет няма :)
  • 3 Противник

    95 3 Отговор
    Още един бай Дън дава съвети. Внуците ваксинира ли?
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    7 60 Отговор
    ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ НЕ МОГАТ ДА СЕ ИМУНИЗИРАТ СРЕЩУ КОРОНАВИРУС ,
    ПОНЕЖЕ МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ ИМ ПОЧВАТ ДА ГИ ИМУНИЗИРАТ С ЧАЛГА ОЩЕ НА 2 ГОДИНКИ :)))
    ....................
    А ИНАЧЕ ВАКСИНИТЕ РАБОТЯТ ..... СЛУЧАИТЕ НА РАК НА МАТОЧНАТА ШИЙКА И ЯЙЧНИЦИТЕ ПАДНАХА С 1000% В АВСТРАЛИЯ , САЩ И КАНАДА СРЕД ДЕЦАТА ВАКСИНИРАНИ СРЕЩУ ПАПИЛОМА ВИРУС ПРЕДИ 10-15 ГОДИНИ

    Коментиран от #35

  • 5 Ак. ПЕТРУНОВ??? ТВОЙТЕ ВНУЦИ

    72 2 Отговор
    Ваксинира ли, вече???
  • 6 Госあ

    85 3 Отговор
    Трябва да се запитате защо пропагандата за експерименталните ваксини с 40% ефективност, но много изгодни за печалба се извършва от политически субекти, съмнителни учени с доносническо минало и общопрактикуващи лекари и лекарки.
  • 7 Рошко

    79 3 Отговор
    А тоз изперкал дедка дали си е чипирал внучетата
  • 8 Сух

    64 3 Отговор
    А е тез няма ли да спрат да налагат някви боклуци. Ей търсите си го и накрая ще си го получите ама хич няма да ви хареса, че доста има вече насъбрано и ще има жътва!!!
  • 9 !!!!

    57 2 Отговор
    Ламбда, омега. Те всички букви плъзнаха. Пропагандата на тея бokлуци вече работи срещу тях.
  • 10 За сведение

    54 0 Отговор
    В САЩ главният производител на "ваксини" сключва споразумение да плати 26 милиарда компенсация на получили зависимост от успокоителни хапчета, а само за тази година са спечелили от будали 35 милиарда. Ей такива съучастници като това старче трябва да плащат солидарно.

    Коментиран от #20

  • 11 САТЪРА НА ХАНА

    3 59 Отговор
    ГАНЬО КАТО ОТИДЕ НА МОРЕ , ПЛУВА ВСЕКИ ДЕН ВЪВ ФЕКАЛИИТЕ НА СВОИТЕ СЪГРАЖДАНИ , ИЗХВЪРЛЕНИ В ЧЕРНО МОРЕ ...... ............. ОБАЧЕ КАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ВАКСИНА СЕ ОПЪВА
    ........ МАНТАЛИТЕТ :))

    Коментиран от #17, #22

  • 12 Хората се усетиха

    36 1 Отговор
    Алоооо...Престанете вече!
  • 13 да те

    36 0 Отговор
    .... и дъртия кукумицин да те ....
  • 14 НЕджендър

    49 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: имунитетът, който получават преболедувалите, е по-слаб от този, получен след имунизация.
    Сериозно!?!? Това е достатъчно да ни покаже що за ваксини ни пробутват и що за учени ни агитират.
  • 15 Онзи

    41 0 Отговор
    И децата ще изтровят гaдовете. Ще ги оставим ли?
  • 16 Мангъров

    44 1 Отговор
    Този грозник лапа проценти от парите за ваксините. Това е сигурна информация .
  • 17 Госあ

    27 1 Отговор

    До коментар #11 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Точно тези, плуващите във фекалии са готови да се набодат с каквото им предлагат търгашите, за да могат да продължат да плуват във фекалиите. Ако изобщо плацикането на туристите може да се нарече плуване.
  • 18 Плесен

    37 0 Отговор
    И тоя призрак го изровиха от нафталина да плаши гаргите !
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    4 37 Отговор
    ДА ВИ КАЖА ЧЕСТНО , ПОВЕЧЕ МЕ ВЪЛНУВА ДА КАЧА МАЛКО ХЛОРА В ПАСЕИНА И СВАЛЯМАЛКО pH ,
    ОТКОКОТО АНТИ-ВАКСЪРИТЕ ПРИМАТИ ..... И ПРИ НАС В АМЕРИКА ИМА АНТИ-ВАКСЪРИ - 35% - ОБИКНОВЕНО СА ХОРА С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ ОТ ТИЯ ХРИСТИЯНИ КОИТО ВЯРВАТ ЧЕ ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА , А ГОСПОД Е АМЕРИКАНЕЦ
  • 20 Последния Софиянец

    31 0 Отговор

    До коментар #10 от "За сведение":

    Има 500 000 умрели от тези лекарства,а минават само с глоба.Глоба за масово убийство!?!?!?

    Коментиран от #24

  • 21 Sieg

    19 0 Отговор
    Тоя и той се изказа различно от другите. Съвсем объркаха хората, аман от специалисти.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 НА ЕСЕН С ПЕСЕН

    1 8 Отговор
    🖥🖥🖥🖥🖥🖥 И 🏭🏭🏭🏭🔔🔔🔔🔔 CLOSED
  • 24 А тук

    17 0 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Тука балтовците и паметник може да им вдигнат, нали ценността АЛЧНОСТ е любимата им?
  • 25 Този

    25 2 Отговор
    Ака дремик,освен всички словесни д,р,,скавици,покрити винаги със мантрата...казано в сащистан,установено в сащистан,не само предрича " ужасна вълна,направо" цунами" още през есента, и съвсем нагло заявява ,че общественият интерес изисква задължително ваксиниране, и за да " Успокои" обстановката,избълва и новината,че вече имало и Делта вариант-засега в Ю.Америка(!?).Абе,ака дремик,ако изобщо го има и е 1000 пъти по заразен( интервю с твоя колега,пак професорша) ,досега България да е пламнала,като суха слама.Забравихте,че поне 90% от българите знаят и умеят да изчисляват аритметична и геометрична прогресия.И прекрасно знаят каква е разликата.Шефовете отвън,яко ви притискат,да започнете поредната психоатака.Но и Ганъо е виновен.Умре да тича навън,да ваканцува.А за да " ваканцува" прави тестове.Прави тестове,пълни гушите на частни лаборатории,но и помага на Вас.Индиректно! Ежедневно 14-18 хиляди тествани.Ако никой не се тества,от кой пръст на краката ще смучете " новозаразени? Е,като търсите седмица ваканцуване,не се сърдете през есента,като ви затворят бизнеса, децата ви виснат в къщи- онлайн- Пунта Мара обучение, а вие изпаднете в стрес,кой да ги гледа със месеци.Ето перфидния начин,да ви закарат доброволно при иглата.Като ви писне от " Отваряй-Затварай" и ви сринат доходите,сами ще се редите на опашка.
  • 26 абг

    31 2 Отговор
    Тоя ако му покажат по-общ план снимка, ще се види, че карамфила стърчи от джоба му, а той тръгнал да словоблудства за пари.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Centurion

    42 2 Отговор
    Ти от къде знаеш бе мумийо дърта,на ясно ли си с негативните реакции от тези течности наречени ваксини,знаеш ли кога след колко фази на изпитание и клинични тестове една разработка може да се нарече ваксина и да се прилага???Обричаш децата на бъдещи страдания и заболявания,но какво ти пука,важно е да сгънеш някой лев от пропаганда и от дрънкане на лъжи и откровени глупости.Вие всички които рекламирате тези ваксини сте престъпници!
  • 29 Гост

    30 1 Отговор
    "професоре", ти си Б0К_ЛУК!
  • 30 Недоволна

    28 1 Отговор
    Стига с тези изказвания на съмнителни учени.Нв им давайте трибуна всеки д н да ни травматизират.От негативи пада имунитета.Оставете хората на спокойствие и всичко ще отмине.Страх, паник атаки, сплашване и после слаб имунитет.Европа се надига и всичко ще си дойде на мястото.Всеки ден ни омръзна.Който иска да се ваксинира.Нали беше по желание? Сега пък задължително и сплашване.СЗО да се закрие.
  • 31 Слушай

    32 1 Отговор
    Петрунов,как ще дадеш научно обяснение на неоспоримия факт,със Израел и англичаните.Със масова,задължителна ваксинация,буквално под войнишки строй.Защо там ситуацията е в пъти по тежка от тази у нас? Защо всички от ЕС+ сащ налагат санкции на Диктатора Лукашенко,но никой не използва като ефективна,унищожаваща проява за Диктатура, точно короната- там няма задължителна ваксинация,.Още в началото,там не затвориха държавата,не блокираха икономиката.Нямаше маски,дезинфектанти.Нищо.И в болниците- нищо! Починали- нищо!Че по добро оръжие за гигантски протести,ако наистина имаше тази смъртоносна корона срещу него няма. Това нямаше да слиза 24 часа от медиите.Ето ,жестокия Диктатор съзнателно унищожава населението .Не ги ваксинира,и вижте резултата.Починали със стотици хиляди!"- На тази тема изобщо и сричка не публикувате. А белорусите си живеят,както са си живели и преди Април 2020 г- не затвориха държавата,не блокираха икономиката,образованието.Не похарчиха безмислено милиарди .

    Коментиран от #66

  • 32 Гост

    22 1 Отговор
    Г-н Академик! Никога не е късно да станеш за резил! Бъди здрав!
  • 33 Яка пропаганда

    13 0 Отговор
    Ръси този старец. Четете тук https://m.fakti.bg/mnenia/596453-trabva-li-da-se-vaksinirat-prekaralite-covid
  • 34 Не пипайте деца

    26 0 Отговор
    Децата за цветята на Зенята - долу ръцете от децата, гадове в бяло!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Я пак

    13 0 Отговор
    А ламбда сондата какво да я правим, старчок изкуфял?
  • 37 Вълк

    15 1 Отговор
    Колко си годишен бе миризлив старчок? Да пукнеш дано скоро, смрад такава!
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 0 Отговор
    Тоя ли го пазите за Неделя.....как мога да коментирам иди...академик!Може ли да каже и без да докаже такава глупост: Aкaдeмик Бoгдaн Пeтрунoв пoяcни в "Дeнят зaпoчвa c Гeoрги Любeнoв" пo БНТ, чe имунитeтът, кoйтo пoлучaвaт прeбoлeдувaлитe, e пo-cлaб oт тoзи, пoлучeн cлeд имунизaция.Що не ходи да си изпере гащите.Много сте нагли!!!!
  • 39 Шопо

    6 0 Отговор
    Кукурукукуууууу💩🌚
  • 40 Недоволна

    18 1 Отговор
    Стига с тези изказвания на съмнителни учени.Нв им давайте трибуна всеки д н да ни травматизират.От негативи пада имунитета.Оставете хората на спокойствие и всичко ще отмине.Страх, паник атаки, сплашване и после слаб имунитет.Европа се надига и всичко ще си дойде на мястото.Всеки ден ни омръзна.Който иска да се ваксинира.Нали беше по желание? Сега пък задължително и сплашване.
  • 41 Плюс-минус

    23 1 Отговор
    Хем ни насилват психически да се ваксинираме, хем ни задължават да подписваме декларации, че си носим отговорност за ваксините, хем Георги Любенов, както винаги, не попита за този важен казус за ваксините.
  • 42 учен от БАН

    14 2 Отговор
    Този явно скоро ще ходи в "парка в Орландовци" да полежи малко, щом "... заяви, че не е оптимист за това, което ще се случи през есента.."
  • 43 Улицата

    15 1 Отговор
    Тоя дъртак да млъкне да не яде дървото. Да си прави експерименти с неговите внуци.
  • 44 АнтиФашист

    11 0 Отговор
    Да имунизираме Петрунов със тоягите...
  • 45 Госあ

    9 0 Отговор
    Аххх ама стига с тоя фашизъм бе !!! Първо фашизма не е глобален, а национален. Това е основната разлика с комунизма. Едното е национал, другото интернационал. Това в момента е капитализъм и демокрация на простолюдието.
  • 46 Госあ

    9 1 Отговор
    Второ, фашизма контролира чрез държавата пряко търгашите и създава социална справедливост. И трето, фашизма никога не прави геноцид върху работещите граждани, напротив, има грижата да прочиства паразитите.
  • 47 провинциалист

    9 0 Отговор
    Стига бърка "инжектиране" и "имунизация"!
  • 48 Гост

    12 0 Отговор
    Скрии се академик с' мешен, даже и шефа на Stiko- германската постоянна ваксинна комисия към Робърт Кох институт проф. д-р Томас Мертенс не препоръчва да се ваксинират деца над 12 годишна възраст.
  • 49 Геноцид

    18 0 Отговор
    Кой нормален човек ще включи децата си в медицински експеримент, защото разрешителното за "ваксините" е точно такова, те могат да се прилагат експериментално изцяло на отговорнистта на пациента/опитната мишка.
  • 50 Геноцид

    14 0 Отговор
    Защо не коментира записа на Fox6 news с изслушването на сенатор Рон Джонсън с жертви на ужасни странични ефекти от ковид ваксините.
    Час и половина хора споделят ужаса който са преживяли и животът им вече не е същия. За съжаление не мога да го сложа в коментара, но го има в youtube.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Геноцид

    6 1 Отговор
    Потърсете видео в youtube с този идентификатор: 6mxqC9SiRh8
  • 53 НаукатаЕслънце

    13 0 Отговор
    Този е бил академик преди да изръси следното: "...че имунитетът, който получават преболедувалите, е по-слаб от този, получен след имунизация."
    Това ли учеше 60 години и забрави последните 6 месеца, бре старче нефелно?!?!?... Да те "резервоарат," тебе някъде надалече!
  • 54 нннн

    11 0 Отговор
    А декларация за информирано съгласие ще пишат ли? И 3-годишните ли ще пишат?.
    . Ид..ти!
  • 55 Странични ефекти

    7 1 Отговор
    Ето един материал който ще е тест за безпристрастността на Факти:
    Senator Johnson, families speak: COVID vaccine adverse reactions.

    Не е трудно да се намери има го на сайта на Fox6news.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 миро

    9 0 Отговор
    дядо гледай си внуците не се меси в сериозни дела.
  • 58 АНОНИМЕН

    9 0 Отговор
    "Бoгдaн Пeтрунoв пoяcни в "Дeнят зaпoчвa c Гeoрги Любeнoв" пo БНТ, чe имунитeтът, кoйтo пoлучaвaт прeбoлeдувaлитe, e пo-cлaб oт тoзи, пoлучeн cлeд имунизaция."
    Преди месеци Кантарджиев каза точно обратното - че преболудуването дава по-добър и прочее имунитет и какво - три месеца не даде интервю, че го и пенсионираха зорноволно! Силно препоръчвам на Петрунов и Кантарджиев да си направят понеделнишка сутрешна оперативка и да се явят при пернатите с еднакви думи щото народонаселението става като онова френско магаре описано от Буридан! Горкото животинче умряло от глад между два купа сено докато се триумило от кой куп сено да яде! А някои стават и невъздържани в говоренето и поведението!

    Коментиран от #60

  • 59 БРЦК

    7 1 Отговор
    Лошо Петрунов ибрикчия на гробарите на ЧОВЕЧЕСТВОТО.
  • 60 Копипасте

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "АНОНИМЕН":

    Копипасте на коментар под статия във ФАКТИ с интервю на същия тоя нафталин!
    12.04.2021 "Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец"
    То и от ваксините пак толкова! Или лъжат?!
    Това за неразбалите означава "боц" на всеки 6-8-12 месеца и ръчкане на съпротивителните сили на тялото ни, защото не поддържа в постоянна бойна готовност антитела за всеки какъвто и да е вирус - грипни, парагрипни, рино-..., коронавируси също! А до какво води това постоянно сръчкване на имунната система уважаемия академик Петрунов няма да каже, защото би било сепуку/демек ХАРАКИРИ/ и НУЛА интервюта оттук-нататък!
    Той и Кантарджиев преди месец еретично и в противоречие с Мутафчийски, Балтов и прочеето неимуно и невирусолози каза, че най-добрия имунитет се получава след преболедуване на вируса! Дръпнаха го назад и вече не дава интервюта!

    Коментиран от #61

  • 61 АНОНИМЕН

    9 0 Отговор

    До коментар #60 от "Копипасте":

    Постоянното "сръчкване" на съпротивителните сили на човешкото тяло води най-често до автоимуни /сякаш и тия дето си ги има и без това са малко/ заболявания, утежняване на всякакви хронични заболявания и т.н., и т.н.!
  • 62 Млък

    11 0 Отговор
    Не пипайте децата, дядка. На 85 години си и не можеш да даваш мнение за децата.
  • 63 ivan

    13 0 Отговор
    майко мила,Петрунов ти си един боклук,кога минаха тестовете за деца и как разбраха вси4ки страни4ни ефекти,не6тастник
  • 64 Гост

    12 0 Отговор
    Не те ли е срам от белите ти коси, от децата и внуците ти да ръсиш такива тъпотии и неистини в ефир бе, дядо? Защо се излагаш на стари години, смяташ да векуваш с орлите ли...
  • 65 Варненец

    7 0 Отговор
    Благодаря на ФатКи, че днес само един академик, професор или нещо си там, се нареди да прави реклама. Обикновено са поне 3-ма. Моля продължете традицията.
  • 66 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Слушай":

    Ситуацията в англия е 59ПЪТИ ПО ЛОША от ситуацията тук!НАСЕлението им е 9,565 пъти по многобройно...САмо........ 6,168пъти ситуацията преди 2 дена на албиона е била по тежка от при нас!Евреите са по добре от англосаксонците....Но доста по зле от нас. и те са някъде там!
  • 67 Памперс

    5 0 Отговор
    Не посягайте на децата,защото светът ще ви се види малък
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ттт

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Акад. Петрунов: Децата над 12 г. могат да се имунизират спокойно


    Добре, господин академик, къде, какви изследвания са направени и какви резултати са получени, че излизате с това твърдение? Както би трябвале да знаете, в науката истината не се казва, ами се доказва! Вие трябва да представите доказателства за думите си!
  • 71 незнайко

    4 0 Отговор
    Сега ли се досети да го каже ? Защо не го каза преди една година ? Мразя такива отрепки !!! Поклон пред МАНГЪРОВ който си държи на имиджа и позицията .
  • 72 Ти си поредният

    2 0 Отговор
    мръсен продажник без никакъв морал!
  • 73 Пепи

    1 0 Отговор
    Тоя перко и витамини да ми изпише няма да ги пия.
  • 74 писна ми

    0 0 Отговор
    Ваксинирай твоите внуци, моето дете само през трупа ми!
  • 75 ЕМС

    0 0 Отговор
    Засрами се от бялата ти коса
  • 76 главен

    0 0 Отговор
    Как да му се вярва, па дори и академик.
    Той беше от първите, които гърмяха из медиите в началото за тия прилепи и мръсния пазар в Ухан.
  • 77 аааааааааааа

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Всички ваксини, в момента са 4, които са налични, в програмите си за изследването имат много сериозно проучване на деца от 12 до 18-годишна възраст???????

    а от кога,колко и на кои деца е направено "много сериозното проучване" бе ч*рвей такъв????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове